Съвети към моето НВД

18.06.06
18:58

Здравеите.

От бая време следя форума и намирам много полеzна информация. Пробвал съм и преди и zнам 4е НВД деиства. За съжаление от доста време насам пак много сериоzно му иzпуснах края.Затова ви предлагам моето НВД което смятам да прилагам и о4аквам коментарите ви. Искам да раzкарам маzнините и по въzможност да не zагубя много от мускулите които така и не zнам колко са под маzнините.
И така. Раzмерите са ми 183 висок 116 килограма тежък (да толкова е не съм объркал цифрите)21год.. Сметнах си калорииният баланс при тегло от 110 кг. и иzлеzе 3234ккал.. Тоест минус 500 = ок. 2700 на ден.
Иz4ислих 4е zа тях са ми нужни 80гр. вглх. , 275гр. бл. , 142гр. маz.

Мениуто което си иzготвих е:

09:00 Греипфрут
10:30 2 кофи4ки мляко
12:30 200гр. пил. месо, салата с маслини или zехтин
14:30 200гр. краве сирене
16:30 кардио 5 пъти седми4но,3 пъти и с тежести
след тренировката ябълка
19 или 19:30 200гр. пил. месо, салата (домати, краст., zеле и т.н.)
21:30 200гр. иzвара, краставица
11:30 200 гр. иzвара, и белтъци примерно
Лягам към 1

С това мениу полу4авам 70гр. вгл., 224гр. бел. , 101 маzн. допълнени със 2 лъжици zехтин в салатата до 150гр. . Стават 2526ккал. което мисля 4е е горе долу добре.

Моля коментираите коли4ество и раzпределение.Смятам да сменям пил. месо с риба и тел. месо zа раzнообраzие.

Интересува ме дали ябълката след тренировка е добре ако не какво да е.

Благодаря предварително.

п.с. Съжалявам, 4е някои букви са на латиница, но клавиатурата ми е немска и няма 4 6 z и иу. (пробвах вси4ки коп4ета)

18.06.06
19:19

здрасти, може ли да ми дадеш в сайта линка за самото изграждане на нвд че немога да го намеря от 1 4ас ;(

18.06.06
20:24

http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php

тук 6те сметне6 цялостният си калориен баланс.

http://bb-team.org/nutrition/000141.php

а това е информацията zа режими zа понижаванв на тегло.

Конкретно как да сметне6 zа НВД в другите теми на форума е каzвано много пъти (виж и на по zадни страници).

Ина4е принципа е до 100 гр вглх., 2 до 3 гр. бел. на кг.тегло, останалото маzнини. Имаи предвид, 4е 1гр. маzнина = на 9ккал.
1гр. вглх. и 1гр. бел. = 4 ккал.
От цялостният си калориен баланс иzважда6 500ккал и смята6 по колко грама от кое 6те ти е нужно. После намира6 подходя6ти продукти от таблицата( http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1 ) и си прави6 програма, като гледа6 да раzпредели6 храната на 5 6 яденета като вглх. да преобладават до обяд. После я пуска6 като мен и 4ака6 по опитните да кажат мнението си.

Повтарям раzрови се в форума.Там има беzценна информация,която никои  сам няма да може да ти синтеzира и напи6е в един пост.

Надявам се да съм го написал раzбираемо.
Успех

18.06.06
21:07

Начи диетата ти е мн кофти.Това че общото количество на въглехидратите ти е под 100 не означава че НВД-то ти е правилно или че непременно ще сваляш.Всичките тея млечни продукти (млека извари и сирена) ги разкарай , защото садържат млечна захар ,а освен това има високо садържание на калции който задържа вода в организма.Въглехидратите си ги набави от 60-70 гр овесени ядки сутрин и 50 грама ориз след тренировка с тежести.Прави кардиото сутрин на гладно,вземи си по възможност суроватъчен протеин,приемай по 6-7 литра вода на ден и най-важното прави си последнто ядене в 20:00 часа , щото ти инъче няма да изпиташ глад и мн трудно ще стане да стопиш.

забележката ми е за солта, иначе не е чак толкова зле. не е ли много солта, сирене, маслини...

19.06.06
16:25

[quote author=“bgtrener”]забележката ми е за солта, иначе не е чак толкова зле. не е ли много солта, сирене, маслини...

...е не всяко сирене е солено...

[quote author=“M16”][quote author=“bgtrener”]забележката ми е за солта, иначе не е чак толкова зле. не е ли много солта, сирене, маслини...

...е не всяко сирене е солено...

ок!
не знаех

19.06.06
23:41

липсват ти белтъчини в закуската! а в диетата ти преобладават въглехидратите! вкарай в първото и (пред)последното хранене няколко яйца(белтъка) :idea:

20.06.06
07:02

Мерси на вси4ки които си направиха труда да дадат мнение.
Сега по съ6тество.
Първо нямам въzможност да тренирам сутрин.
Второ набухах толкова много мле4ни продукти zа6тото исках да се раzмина с купуването на допълнителни протеини.Явно няма да мине номера :wink:.
Трето направих няколко корекции и да видим какво 6те кажете сега.

09:00 Греипфрут + протеин на прах 30гр.
10:30 50гр. овесени ядки + 500гр. кис. мляко
12:30 200 гр. пил. месо + салата (беz маслини 8) )
14:30 200 гр краве сирене
16:30 тренировка (когато е само кардио веднага след това една ябълка, ако е и с тежести 50 гр. ориz)
19:00 200 гр. пил. месо + салата
20:30 200гр. иzвара + белтъци или протеин на прах ако имам
Лягане около 1

Между другото някои има ли представа колко тежи сварен белтък от средно голямо яице.

Така мисля 4е горе долу zапаzвам хр. ве6тества в норма и иzбягвам мле4ната zахар.

