05.07.06
16:40
ТАаа вапроса ми е какво да ядем веднага след тренировка... Аз лично ям 2 големи банана ( 1 банан - 200гр ), 100гр фастъци, 3 варени картофа.... това дорбе ли е? Или трябва нещо повече?
Махни фъстъците и картофите. За белтък аз лично ям 150г извара не знам дали ще ти понесе.А 400г банани имат 88г въглехидрати което не знам колко килограма си обаче може да ти дойде в повече. Трябват ти по 0,8г на килограм.
Аз лично след трен пия протеини и след 30 мин си ям квото искам ама нещо повече примерно картоф ориз леща ама тва с изварата е мн хубаво и за след трен мн стаа
Само модовете имаме право да пишем в зелено и червено :wink:
Аз след тренировка пия 1 чаша прясно мляко и ям две сварени яйца , тва добре ли е ?
След тренировка се ядат протеини, но повече въглехидрати, така че включи и едно бананче :wink:
[quote author=“ZzZaPyr”]Аз след тренировка пия 1 чаша прясно мляко и ям две сварени яйца , тва добре ли е ?
според мен е мн малко аз след трен пия протеини и ям към 200г въглехидрати под формата на ориз или картоф :D
06.07.06
21:45
ZzZaPyr махаи жълтъците от яйцата че ще натрупаш доста холестерол щом ги хапваш след всяка тренировка.
аз сега ще пия 1л боза по време на трен след трен 2 банана 1 ДАНуп 3 варени картофа и като си ида вкъщи 3-4-5 белтъка... Аммм аз съм 1.7 58кг
[quote author=“someone```”]ZzZaPyr махаи жълтъците от яйцата че ще натрупаш доста холестерол щом ги хапваш след всяка тренировка.
Да бе , аз без жълтъци ги ям , ама забравих да го кажа :) , иначе благодаря на всички за съветите
От сега нататък след тренировка тва:
1 чаша прясно мляко , 2-3 белтъка и 1 банан или картоф :)
И забравих да допълня , добавки не мисля да си купувам , тъй като от мненията които прочетох разбрах че на моята възраст (15) , е по добре да наблегна на правилно хранене , добавки понататък :)
златно правило е след тренировка - бързи въглехидрати и белтъчини в съотношение 2:1 можеш да използваиш гейнер или да си ги набавиш сам чрез прости захари и качествен белтък - сурватъчен или яйчен и след 40-60 мин хранене с месо и ориз/картофи-спагети и тнт
08.07.06
16:51
[quote author=“kiriltanev”]златно правило е след тренировка - бързи въглехидрати и белтъчини в съотношение 2:1 можеш да използваиш гейнер или да си ги набавиш сам чрез прости захари и качествен белтък - сурватъчен или яйчен и след 40-60 мин хранене с месо и ориз/картофи-спагети и тнт
Единствения смислен пост до тук според мен :wink:
Ето още по темата: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=121387&highlight=#121387
това с картофите и спагетите не е много подходящо за тренировки след 5.30 ако трен. е сутрин няма проблеми , ясно е че въглехидратните прозорзи след тренировката са поне 2 :wink: но не за бавни въглехидрати :wink:
11.07.06
13:20
къде са белтъците? след трен е най-добре гейнър.
11.07.06
13:36
къде са белтъците? след трен е най-добре гейнър.
Емии сега това ми е храненето след трен - 1 банан, 2-3 варени картофа, като се прибера вкъщи си правя шейк с 2 банана (1 банан - 200гр), 1 данон за пиене и 200мл прясно мляко ....изпивам го и после ям 3-4-5 белтъка :)
Аз ям две филий (бял хляб) с някакво сирене на жоси, чувал съм че белия хляб съдържа въглехидрати плюс преотейн.
Аз си прая омлет от белтаци на тефлоновия + изварката и се пекат заедно после салатка доматки краставички и така :D
пич ти да си чувал че на тялото му трябват мазнини също, плюс това за да имаш високи нива на тестостерона ти трябва по висок холестерол!!!!!!! Аз лично изяждам по около 5 цели яйца на ден, после и белтъци ям отделно!
XIXIXI не сам пич :P ами имаx предвид не че тва ям всеки ден де но по принцип че става за след трен!!!! :wink:
?????
Тук в сайта прочетох, че не трябва да се приема протеин 2 - 3 часа след тренировка. 15 - 20 мин след тренировка трябва да се приемат прости въглехидрати ( 0,7 - 0,8 на кг. ) за да се избегне разграждане на мускула ???
За това аз избягвам да приемам прот. а вземам 2 лажици мед. След около час ориз или картофи и след това почвам месото. Глупости ли правя или съм на прав път. Не помня в коя статия беше това.
28.07.06
11:01
[quote author=“spirco”]?????
Тук в сайта прочетох, че не трябва да се приема протеин 2 - 3 часа след тренировка. 15 - 20 мин след тренировка трябва да се приемат прости въглехидрати ( 0,7 - 0,8 на кг. ) за да се избегне разграждане на мускула ???
За това аз избягвам да приемам прот. а вземам 2 лажици мед. След около час ориз или картофи и след това почвам месото. Глупости ли правя или съм на прав път. Не помня в коя статия беше това.
ХА! Това е смешно. :shock: Протеина се приема веднага след трен :!: :lol:
предварително разбивам в миксер
два банана
една лъжица захар
30гр суроватка
една лъжица фъст. масло
29.07.06
10:47
[quote author=“Everything”][quote author=“spirco”]?????
Простите въглехидрати са по-важни. Протеинът се пие вечер обикновенно преди лягане.
29.07.06
12:47
[quote author=“zwei0”][quote author=“Everything”][quote author=“spirco”]?????
Простите въглехидрати са по-важни. Протеинът се пие вечер обикновенно преди лягане.
Ами хуу щом мислиш, че вечер е най хубаво, пий си го веднаж на деня а аз ще го пия сутрин преди трен след трен след вечеря и преди лягане + това ще се сабудя след 2 3 часа и ще испия още 1 и ще заспа да видим при кого ще е има по голям ефект :)
+ хранителен режим за покачване на ММ!
30.07.06
19:53
[quote author=“zwei0”]
Усещаш ли какво изтърси :lol: Интересно ако само преди лягане приемаш протеин и си вземеш двата грама на кило телесно тегло само тогава дали тялото ти ще успее за го преработи!?Явно според теб протеин се приема само преди лягане?Интересна гледна точка :lol:
По темата:аз лично ям нещо сладко(каквото ми падне) и след двайсетина минути 2 яйца,към 200-250мл. прясно мляко и 2 лъжици протеин.