28.06.06
22:46
.
Има купон след един час, искам да отслабна 10 кг !
Шегувам се разбира се.
Значи отскоро следя форума и изчотох мисля, че достатъчно материали за да постна моето НВД, за да си кажете мнението, критики и препоръки. Мился сериозно да се отнеса така, че не се шегувайте ..
Мерси.
—————————————————————————————————————————————————————————————
09.00 ч.
Кафе или грейфрут.
09.15 ч.
Кардио (скоро имах малка контузия в крака и по-добре ще ми е “колелото” в залата.
10:30 ч.
200 гр. кисело мляко (2%), 4 белтъка и 1 желтък, овесени ядки, половин филия бонус.
13:30 ч.
Зелена салата + 200 гр пилешко / консерва риба.
16:00 ч .
Сандвич (пилешка пържола + зелена салата (маруля) + филия бонус. (Това е когато съм на работа)
18.00 ч.
Тренировка (3,4 пъти седмично)
20.00 ч.
200-300 гр. риба/пилешко, зелена салата, малко извара.
На ден под 2 литра Вода няма да спадам ..
и мисля тренировките и кардиото в един ден да са два пъти седмично третите пъти поотделно :
-Пондеделник и Сряда кардио + тренировка
-Петък тренировка
-Събота кардио.
P.S
Тегло:84 кг.
Ръст: 184 см.
Колко кг си ?
Добре изглежда, вмъкни още малко въглехидрати до обед, че иначе става кетонна диета, а не НВД.
btw това ядене в 10.00 за мене поне е мнооооооооооого :)
Поздравления за желанието и добрата работа за изготвяне на режима!
За хранителните вещества не споменаваш и калориите, но вярвам, че след като си чел толкова - си ги съобразил и тях според годините и теглото си.
Единствено мога да ти предложа, вечерята да я изместиш един час след тренировката, т.е в 19ч. поради две причини - нуждаеш се от захранване веднага след тренировката а 2 часа ми се струват много ; аз съм един от привържениците на идеята за ядене до 19ч. , за да се даде време на организма да смели преди лягане ;-)
Успех и поздрави пак!
[quote author=”|Chosen|”]...... вечерята да я изместиш един час след тренировката, т.е в 19ч. поради две причини - нуждаеш се от захранване веднага след тренировката а 2 часа ми се струват много ; аз съм един от привържениците на идеята за ядене до 19ч. , за да се даде време на организма да смели преди лягане ;-)
Успех и поздрави пак!
—————————————————————————————————————————————
Еми аз леко, не съм съобразил, че тренировката е в 19.00. Тъй като работя до 18.30 за половин час до залата и така ..
т.е :
19.00 - тренировка
20.00 - храненето
Иначе за яденето до 19 ч. и аз мисля така, но като вечерям в 19 .. си лягам към 01 часа и до тогава ми се дояжда МНОГО.. засищам се с вода нали .. но не става, затова малко по-късно съм я изтеглил.
.
[quote author=“emzo”]Колко кг си ?
Добре изглежда, вмъкни още малко въглехидрати до обед, че иначе става кетонна диета, а не НВД.
btw това ядене в 10.00 за мене поне е мнооооооооооого :)
————————————————————————————————————————————————
Аз мислех пък, че е малко и за това вмъкнах хляба .. но без него вярвам да е добре.. все пак следващото хранене ще е по-малко.
Каза да вмъкна въглехидрати ... под формата на какво мислиш е най-добре?
84 кг съм. 184 см.
.
Аз много уважавам меда - и без това с тази диета се одрязва достъпа до всичко сладко... хапвай мед за десерт - ето ти го и сладкото без което не може, ето ти ги и въглехидратите... :wink:
Ако наистина си 84 кг. / 184 см., ти трябват (грубо казано) поне 100гр мазнини, за да имаш наистина НВР.А в диетата, която си предложил, липсват такива или просто не си ги разписал. Все пак пробвай с малко зехтин в салатата и ядки.
[quote author=“konrad”]Каза да вмъкна въглехидрати ... под формата на какво мислиш е най-добре?quote]
Овесените ядки са един чудесен източник на въглехидрати за закуска рано сутрин...
За какво служат мазнините в този случай? :o
- Добре значи ще заменя 200 гр пилешко от 10.00 часа с Овесени ядки (както ме посъветваха Voland и M16)
- Chosen, аз и без това когато пия чай, го пия с малко мед :D така, че щом може да си позволявам по малко идеално..
Иначе целта ми не е месечна или нещо от рода за морето и т.н. а за по-дълъг период. Пък и мисля, че имам желанието и волята стига да знам, че правя НЕЩО наистина, а не да се лишавам от храни а пък всъщност резултата да не е налице. Но мисля, че НВД е изпипан метод и ще се придържам към него.
Дано да ми е правилна “рецептата към успеха”.
диетата ти е супер имаш достатъчно въглехидрати обаче забележката ми е че ти е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧЕН БЕЛТЪКА !!!! когато си на НВД се увеличава приема на белтъчини което така като за теб трябва да са кам 300гр.
[quote author=“cleaner”]диетата ти е супер имаш достатъчно въглехидрати обаче забележката ми е че ти е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧЕН БЕЛТЪКА !!!! когато си на НВД се увеличава приема на белтъчини което така като за теб трябва да са кам 300гр.
Tука вече е престараване - 300гр за 84кг човек са 3.57ГР/КГ, което си е много, не се знае колко от тях ще усвои.
@konrad - сметни си колко ти идват белтъчините и гледай да са към 2.5гр/кг може и повече.Въглехидратите ги дръж около 85 (аз лично съм по 0.5гр/кг и ми се отразява добре).Мазнините както дойдат, но поне едно 60-80гр трябва да имаш.Гледай обаче да си на отрицателен калориен баланс.
За овесените ядки - смесвай ги с пшеничен зародиш.
На всеки 6 дена нека 7ия да ти е зареждащ - въглехидратите х3.
300 гр. белтък !? Дориан е взимал по 250 когато е бил 100 кг и е работел за маса. Направо не ми се мисли с кви цифри работите:) Аз съм 90 кг и ям по 220 да ден и ме боли главата от толкова белтък, представям си с още 3 пържоли:)
[quote author=“cleaner”]диетата ти е супер имаш достатъчно въглехидрати обаче забележката ми е че ти е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧЕН БЕЛТЪКА !!!! когато си на НВД се увеличава приема на белтъчини което така като за теб трябва да са кам 300гр.
3:shock: :shock: грама белтък
проблем ли ви е да си набавите белтъка или ще ви влияе зле ?? подобре да е повече отколкото по малко особенно при нисковъглехидратна диета
Мерси на Всички !
Вече трети ден я поддържам.. След месец ще ви кажа горе-долу как е положението.
P.S
овесените ядки ги замествам с друго тъй като, пробвах и въобще не ми се нравят (дори и с рецептите който намерих тук)
проблем ли ви е да си набавите белтъка или ще ви влияе зле ?? подобре да е повече отколкото по малко особенно при нисковъглехидратна диета
Не е добре белтъчините да са повече от необходимите - разбирай, че излишните се натрупрат като мазнини. По-добре по-малко, отколкото повече.
[quote author=“voland”]
Не е добре белтъчините да са повече от необходимите - разбирай, че излишните се натрупрат като мазнини. По-добре по-малко, отколкото повече.
При НВД с отрицателен калориен баланс няма никаква опасност точно излишните протеини да се натрупат като мазнини. Напротив, добре е да има в повече, за да се избегне катаболизма и да се пазят мускулите.
[quote author=“voland”]
пичове не се правете на глупави щото заради такива като вас се пусна статията за протеиновото съдържание на биогейм - ПОВЕЧЕ БЕЛТЪК Е ПОДОБРЕ ОТКОЛКОТО ДА НЕТИ ДОСТИГА
Аха...И значи количественото натрупване поражда качествена промяна. Да...ама не.
Защо трябва поеманите белтъчини да са повече отколкото са ти необходими. Cleaner, ти на 300 гр. повече белтък ли му казваш. Това си е загуба на средства и време. Е, разбира се, това е мое мнение, а тези от вас които желаят могат до поемат с храната и по 500 гр. белтък.
При НВД с отрицателен калориен баланс няма никаква опасност точно излишните протеини да се натрупат като мазнини. Напротив, добре е да има в повече, за да се избегне катаболизма и да се пазят мускулите.
Не съм убеден, че прекомерната консумация на белтъчини (300ГР.!!!) допълнително съдейства за възстановяване на мускулатурата. Ако беше така никой нямаше да търси оптималното съотношение между Б-В-М. :wink:
Само едно нещо напълно забравих да питам . Какъв плод мога да добявя към тази НВД.
И кога? (сутрин, обед.. вечер, преди след тренировка, преди кардио, след.. )
P.S
нали плод.. освен грейпфрута сутринта
Плод - фруктоза - черен дроб (не попълва гликогена).Сложи си като толкова много искаш 2пъти в седмицата като гледаш да е до 12-13.00часа.
[quote author=“emzo”]Плод - фруктоза - черен дроб (не попълва гликогена).Сложи си като толкова много искаш 2пъти в седмицата като гледаш да е до 12-13.00часа.
Стига ве човек, плод ако неможе да яде то ко остава. Стига сте преувеличавали толкоз, то ако трябва да се спазва абсолютно всичко то значи трябва да ритна камбаната. Храната не е само белтъци, въглехидрати и мазнини! (...”зеленчуци(плодове), който не яде, той голям неще да порасте...”) :D От пловете и зленчуците организма се снабдява с много витамини и др. полезни вещества. (”Прекален светец и богу не е драг” нещо такова беше) :lol:
-лично мнение! :wink:
11.07.06
03:23
Момчета, понеже съм леко начинаещ в тази сфера, а виждам, че вие бая ги разбирате нещата, искам да ви питам няколко неща!!! Първо при дневен минимум от 2800 калории какво трябва да е съотношението между белтък-мазнини-въглехидрати??? И второ колко колории трябва да съм минус??? Аз смятам да пробвам с 2200 на ден!!! Какво ще кажете??? Много ще съм ви благодарен, ако ми помогнете!!! :P
Стига ве човек, плод ако неможе да яде то ко остава. Стига сте преувеличавали толкоз, то ако трябва да се спазва абсолютно всичко то значи трябва да ритна камбаната. Храната не е само белтъци, въглехидрати и мазнини!
Ako ще го прави като по “учебник” ще трябва да ги изключи, колкото до витамините - може да си ги набавки под формата на таблетки.Още повече, че тези лишения са за няколко месеца.
какво трябва да е съотношението между белтък-мазнини-въглехидрати???
Въглехидрати - по 1 гр на кг. телесно тегло, белтъчини - по 2.5гр/кг, а мазнините - останалото.Пробвай с 2200-2300ккал дневно и виж как ще ти се отрази.
11.07.06
14:39
:)
11.07.06
16:22
Благодаря за помощта, emzo!!! :)))
18.07.06
03:02
Момчета, искам само още нещо да ви питам!!! Какво ще стане, ако да кажеме при дневен минимум 2800 приемам под 2000 калории??? :)
[quote author=“Pitbull_Germany”]Момчета, искам само още нещо да ви питам!!! Какво ще стане, ако да кажеме при дневен минимум 2800 приемам под 2000 калории??? :)
Eee много рязък спад.Поразтърси за STARVATION MODE (май така му викаха хамериканците).Може и да не с сваляш, почни с -400 - 500 кал и като стигнеш застой ги намаляш още или увеличаваш кардиото.
НЕДИК казва ако не приемаш химия не яж повече от 40 грама протеин на хранене. 4-5 хранения 160-200гр протеин. Защото другото утива в КЕНЕФА.
19.07.06
00:45
Първо благодаря пак на EMZO!!! :)
Второ - Wizard_M, какво разбираш под химия??? Взимам единствено Л-Карнитин и CLA!!! Аз под химия разбирам стероиди и тям подобни :D
Не съм наясно с химиите(стероидите и разни там медикаменти с странични ефекти). Но съм чувал, че има такива които помагат при освояването на белтъка. За тях говоря.
Пепсин - ензим, който спомага за усвояването на белтъчините (би трябвало с него да се усвоява повече протеин).
19.07.06
15:56
[quote author=“emzo”]Пепсин - ензим, който спомага за усвояването на белтъчините (би трябвало с него да се усвоява повече протеин).
Аз доколкото знам и от това, което съм чел в чужди форуми и тук в BB-Team, това е и едно от действията на CLA - от една страна спомага за изгарянето на мазнините, а от друга спомага и за 40% по-добро усвояване на протеина!!! Това го казвам във връзка с темата тук, иначе предполагам, че пепсинът е по-добър в това отношение (усвояване на протеин)!!! :)