Ще ме посъветвате ли?10x

14.02.04
18:39

Здравейте на всички билдери и честит празник :lol: .Аз съм едно много запалено момче на тема БодиБилдинг :lol: .И напоследак много хора започнаха да ми се бъркат с това че фитнес-програмата ми е много напрегната и изтущителна :cry: .Че е изтущителна,така си е,лошо няма,но наистина неуспорвам,че може и да е малко напрегната,затова искам да ви помоля да си изкажете вашите мнения и препоръки.Между другото аз съм на 17 години(Април правя 18г. ) и тренирам непрестанно от 4 месеца.Взимам само леки протеини (Pro 90 Gold) и съм  вече 74 кг.(качил съм 10 кг.за 4 месеца),а съм висок 1,78 см.Благодаря ви предварително за мненията и препоръките :D .

:!: Понеделник:
:arrow: бицепс:
-сгъване с дъмбели от стоеж (3 серии:12,8,6)
-Скотово сгъване с щанга (3 серии:12,8,6)
-Концентрично сгъване с дъмбел (3 серии:12,8,6)
:arrow: гърди:
-Повдигане на щанга от лег (3 серии:12,8,6)
-Изтласкване от обратен лег (3 серии:12,8,6)
-Пек-дек  (3 серии:12,8,6)
:arrow: корем:
-Коремни преси на римско столче (3 серии:50,30,20)
-Извиване с дъмбел встрани (3 серии:20,15,10)
-Повдигане на краката от вис (3 серии:20,15,10)
:arrow: предмишница:
-Сгъване на щанга със супиниран хват (3 серии:12,8,6)
-Сгъване на дъмбел със супиниран хват (3 серии:12,8,6)
:!: Вторник:
:arrow: гръб:
-Придърпване на вертикален скрипец зад врата (3 серии:12,8,6)
-Придърпване на вертикален скрипец пред врата (3 серии:12,8,6)
-Придърпване на хоризонтален скрипец с лост  (3 серии:12,8,6)
-Гребане с щанга  (3 серии:12,8,6)
-Мъртва тяга (3 серии:12,8,6)
:arrow: трицепс:
-Разгъване на скрипец  (3 серии:12,8,6)
-Френско разгъване (3 серии:12,8,6)
-Полукофички на лежанка (3 серии:12,8,6)
-Разгъване на дъмбел зад врата с една  ръка (3 серии:12,8,6)
:arrow: трапец:
-Трапецовидно повдигане на щанга  (3 серии:12,8,6)
-Трапецовидно повдигане на дъмбели  (3 серии:12,8,6)
:arrow: рамо:
-Раменни преси с щанга с широк хват зад врата (3 серии:12,8,6)
-Раменни разтварания с дъмбели (напред, настрани и назад)
(3 серии:12,8,6)
:!: Сряда:
:arrow: крака:
-Бедрено сгъване (3 серии:12,8,6)
-Лег екстензия  (3 серии:12,8,6)
-Клякане с щанга (3 серии:12,8,6)
-Разгъване на лег преса (3 серии:12,8,6)
-Повдигане на калф машина (3 серии:12,8,6)
-Повдигане на пръсти от стоеж на машина (3 серии:12,8,6)
:!: Четвъртък:
:arrow: всичко се повтаря от понеделника
:!: Петък:
:arrow: всичко се повтаря от вторника

:idea: Упражненията са подредени по реда по който ги изпълнявам.Една моя тренировка трае максимум 2 часа.Както виждате тренирам 5 пъти в седмицата,като в сряда са ми само краката и в събота и неделя почивам.И всяка мускулна група я тренирам 2 пъти в седмицата.Какво мислите :?: Имам ли грешки :?:

MM

14.02.04
21:21

Ti si mezomorfno zivotno 8) Ebasi az ako treniram po tolkova 6te stana super slab (dori po-slab ot sega :cry: ). Trenirovkata ti nema gre6ka… nali si postiga6 celta.  Ako trenira6 po malko i po4icva6 pove4e 6te ka4i6 mnogo burzo kilogrami, koeto si ima i minusi de—strii, 4eren drob, bubreci, stavi i dr. Moje li da te pitam kolko kila vdiga6 na vsiako uprajnenie :roll: 10x predvaritelno

14.02.04
21:33

Хех мерси Mr. Muskul Gel Vodoprovod за вниманието :) .Както казах тренирам само от 4 месеца,но съм много доволен от постиженията си :) .Ще кажа само на някои упражнения по колко дигам,че иначе са много:
-бицепс (гири)-15кг.
-гърди (лег) -60кг.
-предмишница (щанга) -15кг.
-гръб (скрипец) - 55кг.
-трицепс (френско разгъване) -20кг.
-трапец (щанга) -55кг.
-рамо (щанга) -20кг.
-крака (преса) -120кг.

