13.09.04
20:15
Ще ви бъда много признателен ако ми препоръчате някои книги за културизъм, хранене и научна информация за хранителните добавки.За сега съм чел на А.Джананов- “Културизъм за всички”. 1985, обаче е вече поостаряла...
Значи виж сега, ако си от София аз бих ти препоръчал да отидеш в книжарницата на Orange, която се намира малко след площад славейков (до El Corason). Там продават наистина сериозна литература за културизъм, всъщност това което на мен ми хвана окото бяха две големи енциклопедии, едната на руски другата на английски доста сносно написани са понеже имах време да ги прегледам, с подробно описание на биохимичните процеси и т.н.
14.09.04
11:06
интернет, сайтове, форуми и пак до книжарница опряхме
саксоматик спиш
[quote author=“sinner”]интернет, сайтове, форуми и пак до книжарница опряхме
саксоматик спиш
Не виждам причина за недоволството ти.Интернета, сайтовете, форумите са едно, литературата-книгите са друго.Двете просто се допълват.
14.09.04
13:04
Freddie
има една думичка “информация”
всичко се свежда до нея
каква е разликата дали ще прочетеш нещо в интернет или в книга
само не ми казвай, че трябва да помиришеш кориците
пък ако искаш го кажи
и аз не изказвам недоволство
просто малко дискусия
Ми и аз лично да ти кажа предпочитам да ми е на хартия.
ТОва е все едно да прочетеш един роман на ПЦто...очите ще ти станат на нищо след 400 страници !!!
П.С. Не му казвай той къде да търси, аму дай това което иска.
Не го поучавай ! Момчето иска литература => даваш му я ! Не знаеш ли - траеш си !!!
vanisher
Абе значи то никой не отрича, че интернет е доста голям източник на информация, обаче не може да замести професионалната литература поне засега. Интернет представя информацията във вид подходящ за обикновените хора в крайна сметка.
vanisher скъпи са иначе доста, около 35лв. беше тази на английски която по-добра ми се стори
14.09.04
15:52
има и друга думичка - “принтер”
ще ми излезе 2-3 лева да си принтирам една доста дебела книга
Да но има и книги на БГ !!!
А в НЕТа няма на БГ книжки...
бтв мисля че за около 10-15лв имаше някакви сполучливи на славейков гледах.
А и не е зле да прочетеш едно 300-400 страници такава литература и поне можеш да обмениш малко или мноог опит с този, който я е писал и ще имаш прогрес :)
А като е на БГ е бая по лесно достъпно за обикновения билдер.
14.09.04
21:26
прав си
но АКО някой зъл гений седне за 2-3 дни да сканира една такава книга на БЪЛГАРСКИ език и да я качи в интернет, вече ще има и БГ книжки в нета
е може и да не е много законно, но говорим примерно
14.09.04
23:12
Днес се разходих из книжарниците и се спрях на 3 издания. Едната беше на български и само за силови упражнения. Цената и беше 15 лв. Другите две бяха руски. Едната от тях беше комерсиален бълвоч с някои проблясъци. Втората беше онова, което ме накара да се изкефя наистина. Цяла енциклопедия - атлас със специализирани методики за трениране на коремната и поясната мускулатура. Разочарованието ми, когато разбрах, че не е книга от поредица беше невероятно...
150 страници само с упражнения за коремна мускулатура! Велико! :wink: 20 лв
Имена и адреси не казвам :twisted: !
15.09.04
00:40
мръсник
Някой от този форум ми беше казал...не помня кой че има една книжка, която е на БГ със всичко в нея...струвала 15лв....треаше да се видим да ми я даде да я преснимам само, че не помня кой беше тоя юзър ... защото сега пак я искам книжката....ако някой се познае в този юзър да звънка.
За сега най-пълната книга, на която съм попадал е на А.Джананов -
“Културизъм за всички”, обаче е от преди 20 години.Иначе видях няколко но Еню Рангелов.На един щанд на Славейков беше изложена книга на Шварценегер - “Тайните на моя успех”, с хубавата цена от 25лв.
