Пиете ли?

15.06.06
21:32

Ами за мен тоя въпрос е мнго наболял. Моите приятели мнго пият и аз не мога да се сдържа. Оба4е като се сетя какви работи съм 4е за алкохола 4е много вреди на билдинга и незнам. какво 6те кажете?

RE

15.06.06
21:35

Вреди на нервната система и оттам и на билдинга .Вреди на черния дроб, а ако вземаш и забранени медикаменти още по зле става.

LQ

15.06.06
21:39

1. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=10363&highlight=%E0%EB%EA%EE%F5%EE%EB
2. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12060&highlight=%E0%EB%EA%EE%F5%EE%EB
3. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=8643&highlight=%E0%EB%EA%EE%F5%EE%EB

15.06.06
21:48

Алкохолът определено много вреди на бодибилдинга  :(

SP

15.06.06
22:22

Като непрофесионалист си пийвам... нема начин живея си живота като гледам да съвместяват купона и здравето.  :lol:

16.06.06
14:21

аз пийвам от време на време ,ама щом пия е стабилно.Може да звучи глупаво , но съм забелязал ,че алкохола не ми пречи на възтановяването(даже имам чувството ,че се възтановявам по-бързо)може би са глупости ,но на мен така ми се струва

пиех! но вече не кусвам... вреди си и то повече отколкото си мислим!
http://bgtrener.info/?page_id=66
http://bgtrener.info/?page_id=12

16.06.06
18:49

абе и аз пия щото не съм професионалист все пак един път се живее (лично мнение не ми се слушат сега глупости от  рода на :ти не моеш ли да си праиш кефа без пиене и т.н.)

16.06.06
19:06

Колкото е да е банално отговора ми е: Няма вредни вещества, има вредни дози.
Естествено че си пия по 1-2 бирички средно на седмица и 1 път примерно ми се случва на месец да пия нещо твърдо - предимно домашна ракия (Бг алкохоли с неясно съдържание не пия), а ако ще е водка - от Собиески нагоре.

ПП Ако някой се чуди какво пия като седна на кръчма с приятели - Бира с шопска или овчарска. Пробвайте няма да сгрешите.

16.06.06
21:24

Ми не, не пия, защото не ме кефи/  :D

Само бира ама по-рядко отколкото има пълнолуния.  :lol:

EA

17.06.06
09:36

Преди пиех много, но вече тотално спрях само бира. Алкохола взе много зле да ми се отразава на сърцето, като пиех почти не можех да спя, не се възстановявам добре и следователно не мога да тренирам качествено. Абе чесно казано махмурлука ми излизаше по 2 дни, през които незнаех за кво става въпрос.

17.06.06
12:07

Не пия. За мен това е един от най-гадните пороци. В комбинация с тютюн, става отврат.

17.06.06
13:49

[quote author=“Neo”]В комбинация с тютюн, става отврат.

пф добре че не пуша - УЖАС са цигарите (малко офф топик ама не се сдържах)

17.06.06
18:10

ако си решил да се занимаваш сериозно със спорт е най-добре да си пълен вуздържател пък ако толкова си струва да пиеш пии аз съм на тоя принцип  :wink:

17.06.06
18:27

[quote author=“Ayo”]ако си решил да се занимаваш сериозно със спорт е най-добре да си пълен вуздържател пък ако толкова си струва да пиеш пии аз съм на тоя принцип  :wink:

Мен ако питаш същото важи и ако си решил серозно да се занимаваш с живот.  :wink:

17.06.06
19:17

От алкохол до алкохол има разлика.
Едно е да се наливаш с водка Ахелой и да не знаеш къде си 2 дена, друго е да си пиеш червеното вино, дето ти го правят в рода от поколения... примерно.

Пък и едва ли става въпрос за алкохолизъм, да пиеш всяка вечер.

Аз съм ЗА алкохола, стига да е качествен и да не е в прекалено големи количества. Не виждам какъв е проблема и с възстановяването - ако си имаш самосъзнанието колко да пиеш за настроение - ще си пушка на сутринта! Ако си такъв морон, че да се напиеш толкова, че 2 дена да не можеш да се добереш до залата - проблемът не е в алкохола...  :idea:

А освен това за червеното вино и греяната ракия знам, че има и положителни ефекти.

