11.06.06
15:02
Вчера гледах SanFrancisco grandprix 2006 и забелязах,че въпросния култирст,който е доста масивен излиза с придружител и коментатора каза нещо от типа legaly blind и направо щях да падна от стола.Като го видях доста се натъжих и ми идваше да заплача,но на такива хора просто едно браво не стига.Трябва да имаш много голяма воля за да продължиш да тренираш и да се развиваш без зрение.Според мен е ослепял в последствие,но нека някой даде повече инфо за него.Аз знам,че е англичанин и сега ще се опитам да намеря и някой снимка да видите за каква маса говорим.
Този по средата
http://zonecapone.com/bilder/englishgp-03/prejudging03.jpg
http://zonecapone.com/bilder/englishgp-03/prejudging09.jpg
П.С Да имаш такова тяло и да не може да го видиш и да му се кефиш. :( :evil:
Тъжно наистина. Интересно как тренира и как следи за симетрията. Просто наистина залежително. Спомням си преди време като видях Саймън Робинсън. Виках си това е воля. Но сега виждам какво е точно Волята. :roll:
Вероятно някой друг го следи,сам и до залата не се знае дали ще стигне.Лично аз го намирам безмислено да се тровиш без да видиш поне резултата,сам да оцениш себе си.
11.06.06
21:13
не искам да обиждам човека обаче тва според мене е пълна простотия. За каква воля става въпрос? Воля за какво? Тоя човек за мене е ненормален. Защо му е да се занимава с това? все едно сляпа манекенка. Един човек може да се занимава с много неща за да покаже воля, но не и с това. И между другото, колкото и абсурдно да звучи това “сляп културист”(поне за мен) май не е много вярно защото за да си legally blind не трябва да си напълно сляп.
11.06.06
21:16
[quote author=“dickhead”]И между другото, колкото и абсурдно да звучи това “сляп културист”(поне за мен) май не е много вярно защото за да си legally blind не трябва да си напълно сляп, а почти сляп.
Абе не по врат,а по шия :wink: .Не знам защо го плюете,но ваша си работа.Ако кажат да дадем пример за воля и психика,аз ще дам този човек. :wink:
11.06.06
21:36
Добре,знам че всеки има право на свое собствено мнение,но просто понякога имам чувството че го правите нарочно или от завист нз,а може просто защото не ви е дошло наглавата слепоста , за да видите какво е!Искам да кажа че наистина е удивително какво прави този човек,защото да си слям е едно изключително лош нещо,но той вместо да седне да се тюфка прави това което обича и не оставя тази лоша злоуполука да му попречи да прави това което обича.Единствената зловеща истина ако мога така да се изразя е че полага толквао много усилия и труд ,а не може да им се порадва за което ми е много тъжно:(
Със всяка изминала тема за хора, постигнали много в спорта, се убеждавам, че българина е едно нагло, тъпо и завистливо копеле :lol: !
А за англичанина каквото и да кажа, няма да е достатъчно, за да опише възхищението ми!
12.06.06
00:12
[quote author=“Pc_genius”]Със всяка изминала тема за хора, постигнали много в спорта, се убеждавам, че българина е едно нагло, тъпо и завистливо копеле :lol: !
Съгласен :evil:
Този човек показва, че за мечтателя няма ограничения! Евала! Този човек както и още един (с протеза на единия крак е, нямам сега снимка и име) са пример за възхищение, паметник на човешката борбеност!
[quote author=“dickhead”]не искам да обиждам човека обаче тва според мене е пълна простотия. За каква воля става въпрос? Воля за какво? Тоя човек за мене е ненормален. Защо му е да се занимава с това? все едно сляпа манекенка. Един човек може да се занимава с много неща за да покаже воля, но не и с това. И между другото, колкото и абсурдно да звучи това “сляп културист”(поне за мен) май не е много вярно защото за да си legally blind не трябва да си напълно сляп.
Че с кво тоя човек е по-различен от теб? Заради такива като теб инвалидите в България си седят по домовете и се депресират още повече. Защото е наи-лесно да вдигнеш ръце и да се предадеш. Или може би нямаш познати и приятели които са инвалиди. Ама нищо де отиди в НСА и изчакаи да излезнат по игрищата да видиш как се усмихват и какво удоволствие им доставя спорта, тогава ще разбереш че има смисъл от всичко това!
[quote author=“manson”]Този човек показва, че за мечтателя няма ограничения! Евала! Този човек както и още един (с протеза на единия крак е, нямам сега снимка и име) са пример за възхищение, паметник на човешката борбеност!
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/leg/IMG_3130.jpg за тоя пич ли говориш ?!?
