10.07.06
17:55
МЕДА преди или след трен :D
След :wink:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13596&highlight=%EC%E5%E4+%EF%F0%E5%E4%E8+%E8%EB%E8+%F1%EB%E5%E4
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=57379#57379
10.07.06
18:04
ЗАЩО :?:НЕ съм на НВД
10.07.06
18:29
и преди и след.
П.П. и както е казал Мечо Пух : “колкото повече,толкова повече!”
[quote author=“MI5”]и преди и след.
Няма смисъл, даже е с обратен ефект приемането на прости въглехидрати преди тренировка (вдигат нивото на инсулина и се чувсташ отпаднал докато тренираш - усетил съм го от личен опит). Това че давали сила и т.н. е по-скоро на психическа основа. Зареждането със сложни въглехидрати (овесени ядки, други видове ядки, ориз и т.н.) става 1,30-2ч преди тренировка.
10.07.06
19:32
След :idea:
10.07.06
21:46
[quote author=“MI5”]и преди и след.
приема на въглехидрати според мен трябва да се прекрати поне 2-3 часа преди тренировка така че меда след - но аз лично не ти го препоръчвам по добре си купи глюкоза от някоя аптека и удряий по една лъжица след около 20-30 мин след трен.
11.07.06
16:15
само след
11.07.06
17:18
абе яж здраво мед бе, нема значение преди или след.Нали в краина сметка се усвоява от организма,къв ти инсулин,ква ти отпадналост.Всеки се чувства длъжен да пусне супер сложното мнение..По-добре ли е сутрин ако нямаш време да ядеш преди трен да ходиш гладен,вместо да си направиш некъв шеик с мляк,мед и банани примерно..Прекалено много внимание се обръща на некви неща от типа на “протеина с ква марка мляко да го пием” или “има ли значение дали ще си легна 30мин след кат съм ял или 25мин?”. . .
Та така..
11.07.06
17:25
[quote author=“MI5”]абе яж здраво мед бе, нема значение преди или след.Нали в краина сметка се усвоява от организма,къв ти инсулин,ква ти отпадналост.Всеки се чувства длъжен да пусне супер сложното мнение..По-добре ли е сутрин ако нямаш време да ядеш преди трен да ходиш гладен,вместо да си направиш некъв шеик с мляк,мед и банани примерно..Прекалено много внимание се обръща на некви неща от типа на “протеина с ква марка мляко да го пием” или “има ли значение дали ще си легна 30мин след кат съм ял или 25мин?”. . .
Та така..
всичко това е така, но тук става въпрос за един много важен принцип. преди лягане и трен трябва да се обръща внимание на храната. през другото време си прав че много повече се работи с елката отколкото с гири!
12.07.06
01:08
След трен дори и да прекалиш нищо няма да ти стане. :wink:
12.07.06
10:17
[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“MI5”]и преди и след.
ТИ не гледай Мечо Пух ,че на мечките им е друг метаболизма :wink: ,пък и не е много релефен ,но това на майтап.
След тренировката 10-15грама.
12.07.06
11:59
[quote author=“morphey”][quote author=“LuckyTeam”][quote author=“MI5”]и преди и след.
ТИ не гледай Мечо Пух ,че на мечките им е друг метаболизма :wink: ,пък и не е много релефен ,но това на майтап.
След тренировката 10-15грама.
малко са 10-15 гр. ако протеина след трен е 30 гр и трябва съотношение 1:4 в полза на въглехидратите? защото на 1гр. протеин му трябват 4ккал. за да стигне ду тъканите... 40 гр. е минимума. да не говорим ,че в някои западни списания (защо ли се натам гледаме?) се пише и по 100-150 гр въглехидрат след трен!
Това в супени/чаени лъжици - 40гр? :?
Мечо Пух е бодибилдър - Мечката му викат. Не се ебавайте с него.
[quote author=“bgtrener”]
малко са 10-15 гр. ако протеина след трен е 30 гр и трябва съотношение 1:4 в полза на въглехидратите? защото на 1гр. протеин му трябват 4ккал. за да стигне ду тъканите... 40 гр. е минимума. да не говорим ,че в някои западни списания (защо ли се натам гледаме?) се пише и по 100-150 гр въглехидрат след трен!
