22.02.04
14:45
Незнам дали някой има същия проблем като моя, а той е, че горната средна част на гърдите ми я няма. Някак си стои като дупка. Знаете ли с какви упражнения може да се развие.
Чувал съм че трябвяа да се прави флайс, но той много не ми помага.
22.02.04
18:03
Направи си я приоритетна.Прави 2 ухпажнения за нея и едно общо за гърдите може и две.Ето ти примерно програма:
1 полулег
2 флайс от наклон
3 лег/изтласкване на дъмбели
4 кофички
Успех
Lubo аз точно по тази програма тренирам с изключение на лега който го правя с лост и нямам голям напредък в проблемната част.
А проблема срещали ли сте го или аз съм дефектен? :)
Ako pretrenira6 dadenata 4ast zna4i gubi6 mnogo muskulna masa ot neia. Mnogo pompane moje da e glavnata pri4ina.(mnogoto serii i povtorenia neizbejno vodiat do zaguba na santimetri) Ako iska6 masa to4no tam, pravi 1-2 vida uprajnenia(kofi s 6irok hvat i kato si maximalno iznesen nazad i poluleg naprimer) za tazi muskulna grupa po 6-8 povtorenia i 3-4 serii max. I nedei da ia trenira6 pove4e ot 1 put v sedmicata. Moje i geneti4no da ti e zalojeno, no ne mi se viarva. Za6to ne dade6 o6te malko opisanie na slu4aia. (kak taka “dupka” kato za na4alo? Use6ta6 li s ruka ramennite kosti(tam kudeto e na4aloto na rebrata i grudnia ko6?) Vse pak spored men se dulji na nedostatu4na masa, a ne na defekt.
Със сигурност не претренирам 3-4*6-8.
А за описание - просто на това място имам по малко мускулна маса, не е цялата горна част, а само в средата на горната част.
[quote author=“Mr. Muskul”]Use6ta6 li s ruka ramennite kosti(tam kudeto e na4aloto na rebrata i grudnia ko6?)
Това нещо не го разбрах, уж раменни кости, а после м/у ребрата и гръдния кош. Нямат нищо общо двете части на тялото,а и става въпрос за съвсем друга част.
Stava6e vupros klu4icata ti :D(ama 6to li ne si go kazah napravo). A 16 serii za dadena muskulna grupa (osobeno ako ia trenira6 po 2 puti v sedmicata) si e 4isto pretrenirane.
Никъде не съм казал че тренирам по 2 пъти в седмицата, а и сериите не са 16, а по-малко. А и е по важно как се чувстваш не по колко серии правиш. И ако си мислиш че претренирам защо другите части на гърдите не ми изостават, а точно тази част :?: :roll:
Kazah “ako”. Plus tova uprajneniata, koito si pisal sa to4no za tazi 4ast ot gurdite ako neznae6 :D . Spored men ako iska6 da natrupa6 masa tam namali uprajneniata ili promeni 1-2 ot tiah s grugi.(naprimer normalen leg vmesto kofi, za6toto sum po4ti siguren, 4e to4no te sa ti dokarali tova.)
Какво общо имат кофичките с горната част на гърдите? Ако незнаеш те са за долната част.
Mi ne e viarno. Kofi4kite nai-natovarvat vutre6tana 4ast na gurdite. (pone ot li4en opit ti go kazvam, ako pri teb e drugo mnogo stranno) Vseki den pravia po 50 i nakraia mnogo me boli to4no tazi 4ast ot gurdite :arrow: gornata i vutre6na 4ast. Az gi pravia silno naklonen napred.
22.02.04
20:39
МрМускул не знам при теб как е ама кофичките са за долна част на гърдите.Lexus напиши си точно програмата за да видим къде е проблема.Започвай тренировката за гърди винаги с горна част
Mnogo stranno. Neznam za6to mi se natovarnva pove4e gornata.(moje bi e izostanala?)
Mr. Muskul, това с кофичките ме уби :D
Те са супер за гърди, като натоварват долната ом част, но почти не засягат горната.
lexus, при повечето хора долната част на гърдите расте доста по-бързо от горната и рано или късно това се превръща в проблем.
наблегни на движенията за маса за тази част - добрите стари преси с щанги и дъмбели от полулег. И пробвай да замениш хоризонталната бенч преса с преса от много малък наклон - поне при мен това помогна донякъде.
Успех !!!
Mi qvno az sum defekten :D Pone niamam “dupka” v gornata 4ast na gurdite(bazikam se de 8) )
Програмата ми е следната:
1.Лег на хоризонтална лежанка 3*6
2.Лег на наклонена лежанка 4*6
3.Кофички 3-4*8
4.Флайс 3*8
Понякога започвам с наклонена лежанка, но рядко. От сега вече всеки път ще почвам с наклонена. М/у другото какъв трябва да е долу горе ъгъла на лежанката защото в тази зала в която аз ходя лежанката е самоделка :) .
Eclipse даже и долната част да расте по-бързо защо горната външна част не изостава, а изостава вътрешната?
Знам ли, проблема с вътрешната често е в генетиката.
Ще спомена само, че нямам проблем с вътрешната - имам “канал” от ключиците до долната част на гърдите, но ми куца външната част, поради което наблягам на флайсовете в края на тренировката. В същото време един пич, с когото тренирам, има адска външна част, но гърдите му стоят като че въобще не са разделени.
За ъгъла на лежанката - 30 до 45 градуса, не повече. И често сменяй ъгъла, ако е възможно на тази лежанка :)
Специално за вътрешната горна част, пробвай флайс от полунаклон, но с кабел, като в горно положение кръстосваш ръцете.
Успех !!!
Eclipse нали и аз това казах че ми е дефект което най-вероятно е от генетиката. Наистина така стои както казваш - в горната част няма канал.
10x за отговорите.