Големите с техните тумбаци

Прескочи до:
ST

25.06.06
20:22

Много ми е чудно култористите като излязат вьв вьрховна форма на някое сьстезание ( смятам,че тогава би трябвало да са перфектни ) защо аджаба ако не стягат пресата имат огромни тумбаци?
П.С. Неискам в най-добрата си форна да имам плочки,но итакьв плондер.Може би на мен ми се вижда така и пеовиличавам,но ....

SH

25.06.06
20:28

НЯКОЙ от тях имат разширени стомаси затова се получава този ефект :)

по здрави

DI

25.06.06
21:34

не просто щото си инжектират хормон на растежа освен мускулите им се подуват и други работи, като например вътрешните органи. Това нещо е изключително грозно и е причината да не харесвам повечето от съвременните културисти.

25.06.06
22:23

[quote author=“dickhead”]не просто щото си инжектират хормон на растежа освен мускулите им се подуват и други работи, като например вътрешните органи. Това нещо е изключително грозно и е причината да не харесвам повечето от съвременните културисти.

Е по-голяма простотия не бях чувал  :lol:  :lol:  :lol:

ST

25.06.06
22:28

[quote author=“dickhead”]не просто щото си инжектират хормон на растежа освен мускулите им се подуват и други работи, като например вътрешните органи. Това нещо е изключително грозно и е причината да не харесвам повечето от съвременните културисти.

Е как така ще им се уголемяват органите? Нали ще пукнат?
мм това утива директно в изцепки  :wink:

25.06.06
22:33

[quote author=“StronG™”][quote author=“dickhead”]не просто щото си инжектират хормон на растежа освен мускулите им се подуват и други работи, като например вътрешните органи. Това нещо е изключително грозно и е причината да не харесвам повечето от съвременните културисти.

мм това утива директно в изцепки  :wink:

Мдам, определено си е изцепка :)

ST

25.06.06
22:44

Да не би да имат такива тарбуси защото поемат по много храна ? Може би е това,м?

25.06.06
22:53

Ми от това е,а и е възможно стероидите да оказват влияние.Хората уират от увеличаване на размера на сърцето(понеже е мускул),провери колко културисти са умерли от сърдечен удар.

25.06.06
23:11

Това не е проблем за тях , те могат за няколко месеца да влязат във форма

Аз го написах, но ми изтриха мнението (не нарочно :))

1. Големите момчета ядат огромно количество храна, която разширява коремната стена и издува корема.
2. От ХР се оголемяват някои органи и това издува също корема.

Навярно сте чували термина “сърдечна хипертрофия” - от приеманите стероиди се увеличава размера на сърцето, който също е мускул (най-важния при това), но въпреки че е изграден от друг тип мускулна тъкан (сърцевидна) също се влияе от анаболните стероиди. Това няма общо с корема, но някой го спомена и реших да доизясним въпроса.

П.П. Ако видите някъде интервю на Рони, който говори как си е намалил талията за Мр. О 2005, то отговорът освен упражнения съдържа и малки порции ядене.

ST

25.06.06
23:23

[quote author=“ASTOR”]Това не е проблем за тях , те могат за няколко месеца да влязат във форма

Е  нали сьм ги виждал по сьстезанията.Тогава би трябвало да са вьв форма нали? Защо тогава пак са сьс тумбаци?
офф: Много ме дразни това че избират Рони за мр. олимия .....та той еима бати широката талия.Нетрябва ли все пка да се гледа малко естетиката при оценяването.
П.С. Флех участва ли на мр. олимпия,че несьм се интересувал?

25.06.06
23:26

Това че не се е подготвил не значи че не знае или не може да го направи

ST

25.06.06
23:28

Значи може да се премахне този проблем?Защото това наистина е много гадно. Як,здрав и с голям тумбак

25.06.06
23:28

[quote author=“StronG™”]Значи може да се премахне този проблем?Защото това наистина е много гадно. Як,сдрав и с голям тумбак

Естествено че може, то ако не можеше те да са се отказали одавна

ST

25.06.06
23:30

menson спомена по малко порций.Значи по малко порций по повече пьти на ден и няма да се получи нежелания ефект?