12.06.06
09:14
не е тоя на лежанката за когото говорим ... тоя май е трибоец .... става въпрос на еднокрак културист който ходи по състезания и всичко ... чернокож е!!!!!И с протеза!На целия крак!!!Евала на хората в инвалидност които се занимават със спорт, какъв то и да е, това показва сила и воля, де да имаха такава воля всички здрави и читави българи ..... :cry: :idea: :?: :idea:
ето го и него на линка
http://www.bodybuilding.com/fun/rob11.htm
Как може да казвате, че постигнатото от тези хора няма смисъл ве :roll: не ви ли е срам :oops:
Само мога да кажа, че пред човешката воля няма граници!
Човек винаги трябва да има някаква цел , която да преследва , нещо което да го държи “изправен”, това важи особено за хора в неговото положение. А вие го осъждате :shock: , е какво да прави според вас да шие гоблени или най-добре да лепи пликове в някой цех и много много да не се показва пред хората :evil: .
12.06.06
10:32
[quote author=“Pc_genius”]Със всяка изминала тема за хора, постигнали много в спорта, се убеждавам, че българина е едно нагло, тъпо и завистливо копеле :lol: !
А за англичанина каквото и да кажа, няма да е достатъчно, за да опише възхищението ми!
Направо ми зе думите от устата.Айде вие като сте здрави и като постигнете тялото което той е постигнал тогава може да го критикувате :!:
12.06.06
10:52
значи явно не съм се изразил достатъчно ясно. Не се опитвам по никакъв начин да умалоуважавам труда и волята на слепите хора и инвалидите, уважавам го. Гледах например по “Споко” един сляп диджей. Има много слепи музиканти, например Ричард Клайдерман, който е виртуозен пианист и също е сляп. Също бих казал евала на сляп трибоец примерно или на тоя с протезата на крака. Обаче сляп културист - тва за мене е ненормално. Следното не мога да го твърдя със сигурност без да познавам човека, но искам да ви кажа какво ми говори логиката: тоя човек щом като продължава да поддържа външния си вид като е сляп, значи го прави заради мнението на другите хора, което не говори добре. А като си представиш и че освен че е сляп, този човек продължаава да си съсипва организма с диети и стероиди доброволно, заради мнението на другите. Това просто ми го казва логиката. Иначе е много хбаво човека да продължи да си тренира след като ослепее, щом му харесва да го прави, но да си дава душата буквално (толкова труд да хвърля) за едно признание и за един медал и за едно чуждо мнение. Човека ако поговориш с него и ако го питаш защо го прави, предполагам че ще има добра причина, но иначе като го чуя ми звучи много тъпо.
Би ли казал същото и за Бетовен и той накрая е оглушал, но е продължил да пише музика.........
12.06.06
16:29
СПАМ
ASTOR
Опитай се да погледнеш от другата страна, неговата - какво му остава? Защо да не продължи, щом може? А това, че мнението на хората не трябва да има значение за професионалните културисти не мисля, че е съвсем приложимо, то там това е целта.
12.06.06
22:32
По темата:Многобройни са случаите на инвалиди постигнали висоти в спорта.Наистина трябва да се преклоним пред такива хора.Но наистина не ми е ясно защо си причиняват всичко това....специално това с слепия билдър ми се струва абсурдно... :shock: и безмислено,въпреки че му се възхищавам на волята...
Какво значи “защо си причинява това”? И какво пък чак толкова си причинява, че чак да е абсурдно? Че тренира ли, или че е намерил някакъв смисъл в това? А ти например какъв смисъл намираш в тренировките, защо си причиняваш това и кое те кара да ходиш в залата? И с какво той е по - различен от теб, че да не може да прави същото, ако му харесва?
12.06.06
23:14
Какво значи “защо си причинява това”? И какво пък чак толкова си причинява, че чак да е абсурдно? Че тренира ли, или че е намерил някакъв смисъл в това? А ти например какъв смисъл намираш в тренировките, защо си причиняваш това и кое те кара да ходиш в залата? И с какво той е по - различен от теб, че да не може да прави същото, ако му харесва?
Петко се пак да правим разлика между бодибилдинг и фитнес... :wink: .Много добре знаеш че такова тяло не се постига само с тренировки...живота на културиста изисква страшно много лишения..да не говорим за химикалите с които се тъпче и т.н.....това имам предвид.Просто достатъчно му е тежък живота да си го усложнява допълнително :wink:
[quote author=“InDaHEad”]По темата:Многобройни са случаите на инвалиди постигнали висоти в спорта.Наистина трябва да се преклоним пред такива хора.Но наистина не ми е ясно защо си причиняват всичко това....специално това с слепия билдър ми се струва абсурдно... :shock: и безмислено,въпреки че му се възхищавам на волята...
