16.07.06
21:01
Искам малко да си обогатя менюто сутринта, защото тез хилийки и без това ми омръзнаха, а и не са толкова питателно. Знам, че сутринта,а и преди тренировка трябва да се наблегне на въглехидрати. Спрях се на пшеничен зародиш 45% въглехидрати, 35% белтъчини, 10% мазнини, енергийност 150kcal - всичко за 100гр продукт. Преди съм опитвал овесени ядки. В магазина гледах и мюсли, корнфлейкс. Вие какво ядете. Този пшеничен зародиш устройвали ме и ако не какво да ям :?:
Мерси :lol:
Пш. зародиш е екстра ама 100гр много идват, най добре го смесвай с овесени ядки.
Някои го ядат с кисело мляко.
16.07.06
21:59
[quote author=“emzo”]Пш. зародиш е екстра ама 100гр много идват, най добре го смесвай с овесени ядки.
Някои го ядат с кисело мляко.
Аха имах предвид, че процентните стойности са за 100гр не, че аз ще изявам толкова. Иначе и аз го правя с кисело мляко :)
16.07.06
23:46
Аз съм почитател на мюслито :D
Много ми е гадно това. Мъча се да го ям на сила :( . Дайте нещо по-вкусно и също толкова полезно (ако има такова въобще)
17.07.06
13:10
ето кво закусвах вчера и днес
не претендирам да е супер билдерско но поне е вкусно
Вчера:
прясно мляко (около 200 грама)
овесени ядки (около 4 супени лъжици)
мед (около 1 супена лъжица)
бисквити с какао (около 6-7 броя)
всичко се бърка и става супер :twisted:
Днес:
мюсли (4 супени лъжици накиснати в топла вода и после махната водата)
мед (около 1 супена лъжица)
кисело мляко (около 300 грама), другия път ще пробвам с цяла кофичка :twisted:
[quote author=“M16”]Овесени ядки & кисело мляко :wink:
абе не че нещо ама как ги ядете тия овесени ядки?аз днеска за закуска за пръв път ги ядох и направо щях да пукна.сложих 3 супени лъжици в малко мляко и го варих малко(това беше рецептата за приготвянето им на опаковката)пробвах да го ям,обаче след малко се отказах.утре и аз ще пробвам с кисело мляко и примерно малко мед може и да се подобри вкуса им.а ако някои знае и друга рецепта за ядене на овесени ядки моля да я каже :wink:
19.07.06
20:41
Три лъжици? Аз ям всяка сутрин с голямо усилие на волята по 7 лъжици, объркани в кофичка кисело мляко и понякога с лъжица декстроза ( след два часа пак съм гладен :D ). Понякога ям вместо това филийки с фъстъчено масло. А преди закуската, още като се събудя, хапвам мъничко вафла или плод, каквото сладко намеря.
Три лъжици? Аз ям всяка сутрин с голямо усилие на волята по 7 лъжици, объркани в кофичка кисело мляко и понякога с лъжица декстроза ( след два часа пак съм гладен :D ). Понякога ям вместо това филийки с фъстъчено масло. А преди закуската, още като се събудя, хапвам мъничко вафла или плод, каквото сладко намеря.
бе то и аз така го обичам сладкото ама сеа съм на нвд и за тва.ама колкото и да омирам от глад тия овесени ядни днеска си немаш на предстажа колко беха гадни.ужас направ и твадет го изядох си беше рекорд :) 8)
Преди време си бях взел и аз овесени ядки, но също не успях да намеря подходящ начин за да са ми вкусни :D
Сега поне съм им забравил вкуса и ще пробвам пак :D , пък и ще разнообразя малко закуската...
19.07.06
22:29
Еми вие тия овесени ядки как ги ядете .. правите си ги и веднага ги ядете ли ?
