Сгъване за бицепс - Рони Колман

11.07.06
11:16

Гледах едно филмче с Рони Колман и ми направи впечатление
как правеше сгъване за бицепс от стоеж.
Правеше първите няколко повторения от долу до половината път на движението,
след това от горе пак до средата /”мъртва точка”/
и накрая последните няколко повторения бяха с пълното движение + читинг.

Метод на име “21”.

11.07.06
12:48

[quote author=“manson”]Метод на име “21”.

Дай повечe инфо за въпросния метод.

NE

11.07.06
13:36

В “On The Road” прави това упражнение, най-добре гледайте филма.

11.07.06
13:55

По-скоро това е пикова контракция.Задържа се в момента когато бицепса е изцало натоварен за 5-10 сек и след това продължава.А иначе 3х21 е нещо съвсем друго и се съмнявам че точно Рони ще го прави.Прави се като първите 7 повторения се изпълняват от долу докато предмишницата застане успоредна на пода.Вторите 7 от успоредна предмишница докато отиде към брадата и последните 7 е цялото движение сгъване с щанга.Общо 21 повторения.Смята се че така се натоварва освен бицепса и брахиалиса и брахиорадиалиса

11.07.06
14:18

[quote author=”Миле”]По-скоро това е пикова контракция.Задържа се в момента когато бицепса е изцало натоварен за 5-10 сек и след това продължава.А иначе 3х21 е нещо съвсем друго и се съмнявам че точно Рони ще го прави.Прави се като първите 7 повторения се изпълняват от долу докато предмишницата застане успоредна на пода.Вторите 7 от успоредна предмишница докато отиде към брадата и последните 7 е цялото движение сгъване с щанга.Общо 21 повторения.Смята се че така се натоварва освен бицепса и брахиалиса и брахиорадиалиса

Точно по втория метод работеше.
Благодаря за отговора.

[quote author=”Миле”]Прави се като първите 7 повторения се изпълняват от долу докато предмишницата застане успоредна на пода.Вторите 7 от успоредна предмишница докато отиде към брадата и последните 7 е цялото движение сгъване с щанга.Общо 21 повторения.Смята се че така се натоварва освен бицепса и брахиалиса и брахиорадиалиса

Аз това имах предвид. Това е прочутият метод на Арнолд “21”. Филма не съм го гледал, затова отговорът ми не е надежден  :oops:

11.07.06
18:50

А това не е ли много изморяващо - цели 21 повторения, въпреки че ми се струва ефективно :roll:

11.07.06
20:42

ми от това упражнение има смисал ако имаш  50см ръка и искаш всяка фибричка да ти се вижда с просто око !
прави си със праваили крива щанга хапвай повечко месце и си свиркай !
упражнението е добро ! обикновено се прави с 50%от максималната тежест с която нормално правиш за бицепс от стоеж !

SH

11.07.06
21:17

Преди го правих това упражнение и наистина имаше ефект.Но сега го спрях защото ми се струваше доста тежко за всяка тренировка да се прави и може и би по нататака ще го включа пак малко :)

по здрави

13.07.06
16:27

Мога да кажа само, че днеска го правих това 21 и в момента едвам си повдигам ръката. Изцежда бицепса до край :)

13.07.06
19:37

а по принцип до къде дигате щангата до брадичката или малко над гърдите ??

13.07.06
19:43

[quote author=“valaraukarky”] до брадичката 

:shock:  :shock:  :shock: Как става това при сгъване за бицепс да стигнеш до брадичката :roll:

13.07.06
19:49

като си повдигнеш мишниците става и е мн ефективно за тренировка за сила ама иначе май се води като чийтинг.
та за маса добро ли е до брадичката или стандартния начин ? :roll:

SI

13.07.06
22:43

Вчера пробвах този метод. Имам един въпрос - като веднъж направя “21” това за цяло упражнение ли се счита или като една серия ? Аз го направих само веднъж в началото на тренировката, след това направих и концентрично сгъване 3 серии. Методът е изморителен между другото.

13.07.06
22:51

[quote author=“sideways”]Вчера пробвах този метод. Имам един въпрос - като веднъж направя “21” това за цяло упражнение ли се счита или като една серия ? Аз го направих само веднъж в началото на тренировката, след това направих и концентрично сгъване 3 серии. Методът е изморителен между другото.

Само за една серия се счита естествено, аз направих три- представи си кво ми беше и след тва още две упражнения :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1