25.06.06
23:31

Ами това е типично културистично хранене, по 6-7-8 пъти на ден.Така се отлагат по малко мазнини

25.06.06
23:31

[quote author=“StronG™”][quote author=“ASTOR”]Това не е проблем за тях , те могат за няколко месеца да влязат във форма

Е  нали сьм ги виждал по сьстезанията.Тогава би трябвало да са вьв форма нали? Защо тогава пак са сьс тумбаци?
офф: Много ме дразни това че избират Рони за мр. олимия .....та той еима бати широката талия.Нетрябва ли все пка да се гледа малко естетиката при оценяването.
П.С. Флех участва ли на мр. олимпия,че несьм се интересувал?

Хмм стани ти толкова голям да видим дали няма да имаш голям тумбак.Просто големите размери искат и много храна,ако не си забелязал малките културисти нямат толкова големи кореми,но и нямат големи размери като цяло.
Даа може да има широка талия но има огромни гръб и крака,които са си баж за неговата талия..Гледа се естетиката-колман има перфектна симетрия и естетика+огромна обработена и релефна мускулна маса..този сбор му носи титлите.Флекс не участва вече.

[quote author=“StronG™”]menson спомена по малко порций.Значи по малко порций по повече пьти на ден и няма да се получи нежелания ефект?

Нещо такова. По мое мнение тия кореми, ако въобще могат да се приберат, ще трябват няколко години. Може да направят страхотна изчистена преса, но прибран В ОТПУСНАТО състояние корем едва ли.

Да, Уйлър е очаствал на Мистър О.

ST

25.06.06
23:35

За мен най хармонично развито и красиво тяло имат Флех и Арнолд.
П.С. Аз не се стремя да бьда огромен,а да изглеждам малко на идеално,защото култористите определено имат огромна маса и са пример за правилен метод на трениране и хранене и т.н. но в никакьв случей пример за красиво тяло.Това си е мое мнение

ST

25.06.06
23:37

[quote author=“manson”][quote author=“StronG™”]menson спомена по малко порций.Значи по малко порций по повече пьти на ден и няма да се получи нежелания ефект?

Нещо такова. По мое мнение тия кореми, ако въобще могат да се приберат, ще трябват няколко години. Може да направят страхотна изчистена преса, но прибран В ОТПУСНАТО състояние корем едва ли.

Да, Уйлър е очаствал на Мистър О.

Един нормаелен билдьр като мен примерно който все още не взима стероиди мойе ли да има тумбак при условие,че яде по малки порций.ю
П.С. И аз имама мальк тумбак :oops: но,мальк,как да го прибера?

25.06.06
23:41

[quote author=“StronG™”]За мен най хармонично развито и красиво тяло имат Флех и Арнолд. ... но в никакьв случей пример за красиво тяло.Това си е мое мнение

Дамм всеки с вкуса и с мнението си..
Зависи ако имаш сланина трябва да я махнеш с диета и тн.ако ти е разширен стомаха пробваи с по малки порции.

ST

25.06.06
23:45

[quote author=“obelka”][quote author=“StronG™”]За мен най хармонично развито и красиво тяло имат Флех и Арнолд. ... но в никакьв случей пример за красиво тяло.Това си е мое мнение

Зависи ако имаш сланина трябва да я махнеш с диета и тн.ако ти е разширен стомаха пробваи с по малки порции.

Ако направя диета мазнините ще се изчистят от цялото тяло....А аз сега тренирам за маса и накьк си ще стана много слабичьк .....Разбираш ли ме какво искам да ти кажа?Ако имаше начин да амхан само сланината по корема ( не е много ) кажи?

25.06.06
23:47

[quote author=“StronG™”][quote author=“obelka”][quote author=“StronG™”]За мен най хармонично развито и красиво тяло имат Флех и Арнолд. ... но в никакьв случей пример за красиво тяло.Това си е мое мнение

Ако направя диета мазнините ще се изчистят от цялото тяло....А аз сега тренирам за маса и накьк си ще стана много слабичьк .....Разбираш ли ме какво искам да ти кажа?Ако имаше начин да амхан само сланината по корема ( не е много ) кажи?

Няма такива филми..

DI

26.06.06
00:25

леле ама тука много разбирачи бе! направо чета и не вярвам на очите си. Та никой ли от вас разбирачи не е чувал термина стероидно шкембе? Уголемени им били стомасите а. хаха! ама и вие го измислихте. значи първо стомахът се намира по-нагоре и колкото и да се издуе не може да причини точно такава издута форма на корема. издуването на стомаха може да причини издуване в горната част, близо до слънчевия сплит и това издуване не е кой знае какво, плюс това се получава само като си се наял(при мене има такова нещо). Ще ви дам и данни - стомахът на един ноемален човек е един литър. Стомахът на най-дебелия човек на света, който е тежал към 600 кила е бил 3 литра. Мога да ви гарантирам че никой културист не може да има по-голям стомах от него. възможно е да се издуват и червата от храната, но не чак дотолкова.

