06.06.06
21:07
Ай ся, кажете си как тренирате за т’ва много важно нещо, наречено рамо.
С коя точно тренировка и с кои упражнения, дали ги делите на предно и задно и т.н.
Аз лично ги действам по малко странна система, все още експериментална, но даваща добри резултати засега(според мен де):
Редуващи се раменни преси с щанга - пред и зад главата по 4 серии всяко.
Повдигане на щанга напред 3х8
Вертолет ..аммм от 4 до 6 серии и и разгъвания с дъмбели встрани 3х15.
Тия си ги хаквам след упражненията за гърди и преди корем. Т’ва е....вие сте. :P
А и какво мислите за използването на дъмбели при раменните преси?
Днес видях такава с един дъмбел...някой пробвал ли го е т’ва? :)
Аз правя задното рамо при гърба. А раменните преси ги правя и с щанга и с дъмбели (в различни тренировки естествено). И с една ръка съм правил също.
засегна една много добра тематика но мисля че вапроса ти трябваше да е - дали тренирате рамото в един ден или не ! аз лично мисля че тренировката на рамо в един ден е по-добра, но и много неподходяща за гърдите и трицепса, както и да е аз тренирам в момента рамото в един ден но тренирам задното и при тренировката на гърба също с отделно упражнение.относно единия дъмбел при раменни преси твърдо не! много се натоварва трицепса .за 1 дъмбел съм само при разтварянето в страни ,като със свободната ръка се държите като упора.
правя рамо(всичките му части) в един ден заедно с краката(не им се престаравам много)
06.06.06
23:18
Аз също правя рамото в един ден и смятам, че е добре също така да се комбинира с крака. :wink:
Рамо в един ден, раменни преси с дъмбели ми харесват повече, с щанга не ми е удобно някак си, и се ограничава крайната горна фаза, не може да се съберат ръцете толкожа колкото с дъмбели, а на мен това ми харесва точно. Като цяло рамото с дъмбели, като обмислям за задно да правя с щанга, като си я повдигам зад задника, не знам как се нарича точно това упражнение, понеже на разтварянето се дъмбели след паузата техниката ми е плачевна.
ЕДИТ: Защо няма въпрос за така нареченоро средно рамо? Според мен тази глава е най-готината част от целия мускул ;) И си се товари достатъчно отделно, за да заслужи споменаване отделно.
раменните глави са 3 - предна средна и задна ,ако дори една от тях не е добре тренирана - рамото изглежда като пихтия на мен обаче най ми харесва предната (мощна), поради няколко причини една от които е мощно предно рамо - големи килограми при лег! данеговорим как изглежда дори просто като се движите - определено рамото е един много важен мускул, който оформя физиката на човек изключително много
И все пак, понеже пак се върнах на някои въпроси за раменете...
С колко упражнения и по колко тренирате за раменете?
Защото не съм сигурен, дали не прекалявам малко...по-горе не съм включил и разтваряне на дъмбели...мдаммм. :)
А и ще почвам преси с дъмбели, че било добре за изравняване :P
Ауо - амче има си такъв вариант... :roll: