правя ли въобще нещо?

20.06.06
11:16

здравейте!

какво ще кажете за хран. ми режим:
7:00 - ставам от сън, пия кафе и ям 1 грейпфрут
след това бягам 30 мин
25-30мин след бягането ям 3 белтъка и 1 желтък (сварени)
10:00-10:30 (вече в офиса) ям 2 големи ябълки
12:00 - обяд - обикновено пилешка пържола със салата + картофи или ориз (а понякога само със салата)
15:30 - 50-60гр ядки (обикновено бадеми)
19:00 (след работа) - трен около 50мин. (веднага след това 1 лъжица мед)
30-40мин след това вечеря - подобна на обяда
23:00 - 1 кисело мляко (0,1%) + около 100гр обезмаслена извара (мнооого е гадно  :? )
23:30 - заспивам

сега някои уточнения:
1. избягвам хляба като цяло, а ако хапна то ще е мах. 2 филийки бонус за целия ден;
2. сладкото (захарта) съм го ограничил драстично (2-3 бонбона на ден или 1 сладолед и то не всеки ден)
3. основната ми цел е да си запазя мах. мускулната маса като сваля мазнини (сега съм 173см, 85кг и по таблиците излиза че имам 23% мазнини  :oops: ) - нямам за цел да постигам бързи или невъзможни резултати (надявам се до края на лятото да успея да сваля мазнините до някакви по-приемливи за мен нива - около 15-18% примерно като си запазя мах. ММ все пак)
4. не приемам никакви добавки (и не бих искал - личен избор)
5. храната не е никакъв проблем - в смисъл мога да ям и повече и по-малко (само че през деня съм на работа), парите за храна също не са от значение
6. пия много вода през деня (стремя се да не падам под 4 литра)

и сега 2 въпроса:
1. правя ли нещо за постигането на целите си като спазвам този режим или правя глупости? и
2. струва ми се че нещо програмата ми куца (например има много време между ядките и тренировката вечерта) - какво ще препоръчате да променя/запазя?

ами това. благодаря на всички за коментарите.  :)

FI

20.06.06
12:21

Не е толкова зле, даже си се ориентирал доста добре, особено с броя на храненията. Аз имам само 2 забележки. Махни ябълките и ги замени примерно със салата и малко месо. Ако тренироеката е в 19 премести храненето с месото и ориза 2 часа преди нея, а ядките около обяда. Освен това във вечерята само месо и салата, без картофи или ориз. От време навреме прави зареждащи дни и по-рядко дни с много въглехидрати и много калории. Зареждащите дни сам ще усетиш, кога са ти нужни- наблюдавай се и когато мускулите станат по-малки и плоски, вече е време да се заредиш.
Съвет: За да запазиш мускулна маса, използвай повече здравословни мазнини - бадеми, ленено и рибно масло.

20.06.06
14:41

искаш да кажеш ябълките изобщо да ги махна ли (те са ми единствените плодове за деня)? мислех да ги зместя за следобед, но пък нали следобед не се препоръчват плодов 10:00 мога да си направя някакъв сандвич евентуално (2 филийки бонус, обезсолено сирене/кашкавал, домат и някакво пилешко филе примерно) - скарата още не е готова по това време (обядвам в една ТРОПС къща срещу офиса). после в 12:00 идва пилешката пържола със салатата (+ябълки?), в 15:00 остават ядките и после трен от 18-19:00. към ядките мога да вкарам евентуално още един сандвич? така по-добре ли става?

П.С.
забравих да уточня, че ползвам само зехтин (и за готвене и за салата), а това ленено масло къде се намира и за какво се ползва? вместо зехтин ли?

П.С.2
“От време навреме прави зареждащи дни и по-рядко дни с много въглехидрати и много калории. “
това не го разбрах - зареждащият ден не е ли с много въглехидрати и калории (такива обикновено имам 2 месечно)?

FI

20.06.06
15:05

[quote author=“VoiD”]

7:00 - ставам от сън, пия кафе и ям 1 грейпфрут
след това бягам 30 мин
25-30мин след бягането ям 3 белтъка и 1 желтък (сварени)
10:00-10:30 (вече в офиса) 2 домата, 100гр пиле/сирене(обезмаслено)
12:00 -50-60гр. бадеми, кисело мляко(0.1%)
15:30 - обикновено пилешка пържола със салата + картофи 
19:00 (след работа) - трен около 50мин.
30-40мин след това вечеря -пилешка пържола със салата
23:00 - 1/2 кисело мляко (0,1%) + около 200гр обезмаслена извара 
23:30 - 2-3 капсули рибено масло, чукам приятелката 8)  и заспивам

Така ми звучи по-добре. Разликата между зареждащ ден и ден с много калории е, че в зареждащия добавяш 3х100гр(преди варене) ориз, а в този е много калории тъпчеш от всичко по много. Зареждащия може да е веднъж на 3-4 дни, а другия по-рядко, веднъж на 15-20 дни.

20.06.06
15:18

прав си, и на мен така повече ми харесва - особено частта след 23:30 :lol: , само дето в момента нямам приятелка  :cry:

20.06.06
16:10

Честно да ти кажа, на мен не ми допада особено диетката.. .
Няма да се задълбавам, пък и не съм чак толкоз компетентен, но ето какво ми прави впечатление от пръв прочит: 
Много ти е малко белтъка сутрин и нямаш въглехидрати. Направи яйцата цели, или увеличи белтъците ако имаш опасения относно жълтъците. Прибави и 70~80г овесени ядки.
Държиш ли на ябълките? По-добре изпий киселото мляко към 10:30.
Сложи си едно ядене около час~час и половина преди тренировката, имаш около читири часа време и едва 10-15г. белтък от ядките, т.е.нищо. Идеално би ти се вписала една доза суроватъчен протеин, ама видях мнението ти за добавките.
Изварата, според мен, също си я премести някъде  следобед, съдържа лактоза, заедно с киселото мляко, която е гаден въглехидрат/бърз/. Според мен човек не може да се изчисти добре, ако има млечни продукти в диетата. Изобщо, по-добре е без последното хранене.
И последно, струва ми се, че общият белтък за деня също ти идва малко, макар че сега не ми се смята, но ако сложиш още едно основно ядене преди трен, ще стане добре. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1