14.06.06
21:00
Вече 3 ден пулса ми е много слаб (днес беше 44 по едно време) и долната ми граница на кръвното пада а горната се покачва. Стабилизирам горе-долу с шоколад (черен), но ефекта е само временен и после пак пулса ми пада много. Това проблем на сърцето ли е според вас или е просто от преумората и стреса (на края на учебната година съм все пак)? Ако не се оправя в понеделник отивам на лекар.
ПП Оплакванията ми са замайване, СТУД, сънливост, разсеяност... Храня се добре (вече не съм на режим и си хапвам повечко - почти си стигам нужните калории, само с около 200 по малко са ми). Ааа да и съм на 15 години без предишни проблеми със сърдечно съдовата система. Стаж месец и почти 3 седмици.
14.06.06
21:17
Пич моят съвет е да отидеш на лекар веднага. Едва ли някой тук е достатъчно компетентен да ти помогне. Дано да не е нещо сериозно.
14.06.06
21:21
Едва ли е от преумора и стерс.Тогава би трябвало да е учестен, особенно пристрес от края на уч.година.
Може да е от диетата, която си направил, отиди на лекар,поне ще си наясно за какво става дума.
Успех и дано няма нищо . :wink:
14.06.06
22:06
Доколкото знам си момиче. Отиди на лекар. Бъди сигурна, че приемаш достатъчно въглехидрати. Може да си на НВД но поне по 1 грам на телесен кг трябва да вземаш. Може просто да се разболяваш от нещо. Не се плаши
здравей!
не мисля че има от какво да се притесняваш - още си на 15 (т.е. в пубертета си още) и тези колебания на кръвното са нормални (поне според моя лекар).
иначе това от което се оплакваш са точно симптомите на начална хронична хипертония (високо кръвно), но все пак се отнася за по-възрастни хора.
ако все пак се притесняваш или пък оплакванияа ти продължат дълго време все пак се виж и с доктор, просто за всеки случай.
15.06.06
10:10
Не мисля, че си струва разходката до лекар.
Мисля, че все пак до лекар трябва да се отиде, защото не вярвам да е развито спортно сърце ;) Лекарят може да ти каже, че ти няма нищо, ами развилнелите се през пубертета хормони водят до това, но по-добре отиди. Още днес ако още не си даже.
Въглехидрати нагъвам на поразия вече 3 ден (шоколад), защото ми се учестява пулса (поне малко). Преди това диетата ми също не беше кой знае колко ограничена на въглехидрати (пак си свалях ама със фитнес главно). За хипертония не знам... вчера и онзи ден ми беше ниско кръвното, а сега е малко високо (но тоав сигурно е от шоколада). Не знам и аз вече какво може да ми има, но ако не се стабилизирам до понеделник, сутринта преди даскало отивам на лекар! И според мен за здраве си струва човек да се разходи из софия (до студентски град в моя случай)
ПП На предположението че е от хормоните: никога не съм имала хормонални проблеми.
И 100% не съм стана спортистка така че и това отпада.
[quote author=“Authority”]Въглехидрати нагъвам на поразия вече 3 ден (шоколад), защото ми се учестява пулса (поне малко). Преди това диетата ми също не беше кой знае колко ограничена на въглехидрати (пак си свалях ама със фитнес главно). За хипертония не знам... вчера и онзи ден ми беше ниско кръвното, а сега е малко високо (но тоав сигурно е от шоколада). Не знам и аз вече какво може да ми има, но ако не се стабилизирам до понеделник, сутринта преди даскало отивам на лекар! И според мен за здраве си струва човек да се разходи из софия (до студентски град в моя случай)
ПП На предположението че е от хормоните: никога не съм имала хормонални проблеми.
И 100% не съм стана спортистка така че и това отпада.
И при мен преди години имаше нещо такова, струва ми се, че беше от недостатъчно хранене, обезводняване... отчасти притеснение.
Не за нисък пулс и т<н< незнам не съ; ги замервал<
За да не си въобразяваш всякакви глупостим косултирай се с лекар.
19.06.06
13:01
така само за инфо на тези които тренира. пулса на спортистите в покой е значително по нисък, но не чак толкова колкото казва момичето. кръвното на спортиста също може да е нормално 130-90.
предполагам ,че е от няква “яка”диета. но трябва лекар да се изкаже по въпроса!