28.06.06
19:47
Могат ли да се правят пари от БодиБилдинг в България? Каква е схемата? От къде трябва да тръгнеш и до къде трябва да стигнеш (буквално и преносно), за да вадиш пари от този спорт? Изобщо развит ли е в България или по-скоро се приема като хоби?
Не на последно място и има ли някой такива амбиции от съфоромците? Или вече го прави?
:)
Все въпроси, чиито отговори са ми любопитни.
P.S: Без връзки може ли да пробие човек според вас?
28.06.06
20:27
според мене като състезател в никакъв случай не можеш да правиш пари.
Тогава защо се пръскат сума ти пари за добавки, химия и прочие - хем си вътре откъм финанси, хем се тровиш с химията... Все някаква възвръщаемост трябва да има. :roll:
Един познат миналата година се пусна.Той е много здрав и добре оформен. Класира се на 2-ро място и му дадоха една чепка банани и дотук :lol: 8) :evil: :?
Чепка банани метафорично ли го казваш или си е хапнал сериозно бананчета за второто място? :lol:
28.06.06
21:16
[quote author=”|Chosen|”]Могат ли да се правят пари от БодиБилдинг в България? Каква е схемата? От къде трябва да тръгнеш и до къде трябва да стигнеш (буквално и преносно), за да вадиш пари от този спорт? Изобщо развит ли е в България или по-скоро се приема като хоби?
Не на последно място и има ли някой такива амбиции от съфоромците? Или вече го прави?
Отговора на всичките ти въпроси е НЕ!
А ако си силен и мускулест колкото аватара си,които лично аз асоцирам с цар Лъв и Елтан Джон (а елтан е педал) както и да е!
Ти трудно би пробил и би направил нещо!Във форума има доста по способни от тебе момчета които си тренират и са яки,и пак не пробиват!А като цяло спортистите - трибоици и културисти и другите ако чакат на пари от държавата или наградни фондове по хубаво да се откажат!Но целите им не са това според мене!
пари от бодибилдинг могат да се направят само ако продаваш(произвеждаш) добавки и/или химия.с една дума - от тяло - не.поне засега.
Недей така нападателно, LuckyTeam. :D
Първо изобщо не мисля АЗ да правя пари, а ми е любопитно дали има почва изобщо такава практика в България.
Второ какви асоциации луди правиш с аватарите, само ти си знаеш. :) Ти като нямаш аватар, значи си никой така ли? Дай да сложим по един здравеняк всички за аватар и да не стъпваме във фитнеса изобщо... Остави ги тези виртуални Bullshits! Така като го гледаш Симба, пука ли му? :)
Преди тренирах на Мария Луиза и там имаше 2 ма състезатели - Митко димитров и един Адриан. И двамата разказваха, че не се правят пари от това. Все пак Митко си намери спонсор преди доста време и сега пробива. Адриан обаче се отказа още през 2001, намери си рабора като частен инструктор.
После затвориха залата като гръмнаха онази мутра и нямам контакт вече.
28.06.06
22:29
[quote author=“LuckyTeam”][quote author=”|Chosen|”]Могат ли да се правят пари от БодиБилдинг в България? Каква е схемата? От къде трябва да тръгнеш и до къде трябва да стигнеш (буквално и преносно), за да вадиш пари от този спорт? Изобщо развит ли е в България или по-скоро се приема като хоби?
Отговора на всичките ти въпроси е НЕ!
А ако си силен и мускулест колкото аватара си,които лично аз асоцирам с цар Лъв и Елтан Джон (а елтан е педал) както и да е!
Ти трудно би пробил и би направил нещо!Във форума има доста по способни от тебе момчета които си тренират и са яки,и пак не пробиват!А като цяло спортистите - трибоици и културисти и другите ако чакат на пари от държавата или наградни фондове по хубаво да се откажат!Но целите им не са това според мене!
ба, ти си много отворен :!: Що не сложиш един аватар ти? ( ще му намеря поне 20 кусура ) :evil:
29.06.06
00:14
Ти трудно би пробил и би направил нещо!
Абе искам да ти кажа честно, че ти и десет живота да изживееш сигурно няма да направиш колкото Елтън Джон...
А по въпроса... щом има културисти значи се изкарва. От състезания може и да не се изкарва много, но както виждаш снимат се клипове, реклами, списания, работа като инструктори и тн... всичко е с пари и с тва се изкарват пари.
29.06.06
08:28
Пари от този спорт правят Киро Вълчев, Момчил Милев, Евгени Ангелов, Юлиян Карабиберов и още няколко подобни спортисти.
29.06.06
08:39
[quote author=“ivan.shishmanov”]Пари от този спорт правят Киро Вълчев, Момчил Милев, Евгени Ангелов, Юлиян Карабиберов и още няколко подобни спортисти.
Правилно!Но поне за 2ма от тях съм сигурен че продават добавки и стероиди,което само по себе си им се явява доход!
[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“ivan.shishmanov”]Пари от този спорт правят Киро Вълчев, Момчил Милев, Евгени Ангелов, Юлиян Карабиберов и още няколко подобни спортисти.
Правилно!Но поне за 2ма от тях съм сигурен че продават добавки и стероиди,което само по себе си им се явява доход!
Няма значение това също си е част от този спорт!
29.06.06
12:39
[quote author=“M16”][quote author=“LuckyTeam”][quote author=“ivan.shishmanov”]Пари от този спорт правят Киро Вълчев, Момчил Милев, Евгени Ангелов, Юлиян Карабиберов и още няколко подобни спортисти.
Няма значение това също си е част от този спорт!
иМА голямо значение!Само че трябва да си по навътре с материала и да знаеш какви злоупотреби и мръсни номера стават!и тва да ти ръгат разни бизнесмени фалшиви прахчета хич не е бизнесс,тва е злоупотреба,щото и на JC,и на печално известните Нутрин,и на Биогаме,мога смело да твърдя че продуктите за нищо не стават!
[quote author=”|Chosen|”][quote author=“fixer2”]Един познат миналата година се пусна.Той е много здрав и добре оформен. Класира се на 2-ро място и му дадоха една чепка банани и дотук :lol: 8) :evil: :?
Чепка банани метафорично ли го казваш или си е хапнал сериозно бананчета за второто място? :lol:
Няма метафора, няма сърказъм , една чепка банани и да си бие камшиците :lol: :evil: :D
А защо всъщност няма пари в този спорт? Заради слаб интерес към състезанията ли?
[quote author=“Lancelot”]А защо всъщност няма пари в този спорт? Заради слаб интерес към състезанията ли?
Защото гейовете предпочитат да гледат футболисти, а не билдъри. :P
[quote author=“NRG52”][quote author=“Lancelot”]А защо всъщност няма пари в този спорт? Заради слаб интерес към състезанията ли?
Нещо против най-великата игра ли имаш, неразбрах... :roll:
[quote author=“NRG52”][quote author=“Lancelot”]А защо всъщност няма пари в този спорт? Заради слаб интерес към състезанията ли?
Или посещават Амор в петък вечер :roll:
пари се правят стига да знаеш как? културистите не печелят пряко от състезанията - рони не печели само 100хил на олимпия. ако беше само това да е фалирал вече. както казаха други - спонсори. бих добавил - реклама, гост позинги, семинари, книги, персонални сайтове, клубове и пране на пари . ако имаш тяло и позиции всичко се подрежда. затова всичко опира до СТАРТА - едно профи състезание и излиташ в света на печелившия бодибилдинг - бизнес.
[quote author=“GEORGIO”]пари се правят стига да знаеш как? културистите не печелят пряко от състезанията - рони не печели само 100хил на олимпия...
Я и теб да те питам прочете ли заглавието на темата :?: :?: :?:
Могат ли да се правят пари от БодиБилдинг в България?
Или си се объркал или Роби е БГ билдър :wink:
Аз гледам, че М. Димитро и Х.Христов имат доста реклами. Особено Х.Х.
Съмнявам се обаче да им плащат за интервютата в списанията..
[quote author=“M16”][quote author=“GEORGIO”]пари се правят стига да знаеш как? културистите не печелят пряко от състезанията - рони не печели само 100хил на олимпия...
Я и теб да те питам прочете ли заглавието на темата :?: :?: :?:
Могат ли да се правят пари от БодиБилдинг в България?
Или си се объркал или Роби е БГ билдър :wink:
ами принципно се изказвам. ясно е че в бг все повече напредваме в тези области. така че бъдеще има а също и настояще. добре тогава - кирил вълчев или крика да не би да правят пари от състезания. ама всеки ги знае понеже са постигнали нещо с което да ги помним. та пак ще повторя. първо е славата и после парите. кофти ама е истина.
за мен бодибилдинга е бил и ще си остане хоби спорт оказващ обаче огромен тласък в хиляди други свери и направления , относно дали е възможно да се правят пари от него в БГ - ще кажа да, ако подходиш като бизнесмен а не като спортист
29.06.06
17:56
[quote author=“GEORGIO”]всичко опира до СТАРТА - едно профи състезание и излиташ в света на печелившия бодибилдинг - бизнес.
Дам както Христомир го направи и сега е сред най-добрите бодибилдинг бизнесмени.Излетял е до космоса.Стига глупости.Тези които изброих правят пари от спорт но не чрез състезания (да не говорим, че състезанията за тях са реклама затова и Киро организираше толкова много и големи както сега и Момчил го прави), а автора на темата не е уточнил дали става въпрос за състезания писал е просто спорт.
Благодаря за вниманието.
В световен мащаб от този спорт печелят може би 50-60 души.Останалите само живуркат.Това е мнение на профи културист.В България според мене това е невъзможно,поне по причината,че много малко хора ще дават пари като спонсори на някой състезател
30.06.06
10:33
Познавам един културист,който ми каза че не се правят никви пари от ББ в България....трябва да си наистина добър за да почнеш да се състезаваш международно и тогава може би да припечелваш някой лев... :wink:
В аматьорския бодоболдинг няма никакви, повтарям - никакви пари! Говоря за състезателите, разбира се :lol: ! Те абсолютно и само влагат пари - и то много!
В професионалния бб няма никакви пари, освен за няколко човека, които се броят на пръсти! Тук говоря за състезания, а не за реклами - реклами прави и баба ми - демек не е нужно да си бб-ър, за да правиш реклами!
[quote author=“Pc_genius”]демек не е нужно да си бб-ър, за да правиш реклами!
Зависи какво рекламираш :wink: .
[quote author=”|Chosen|”]Могат ли да се правят пари от БодиБилдинг в България? Каква е схемата? От къде трябва да тръгнеш и до къде трябва да стигнеш (буквално и преносно), за да вадиш пари от този спорт? Изобщо развит ли е в България или по-скоро се приема като хоби?
Пари се печелят от културизъм в България, но стига да си намериш формулата!
Прочети малко повече интервюта с български културисти и ще се обедиш в това, че гладни и голи няма, както и да разчитат на помощи от държавата :)
Най-малкото може да станеш жиголо или да прави стриптиз и ще вървиш добре :)