UNIVERSAL

Прескочи до:

25.06.06
07:58

[quote author=“kao”]Според мен дали фирмата е регистрирана по ДДС не дава някакво особено отражение на цените на продуктите... то така или иначе се плаща...

Плаща се, но фирмата ползва данъчен кредит, т.е. взема си обратно ДДС-то. Така че разходите по вноса намаляват доста.

25.06.06
13:28

[quote author=“AbSs”]

Плаща се, но фирмата ползва данъчен кредит, т.е. взема си обратно ДДС-то. Така че разходите по вноса намаляват доста.

[quote author=“AbSs”] Т.е. плащат се само митническите такси, но не и ДДС-то?

Фирмата го плаща ДДС-то като пари при внос, но след това го ползва като даначен кредит , докато продаде стоката. А като продаде стоката пак дължи ДДС-то на държавата.

25.06.06
16:17

Значи пак да поясня.. ако всичко се прави по закон и се издават реални фактури и т.н. не мисля че е голяма разликата... но това мен не ме касае :) просто споделям мнение

25.06.06
17:45

и аз просто ще споделя мнение, ако тръгна да внасям дадения продукт няма да се занимавам с “всеобщо известните” транспортни компании а ще си го внеса сам  - правил съм го - изнасял съм и съм внаял от и до щатите - излиза изключително по евтино но неси заслужава за 5-10 килца протеин или друго  . така че бих се усъмнил в думите на всеки който ми каже че не го прави сам  - също така ще ви кажа и друго - много важно нещо компаниите които правят голям товаро-оборот на “големите спедиторски компании” ползват една неприлична отстъпка за товарите си - това го знам защото съм бил мениджър в UPS в щатите- и друго  ако дадена стока струва 50% от цената на производителя както в примера който пуснах по горе немисля че тези проценти се запълват от такси и мита и други разходи (50%) - в крайна сметка дилърите за България се явяват “последна цедка ” и за това цените са такива тук.България с нейното си потребление на добавки неможе да си издейства добри цени , за мен истината е ако има една фирма или обединение от фирми която да е дистрибутор на истинските имена в сверата на хранителните добавки и  да си склчи едно прилично договоче за транспорт с някоя спедиторска фирма ще постигнем намаление на цените на добавките с над 25%

27.06.06
12:05

някой пил ли е ULTRA WHEY PRO на Universal? Мисля скоро да го пробвам , 2.9кг за 153лв...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1