21.06.06
13:13
Случвало ли ви се е пулсът ви да е толкова силен, че да усещате съкращението на сърцето като вълна от вибрация, а после да усещате и фронта на изтласканата кръв като въпна по себе си?
Случва ми се това понякога вечер като легна преди да заспя...Не че ме боли, нищо..просто трае 30ина секунди и толкоз...Какво мислите, че е, и дали е нещо съществено..Може би малко информация за мен ще е полезна - 18години, 83 кг, транирал съм около 1,5-2 години, с разни прекъсвания.
21.06.06
14:37
При мене се получава друго- като ми е ускурен пулса и си отворя устата си чувам ударите на сърцето-тва нормално ли е :?:
[quote author=“3230”]При мене се получава друго- като ми е ускурен пулса и си отворя устата си чувам ударите на сърцето-тва нормално ли е :?:
Аз след миокардита ги чувам и без да си отварям устата :lol: ! Няма страшно - нищо ти няма :wink: !
21.06.06
15:09
Заглавието на темата ме подсети за един много лош момент в моя живот
когато имах над 40 градуса температура.Да не ти казвам как биеше сьрцето ми
21.06.06
19:45
Какво е миокардит и от какво се получава :roll:
[quote author=“3230”]Какво е миокардит и от какво се получава :roll:
Излизаме много извън темата, но все пак - миокардита е възпаление на миокарда! Миокард надявам се не е нужно да обяснявам какво е :lol: !
пп - ето повече инфо
Миокардит
Миокардитът представлява възпалително заболяване на сърдечния мускул. Възпалителният процес в миокарда обикновено настъпва като последица на друго заболяване на организма - инфекциозно, инфекциозно-алергично или инфекциозно-токсично. В резултат на възпалителния процес се нарушават помпените функции на сърдечния мускул от което страда целият организъм. Заболяването е животозастрашаващо
Най-често причина за развитие на миокардит е ревматизъм, възпаление на носоглътката, пневмония, дифтерия, скарлатина, сифилис, вирусна инфекция, особено грип, рубеола, морбили, варицела, паротит, полиомиелит и други.
Обикновено болните изпитват обща отпадналост, лесна умора, имат умерен задух, понякога и в покой. Нерядко те се оплакват от тежест и болка в областта на сърцето и сърцебиене. Кожата е бледовата, по устните често се установява цианоза. Пулсът е участен и мек, артериалното налягане е понижено. Телесната температура е леко повишена за продължително време - понякога за два и повече месеца.
Лечението е консервативно. Болните се лекуват в болнично заведение, особено при остра и подостра форма на миокардита. Прилагат се антибиотици, химиотерапевтици, витамини, кортикостероиди, кардиотоници, противоалергични и противоревматични средства, по показание - кислород. Хроничният миокардит изисква продължително домашно-амбулаторно лечение. При всеки случай с миокардит е необходимо изясняване на неговия произход.
Прогнозата е сериозна. При настъпили усложнения /сърдечна и дихателна недостатъчност/ тя се влошава и става неблагоприятна.
Профилактиката се състои в отбягване или бързо отстраняване с активно лечение на всички причинни заболявания от инфекциозно вирусно, бактериално или алергично естество.
:oops: :cry: А все пак някой би ли ми отговорил на мен ;) Че и на мен ми е интересно дали съм някакъв изрУТ, болен съм, или не е ненормално ;)
А на пича с температурата - не ме впечатляваш, имал съм 41.8 (по книга белтъците в тялото ти почват да се пресичат на 42), ама не го помня понеже съм бил на 2 и нещо годинки
Не се притеснявай! Нормално е хора занимаващи се с тежести да имат по шумно и бързо сърцебиене.
23.06.06
22:44
Проблема не е в пулса, а в кръвното затова си премери кръвното като ти се случи!
А лека неравномерност в пулса дали и тя може да е от кръвно, и дали трябва да се притесня, особено ако не се случва никак често, може би...1-2 пъти месечно..Предвид че като цяло мисля, че имам здраво сърце, 11 години е натоварвано стабилно с народни танци, ако бягам или правя нещо натоварващо първи отказват мускулите, после не ми стига въздуха, сърцето да ме заболява или да ме предава първо то не си помням..
А между другото, как да си премеря кръвното, при положение че всички спят?.. :oops: :roll:
24.06.06
10:45
Ами не знам, не съм доктор и може да те заблудя, че не е притеснително, а да се окаже, че е... затова най-добре се консултирай с лекар. (на мен не ми се е случвало)
За кръвното ще трябва да събудиш някой :) или да купиш от тия машинки дето сами го мерят
27.06.06
22:17
Като сте почнали тая тема за високия пулс, да питам и аз. Когато бягам и след това си измеря пулса понякога е 180-190 (на 15 години съм). Трябва ли да се притеснявам от това? Много рядко ми се случва да се чувствам зле около минута след като спра и то само ако не съм бягала от доста време.