07.09.04
23:51
Знам че въпроса ми е малко глупав и от погледа на някой по-напреднал изглежда безсмислен и тъпичък. Но все пак да питам какво ме тревожи. Значи имам малко женска структура на тялото като особено бутовете са ми огромни и мазни. По принцип не съм дебел и ако свалям маса свалям от кръста нагоре , като свалям повече мускулна маса, което е голям минус. Имам големи комплекси относно тази тема. Знам че маса не може да се сваля за отделна част от тялото, ами трябва да свалиш общо тегло, но все пак да питам има ли начин да сваля тези бутове ? Защото с упражнения за бедра краката ми се стагят, но и се оголемяват (нежелан успех)! Дали с бягане ще постигна желания ефект ?
П.С.Знам че темата може да не е за този раздел или ви се струва безсмислена, но моля отговорете!
08.09.04
00:21
Ами... Клякай. Ако и да противоречи на хипотезата за точковата редукция, приятелката ми смъкна една съществена част от бричовете именно така. Добави клек, като преди това беше само на колело за краката....
Все пак и при краката редукцията не е толкова точкова май :)
Опитай - какво толкова. Нищо не губиш. Само не слагай много кила.
Освен това си пусни допитване за една диетка.
Да и на мен ми се струва удачно клякането.. само да добавя:
прави упражнения всеки ден, при това до отказ! Идеята е проста: систематично претрениране - това в случай, че се оплакваш от много мускулна маса. Ако смяташ, че задържаш много мазнини.. ти трябват много аеробни тренировки и пълно ревизиране на хранителният ти режим. За последното пусни въпроса си в тема “Хранене” (прочети какви данни трябва да съдържа “въпросът” ти)!
08.09.04
11:02
Мерси за съветите. Но не разбрах какво общо има храненето с моя проблем ? Големите ми крака не е ли всичко на генна основа или се влияят от моя хранителен режим ?
Ventci, ами защо просто не тръгнеш на фитнес и не качиш маса и горе? :wink: Незнам как изглеждаш, може би ако дадеш някакви мерки или снимки...
Храната има всичко общо с краката ти. Мазнини се качват лесно там, да не си мислиш, че са само мускули. :)
На колко си години? Ако си още малък уж краката растат най-бързо и затова ти се струва, че са по-големи отколкото трябва. :wink:
08.09.04
13:04
Ами и аз имах същия проблем преди време, това което помогна беше тичане и баскетбол. А после в залата и повторения с малки килограми до отказ.
08.09.04
14:26
Мр.Мускул ходя близо година на фитнес като съм доволен от ефекта. Натрупах доста маса отгоре но все пак краката ми стоят доста големи. И именно там е проблема 4е са доста мазни. ЕЕее имат и доста мускул. Защото 1 ден от програмата ми е отделен само за крака, но това не дава някакъв особен успех. Дори напротив не топя мазнини а само прибавям мускул и стават доста големи. Опитвам се да правя повече повторения (10-15) но няма голям ефект. Сега ще пробвам с кардио па може да помогне само да не сваля маса ! Че с колко труд я направих.
08.09.04
19:55
Ами общото между това, което питаш и което ти казвам, е че като кажеш - големи крака и искам да ги махна - аз разбирам че имаш мазнини. А не че имаш - примерно - дебели бедрени кости - тях не знам как да ги намалиш.
За движението в личното тегло храненето е основният инспиратор.
Та ако имаш дебели крака с излишни килограми при тях - търси решението И в храненето.
Ако имаш сам одебели крака без излишни кила и искаш да ги намалиш трябва да търсиш решение само в храненето, а евентуално да тренираш горната част на тялото, да не заслабне твърде много. Но не е сигурно, че ще постигнеш това, което искаш.
14.09.04
10:39
Не трябва да се притесняваш от големите си крака, те са даденост за която много хора мечтаят.
Аз имах същия проблем, но продължих да тренирам усилено за маса от 75кг стигнах 88кг :) и то за не много голям период от време (около 12 седмици) качих с два номера размера на дънките си :) но качих и много и нагоре :D След това в периода за “релеф” започнах да тренирам много аеробни тренировки и то предимно за краката, тренировката беше:
1. Клякане - 6 серии по 20-25 повторения
2. Лег преса - 6 серии по 20-25 повторения
3. Хакен клекове - 5 серии по 20-25 повторения
4. Задно бедрено сгъване - 5 серии по 20-25 повторения
5. Предно бедрено разгъване - 5 серии по 20-25 повторения
4. Напади с дъмбели - Много :lol:
Като в началото и края на всяка една тренировка (независимо дали се тренира за крака или не) въртя велоаргометъра по 20 мин.
Тренировката е направо убийствена но си заслужава :D Естествено е, че в този период трябва много внимателно да подбереш диетата и особено какви добавки ще взимаш. В този период, за мен (пък и за много други хора :) ), наи-перфектно е да взимаш течен L-Carnitin 20 - 30 мин. преди тренировка и течни аминокиселини веднага след тренировка. При мен много добре подеиста :) :) :)
P.S. Не сваляй караката качваи горе :wink:
Въпроса ти не е никак глупав, това е често срещан проблем! Това което ще те посъветвам е първо да изчистиш цялото тяло! За да не губиш и мусксулна маса, вземай по-високи дози протеин и аминокиселини!!(БЦАА) по принцип като орелефиш би трябвало да изчистиш цялото тяло, не само горна или долна част!Тичането определено ще ти помогне за да изчистиш и то не само краката! също за крака прави по-интензивна тренировка - 15-30 повторения с малки почивки 30-60 сек. Краката няма да ти се уголемяват ако пазиш добра диета! ако пък имаш прекалено мн мускули по краката, спри да ги тренираш и само прави тичане или велоергометър! питай пак ако не ти е ясно какво съм имал предвид!