да си дойдем на думата - съгласен съм но не в 1 “въглехидратен прозорец” а през 1ч.в поне 2-3 такива след трен
Я да не отварям нова тема, ще попитам тук за едно нещо дето ми дойде на ума...
Та при НВД, основно правило е да се ядат въглехидратите до към обяд като средно по 1-1,5гр въглехидрат / кг телесна маса - аз гледам да се намествам на около 80-90-100 гр въглехидрат на ден.
Та, ако тренирам силово следобяд към 17-18ч. и приемам 40гр въглехидрат (което се явява 50% от дажбата ми за деня) 19ч. да кажем като последно ядене за деня... нещо не ми се връзва с скромните теоретичните знания. Да оставим настрана, че ако спазвам и това с прозореца от мнението на Cleaner, отива да ям въглехидрат към 21… като по това време освен вода и протеинов шейк принципно не си позволявам...
Как се постъпва в такива ситуации? :shock:
12.07.06
15:48
|Chosen|
Та, ако тренирам силово следобяд към 17-18ч. и приемам 40гр въглехидрат (което се явява 50% от дажбата ми за деня) 19ч. да кажем като последно ядене за деня... нещо не ми се връзва с скромните теоретичните знания. Да оставим настрана, че ако спазвам и това с прозореца от мнението на Cleaner, отива да ям въглехидрат към 21… като по това време освен вода и протеинов шейк принципно не си позволявам...
това ,което мога да ти кажа в случая,е че въглехидратите се усвояват два пъти по-бързо и по-добре,взети веднага след тренировка
не мисля ,че има от какво да се притесняваш при твоите 90-100гр на ден
[quote author=”|Chosen|”]Я да не отварям нова тема, ще попитам тук за едно нещо дето ми дойде на ума...
Та при НВД, основно правило е да се ядат въглехидратите до към обяд като средно по 1-1,5гр въглехидрат / кг телесна маса - аз гледам да се намествам на около 80-90-100 гр въглехидрат на ден.
Как се постъпва в такива ситуации? :shock:
точно за това става дума - затова се казва че сутрин е по добре да се тренира затова някои взимат стероиди за изчистване и затова на някои им прилошава повреме на НВД .
12.07.06
16:53
:lol: в кой магазин си го купи ? :wink:
Малтодекстрин (малтодекстрозата) какъв въглехидрат е?
12.07.06
16:57
В Билла меда е много евтин 3.24 за 0.700 гр и около 4 лв за 0.700 само че на Оберон , която е добра фирма според мен.
12.07.06
17:34
Да ма за съжаление тоя мед по магазините не е много истински щото за да има търговски вид го топят до определена температура(така се унищожават важните му състваки и т.н.).ЗА да е истински под определена температура (20 и неколко градуса май беше) трябва да кристализира и нтогава хората си мислят че е “захаросан” и за тва производителите правят горепосочената процедура.
[quote author=“3230”]Да ма за съжаление тоя мед по магазините не е много истински щото за да има търговски вид го топят до определена температура(така се унищожават важните му състваки и т.н.).ЗА да е истински под определена температура (20 и неколко градуса май беше) трябва да кристализира и нтогава хората си мислят че е “захаросан” и за тва производителите правят горепосочената процедура.
AХАМ,ясно,аз затова си го взимам директно от производител и не се занимавам с тиа ментета дето ги продават :D
И гледаш пчели в мазата, нали? :lol:
дам и на балкона гледам акациите
:lol:
Мерси за отговорите по моя въпрос. Някак си май наистина сутрин е по-добре...
[quote author=”|Chosen|”]И гледаш пчели в мазата, нали? :lol:
Мерси за отговорите по моя въпрос. Някак си май наистина сутрин е по-добре...
дам и на балкона гледам акациите 8)
13.07.06
22:32
Ами щом искаш инсулинов шок -имаш го (но не забравяй че стимула за растеж които дава на мускулните клетки е точно наполовината на този на мастното натрупване.)
А когатро свършваш тренировка в 21.00ч и след нея обичаш да ядеш стабилно (поне 60-70 грама белтъчини) не и е нужно такова количество веднага след тренировка.