14.09.04
12:57
:?:
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 18:28.
Има със сода бикарбонат :)
Може и без нищо, но ще бъде като коричка по простата причина, че няма да бухне. Трябва да си го направиш сам де...
Мисля, че БОНУС са без такива неща.
14.09.04
17:11
Да, има! Потърси в магазините за диетични храни.
14.09.04
21:20
тук незнам дали има такива магазини
ама ако не намеря ще пробвам с БОНУС
мерси момчета
не разбирам много от готвене и очаквах да ми се изсмее целия форум за въпроса :oops:
15.09.04
02:06
Не е нужно да разбираш от готвене. Това е самоготвещ се продукт.
Трябва ти :
Една тава
500 гр брашно, лъжица сол, малко масло и една чаша вода. Правиш тестото и го мацваш в тавата, намазана с малко масло или мазнина. И после само фурна ти трябва.
Като стане светлокафяво почваш да мислиш за вадене :)
На приятелката ми бабата преви такава пита и приятелката ми много я харесва. Не бухва и е малко по - твърда, но става. Нещо като геврек на питка :)
Можеш да замесиш тестото с яйце, с доматен сок дори, да направиш всякаква щуротия. Въпрос на вкус.
Точно на Бонус въздухарските хлябове бих се учудил да нямат набухвател. А от маята малко набухватели са по - ефектни, но - де да знам.
Въпрос: А защо избягваш маята??????
15.09.04
11:25
алергичен съм към маята
15.09.04
11:57
Бонусът, който имам в къщи, има мая. Сега го погледнах.
На някои хлябове обаче има, а не пише.
Виж това, което ти препоръчва Имидж.
Предполагам, че и т.нар. “варени” гевреци нямат мая. Но е сложен твоят случай, ако наистина си алергичен. Едва ли ще можеш всеки ден да въртиш погачи, а в нормалните магазини тия хлябове на са много и сигурно няма да са много желани, щото са тежки, а малки по размер и нямат търговски вид...
15.09.04
16:00
Потърси в магазините за здравословни храни. Продават малки хлебчета с висока плътност. Без мая са. Името беше ... знам ли някакво мъжко име. “Хляба на еди кой си”. Ял съм го доста пъти - не е зле!
15.09.04
16:36
мерси момчета
май наистина трябва да намеря такъв магазин
ама ако е много далече едва ли ще ходя редовно