Как е според теб Mr. Muskul Gel Vodoprovod :?: Добре ли съм :?:

MM

14.02.04
21:38

Kazah ti ve4e 4e si zivotno :P Az treniram ot mesej , na tvoite kila sum i ni6to ne moga da digna :oops:  :cry:  Neznam kak 6te se opraviam. Tova maxovete li sa ti? Ako ne sa plz gi kaji. Da se kompleksiram pone napulno :cry:

MM

14.02.04
21:40

Iavno ne sa de… tup sum. Kaji samo lejanka ili niakakvi li4ni postizenia na ne6to drugo :shock:

14.02.04
21:47

Ми Mr. Muskul спокойно ве човеко,естествено че това е максимума.Но това са резултатите ми вече след 4 месеца.В началото наистина бях слабичък и много молко дигах.Дори на повечето упражнения дигах само лостовете :D .Но запомни,че в началото на-много се качва :wink: .

MM

14.02.04
22:08

Iskam i az da digam kilca :( Znam 4e za napradnali triabva da vdiga6 ot lejanka kilata si 7-8 puti….Az ne moga polovinata ot kilata si da digna 1 put :cry:  Niamam turpenie tova e lo6oto, a 1 moi priatel e s 5 kila po lek i vdiga 85 kg i me poburkva :(

14.02.04
22:30

Mr. Muskul няма да гледаш другите.Гледай ти да си правиш упражненията правилно и да си редовен на тренировките и 100% ще имаш добри резултати.А щом се появят добрите резултати идва и самочувствието и още повече се надъхваш  и тогава вече другите хо взимат да гледат теб.Но естествено се иска търпение и упоритост.

MM

14.02.04
22:37

Znam 4e e taka :roll: no…abe niama no ve4e. 6te te poslu6am. Mersi mnogo za podkrepata.

15.02.04
00:35

4e ni6to i nqma na programkata.malko e sburkana ama ni6to.az sum pravil muskulna grupa po 3 puti na sedmica(trenirovkata mi be6e 2,5 4asa i pak si ka4vah i to absolutno bez steroidi i suplementi tui 4e napred.

MM

15.02.04
00:40

Ti si kusmetlia-az ka4vam mnogo trudno, a lo6oto e 4e sled trenirovka 1:30 min otslabvam do polovin kilo.  :(

EN

15.02.04
02:02

Абе човече не че съм спец ама не ти ли е малко множко това... Примерно 5 упражнения за гръб в един ден... Прави примерно 3 в единия ден после други и т.н. редувай ги...

И адски много серии за 1 ден, аз знам че сумарно сериите за един ден трчбва да са с порядъка на 16-18 най много 20… Да кажем примерно правиш гърди-бицерс-предмишница (корема не го включваме)...

Аз бих правил следното:

Вдигане от лег 4-5 серии в пирамида...
Вдигане от полулег 3-5 серии (пак е възможно в пирамида)
Евентуално вдигане от обратен полулег 3 серии (зависи колко серии си правил на другите две лежанки)
Скотово сгъване 3 серии
Още някво упражнение за бицепс 3
И някво упражнение за премишница като не бих се натоварвал с прекалено много серии най много 3…

И така нататък, но гледаш да не превишиш сумарния брой от 20 серии за ден... Примерно ти в деня за гръб имаш 39… АДСКИ МНОГО Е ако питаш мен де(ще видим и другите кво ще кажат)...

Но тва е мое мнение естествено ако ти се чувстваш добре след такава тренировка и ако можеш да възстановяваш след тва “животинско” натоварване продължавай така...

Може пък да не се чувстваш изморен защото са ти а малки килограмите, искам да ти кажа,че аз ако направя 39 серии на 1 ден ще умра в залата сигурно или ще почне да ми тече кръв от ушите от толкова напъване...

Ми тва е за сега от мен, да видим мненията и на другите момчета и ще видим кво ще излезе може пък аз да бъркам...

15.02.04
09:34

Да ЕнТиЦеР ас и му казах на момчето че претренира и да ги намали серите .И тренировачните дни че тва ич не мязва на програма за маса.

по-здрави и успех

EN

15.02.04
11:24

Ква маса, аз ако тренирам така ще почна да атрофирам сигурно, но нали знаеш,че всеки човек е индивидуален,така че ако на пича му помага тая програма,качва си мускулна маса и е доволен от резултатите нека си продължава така...

15.02.04
13:55

Пич,препоръчвам ти да почиваш след третата тренировка,а не след като 2 пъти повториш всяка мускулна група.Тренирай 3-1,2-1,според мен така ще има по-добри резултати.И само 1 препоръка за гърба-набирай се.Мани го тоя скрипец пред гърди,от набирането ще има много по-добър ефект.

До Mr. Muskul Gel Vodoprovod-пич,стига си се депресирал,във всяка тема само обясняваш как се сдухваш.Спокойно,всеки е бил начинаещ,аз като отидох за първи път на фитнес имаше неква културистка,дето даже не загряваше с мойте кила.По-кофти от т’ва не става просто.Спокойно,тренирай си,не бързай,за тоя спорт трябва много търпение.И знай,че никой не се е родил здрав.

15.02.04
14:08

хаха тва е вече болест депресите и черногледството не им се подавайте !!!
по-здрави и успех

MM

15.02.04
18:20

Dobre de niama ve4e…obe6tavam :oops:

15.02.04
19:43

Благодаря ви на всички за изказаните мнения и препоръки :) .То се е видяло,че ще се сменя програмата т.е. само малко ще се посъкрати :) .Muscle_Head знам,че набиранията на лост пред врата е много полезно за широките гръбни мускули,но то не е ли същото като придърпването на вертикален скрипец пред врата :?: Така си мисля де,но от утре почвам новата програма и набиранките 100% ще влизат :wink: .

15.02.04
20:27

INTERMAN, пробвай набиранията и сам ще установиш, че са доста по - трудни от пулдауна. Между другото, доказано е, че придърпването лоста към неподвижно тяло (пулдаун) е по - малко ефективно от придърпването на тялото към лоста (набиране). Подобно нещо имаше и при кофичките за гърди и трицепси.

MM

15.02.04
21:19

E to samo kato napravi6 niakolko se vijda koe e po-trudnoto :wink: Kakvo sa dokazvali :)

EN

15.02.04
21:33

Абе хора като засегнахме набиранията вие какви правите за гръб, ясно че са с широк хват, но пред или зад главата... Надявам се, че разбирате какво точно искам да кажа с тва “пред или зад главата” , щото не се сещам в момента как да ги опиша по друг начин :) Аз правя и от двата вида като ги редувам примерно едната тренировка права само отпред, другата само отзад третата комбинирано и т.н.

15.02.04
21:42

Хех EnTiCeR естествено,че се сещаме :D .Ами то така си е най-ефикасно хем отпред хем отзад.Ккато казах мисля,че набиранките зад врата са за широките гръбни мускули,а пред врата незнам,пак за някоя част от гърба.

15.02.04
21:59

Набиранията, както и раменнит преси, ги правя само пред гърди, защото имам травма в дясното рамо и не ми позволява да ги правя зад врат. Иначе и набиранията пред гърди, и тези зад врат товарят широкия гръбен мускул, но при тези зад врат акцентът върху него е по-голем. При тях обаче раменната става е в по-неблагоприятна позиция, което може да ви докара травми.

17.02.04
17:30

:!: Благодаря на всички за изказаните мнения,но така и така сме започнали да се съветваме  :) и се питам какво ще кажете за този доста по-опростен вариянт на фитнес програмата ми :
:arrow: Понеделник:
-бицепс
-гърди
-коремни преси (50,30,20)
:arrow: Вторник :
-крака
:arrow: Сряда :
-ПОЧИВКА
:arrow: Четвъртък :
-гръб
-трицепс
:arrow: Петък :
-трапец
-рамо

EN

17.02.04
18:00

Sounds much better!!!

Бомба си мноо по добре от онова слонското горе  :P 4 дневни тренировки, с почивка между 2 и 3 ми добре звучи, понамали малко и серииките и грешка няма да имаш...

17.02.04
20:55

Хех EnTiCeR дано да си прав :wink: .Вече два дена изпълнявам от новата си фитнес  програма и да ти кажа съм изключително доволен.Мускулните групи са по-малко,но за сметка на това ги натоварвам много повече.Аз съм в период на качване на маса и смятам,че с тази фитнес програма ще имам успех. :wink:

21.02.04
00:59

Дано с новата програма имаме по-големи резултати ИНТЕРМАН_
:) Чакат ни тежки месеци.

21.02.04
11:32

Ravanelli определено.Много си прав.Дай да си пожелаем взаимно успех  :D 8)  :lol:  :D 8)  :lol:

22.02.04
20:18

INTERMAN_, не че искам да ти се бъркам, но прави по-голямата мускулна група преди по-малката (в случая с бицепса и гърдите). Също така, рамото е преди трапеца, иначе трудно ще направиш качествена тренировка за раменете.
Успех !!!

22.02.04
22:46

Мерси много Eclipse :) .Определено ще послушам съвета ти :!: Но имим едно въпросче,което много ме притеснява.Мислите ли,че е достатъчно тренирането на една мускулна група само ВЕДНЪЖ на седмица :?:

22.02.04
23:02

Определено е достатъчно, стига да тренираш като хората  :)
И не забравай, че растеш не когато тренираш, а когато почиваш :wink:
Успех !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1