14.06.06
17:14
Здр
Взимам креатин от 3 месеца обаче на скоро видях една статия, в която пишеше че ако се взима креатин по дълго време има опастност от рак и др болести ....
Може ли някои да уточни и да кьже колко време е нормално да се взима креатин без предизвикването на подбни болести :(
Аз не сам чувал за подобни случаи.Попринцип взимаи креатина примерно един месец както си трябва с зареждащите и подаржащите дози след това почини примерно един месец и виж има ли разлика, ефект някакав.Що се отнася до тези болести мисля че само с сврах предозиране може евентуално да имаш някакав проблем но чак рак и други такива :roll: Нека и другите да дадат мнение и прецени сам :wink:
14.06.06
18:27
Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му?
Пийте обилно количество вода заедно с приемането на креатин - 6 до 8 чаши дневно. Макар че няма твърди доказателства, възможни странични ефекти от употребата на креатина са : обезводняване, диария, мускулни крампи, понижен обем на кръвта и нарушен баланс на електролитите в тялото ни. Спрете да приемате креатин и се консултирайте с лекар, ако забележите:
алергича реакция (трудно дишане, сухота в гърлото, сухота на езика и устните)
симптоми на бъбречни проблеми като намалено количество урина.
това е от http://www.bb-team.org/stuff/000493.php
:D
14.06.06
18:28
и тва и тва
Как се произвежда/изолира?
В промишлен мащаб креатина се произвежда чрез химичен синтез от две изходни вещества - от цианамид или от тиоурея. Креатинът, произведен от тиоурея, има различни примеси - дихидротриазин, дицианамид, остатъчни количества тиоурея, поради които, ако се приема по-дълго време, може да окаже вредно въздействие върху организма и да предизвика алергии, нарушения във функцията на бъбреците и рак.
14.06.06
18:30
Това за рака и и другите болести са пълни глупости. Тоя материал и аз съм го чел ама не е подкрепен с никаки доказателства. Та дори и да предозираш пак няма такава опасност. Познавам хора които са предозирали и естесвено нищо им няма. :wink:
14.06.06
18:36
Аз точно заради тея неща се чуда да ли да зимам
Това е от сайта моля по запознзтите да дадат некви съвети
:roll:
Значи повече от 8 седмици “цикъл” няма сми да правиш... т.е. пиеш 2 месеца и спираш за месец и после пак.... ти го пиеш вече 3 месеца постоянно? Не мисля, че е много добра идея...
14.06.06
20:23
Ми не точно - 2 месеца и 10-15 дни .
Ама аз и за тва питам де
14.06.06
20:24
[quote author=“DonnYs”]Ми не точно - 2 месеца и 10-15 дни .
Ама аз и за тва питам де
нищо няма да ти стане, но просто не го пий продължително.
14.06.06
21:30
Като напрвя цикълче с креатин и после не взимам ше ми спаднат ли резултатите(ММ)
И защо е забранен във Франция :?:
14.06.06
21:33
[quote author=“DonnYs”]Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му?
Пийте обилно количество вода заедно с приемането на креатин - 6 до 8 чаши дневно. Макар че няма твърди доказателства, възможни странични ефекти от употребата на креатина са : обезводняване, диария, мускулни крампи, понижен обем на кръвта и нарушен баланс на електролитите в тялото ни. Спрете да приемате креатин и се консултирайте с лекар, ако забележите:
алергича реакция (трудно дишане, сухота в гърлото, сухота на езика и устните)
симптоми на бъбречни проблеми като намалено количество урина.
това е от http://www.bb-team.org/stuff/000493.php
:D
Това става най-вече при прекаляване на дозите.
Надявам се че не пиев като Митьо Крика по 1 кг на цикъл. :)
Никой не може да ти каже със сигурност, че е безвреден, но в нормални дози вероятността от проблеми е малка.
14.06.06
22:10
Не съм чел по горните мнения но моето мнение е че е невъзможно защото креатина е все пак просто една аминокисилина или част от протеин някакъв...все едно си хапнал доста повече !
То тогава всички дебелаци дето си хапват по мнооогоо трябваше да са болни от рак :wink:
Аз самия пия креатин от днес!
15.06.06
18:56
Ми аз сега смятам да спра за 1 месец някаде и подле пак :D
15.06.06
21:34
[quote author=“DonnYs”]Ми аз сега смятам да спра за 1 месец някаде и подле пак :D
Така трябва. :wink:
23.08.06
23:08
май се пие 250 грама и следтова се почива един месец , и т.н