SP

26.06.06
00:29

[quote author=“dickhead”]леле ама тука много разбирачи бе! направо чета и не вярвам на очите си. Та никой ли от вас разбирачи не е чувал термина стероидно шкембе? Уголемени им били стомасите а. хаха! ама и вие го измислихте. значи първо стомахът се намира по-нагоре и колкото и да се издуе не може да причини точно такава издута форма на корема. издуването на стомаха може да причини издуване в горната част, близо до слънчевия сплит и това издуване не е кой знае какво, плюс това се получава само като си се наял(при мене има такова нещо). Ще ви дам и данни - стомахът на един ноемален човек е един литър. Стомахът на най-дебелия човек на света, който е тежал към 600 кила е бил 3 литра. Мога да ви гарантирам че никой културист не може да има по-голям стомах от него. възможно е да се издуват и червата от храната, но не чак дотолкова.

А обясни ми фактът, че съм изпивал литър и половина за 30секунди. Къде отива водата ако не в стомаха? И защо не съм протекъл или прелял. :lol:

26.06.06
00:29

Зависи също и от това как стомаха им понася многото храна. Може да звучи странно, но някой се подуват много повече от други и просто визуално са надути.

Напоследък се запознавах как стоят някой работи кагато става дума бебета. И едно от интересните неща е, че когато детето от малко е бързо отбито от майка си и минава на изкуствено хранене /не кърма/ при повечето деца се получава значително идуване на корема. Което се вижда и с наредването на възрастта. Подуват се от и защото се нуждаят от повече храна за да задоволят потребностите си отколкото ако бяха на майчина кърма.

Да поясня, че не искам да кажа, че Колман е леко шкембест, задълцително, защото майка му го е отбила рано...  :lol:  :lol:
——

Между впрочем и аз не съм фен на културисти с подути шкрембаци.

DI

26.06.06
00:34

както казах стомахът на нормален човек е един литър. моят също е подут и значи е по-голям от 1 литър. И като четете обмизляйте малко. Аз не съм казал че на културистите не са им подути стомасите. казвам че не за това са им толкова големи шкембетата.

SP

26.06.06
00:35

[quote author=“dickhead”]както казах стомахът на нормален човек е един литър. моят също е подут и значи е по-голям от 1 литър. И като четете обмизляйте малко. Аз не съм казал че на културистите не са им подути стомасите. казвам че не за това са им толкова големи шкембетата.

Айде отговори ми на въпроса. Стомаха е над 2л на възрастен мъж.

DI

26.06.06
00:36

еми много ясно че отива в стомаха, от там вече не мога да ти кажа къде отива. Може и по голям да е от 2 литра, сега проверих тая информация, но пак казвам че не е това причината за тия шкембета.

п.с. и между другото точно от такива простотии като да пиеш шише вода за 30 секунди се издува стамхът.

А билдерите не преяждат чак толкова много, те си разпределят храната на няколо хранения. плюс това сега ще ти дам друг пример. Аз ям доста големи количества храна и пак казвам коремът ми е малко издут. Когато приемеш повече храна просто я изхвърляш от там от където е влязла или от другата страна.Аз лично сера по минимум два пъти на ден, повечето пъти  по три пъти.

SP

26.06.06
00:40

[quote author=“dickhead”]какъв точно е въпросът ти?

Как за 30сек изпих литър и половина вода(а можех и още!) като стомахът ми трябва да е 1л. (a талията ми е 78). как става тоя номер половин литър къде отива!?

DI

26.06.06
01:11

и според вас какво - Арнолд, Франко коломбу, Серджо олива, те по по-малко ли са ядяли та нямат такива шкембета? според мене не са отстъпвали много с яденето на сегашните културисти, обаче те защо нямат шкембета?

НЯКОЙ от тях имат разширени стомаси затова се получава този ефект

какво а другите нямат разширени стомаси и го няма тоя ефект така ли?

