Спиране на тренировки за 3 месеца -> резултата

SI

15.09.04
18:20

поради една или друга причина (ремонт, изпити, болест) не съм тренирал около 3 месеца
свалих към 5-10 килограма
най-много от корема и бицепса
мерих бисепса и да съм свалил към 5-10 милиметра
но всички като ме видят и ми казват че много съм свалил от ръцете
още не съм стъпил в залата и не мога да кажа там как са ми постиженията
но на лоста са ми същите, а при лицевите опори съм ги увеличил с 10-на
не знам за вас ама на мен ми е интересно как става така
а пък точно преди да спра да тренирам свалих пак към 4-5 килограма и постиженията на лежанката ми се качиха с 5 килограма

Значи: четох ти два пъти поста, но не разбрах нито въпроса, нито темата за дискусия. С риск да ти изглеждам като дърта даскалка, ще кажа: опитай по - ясно да обясняваш и структурираш темата.

Та: опитвам се да вляза в тон. Зависи от какво си боледувал. Не си писал. Но катаболните състояния по време на болест не са никак необичайни, даже напротив. НОрмално е. Още повече, че през останалото време с иимал ускорен метаболизъм вследствие на тренировките и след това изведнъж си минал - може би дори към залежало състояние.
Нормално е и в период н тренировка да свалиш килограми телесна маса, а силата да се увеличи. 5 кг за гърди не е толкова много при условие, че не си достигнал пределите си; според мен може просто да не си се опитвал преди това на +5 кг. Пък и за силата освен мускулите много важно значение имат две неща: нервна система и психическа нагласа. Сам виждаш, че най - яките мъже не са най - добрите културисти - т.е. зависимостта между маса и сила не е правопорпорционална. А свалянето на 5 кг може да е било от мазнините. Може и да си е било от болестта, ако още не си я усетил тогава и е била в латентно състояние.
Едно мога да кажа: не се притеснявай! 3 месеца не са чак толкова много, до няколко седмици ще си възстановиш постиженията, а след време и килограмите. Дерзай.

SI

15.09.04
19:24

ми то нямаше въпрос
просто си тренирам тука пред компютъра и между сериите пускам по някоя  тема :)
надявам се да не досаждам прекалено
сега ще пусна две теми в раздела за хранене с конкретен въпрос, но незнам дали не са глупави

SI

17.09.04
18:01

продължавам по темата  :lol:

ей сега протичах първите ми 2-3 километра, след голямата почивка от 2-3 месеца
2 минути след като спрях такава мускулна треска имам в прасците, че едвам се движа  :oops:

За да не постваш две мнения едно след друго може да използваш бутона “промени”
lexus

17.09.04
18:34

С Image бяхме говорили по тази тема...
НЕ трябва да се спира разко тренирането и диетата. Не е възможно тялото да се климатизира към новите условия. Т.е. метаболизмът е на “спортно” ниво и му трябва много време. Ако спреш да тренираш за 2-3 месеца, то неспирай протеина и въглехидратите. В общи линии си казваш “аз не тренирам и нямам нужда от въглехидрати и протеин”, но тялото е свикнало да си го набавя в големи количества.. и познай от къде ще посегне за да го набави?!? От склада за енергия и белтък, т.е мускулната ти маса. Ако искаш да запазиш масата неспирай с диетата, можеш да коригираш само “500-те” излишни калории които (би трябвало) да си включил за покачване на маса.

SI

17.09.04
20:18

грешката вече е направена
хубавото е че почвам от начало и сигурно ще има прогрес  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1