17.06.06
20:01

[quote author=”|Chosen|”]От алкохол до алкохол има разлика.
Едно е да се наливаш с водка Ахелой и да не знаеш къде си 2 дена, друго е да си пиеш червеното вино, дето ти го правят в рода от поколения... примерно.

Тука си много прав!  8)

17.06.06
21:10

[quote author=“Neo”][quote author=”|Chosen|”]От алкохол до алкохол има разлика.

Тука си много прав!  8)

И аз това имам предвид като казах че пия само домашна ракия, бира и вносна водка. Качеството на БГ алкохола е същото като качеството на БГ добавките - БОКЛУЦИ.

18.06.06
14:21

[quote author=“Buzinho”][quote author=“Neo”][quote author=”|Chosen|”]От алкохол до алкохол има разлика.

Тука си много прав!  8)

И аз това имам предвид като казах че пия само домашна ракия, бира и вносна водка. Качеството на БГ алкохола е същото като качеството на БГ добавките - БОКЛУЦИ.

:Оффтопик:

”Всичко българско и родно... любя, тача и милея!” - Хахаха  :lol:

:Оффтопик:

18.06.06
14:31

В момента не съм вкусвал нищо понеже съм на НВД и се въздържам... Ако употребата на алкохол не е системна и е в умерени количества, невиждам какво вредно има в него... Който се налива като свиня си е негов проблем... 2-3 Бирички с картофки и цаца на някой капан край морето лошо ли ви се вижда, а? А чаша хубаво вино с една мешана скара... :wink:  :wink:  :wink:

FI

18.06.06
19:26

Аз по принцип обичам на дискотека да си пия, но това не повече от 3-4 макс 5 пъти в месеца. Примерно в сряда имах много тежък изпит по физика и вечерта яко се разбихме и изпих половин бутилка Danzka водка. На други ден нищо ми нямаше. Но ако беше примерно половин бутилка Флирт, на другия ден все едно са ти скачали стадо слонове на главата.

18.06.06
19:53

“БМС” или “Стралджанска мускатова отлежала” от ракиите, бири всякакви. Цигари - Rothmans.
Не ми пречат изобщо, тъй като все още се каня да започна да спортувам ;) Ако усетя, че започват да ми пречат ще спра.

20.06.06
14:46

[quote author=“shemeta”]”БМС” или “Стралджанска мускатова отлежала” от ракиите, бири всякакви. Цигари - Rothmans.
Не ми пречат изобщо, тъй като все още се каня да започна да спортувам ;) Ако усетя, че започват да ми пречат ще спра.

Оптимист. :lol:

Аз по чаша бира вечер не отказвам.

20.06.06
15:22

[quote author=“shemeta”]”БМС” или “Стралджанска мускатова отлежала” от ракиите, бири всякакви. Цигари - Rothmans.

Кое ще спреш: да спортуваш или цигарите и алкохола? 8)

20.06.06
15:55

ИМАМ ВЪПРОС:

Това дали се напиваш трудно или лесно има ли общо с метаболизма?

На мен като ми трябва доста, за да се напия - това да ме радва ли, че съм с бърз метаболизъм?

20.06.06
15:58

[quote author=”|Chosen|”]ИМАМ ВЪПРОС:

Това дали се напиваш трудно или лесно има ли общо с метаболизма?

На мен като ми трябва доста, за да се напия - това да ме радва ли, че съм с бърз метаболизъм?

Що пък реши , че си с бърз щаом се напиваш бавно :roll: .

20.06.06
16:31

Ами не знам. Акохолът да се освоява по-бързо и да не действа така както при други... ?

Знам, че има общо с теглото - колкото си по-малък - толкова по-бързо се напиваш. И съответно на 100кг бая трябва да погълнеш, за да се напиеш.

А връзка с метаболизма има ли?

20.06.06
16:36

[quote author=”|Chosen|”]Ами не знам. Акохолът да се освоява по-бързо и да не действа така както при други... ?

Викаш, да не би да си нещо по-специален? Едва ли.. Но със сигурност си забавяш метаболизма за следващите два-три дни, след въпросното пиене.

[quote author=”|Chosen|”]Ами не знам. Акохолът да се освоява по-бързо и да не действа така както при други... ?

Знам, че има общо с теглото - колкото си по-малък - толкова по-бързо се напиваш. И съответно на 100кг бая трябва да погълнеш, за да се напиеш.

А връзка с метаболизма има ли?

