B12 moje li da se pie ? novo

Темата е заключена.
EM

03.06.04
21:43

22.06.04 - Za da ne pravq nova tema che veche ima sumati za B12 i sam gi izchel.Shte pisha v taz kato dam na PROMENI. Znachi vaprosa mi e.Vchera si bih B12 mislq da si biq po 3 na sedmica taka 9 ampuli obshto.Foliova kiselina sashto vzimam.I iskam da pitam samo sila li shte kacha ?? Malko masa pone dali shte kacha ot tova ?

Sega nali znaete techniq analgin na ampuli.Moje da se bie na inj. i moje da se pie.E kato inj. ako se bie ima mnogo po dobar rezultat.No i s piene sashto ponijava temepraturata.Ta iskam da pitam ambulite koito sa B12 za injeksii ako ne gi biq ami gi piq se pak shte ima li malak efekt i shte mi navredi li neshto ako se piqt ? MOlq samo tezi koito sa zapoznati da pishat.Zashtoto mrazq injeksiite nemoga da gi gledam. :( apak chetah listovka i razbrah che B12 ne vredi ima savsem malki stranichni efekti i pomaga na chernia drop.Ave s edna duma dobre si e no neiskam da go biq na injeksiq

03.06.04
22:33

Analgina dejstva kogato go pie6 za6toto moje da se usvoi ot hranosmilatelnata sistema, dokato Vitamin b 12 nqma smisul da go pie6 za6toto ne moje - po-golqmata 4ast ot nego se razgrajda i nqma da ima absolutno nikakuv efekt. Ne se strahuvaj ot injekciite. Vuob6te ne boli! Uspeh!

04.06.04
00:20

I az se zainteresuvah za pienete i bieneto. Dvama farmatzevti mi kazaha, 4e moje da se pie, za6toto bilo vodnoraztvorimo, taka 4e ne e problem. Sa6toto mi kazaha i za testosterona na ampuli. Oba4e ako be6e taka, vseki 6te6e da go pie, a ne da si go biem v zadnika. Moje i da ima niakakva polza, no edva li opravdava davanite pari. Ako niakoi moje da kaje ne6to po vaprosa, 6te sam mu blagodaren.

04.06.04
09:38

Тука за тестостерона са те послъгали малко, щото той не е воден разтвор (е, има и воден, ама надали ще си го позволиш)! Ако изпиеш една ампула тестостерон, не ми се мисли какво ще се случи с черния ти дроб!
За б12 не знам - просто това е витамин, но според мен пиенето му, първо няма да е ефикасно, второ ще създава проблеми на храносмилателната система и черния дроб - но не съм сигурен! Ако някой е достатъчно луд да пробва, нека каже какво му е станало :D !

EM

04.06.04
13:58

Pc_genius zashto da sazdava problemi na chernia drop.Toi nali pomaga na nego.Az ot tam se nadahah shoto vuicho mu mu go izpisaha za chernia drop ima problemi i za tva.Ispisaha mu da pogne a ne da navredi na chernia drop.Da naistina dadam 27 lv. za 10 apmuli i ako nqma efeket she e mnogo jalko za parite.No sega shte se konsultiram s nqkoi aptekari i moje da probvam.

04.06.04
17:11

Най-добре е да се престрашиш и да идеш да ти ги боцнат :D ! Ще си сигурен, че ще има ефект!

EM

04.06.04
20:27

da prav si no mnogo hora mi kazvat che adski boli.Nqkoi znai li kade boli nai malko ?? a i na kolko dena trqbva da si gi biq i do kolko max ampuli da si biq ??Ili osven she ichakam zimamata septemvri kat stane da biq sq za lqtoto moje da nqma efekt golqm

EM

22.06.04
18:40

Znachi vaprosa mi e.Vchera si bih B12 mislq da si biq po 3 na sedmica taka 9 ampuli obshto.Foliova kiselina sashto vzimam.I iskam da pitam samo sila li shte kacha ?? Malko masa pone dali shte kacha ot tova ?
A i vaobshte ne boli , nishto ne usetih.Lichnata mi lekarka e bi.Utre shte hodq za 2rata veche.

