Има ли хляб без мая?

SI

14.09.04
12:57

:?:

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 18:28.

14.09.04
14:34

Има със сода бикарбонат :)
Може и без нищо, но ще бъде като коричка по простата причина, че няма да бухне. Трябва да си го направиш сам де...
Мисля, че БОНУС са без такива неща.

ВН

14.09.04
17:11

Да, има! Потърси в магазините за диетични храни.

SI

14.09.04
21:20

тук незнам дали има такива магазини
ама ако не намеря ще пробвам с БОНУС
мерси момчета
не разбирам много от готвене и очаквах да ми се изсмее целия форум за въпроса :oops:

Не е нужно да разбираш от готвене. Това е самоготвещ се продукт.
Трябва ти :
Една тава
500 гр брашно, лъжица сол, малко масло и една чаша вода. Правиш тестото и го мацваш в тавата, намазана с малко масло или мазнина. И после само фурна ти трябва.
Като стане светлокафяво почваш да мислиш за вадене :)
На приятелката ми бабата преви такава пита и приятелката ми много я харесва. Не бухва и е малко по - твърда, но става. Нещо като геврек на питка :)
Можеш да замесиш тестото с яйце, с доматен сок дори, да направиш всякаква щуротия. Въпрос на вкус.
Точно на Бонус въздухарските хлябове бих се учудил да нямат набухвател. А от маята малко набухватели са по - ефектни, но - де да знам.
Въпрос: А защо избягваш маята??????

SI

15.09.04
11:25

алергичен съм към маята

Бонусът, който имам в къщи, има мая. Сега го погледнах.
На някои хлябове обаче има, а не пише.
Виж това, което ти препоръчва Имидж.
Предполагам, че и т.нар. “варени” гевреци нямат мая. Но е сложен твоят случай, ако наистина си алергичен. Едва ли ще можеш всеки ден да въртиш погачи, а в нормалните магазини тия хлябове на са много и сигурно няма да са много желани, щото са тежки, а малки по размер и нямат търговски вид...

ВН

15.09.04
16:00

Потърси в магазините за здравословни храни. Продават малки хлебчета с висока плътност. Без мая са. Името беше ... знам ли някакво мъжко име. “Хляба на еди кой си”. Ял съм го доста пъти - не е зле!

SI

15.09.04
16:36

мерси момчета
май наистина трябва да намеря такъв магазин
ама ако е много далече едва ли ще ходя редовно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1