Полу4ава се около 240гр. белт., маzнини  150гр. и въглх. 100гр. когато ям ориz и около 60гр. беz ориzа.

Отново благодаря.

20.06.06
08:55

Белтъка на сварено яйце е около 4-5 грама , но ти трябват поне 6-7 белтъка за да ти е стойносно яденето.Обърни внимание на водата,когато са ти малко въглехидратите приемай много вода над 5 литра.След първата седмица може да започне да получаваш схваштания или така наречените крампи ( най често на пръстите на ходилата и на прасците).на 5-6 дена прави един Високо въхлехидратен ден с количество около 250-280 грама въглехидрат разделени на 4 приема по 60-70 грама , но задължително да си ги приел до 16:00 часа.Почивай достатъчно дай си малко воля и ще успееш !!! ааа завравих нещо - приемай полезни мазнини (зехтин или пък ако ти писне пилешкото си купи риба в консерва , но без телешко че с червено месо не се чисти) слагай зехтина на салатката но гледай да не е мн късно-2 ядения преди последното!!!

20.06.06
21:11

много по-добра НВД!!! :wink:  единствено бих те посъветвал да замениш сиренето с извара(по нискомаслена е) и след тренировка би било добре да вкараш белтъчини(поне 20гр) ,а ябълката незнам с каква цел я ядеш(сподели?), но аз приемам 30гр глюкоза(когато чистя и 50гр в основен период) за възстановяване на гликогена!

21.06.06
01:22

Ами какво да ти кажа zа ябълката.
Фитнес инструктор ми каzа 4е ми трябва фруктоzа след тренировка.
Ло6ото е 4е не раzбрах zа6то :? . Предполагам пак zаради гликогена и инсулина. Но от друга страна съм 4ел 4е само фруктоzа няма ад е достатъ4на zа да попълни6 депата.
Абе об6то вzето просто не съм сигурен иzто4ник по тая тема. То4но zатова се надявах както писах в 1 си пост някои да раzясни какво се яде след тренировка и наи важното zа6то.
Сигурен съм 4е е обяснявано и преди. Ако не му се zанимава на никои 6те се раzтърся като имам време в по стари теми.

Ина4е сиренето го сложих в диетата то4но zаради маzнините.
Нали има6е максима хапваи маzнини zа да маха6 маzнини.

22.06.06
19:36

не изключвай маслините от НВД-то те са мн. добър източник на мононенаситени мастни киселини и незаменими масти, само че гледай да са обезсолени

23.06.06
10:00

относно “яж мазнини за да гориш мазнини!”, бих ти казал че е валидно само при условие че в диетата ти липсват въглехидрати!
говорил съм с много хора за този метод на отслабване и всички са категорични: белтъчини + мазнини!
в този случай организмът привиква да използва мазнините като източник на енергия и така заедно с тези от храната ще освои и подкожните. но това е много бавен процес...аз в момента също чистя за лятото  и съм намалил въглехидратите до 100-120 гр комплексни.
а след тренировка 30 гр глюкоза! а дори само да приемаш белтъчини тялото ти чрез цикъла на Кребс си набавя въглехидрати като превръща белтъците в глюкоза 8)

23.06.06
10:31

Не съм съгласен
Цикъла на кребс обяснява обмяната на 2 гр. глюкоза от организма, а самото използване на протеин за синтез на глюкоза се нарича гликонеогенеза и се извършва в черния дроб
и за мазнините не съм съгласен можеш пак да приемаш въглехидрати и мазнини и ПАК да гориш мазнини и това не става ПО-БАВНО от колкото ако приемаш само белтък + въглехидрат, но това разбира се е мое лично мнение изпитано на мой си гръб

24.06.06
22:35

[quote author=”^FITNESS^”]относно “яж мазнини за да гориш мазнини!”, бих ти казал че е валидно само при условие че в диетата ти липсват въглехидрати! quote]

Фитнесс оставам с впе4атлението от поста ти,4е не мисли6 4е ситуацията при мен е такава. Под липсване на въгаехидрати има6 предвид тотално беz или до 100 гр, 6тот при мен са толкова.
Тоест мога да си ям сиренето.
Не 4е не мога да се откажа от него ама да ми се иzясни ситуацията. :idea:

Ина4е кажи ако оби4а6 zа6то пие6 то4но 30 гр. глиукоzа след тренировка, 4е не6то не намерих едноzна4на информация. Бърzи въглехидрати ли трябват, бавни ли след трениране. И zа6то искаме да вдигнем нивото на инсулина.4е не6то тая ябълка след тренировка вzе да ме притеснява. Раzбира се и другите раzбира6ти могат да дадат отговор.
Благодаря

25.06.06
00:06

Сиренето е направено от мляко (поне повечето сирена са от мляко :)) представете си, а в млякото мазнините са наситени :) което не ги прави свръх вредни дори има и доста големи ползи от наситените масти, макар и хората които потвърждават това да са малцина ...

след трен си пиите сурватката с 1,2 филии бонус и влачете :)

26.06.06
11:47

относно простите въглехидрати след тренировка съм се консултирал със специалист в областа на фитнеса и той ми каза, че  когато искам да чистя, след трениривка не трябва да надхвърлят 30гр а в основен период 50гр. простите въглехидрати приемам защото се усвояват бързо от организма и се възстановявам по-добре приемайки ги след физическо натоварване.
а по време на тренировка нивото на гликоген намалява значително а с малко глюкоза всичко си идва на мястото :)
може и друг прост въглехидрат: декстроза, мед, захар... че даже и вафла(но има много мазнини)
както много хора казват, това е индивидуален спорт и всеки трябва сам за себеси да открие кое работи за него и му се отразява добре!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1