17.09.04
23:12
здравеите,аз тренирам ве4е от половин година и искам да взема някакъв протеин но не знам с какъв то4но да запо4на :roll:суроватъ4ен,белтъ4ен или въглехидратен :roll: мога да ви кажа само 4е съм 1,75 висок около 70кг.Засега се насо4вам към shih ho на musashi :wink:о4аквам вашите предложения
По въпроса ти си личи, че наистина нищо не разбираш от протеините на прах :)
Всичките те направени от: суроватка, казеин, яйца, мляко, соя и каквото било то са белтъчини=протеини. Няма такова определение като белтъчни или въглехидратни протеини!
Има протеини на прах примесени с прости/сложни въглехидрати.
Като за начало си направи един сериозен хранителен режим.
Протеините са поскоро за удобство от колкото за каквото и да било друго. Сигурен сам, че ако се постараеш още с храненето си ще се впечатлиш от резултатите. С това не искам да те отказвам от добавките, но просто не си стигнал до тази стълбичка според мен.
Прегледай добре раздел хранене на сайта и виж дали ще намериш отговор на неяснотийките бълбукащи в мозъчето ти :Р
19.09.04
12:48
Ванишър, това не е спам, ако и да е малко остро. Гоча е прав - човекът не разбира - пише за белтъчни и въглехидратни протеини. Добре е преди да се втурне към полухимичните препарати, да научи поне кое какво е и за какво служи. Иначе така утре може лесно и да се отрови.
Соевите - бавно се усвояват, но май са най - евтини. Стават за зареждане.
Яйчните мисля, че добре се усвояват от организма.
Суроватъчните пък се усвояват бързо.
Гейнърите(които вероятно ти наричаш въглехидртни протеини) са за покачване на маса и сила или респ. издържливост - доставят белтъчини на организма и стабилен источник на енергия.
Аминокиселините са вещества с почти същия ефект, но с много бърз усвояемост.
Всичко в избора зависи от това, какви цели си си поставил и как се храниш. Около тренировка се взимат по - бързодействащите и въглехидратите; зареждащо може да взимаш и по - бавнодействащите и т.н. Но без ясна представа за какво го взимаш, най вероятно ефект от протеина няма да получиш. Под ясна предсстава разбирай ясен хранителен режим, представа какво и кога ядеш и от какво и кога имаш нужда. Иначе са пари на вятъра.
Фирмите са много; пусни си търсачка и можеш да разгледаш форума - почти няма фирма, чиито продукти вече да не сме обсъждали.
Това е.
И умната - чети и после действай.
Между другото - само за сведение - можете ли да си представите очудването ми, когато на протеиновия бар в Масъл Арт, в Пловдив, видях ценоразпис за белтъчен и въглехидратен Протеин и като питах момичето на бара защо заблуждават клиентите, направо щеше да ме изяде. Така че няма защо да се чудим на момчето.
20.09.04
10:39
Ами то незнанието е голяма сила. Хората предпочитат два пъти по глупави и нагли да станат в очите на другия, отколкото веднъж да си признаят, че са сгрешили :)
Еклипс, следващият път като идеш им поискай мастен протеин :) Да качиш малко сланина.
Че кво му е...