AR

15.09.04
03:58

slu6ai kakvo az ve4e vzemax b12.zaduljitelno e da se injrktira ina4e nepravi6 ni6to.folievata kiselina e sa6to zaduljitelna.sxemata e prosta:
purvite 2 dni pravi6 zarejdane s 2 puti po edna ampula ot 1000(sutrin i sledobed).ne vkarvai ve4er 4e nqma da spi6 spokoino.
posle prez den bie6 po edna ampula nai dobre sled trenirovka
programata e ot 20 dni
folieva kiselina se vzema na xap4eta dnevno 30-36mg na 3-4 priema
rezultatite ne sa mnogo burzi no puk nqma mnogo stani4ni efekti i tova koeto postigne6 se zapazva garantiram tova

Абе за вас правилата не важат ли ?
Или ще почнете да пишете на кирилица или ще има санкции.
:evil: vanisher :evil:

15.09.04
04:38

Айде пак се почна.. това задължително било едиси как си...
Много от медикаментите могат да бъдат приемани и орално, само че за да бъдат направени орално активни се изискват повече усилия, т.е. оскъпява се производството...
Аз лично не бих посмял да ползвам какъвто и да е препарат инжекционно, заради големият риск от фалшификати! Една инжекция с кофти разтвор и си dead man!

Витамин Б12 е от жизненонеобходимите за организма. Групата Бе въобще е извънредно важна - за кръвоносната система, за черния дроб и т.н.
Характерно свойство на витамините: животните и хората не могат да ги произвеждат. Те се внасят само отвън, с храната.
Аде сега ми обяснете, как живее един човек, който не си ръчка ампули Бе12 в задника? Много ми се иска да чуя. Или може би я кара без тоя витамин?
Дали?
И на какво точно се разгражда един катализатор при химични реакции? Защото витамините са аджеба това - катализатори. Как се възприема, щом се разгражда и става безполезен?
Стига сте приказвали наизустени от тъпите сайтове на фирми работи. Не са верни. Даже и да има разграждане в стомаха, то е с цел да се “раздели” витамина и да се усвои от организма.
И е основен принцип: целта на тези вещества е да постигнат концентрация в кръвта и оттам да стигнат до клетките, за да участват в процеса. При инжектиране концентрацията бързо се увеличава и се постига голям ефект. При ядене - една част от храната не се разгражда, не всичко в стомаха се усвоява напълно, а процесът на навлизане в кръвта може да трае с часове, откъдето и концентрацията в кръвта става по - слаба.
По същата причина и като сте болни, ви слагат система с глюкоза.
Което никак не значи, че глюкозата не става ако я пиете.

ВН

15.09.04
16:23

Витамин В12 се произвежда в процес наречен “естествена ферментация” в началото на дебелото черво. При повечето хора със смесен тип хранене, обаче ферментацията протича много по-рано, а такава в дебелото черво практически няма. Това е причината за дефицит на В12.

Да, можеш да пиеш ампулата. Резорбацията пада под 30%, още ли си навит?

Това, което си написал, аз не го разбирам като производство, а като адсорбция/освобождаване на витамина от храната. Така ли е? Или греша? Имах предвид, че човешкият организъм не произвежда самостоятелно витамини, не че не може да си ги извлече.

15.09.04
18:20

[quote author=“Image”]Да, можеш да пиеш ампулата. Резорбацията пада под 30%, още ли си навит?

Естествено.. баси да не съм луд да си бия витамините!!!

