13.09.04
16:10
На 42г. съм висок 180 , тежа 92 кг. В миналото не съм спортувал активно. Не изглеждам дебел , но си имам мазнини на кръста и корема. Ходя на фитнес от 4 месеца. Първите 2 месеца кръгови тренировки 3 пъти седмично и крос 3-5 км един-два пъти седмично.
Сега тренирам 4 пъти седмично
понеделник и четвъртък
гърди 3-4 упр. 3 серии
рамо 3 упр. 3 серии
трицепс 3 упр. 3 серии
вторник и четвъртък
крака ,бицепс , корем
Тичам сутрин 1 или 2 пъти седмично
Преди тренирвка пия 2 бр. Фетбърнер и след тренировка 2 бр аминок. 2700
Не спазвам диета , не се храня много редовно , пия бира и алкохол
През последните 2 месеца мисля , че нямам напредък , не съм отслабнал въобще а и визуално не се вижда видим напредък , като целта ми е 1 намаляване на мазнини и 2 мускулна маса
Като чета някои от мненията тук се питам дали не претренирам Вие как мислите Упражненията ги правя на 70% от възможностите ми и сериите са по 10-12 . Нямам мускулна треска след тренировка с изключение на краката и то когато клякам с тежест.
За диетата е ясно , но ще я почна малко по нататък защото ако си поставя за цел и диета от самото начало може да не издържа и да се откажа. Питам се дали не трябва да си сменя програмата. В залата в която тренирам няма постоянен инструктор , който да следи развитието и да прави промени. Аз чета из сайтовете , но явно това не е достатъчно за да се направи подходяща програма и желанието ми е да избегна груби грешки и да има максимален ефект от усилията които полагам
Благодаря предварително
Здравей! :)
Като гледам, че съм първата, която ще ти отговори чак ме хваща срам :oops: защото далеч не съм най-компетентния човек тук. Но това, което вероятно и други ще ти кажат е, че диетата е много важна особено, когато взимаш фат бърнъри. Другото е алкохолът. Доколкото ми е известно той е фактор при свалянето на килограми. Това ти го казвам от лични наблюдения. Мой познат нацяло спря бирата и останалите видове алкохоли и доста бързо свали килограми. Не знам при тебе дали ще даде резултат, но не ти пречи да опиташ.
А сега да ти споделя нещо от личен опит относно тренировките. Преди да открия този сайт и аз тренирах по подобен начин като тебе но нямаше кой знае какъв резултат. Като се поразрових малко из мрежата и като прочетох доста неща тук в този сайт и форум разбрах, че не съм вървяла по най-правилния път. Сега тренирам три пъти седмично - един ден корем, след това ръце и в края на седмицата крака. Сериите ми са 3 х 30 или 3 х 25 зависи доколко съм уморена, тъй като ходя на фитнес след работа. Вече три месеца приблизително тренирам така и резултатите са налице. Взимам само L-карнетин.
И още нещо. В този форум имна доста информация и много хора, които разбират от фитнес и бб. Чети и ще научиш много!
Не се отказвай и УСПЕХ!
От мене чао, дано съм ти била поне малко полезна. 8) 8) 8)
Ами виждам доста не6та които определено трябва да промени6! Първо тренировъ4ния ти сплит не е най-уда4ен!Ина4е 4 пъти седми4но е добре! Много по уда4но 6те е ако първо направи6 релефа и после запо4не6 да трупа6 мускули! Правенето и на двете едновременно не е за на4инае6ти и е по ангажира6то и трудно. Трябва да взема6 и Л-карнитин освен фетбърнера!Допълнително 6те те посъветвам какви фетбърнери да пие6 и какъв Л-карнитин. Определено трябва да набляга6 на диетата, в слу4ая тя дори е по-важна от тренировките(не 4е те не са). Алкохола определено ти пре4и много(калори4ен е). Надали претренира6, но определено трябва да си промени6 програмата и и режима на хранене и въобще на4ина по който прави6 някой неща! но това е доста дълга тема! обади се ако иска6 да ти кажа какво да промени6 още!