Бира

03.07.06
23:34

Гледам въпроси за бирената мая и реших да ви питам. Тъй като знам, че в бирата се съдържат 15-на аминокиселини и често пия бира :D Да ви питам: Според вас бирата повече вреди или е полезна :?:  :roll:

03.07.06
23:59

[quote author=“Go6kU”]Гледам въпроси за бирената мая и реших да ви питам. Тъй като знам, че в бирата се съдържат 15-на аминокиселини и често пия бира :D Да ви питам: Според вас бирата повече вреди или е полезна :?:  :roll:

Ами всичко газирано е вредно защото поддува стомаха , но от гледна точка на аминокиселините е полезна , не че много ги разбирам но това е моето мнение :)

зависи от количеството,съмнявам се, че има фен на бирата, които да пие в полезните дози :)

04.07.06
01:47

Мн е тегаво,но гледам да пия бира само 1-2 пъти в седмицата и то без мезе :)

04.07.06
02:02

500 бира - 250кал  :shock:

05.07.06
10:41

не е вредна стига да не се прекалява  :wink:

15.08.06
17:23

според мен зависи каква е целта

някой се лекуват с бира
/камъни, пясъчинки в бъбреците/

За лошото влияние бирата има газировка, алкохол, висок гликемичен идекс

но за хубаво не се сещам осевн че уж утолява жаждата и много мезета и подхождат, като това последното май е към отрицателните и качества щото проблема не е бират толкоз а комбинацията с мезе

не ми е и ясна връзката с честото ходене до тоалетната при някой
единствено си го обяснявам че се пият по няколко литра за кратко време

не ми е ясен тоз диуретичен ефект

23.08.06
17:22

за някой хора както и за мене е много полезна но в ограничени количетва неговоря да се напиеш с бира в никакъв случай , но ако имаш проблеми с бъбреците (като мен) пии по една чаша бира всяка сутрин на гладно , помага на 100%

RE

23.08.06
17:42

бирата си е полезна в умерени количества.Алкохола е малко в нея, прочиства бъбреците и дава калории за тези които искат да качат, пък били те и ‘празни’както някой се изразяват.в умерени количества си е ОК.
то ако беше вредна едва ли в Германия щяха да се изпиват стотици тонове бира.Дори и немските спортисти, ако сте забелязали примерно след финала на купата , веднага на футболистите им раздадоха по 1-нолитрова халба бира, още докато бяха на терена. :D

Зависи от количеството, но аз писах, че вреди, защото съм сигурен, че тук хората се делят или на “непиещи” или на пиещи по 2л на ден  :)

24.08.06
00:34

[quote author=”|Chosen|”]500 бира - 250кал  :shock:

Много съмнително ми изглежда това..., зависи от бирата също.

Иначе: Вредна.

24.08.06
11:20

[quote author=“tpd”][quote author=”|Chosen|”]500 бира - 250кал  :shock:

Много съмнително ми изглежда това..., зависи от бирата също.

Иначе: Вредна.

Според моята таблица е между 150 и 170 в зависимост от бирата.
Но все пак - големите количества не са препоръчителни ;).

DI

24.08.06
12:10

[quote author=“realityman”]
то ако беше вредна едва ли в Германия щяха да се изпиват стотици тонове бира. :D

Ми то в САЩ знаеш ли колко тонове картофки, кола и хамбургери омитат? и те ли не са вредни?

24.08.06
12:24

тук говорим специално и само за бира , а не кои какво яде докато пие бира , които неможи да се сдържа да не си копува шивашки метър , защото 2 метра няма да са му достатачни да си измери обиколката на корема  :D

24.08.06
16:31

Аз с това нвд сега, се наложи да спра да пия бира.. :(  И като ходя някъде с приятели на заведение е супер шит..напоследък си поръчвам само салатка и някаква минерална вода...мъкааааа :cry:

24.08.06
17:05

martinnest браво тъй се става човек  :P

24.08.06
19:04

Некоректно зададена анкета :idea:

В умерени количества има благоприятни резултати, но при повече от 1-2 бири вече не

09.09.06
21:57

по-добре да се напиеш с бира отколкото с водка .. аз така правя  :oops:  :lol:  :mrgreen:

Това не е всеки ден да не си помислите нещо ..

Ако е в нормални дози не е. Иначе то всеки алкохол си е вреден. Но наистина по - добре бира отколкото водка  :)

10.09.06
02:55

По-добре ли...сега се връщам от тежък запой и така се надух с тая бира, да не кажа че и диета и всичко ми пропадна...никаква ама никаква бира повече ! :evil:

FI

10.09.06
12:34

Човека говори за нормални количества, не за запой! :lol:

И аз мисля, че по малко е полезна.

JO

10.09.06
17:44

бях чел някъде че ако пиеш по 1-2 ледено студени бири на ден отслабваш, това става защото тялото трябва да затопли бирата до няква температура и така гори калории

11.09.06
12:01

[quote author=“Johnny”]бях чел някъде че ако пиеш по 1-2 ледено студени бири на ден отслабваш, това става защото тялото трябва да затопли бирата до няква температура и така гори калории

Toва не е точно така :) Калорията всъщност е енергията необходима на тялото да се затопли един грам вода с 1 градус. Може да провериш колко килокалории има в бира и да сметнеш с колко градуса може да затоплиш тия 500мл от бирата

CR

11.09.06
12:07

ако е вярно това, ефектът ще е по-добър със студена вода
макар че ми се струва от чисто практична гледна точка малко фантасмагория, дори и на теория да е вярно, изгорените калории от този начин са пренебрежимомалки

11.09.06
19:31

Който бие бира НЕ УМИРА !!!  :lol:  :lol:

15.09.06
19:13

Абе ей биринката си е екстра,естествено че е полезна ако не се прекалява :D

17.09.06
02:37

много важно при пиенето на бира е да не се мези едновременно с това  :lol:
трудно изпълнимо е знам, ама от там идва до много голяма част така нареченото бирено шкембе
много е хубаво да пийваш студена бирка, да боцкаш пържени картофки или фъстъци...ама после....малиииии.... :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1