Въпрос:Ориз грамаж

Темата е заключена.

03.07.06
23:19

Значи във всички режими ориза е под определен грамаж
Въпросът ми е този грамаж какъв е
Защото примерно ако трябва да ям 100гр ориз аз си отделям 100 грама суров и го варя но той значително увеличава обема и грамажа си
Та въпроса ми е в диетите грамажа за  какъв ориз е - Приготвен или суров ?

04.07.06
03:17

приготвен много ясно

04.07.06
08:59

Суров естествено, защото приготвения е поел толкова много вода че съдържанието на въглехидрати е  20-25% от цялото. Спиро, в грешка си  :wink:

04.07.06
09:40

[quote author=“ZzZaPyr”]Значи във всички режими ориза е под определен грамаж
Защото примерно ако трябва да ям 100гр ориз аз си отделям 100 грама суров и го варя но той значително увеличава обема и грамажа си

Суров.

04.07.06
10:56

[quote author=“ZzZaPyr”]Значи във всички режими ориза е под определен грамаж

Всички грамажи на продуктите в която и да е хранителна таблица са в сурово състояние :!:

04.07.06
15:56

абе не знам кви глупости ми говорите ама варения ориз е 4х суровия !
100 грама сурови са една тава ! вижте кво яжте го както искате само не мога да си обясна къде ще побереш половин кило ориз една ябълка и примерно 250гр пилешки цицки и да кажем 300 мл вода ! честито на “разширените стомаси” .... с две ръце одобрявам !

04.07.06
16:16

[quote author=“batspirooo”]абе не знам кви глупости ми говорите ама варения ориз е 4х суровия !
100 грама сурови са една тава ! вижте кво яжте го както искате само не мога да си обясна къде ще побереш половин кило ориз една ябълка и примерно 250гр пилешки цицки и да кажем 300 мл вода ! честито на “разширените стомаси” .... с две ръце одобрявам !

точно така има храни които се мерят в сухо състояние има и храни които се мерят в приготвено - крнфлейкса се мери в сухо , а ОРИЗА в приготвено - сустоянието на теглене трябва да е готово за консумация
все едно отиваш на ресторант и ти носят една паржолка която изглежда 100-150 грама ,а по меню трябва да е 250 и те ти казват ааа,тя е 250 ама сурова  :lol:  :wink:

04.07.06
16:56

По - принцип, всичко се мери и смята в сурово състояние, защото съставът на храната навсякъде е даден в суров вид, а не в приготвен.
Е, вие ако искате, мерете я в печено, пържено, сварено или както си искате, това си е ваш проблем.
И това се обсъжда сигурно за 1000 - ен път.

04.07.06
17:44

Разбира се че всичко се мери сурово. Много ми е интересно вие където мислите, че се мери приготвено, как си правите диетите и как смятате калориите, след като във всички таблици са дадени хр. стоиности на сурови продукти ?!?

04.07.06
17:50

То просто е невъзможно да се мери ориза в сготвено състояние и да има 80г въглехидрати (справка - сайта). Ориза поне два пъти увеличава масата си сготвен - на 50г ориз има 50г вода. Как става тогава номера в 50г суров ориз да има 80г въглехидрати???

04.07.06
18:17

абе момче ти някога правил ли си си ориз ? без мамчето да ти го прави !
знаете ли кво ще ви кажа пишлемета ! земете си последниа брой на мускули и фитнес ! там им статия за рибата ! вижте моля ви се в какво състояние е дадено процентното съдържание на белък и мазнини !!!!!
ааааа вие сте адските ламарини бе ! аз не знам кой каф е ама като ви гледам какви пишете май не сте много на ясно с готвенето ! по-добре си зимайте добавки там нема готвене !
ориз варен - 1 чаша ориз 4 чаши вода ! ориз на фурна 1:3 !!!!
и да момко както казах по-горе ти знаеш ли какво количество е 100 грама ориз като се приготви варен ?!?!?!?! имаш ли представа как се яде на един път тава ориз ! знаеш ли както значат думите “по малко , но на често”.

04.07.06
18:52

[quote author=“batspirooo”]абе момче ти някога правил ли си си ориз ? без мамчето да ти го прави !
знаете ли кво ще ви кажа пишлемета ! земете си последниа брой на мускули и фитнес ! там им статия за рибата ! вижте моля ви се в какво състояние е дадено процентното съдържание на белък и мазнини !!!!!
ааааа вие сте адските ламарини бе ! аз не знам кой каф е ама като ви гледам какви пишете май не сте много на ясно с готвенето ! по-добре си зимайте добавки там нема готвене !
и да момко както казах по-горе ти знаеш ли какво количество е 100 грама ориз като се приготви варен ?!?!?!?! имаш ли представа как се яде на един път тава ориз ! знаеш ли както значат думите “по малко , но на често”.

A не, само ти правиш ориз  :lol:  100 грама му било много. И като почна със списанията вземи си брои 6 на “Олимп” на 22 страница отвори и виж какво  пише!!! Човека яде по 2 кг. ориз сухо тегло дневно освен месото. Една кофа ориз! Аз имам приятели които го мелят и го пият като шеикове да могат да поемат повече. Така че с тия 100гр. не вървиш мои човек. Ние какво сме ти виновни че коремчето ти е като на врабче? После някои хора се чудят защо не растът... хах е как ще растете бе то ядене се иска за тая работа  :D
  А ти като си мислиш че хранителните стоиности на продуктите се отнасят за сготвени продукти то какви са въглехидратите във 100гр. варени картофи; 100гр. печени и 100гр на микровълнова ?
И се усещаи малко с тона които държиш!

04.07.06
21:01

[quote author=“batspirooo”]абе момче ти някога правил ли си си ориз ? без мамчето да ти го прави !

Ти първо си оправи малко тона, после го избивай на накърнена селска чест.  Но ако още две-три удивителни беше прибавил, щях да те взема насериозно. Спиро.  :wink:

SH

04.07.06
22:31

суров разбира се спиро готвел сам ориз мнооо пати и 6е ти кажа 4е 100 грама ориз нее една тава

05.07.06
02:12

бъглехидравите в 100 грама картофи /варени печени и на фурна/ са си константа ! картофа не е ориз не знам какво е общото тук с темата . колкото до тона ще ви кажа едно ...
писнало ми е да се разправям с умници , като сте толкова умни яжте по 5 кофи ориз ! най-много да ви се дръпнат очите кат на някой жълтур. мускули от ориз не се правят ! ако ви трябват въглехидрати за енергия хората са измислили кексове щоколади сникърс и тн и тн които си бучиш 15-30 мин преди трен и летиш после !
ориза е шит голям . мерете го ако искате и с опаковката !

05.07.06
11:06

batspirooo, с този тон и тези обиди, дето ръсиш, си просиш наказание. Считай се предупреден.
Темата се изчерпа, пък и е обсъждана преди. Който иска, да търси и да чете. Заключвам я.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1