Ами за вас не е ли абсурдно изкачването на Еверест, за някои хора смисъла е просто да покоряват нови “върхове”.....
А и сигурно той печели и пари по-този начин.
Колкото и “ясно” да се изразиш... Ти просто омаловажаваш труда на един човек, който не е по-различен с нищо от теб, мен и всеки друг...
13.06.06
14:05
как така не е по-различен? тоя човек възприема света по коренно различен начин, така че за мене са безсмислени всички тия глупости от сорта на “хората с увреждания са нормални, като нас”. Е съжалявам, обаче не е така.
13.06.06
14:18
Нз обаче съдя по ника ти че не мислиш “трезво”:)
13.06.06
14:47
И аз сьм на мнение че трябва да има за какво да се сьбуждаш сутрин.Аз лично немога да си представя какво бих правил ако ослепея :roll:
.П.С. да чукна на дьрво!
Дай дефиниция на нормален, или ми кажи по какви критерии се смяташ за по - нормален от него?
Само заради зрението ли?
И на колко години си, просто ми е интересно?
:idea: :?
13.06.06
16:48
аз не съм казал че той е ненормален, но изобщо няма какво да се увърта - да си сляп е много голям недостатък, който просто те прави различен от другите, защото те могат да виждат. Не те прави по-лош като човек или по-ниш, просто си в недобро положение спрямо другите.
13.06.06
16:57
[quote author=“dickhead”]аз не съм казал че той е ненормален, но изобщо няма какво да се увърта - да си сляп е много голям недостатък, който просто те прави различен от другите, защото те могат да виждат. Не те прави по-лош като човек или по-ниш, просто си в недобро положение спрямо другите.
И какво?Да седне у тях и да се вайак като някаква госпожичка?Направо м усе възхищавам суепр много че е погледна реалноста в очите и е продължил да прави това което му е в сърцето или поне с което може да си изкарва хляба!:)
13.06.06
17:07
човек може да изкарва пари по много други начини, освен като си съсипва малкото останало здраве. Не може такова нещо да го правиш за кеф или “защото ти е в сърцето” без изобщо да можеш да видиш резултата и да му се порадваш. Така че пак повтарям това в крайна сметка го прави или за пари или за някакъв скапан медал, което според мене изобщо не заслужава възхищение, а направо идиотско. Има много неща, с които може да се занимава един сляп човек, но не и професионален бодибилдинг.
[quote author=“dickhead”]човек може да изкарва пари по много други начини, освен като си съсипва малкото останало здраве. Не може такова нещо да го правиш за кеф или “защото ти е в сърцето” без изобщо да можеш да видиш резултата и да му се порадваш. Така че пак повтарям това в крайна сметка го прави или за пари или за някакъв скапан медал, което според мене изобщо не заслужава възхищение, а направо идиотско. Има много неща, с които може да се занимава един сляп човек, но не и професионален бодибилдинг.
Доста интересен начин на мислене имаш. Не допускаш ли поне малко, че този човек се занимава с професионален културизъм точно, защото му е в сърцето. Това, че не може да вижда го потвърждава. И още нещо. Казах в горния ми пост, че негъра с протезата на крака се казва Саймън Робинсън. Губи крака си през 1998 в автомобилна катастрофа.
човек може да изкарва пари по много други начини, освен като си съсипва малкото останало здраве.
това, че е сляп не означава, че е с крехко здраве или че е супер болнав. От къде знаеш, че организмът му не е супер устойчив на болести?
Добавям: ето линк към още един културист който заслужава голямо уважение.
http://i5.photobucket.com/albums/y190/yotov_bb/other/83806567.jpg
13.06.06
22:03
[quote author=“Body_Builder”]Вчера гледах SanFrancisco grandprix 2006 и забелязах,че въпросния култирст,който е доста масивен излиза с придружител и коментатора каза нещо от типа legaly blind и направо щях да падна от стола.Като го видях доста се натъжих и ми идваше да заплача,но на такива хора просто едно браво не стига.Трябва да имаш много голяма воля за да продължиш да тренираш и да се развиваш без зрение.Според мен е ослепял в последствие,но нека някой даде повече инфо за него.Аз знам,че е англичанин и сега ще се опитам да намеря и някой снимка да видите за каква маса говорим.
Този по средата
http://zonecapone.com/bilder/englishgp-03/prejudging03.jpg
http://zonecapone.com/bilder/englishgp-03/prejudging09.jpg
П.С Да имаш такова тяло и да не може да го видиш и да му се кефиш. :( :evil:
Респект ! Евала на такива хора ! 8)
14.06.06
00:33
Вие хубава спорите,но някой може ли да намери интервю с него или някаква информация как е ослепял.Според мене може иглата да не е уцелила точното място или някакъв удар по главата примерно.Само предполагам :roll: