Раменни преси

06.07.06
21:37

Значи с един приятел водим отдавна спор за това дали раменните преси пречат на подрастващите ,защото влиаели лощо на гръбначните прешлени.Според вас влиаят ли зле?Аз съм на мнението ,че не вредят.Разбрахме се да се допитам до напреднали в занаята :wink: и реших да питам тук.Та вярно ли е това за гръбначните прешлени?

:arrow: Променено заглавие!
Внимавайте за правописни грешки поне в заглавието !!!!!!!!!!
vanisher

Нещо си се объркал нямах правописни грешки в заглавието :wink:

06.07.06
21:37

не!

временно се сплескваш под тежестта,на другата сутрин сичко е ок.

06.07.06
23:04

Колко далече от истината. Няма нищо по-лошо от това да се натоварва гръбначния стълб в началото и по време на пубертета... а и при раменните преси зад врат например, натоварването в/у лумбалната област е пагубно. Дископатията не мърда по-нататък, а да не говорим колко лесно може да се влоши начеващо гръбначно изкривяване, което при компютърната младеж е тенденциозно. Просто трябва да се бяга от упражнения, изискващи изнасяне на тежести над торса. Стоеж или седеж - ‘се там... Същото важи и за трапецовидното повдигане...
От друга страна пък с тая акселерация на следващото поколение няма да им е излишно да се понабият надолу с раменни прески :P :D (т’ва в кръга на шегата; гореизложеното си остава в сила)

06.07.06
23:21

И според мен няма такова нещо, щото правя раменни преси от сума време и пак раста като върлина(1,90см :lol: )

07.07.06
01:08

Всичко зависи от тежеста. Не виждам нищо лошо да се правят раменни преси ако упражнението е заучено правилно и тежеста е съобразена със възможностите.

Правилна или неправилна техника и в 2та случая ти си седнал,тежестта ти е над раменете и я избутваш на горе :wink: .Иначе ако имаш една хубава мускулатура на корема и гърба и не се престараваш с кг нема проблемз

JI

07.07.06
21:09

[quote author=“de3pkeeper”]Колко далече от истината. Няма нищо по-лошо от това да се натоварва гръбначния стълб в началото и по време на пубертета... а и при раменните преси зад врат например, натоварването в/у лумбалната област е пагубно. Дископатията не мърда по-нататък, а да не говорим колко лесно може да се влоши начеващо гръбначно изкривяване, което при компютърната младеж е тенденциозно. Просто трябва да се бяга от упражнения, изискващи изнасяне на тежести над торса. Стоеж или седеж - ‘се там... Същото важи и за трапецовидното повдигане...
От друга страна пък с тая акселерация на следващото поколение няма да им е излишно да се понабият надолу с раменни прески :P :D (т’ва в кръга на шегата; гореизложеното си остава в сила)

ок прави си комзетичните упражнения и се надявай на растеж ...
конкретен отговор :
раменните преси ги прави пред врат !  зад врат е много голяма опасноста за раменниоте стави поради неественото движение пред врат е ок дръж кръстта изправен и няма да имаш проблеми ....

08.07.06
02:07

“козметични упражнения”... да умреш прав....

08.07.06
08:40

de3pkeeper - ами те повечето упражнения пораждат кофти натоварвания. :)
Дори и сгъването на щанга за бицепс, може да те удари в кръста, да не говорим за мъртви тяги и т.н., които определено са ориентирани към тази част на тялото.

Аз лично съм стигал почти до контуция с раменна преса, но това си беше от изсилване и амбиция за големи кила и довършване на серията - когато си ‘осучеш’ гръбнака и го пробваш като лост, тогава си е бая рисково, иначе ако внимаваш за техниката, може да минеш и без травми. Колкото до влиянието при подрастващите - предполагам, че всяко упражнение с повече кила, може да бъде вредно за един развиващ се организъм. :roll:

DD

08.07.06
18:26

Ок.Тогава имам въпрос.Какво ще кажете за раменни преси с по 10 кг гирички?Предполагам, че това не се счита за голяма и вредна тежест?

08.07.06
19:31

10 кг не са голяма тежест  :wink:

08.07.06
19:32

абе я прави с 130 да видиш дали няма да си останеш нисък всичко е въпрос на тежест  8)

08.07.06
19:33

[quote author=“Ayo”]абе я прави с 130 да видиш дали няма да си останеш нисък всичко е въпрос на тежест  8)

И как някой подрастваш ще отлепи 130 :shock:

08.07.06
19:50

40-50-60 не мисля че имат някав проблем

08.07.06
20:16

Действат на разтежа но в обратна посока

08.07.06
21:04

[quote author=“ASTOR”]Действат на разтежа но в обратна посока

тоест? стимулират го ли ?

09.07.06
00:23

виж сега, това е моменто сьстояние...
ти не правиш раменни преси по цял ден!
колкото и голямо напрежение да има то е за сьвсем мальк период и тялото спокоино се вазтановява след това а и даже и да забави нещо това не е голям проблем...колкото си е заложено да пораснеш толкова...

09.07.06
09:31

[quote author=“Nask0`”][quote author=“Ayo”]абе я прави с 130 да видиш дали няма да си останеш нисък всичко е въпрос на тежест  8) И как някой подрастваш ще отлепи 130 :shock:

Ами именно следователно не пречи  има толкова изследвания направени и е разрешен културизмът(в случая фитнеса) за младежи .

10.07.06
00:08

[quote author=“Nask0`”][quote author=“ASTOR”]Действат на разтежа но в обратна посока

тоест? стимулират го ли ?

Разтежа като цяло говоря  :)

10.07.06
11:29

Аз лично ги правя с дъмпели от по 15 и не усещам некво напрежение.А иначе това упражнение стимулира най-добре растежа...........на рамената :D

10.07.06
12:08

Aм..на мен с 15 с дъмбели ми е някакво много особено, иначе с щанга и с 40 ги спретвам по една серия пред и зад глава.

10.07.06
14:28

Мен лично раменните преси най-много ми помогнаха за нарастването на рамената ми. И според мен всичко зависи с какви килограми ги правиш. Аз съм на 23 години и тежа 78кг и по едно време бях стигнал до 82.5кг зад врат, но усетих много кофти чувство в гръбнака - сякаш ми се смачкваше под тежестта. Затова минах на дъмбели един месец. Като стигах до 32кг за дъмбел и да ви кажа честно с дъмбели е много по-трудно отколкото с щанга.  Сега редувам една тренировка с дъмбели и една с щанга, като гледам да не качвам повече от 70 килограма на щангата и по този начин хем давам необходимата почивка на гърба хем мускулите растат доста добре. Не може да се каже, че раменните преси са лоши и вредни, според мен това е задължително упражнение за маса на раменете. Друг е въпросът дали искате да впечатлите някой в залата с килограмите, които дигате, това вече е сигурен начин да се контузиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1