GO

23.09.04
22:38

абе кви са тиа фармацевти олигофрени където са ти казали че тестостерона може да се пие????иа ми куйи куде работиат да им набиа тупите глави ж гузовете.НИКОИ ДА НЕ ОПИТВА ТАИА ГЛУПОСТ. колкото до б12 може да се пие но ниама никакъж ефект

23.09.04
23:06

Орален B12 еквивалентен на инжекционния:
http://www.smartbodyz.com/vitamin-B12-text.htm

Орален тестостерон например е Andriol (който прескача/не се филтрира от черният дроб).
http://www.truemuscle.com/profiles.html

Не е безумие да се ползват хапове вместо инжекции.. все пак приличате по-малко на наркомани  :wink:

GO

23.09.04
23:10

колега момчето говоре6е за тестостерон на ампули а за undekanoata или андриола мн. добре знам. а оралната версиа на Б12 не стръва не 4ети само кво пи6е а опитваи. :twisted:

23.09.04
23:14

[quote author=“goldeneagle”]колега момчето говоре6е за тестостерон на ампули а за undekanoata или андриола мн. добре знам. а оралната версиа на Б12 не стръва не 4ети само кво пи6е а опитваи. :twisted:

Много ясно, че нещо направено за биене не става за пиене :))) поне тестостерона не е орлано биоактивен :)
Уверявам те, че има много качествен Б12 в орално активна форма... все пак живеем в 21-ви век :) Който търси намира :)

AR

25.09.04
17:47

само да добавя че това с пиенето на В12 е пулна глупост за мен.
само хабите материала че ще усвоите една част със сигурност ще е така. само че дали ще е достатъчна за да се постигне желания ефект.
не че аз обичам инжекциите но няма друг начин.
може с хапчетата също да стане но чесно немисля че ще постигнеш същия резултат като при инжекциона.
какво да се прави това е грубата истина

25.09.04
21:00

Спокойно има и орална форма на Б12, която е на 95% еквивалентна на инжекционната. Ще отбележа отново - витамини не бих си бил  :lol:

ВН

26.09.04
02:57

Хм, нова формула? На каква цена е?

26.09.04
11:04

[quote author=“Image”]Хм, нова формула? На каква цена е?

Направо под формата на Methylcobalamin (например MRM B-12 е $7.48 - 60 капсули), а не на Cyanocobalamin.
В bodybuilding.com има B12 под всякаква форма, при това за малко пари...
B12 се предлага и във формата на Dibencozide. Абе какво ли няма...  :wink:

26.09.04
14:58

Не знам знам 4е В12 може да се пие 4е той е витамин е както всеки витамин в пове4ето случаи той трябва да се вкарва от ван-дане би някои като му изпише доктора витамин c -отива и си праи дупарата на ре6ето? :wink: вярно огранизма произважда мо ме може да смогне!Но е вярно и това че се разгражда в стомаха и то една голяма 4ас-за това зада има този ефект който всеки от нас о4аква  има инжекционна форма! :D

A, aз няма да се учудя утре някой да изскокне и с тема и теза, че витамин С без дупчене на задника не е ефективен и при ядене се разгражда в стомаха на витамин А и Бе :) Вече казах: организмът самостоятелно витамини не синтезира, прави го от храната. Писал съм и защо да се прекалява с витамините не е добре; даже новите изследвания на рака показаха, че точно с Бета каротина и витамините от групата Бе човек не е добре да си играе, защото се оказва, че увеличават определени рискове от рак, ама вече съм говорил по тая тема. Който каквото си иска, това си прави.
Само че моят съвет е барем да си биете стероиди. По - добре да се тъпчем с нещо, което знаем как вреди, отколкото с нещо, което не сме сигурни; пък и ефектът на второто е значително по - слаб от стероидите.
Инжекционни пилешки бутчета няма ли измислени?

26.09.04
19:16

А пак Аз сам на мнение 4е щом е на инжекция-не е за мен!
-просто не мога да тарпя инжекции камоли по няколко пати на седмица!
Мен ме е яд да ми бият ваксина камоли да се дупча през ден с разни боклуци-икакто каза D3BEP-пак и да незнаеш ко щи стане от тях!
Що се однася до жвитамините-не сам компетентен но знам че има един -аптека май му се вика и там продават Centrum! :D
от А до Я-А,B,C,D…и тн. даже и комплекси са направили!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1