мм това утива директно в изцепки

Твоите черва от както си се родил ли са толкова големи и са порастнали? Ми аз викам че сигурно са порастнали? ми ти тогава що не си пукнал? леле! ми то аз забелязвам че на мене в последно време бицепса ми се е уголемил малко! да не взема да пукна а?

StronG™ написа:
Значи може да се премахне този проблем?Защото това наистина е много гадно. Як,сдрав и с голям тумбак

Естествено че може, то ако не можеше те да са се отказали одавна

аз не познавам нито един културист, който да се е оправил от тоя проблем и да си е запазил масата. Кевин леврони например сега е по слаб и го няма тоя проблем поне доколкото съм видял, обаче е много по-малък

Хмм стани ти толкова голям да видим дали няма да имаш голям тумбак.Просто големите размери искат и много храна,ако не си забелязал малките културисти нямат толкова големи кореми,но и нямат големи размери като цяло.
Даа може да има широка талия но има огромни гръб и крака,които са си баж за неговата талия..Гледа се естетиката-колман има перфектна симетрия и естетика+огромна обработена и релефна мускулна маса..този сбор му носи титлите.Флекс не участва вече.

Ти не можеш да станеш толкова голям без да взимаш много хормон на растежа. А не можеш да взимаш много хормон на растежа без да ти порастне шкембето. Следователно не можеш да станеш толкова голям без да ти порастне шкембето. Ти може би си единствения човек на планетата Земя. Той може би има красив външен вид СПОРЕД ТВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ, но не и естетика. Още по-малко пък да кажеш че това му носи титлите.

26.06.06
09:12

[quote author=“dickhead”]леле ама тука много разбирачи бе! направо чета и не вярвам на очите си. Та никой ли от вас разбирачи не е чувал термина стероидно шкембе? Уголемени им били стомасите а. хаха! ама и вие го измислихте. значи първо стомахът се намира по-нагоре и колкото и да се издуе не може да причини точно такава издута форма на корема. издуването на стомаха може да причини издуване в горната част, близо до слънчевия сплит и това издуване не е кой знае какво, плюс това се получава само като си се наял(при мене има такова нещо). Ще ви дам и данни - стомахът на един ноемален човек е един литър. Стомахът на най-дебелия човек на света, който е тежал към 600 кила е бил 3 литра. Мога да ви гарантирам че никой културист не може да има по-голям стомах от него. възможно е да се издуват и червата от храната, но не чак дотолкова.

Да а ти си най-големият “разбирач” от всички.

26.06.06
10:03

Ти не можеш да станеш толкова голям без да взимаш много хормон на растежа. А не можеш да взимаш много хормон на растежа без да ти порастне шкембето. Следователно не можеш да станеш толкова голям без да ти порастне шкембето. Ти може би си единствения човек на планетата Земя. Той може би има красив външен вид СПОРЕД ТВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ, но не и естетика. Още по-малко пък да кажеш че това му носи титлите.

Външният му вид не е красив само според моите разбирания...ах та кое му донесе последната титла на която олимпия бяха завишени изискванията за естетиката и симетрията...сигурно големия му тумбак.Това за стероидното шкембе си е вярно,но определено и храната има огромна заслуга за коремите им..та нали точни колман свали талията си с едиколко си см ядеики по-малки порции и носеики колан винаги.

26.06.06
10:34

Аз ли не съм в час или не се сещам за културист с шкембЪл?
Както и да е..и без това, не ги следя, но пък в съботата, в Уго видях истински културист, ама като не знам кой е...- лоша работа.
Нямаше шкембе и беше ебаси машината.

Ако се е прочел тука... евалата за т’ва, което е постигнал!

26.06.06
10:47

Стероидите били виновни за увеличаването на сърцето - абе вие малоумни ли сте бе! Всеки уважаващ себе си спортист има увеличен капацитет на сърцето и то не случайно!
Стероидите били виновни за шкембетата на културистите :shock: ! А на бащите ви висналите тумбаци дето се прибират у вас половин час преди бащите ви, пак ли заради стероиди са се получили :shock: ! Ами да, то половината българи излиза, че по цял ден се боцкат, щото и без друго, си нямат работа!
Всеки нормален културист, постигнал нещо в този спорт има разширен стомах (аз не съм постигнал нищо и пак имам разширен стомах) - на едни им е разшитен повече отколкото на други!
Не знам как може всеки да се смята за всезнаещ и да се изказва с категорични мнения за неща, от които и хабер си няма :twisted: !