нищо подобно!
въпрос на ензими!
и да не забравяме ,че 1 гр алкохол е 7 ккал! и никаква хранителна стойност. дори отрицателна- изпикавах минерали и витамини, и махморлука се дължи на нарушен електролитен баланс!

20.06.06
17:13

Системната неупотреба на алкохол води до проблеми в психиката(пие ти се та 2 не виждаш и пак се въздържаш и накрая се побъркваш тотално) и оттам до проблеми с фитнеса :) . А това дето се писа за готиния алкохол - ако трябва да се дадат толкова пари за пиене по-добре да не се пие, бе! Водка Flirt, джин 6 Sense, ракия Пещера - колкото се може по-мизерно, така и така ще се наебаваш с пиене защо да набиваш и цифра пари.
А и искам да ви питам - като седнете дети викате да пиете по една бира(или 2-3) как се въздържате да не продължите?! Аз като пия 1 ми се доспива и мнооого бързо трябва да пия още 2, за да се разсъня и след това ми дреме на гъзо вече колко и какво ще пия.

20.06.06
17:15

[quote author=“Cherniq_Konan”]А и искам да ви питам - като седнете дети викате да пиете по една бира(или 2-3) как се въздържате да не продължите?! Аз като пия 1 ми се доспива и мнооого бързо трябва да пия още 2, за да се разсъня и след това ми дреме на гъзо вече колко и какво ще пия.

Е, то това е проблема на много хора... Иначе всеки си пие, лошо няма, но с мярка :wink:

20.06.06
18:38

[quote author=“Cherniq_Konan”]Системната неупотреба на алкохол води до проблеми в психиката

И ти си прав!!  8)  :idea:

[quote author=“Cherniq_Konan”]Системната неупотреба на алкохол води до проблеми в психиката

И това го има. Аз примерно не пия, освен 5-6 пъти в годината - рожден ден, нова година, екскуризия и т.н. Ако пия обаче пия само качествено - от Собиески нагоре .. Даваш 5 кинта отгоре и ти е кеф, пък иначе като не пиеш спестяваш страшно много пари, та и на Джак да го караш пак си на сметка  :wink:

20.06.06
19:26

Та разбирам от отговорите, че по това от колко алкохол се напиваш - не могат да се правят изводи за метаболизма.

А защо го обърнахте на пари за алкохола... То и вкъщи да си висиш по цял ден пак пестиш много пари, но пък лудваш. Парите са, за да се харчат за удоволствия и необходимости. В случая алкохола е удоволствие... за тези, които пият с удоволствие де. Тъпо е да пиеш като не ти харесва  :)

20.06.06
21:44

Хехе, само че удоволтвието ми се разваля ако трябва да кихна 20 кинта за няква лайняна водка дето понеже е качествена ще я пият още 10 човека и аз нищо няма да видя от и нея и друго си удоволствието да взема нещо от 7-8 кинта дето дори се изпие ще знам, че мога да си взема още :). А го има другия момент, че има свободен апартамент, вие сте десетина човека запийнали вече, но всички са свършили вече и цигари и пиене и всеки има по 2 лева у джоба. Тогава бате, сметка е следната:
10 човека х 2 лева = 20 лева = голяма мизерия
20 лева = 1 бутилка качествен алкохол(говоря примерно - истината е че през живота си квалитетен алкохол не съм купувал) = мнооого, ама мнооого разтроени( и трезвени :) ) 10 човека, които им се пуши та 2 не виждат и накрая си тръгват след около 1-2 часа(ето така се разваля приятелството между хората :) )

ИЛИ

20 лева = 2 бутилки мизерен алкохол(дори, за да няма разправии мога да се правят комбинации 1 ракия и 1 водка или 1 ракия и 1 ракия от друга марка :) )х7 лева + 3 кутии цигари + пакет семски(щото някой е знаел, че в еазпраната подплата на якето има затрити 50 стинки и си е разпорил якето за общото благо :) ) = 10 вече малко по-доволно подпийнали пичове дето вече могат да мислят като хората и могат да се сетят откъде могат да си намерят още 20 лева :)

П.П. Описаните уравнения са по истински случай - накрая беше викнат 12ти човек дето донесе пари(аз бях 11тия дето нямах и 2 лева в мене :) ).

Btw, като пиете не ви ли се пуши, бе?! Аз като пия не мога да не пуша(най-вероятно е че преди си пушех де, ама все пак).