В книжарница Orange има доста спортна летература- много за бойни изкуства, бокс...Видях и книгите, за които спомена Topolata.Това е руска поредица- “Бодибилдинг”.Едната книга беше точно за корема, друга за упражнения без щанги, а третата-”От начинающих до профессионалов” е за същинския културизъм.И трите са на цена от около 18-19лв.Обаче са много добре направени - точно като енциклопедии!!!В последната е изписано много за храненето и са сложени доста тренировъчни програми(обаче половината е за начинаещи и за такива към-14-16години).
15.09.04
11:30
всеки юзер ако сканира и качи по една книга ще имаме над 800 книги :twisted:
1 на всеки 40 да сканира, пак стават към 20 книги
ти направо ме разби с твойте офертички :)
Аз не знам грам руски....а на английски не ми е кеф да чета точно такава литература...истината си е в БГ книжките :)
бтв мойте приятели от Мусаши са пуснали няккава книжка 10-15лв някъде струваше.
Само видях кориците и разбрах за каква реклама става въпрос :)
Но не знам може да пише нещо интересно в нея
15.09.04
13:44
абе тия от Мусаши имат една 30 минутна реклама по ТВ
казват й “фитнес мания” с оня с палтото от норки
и 2 жени с паласки
не давам 15 лева да си купя рекламна брошурка
Абе Vanisher, май точно на теб обяснявах, че книгата изобщо не е на Мусаши. Книгата е отпред, отзад с тяхна реклама, защото са си платили за това, но няма нищо общо с тях!
Та въпросната книга я имам, добра е, казва се “Фитнес - силовата тренировка”. Струва 15 лв. Вътре може да намерите упражнения за всички мускулни групи с и без тежести, както и тренировъчни програми, техники и т.н.
15.09.04
15:19
Да, изброихте и 3 те книги! Само да направя 1 уточнение! Няма такава книга, в която да има всичко! :) Да се надяваме, че в близките години на български ще има такъв сайт!
15.09.04
15:54
[quote author=“Freddie”]За сега най-пълната книга, на която съм попадал е на А.Джананов -
“Културизъм за всички”, обаче е от преди 20 години.Иначе видях няколко но Еню Рангелов.На един щанд на Славейков беше изложена книга на Шварценегер - “Тайните на моя успех”, с хубавата цена от 25лв.
В книжарница Orange има доста спортна летература- много за бойни изкуства, бокс...Видях и книгите, за които спомена Topolata.Това е руска поредица- “Бодибилдинг”.Едната книга беше точно за корема, друга за упражнения без щанги, а третата-”От начинающих до профессионалов” е за същинския културизъм.И трите са на цена от около 18-19лв.Обаче са много добре направени - точно като енциклопедии!!!В последната е изписано много за храненето и са сложени доста тренировъчни програми(обаче половината е за начинаещи и за такива към-14-16години).
До скоро инструктор в залата в която тренирах беше ВИНЧЕНЦО.Та като го питах каква книга да си взема той казваше “само да не е на Еню Рангелов”,защото пишел глупости!Аз му вярвам и затова исках да го споделя с вас!Как мислите :?: :wink:
Абе книгата, която Мусаши са издали и на мен доста прилична ми се видя, само че най-смешното беше, че последните страници от нея са отделени за каталога им :lol:
15.09.04
20:08
Книгата не е на Мусаши!!! Те могат да напишат книга на ниво как да отслабнем, оная е пълна с термини и тренировъчни подходи => не е тяхна! :D :P :) :) :lol:
16.09.04
09:26
Ха така сега вече ме изненадахте! Тея от Мусаши можели да пишат :shock: !!! Е това ми се вижда странно бях останал с впечатление, че някои от тея момчета немогат дори да си произнесат правилно името. Тяхна книга е това вече звучи като реклама за разстройство!
Не знам защо не харесвате Еню Рангелов,но аз лично доста сьм черпил от неговите книги и ги смятам за много полезни.Вярно че има малко остарели схващания за доста неща,но иначе са си добри.Опитал се да представи нещата за нашите условия,тьй като навремето трудно се намираха такива неща каквито има сега