26.06.06
11:04

[quote author=“dickhead”]еми много ясно че отива в стомаха, от там вече не мога да ти кажа къде отива. Може и по голям да е от 2 литра, сега проверих тая информация, но пак казвам че не е това причината за тия шкембета.

п.с. и между другото точно от такива простотии като да пиеш шише вода за 30 секунди се издува стамхът.

А билдерите не преяждат чак толкова много, те си разпределят храната на няколо хранения. плюс това сега ще ти дам друг пример. Аз ям доста големи количества храна и пак казвам коремът ми е малко издут. Когато приемеш повече храна просто я изхвърляш от там от където е влязла или от другата страна.Аз лично сера по минимум два пъти на ден, повечето пъти  по три пъти.

Стомахът притежава свойството да се разтяга!!!! За това и стомасите на билдерите са разширени защото поемат по-голяма количество храна и вода от обикновения човек. :wink:

DI

26.06.06
11:30

имах предвид че Колман е красив само според някои(повечето) културисти, но според опщоприетите норми за естетика е изрод. Може и да има симетрия на мускулите, обаче ръката му има обиколка колкото главата, а кракът му е колкото гръдната обиколка на чалга певица. Тия неща хората които не се занимават с тоя спорт ги отблъскват. Аз също така не претендирам че съм толкова голям разбирач, обаче много ме дразни некакво момченце дето влиза от една седмица във форума и казва неща от типа на “мускулите се купуват с пари”  да ме засича и да ми вика “тва отива в изцепки”.

п.п. в предпоследния брой на олимп има специално статия на тая тема. Някой ако се интересува може да я прочете. аз много съжалявам че списанието ми е на благоевград и не мога да цитирам. Иначе там има една снимка на един културист който е в 10 месец с тризнаци.

ST

26.06.06
11:59

[quote author=“dickhead”]имах предвид че Колман е красив само според някои(повечето) културисти, но според опщоприетите норми за естетика е изрод. Може и да има симетрия на мускулите, обаче ръката му има обиколка колкото главата, а кракът му е колкото гръдната обиколка на чалга певица. Тия неща хората които не се занимават с тоя спорт ги отблъскват. Аз също така не претендирам че съм толкова голям разбирач, обаче много ме дразни некакво момченце дето влиза от една седмица във форума и казва неща от типа на “мускулите се купуват с пари”  да ме засича и да ми вика “тва отива в изцепки”.

п.п. в предпоследния брой на олимп има специално статия на тая тема. Някой ако се интересува може да я прочете. аз много съжалявам че списанието ми е на благоевград и не мога да цитирам. Иначе там има една снимка на един културист който е в 10 месец с тризнаци.

Айде да невлизам вьв форума от 1 седмица! То вьрно че и аз неразбирам ама ти следа ” умите изказвания ” на големие БАТКО е честно да ти кажа такива като теб дето си мислят че знаят всичко и са компетентини по всяко едно мнение ме дразнят страшно много :!:

26.06.06
13:13

В крайна сметка факторите са много...но извода е един: ужасно грозно е...;) колкото ще голям гръб и рамене да има някой...шкембето си е шкембе..

26.06.06
14:43

[quote author=“dickhead”]п.п. в предпоследния брой на олимп има специално статия на тая тема. Някой ако се интересува може да я прочете. аз много съжалявам че списанието ми е на благоевград и не мога да цитирам. Иначе там има една снимка на един културист който е в 10 месец с тризнаци.

В тази статия има снимката на един патологичен случай на разширен стомах и уголемени вътрешни органи, който е по-скоро изключение, отколкото правило в културизма - не ми казвайте, че има такива културисти с успехи :lol: ! За да станеш голям трябва ядене - ама много ядене - толкова, колкото не можете да си представите! Републиканския ни шампион до 90кг - Никола, в основния си период има талия над 100см! Който е гледал филма на Христомир също му е ясно, че в основен период талията му отпусната сигурно не я хваща метъра :lol: ! Ама на състезанията като си стегне пресата и всички ахват :wink: !

B_

26.06.06
18:04

аз до колкото знам от тая или от предишната година тея шкембета се ущетяват много яко на олимпия!!!Сравнете Рони и повечето от тая година в сравнение с другите .... то не беше талийка то не беше чудо .. нищо общо с предишни години!!! :wink:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1