21.06.06
10:22

[quote author=“Cherniq_Konan”]Btw, като пиете не ви ли се пуши, бе?! Аз като пия не мога да не пуша(най-вероятно е че преди си пушех де, ама все пак).

Не, всичко е до навик... А пушенето е вреден и гаден навик!!!

21.06.06
21:39

[quote author=“Cherniq_Konan”]Хехе, само че удоволтвието ми се разваля ако трябва да кихна 20 кинта за няква лайняна водка дето понеже е качествена ще я пият още 10 човека и аз нищо няма да видя от и нея и друго си удоволствието да взема нещо от 7-8 кинта дето дори се изпие ще знам, че мога да си взема още :). А го има другия момент, че има свободен апартамент, вие сте десетина човека запийнали вече, но всички са свършили вече и цигари и пиене и всеки има по 2 лева у джоба. Тогава бате, сметка е следната:
10 човека х 2 лева = 20 лева = голяма мизерия
20 лева = 1 бутилка качествен алкохол(говоря примерно - истината е че през живота си квалитетен алкохол не съм купувал) = мнооого, ама мнооого разтроени( и трезвени :) ) 10 човека, които им се пуши та 2 не виждат и накрая си тръгват след около 1-2 часа(ето така се разваля приятелството между хората :) )

ИЛИ

20 лева = 2 бутилки мизерен алкохол(дори, за да няма разправии мога да се правят комбинации 1 ракия и 1 водка или 1 ракия и 1 ракия от друга марка :) )х7 лева + 3 кутии цигари + пакет семски(щото някой е знаел, че в еазпраната подплата на якето има затрити 50 стинки и си е разпорил якето за общото благо :) ) = 10 вече малко по-доволно подпийнали пичове дето вече могат да мислят като хората и могат да се сетят откъде могат да си намерят още 20 лева :)

П.П. Описаните уравнения са по истински случай - накрая беше викнат 12ти човек дето донесе пари(аз бях 11тия дето нямах и 2 лева в мене :) ).

Btw, като пиете не ви ли се пуши, бе?! Аз като пия не мога да не пуша(най-вероятно е че преди си пушех де, ама все пак).

евалата бате ти  до 35 нема да откараш с тия ментета,то секи бега от тях ти се кефи6 на FLIRT дето сека бутилка е с различен вкус.То по твойта логика най - оферта е да си купиш ракия от 1,50 1 л тая наливната и с 10 лева дайе и за луканка ше имаш.Земи се освести малко

TW

21.06.06
22:12

Отказах алкохола след като майка ми ме завари мьртво пиян една вечер

22.06.06
08:42

То по твойта логика най - оферта е да си купиш ракия от 1,50 1 л тая наливната и с 10 лева дайе и за луканка ше имаш.Земи се освести малко

Идеята е след като се напиеш и заспиш да можеш да се събудиш :) - постижимо е с Flirt :) . А това до колко ще откарам - бачках на един строеж, там имаше едно лудо копеле на близо 50 години, Юмер се казваше. Та, Юмер живееше на строежа(във фургон :) ), пушеше по кутия и половина две Арда(в последствие Мелник - не знам защо ги смени :) ), може да се досетиш какво правеше всяка вечер(и то с какъв алкохол) и това беше ебати жилавото здраво копеле - нямаше мазнинка по него, беше як и набит(готино як и набит). А и да не забравя, че Юмер беше бивш минъор(още един тровещ живота фактор :) ). Идеята ми е че човешкия организъм е доста по-издръжлив отколкото го изкарват всички и не е нужно да се води спартански начин на живот и да се лишаваш от удоволствия били те и порочни(от които повече от тук присъствъщите явно се изкушават :) ). Това освен ако не искате да ставате Мистър Олимпия, ама за тази толкова хапове и инжекции трябват, че последиците май са по-пагубни дори от цигарите, алкохола, мазното, недоспиването и там другите критикувани работи.

П.П. Да не си помислите, че пропагандирам безрасъден алкохолизъм и доброволно пристрастяване към цигарите - те са лоши, много лоши, ама ако наостина ви кефи защо трябва нон-стоп да се ограничавате?! Тука имаше теми като “Стомаха си знае работата”, в които пишеше, че като ти се яде трябва да ядеш - еми като ти се пие що да не пиеш :) ?

22.06.06
23:58

Логиката ти няма празно, човек, много ме кефиш.  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1