Щото аз си ги права 30мин-60мин преди яденето за да не са твърди и да поемат малко от киселото мляко и слагам малко мед и са си екстра ... Вие нз как ги ядете
20.07.06
00:25
Оставям ги десетина минути да “втасат” :lol: слагам малко захар - трябва да си купя мед - и нарязвам праскови вътре - супер е.
20.07.06
01:31
Аз закусвам мюсли+прясно мляко, слагам в купата 1-2 лъжици мед; 4 белтъка, 2 жълтъка + 50-100 грама сирене.
20.07.06
07:14
Абе, овеса го правете с кисело или прясно мляко(аз предпочитам с прясно) като го оставите малко да изкисне и омекне. После вътре блъскайте някакъв плод(каквото обичате) 100тина грама и ако плода не е сладък лъжица мед(колко да не стане прекалено сладко). Става супер вкусно - аз това ям от доста време.
а какво мислите за kornflakes дали става за закуска .АЗ вчера си взех и хапнах сутринта и на вкус нее лошо ,но все пак какво мислите за него
Ако искате да ви е вкусно, яжте торти и шоколади. Вкуса не е без значение, разбира се, но за мен това е на заден план.
Ето моята закуска от днес: 100г овесени ядки, четири твърдо сварени яйца, супена лъжица сусамено олио. Всичко това във Витал центъра с ~300г вода, цвета и консистенцията са като на боза, наливам си в една чаша, докато се шашкам за работа. Ако съдя по постовете по-горе, повечето от вас ще повърнат само при вида :P :P
[quote author=“Plamkoo”]Еми вие тия овесени ядки как ги ядете .. правите си ги и веднага ги ядете ли ?
Щото аз си ги права 30мин-60мин преди яденето за да не са твърди и да поемат малко от киселото мляко и слагам малко мед и са си екстра ... Вие нз как ги ядете
и аз днеска точно тва напраих с кисело мляко и мед ги ядох.не само че ставаха за ядене ми направо си бяха вкусни.вече ще ги хапвам така.направо страшна разлика имат от с прясно мляко така че на който са му гадни овесените ядки може да пробва с кисело мляко и мед ,няма да сбърка :)
20.07.06
23:03
нека и аз да се включа :) обикновенно закусвам овесени ядки с кисело мляко,преди пробвах с прясно но много ми се подуваше корема,слагам малко орехи и лъжица мед и след това две-три яйца ако имам извара и от нея малко хапвам
Аз овесените ядки ги ям с прясно мляко, мед и какао...като десерт става....не е лошо...даже бих казал че е вкусно...
27.07.06
04:13
аз закусвам по 5-6 яйчни белтъка + един жълтък през ден два смесени на каша със сварено царевично брашно !
27.07.06
09:37
Овесени ядки + пшеничен зародиш + мед = идеална закуска ! :wink:
27.07.06
16:40
а за хора с по-широкоспектарен вкус - може да пробвате овесени ядки /НЕ фини/ сварени с вода и слагате извара, пуешко филе, горчица и малко дом. пюре :) мове и малко кис.мляко за да стане като пастет ;)
От няколко дена пробвам нещо ново, което всъщност се оказа супер вкусно. 100г фини овесени ядки, 30~50г сирене, или кашкавал/може и без/, 4 яйца. Разбиват се яйцата, прибавят се ядките+сиренцето и се оставят за около 15-20 мин., леко да дръпнат ядките и да си поемат от яйцата. Получава се еднородна смес като гъста каша. Загребвам от сместа с лъжица и слагам на нагорещен тефлонов тиган, като ги оформям на кръгчета. След малко обръщам и готово. Получавате малки апетитни и супер вкусни питчици! Да ви е вкусно!
Проблема с овеса е, че не го ядете достатъчно дълго време :wink: . Аз не помня от 2 - 3 год насам да съм закусвал нещо друго. Първия месец е малко кофти ама след това хич няма да ви дреме.
По вапроса за рецептата с ядките: по принцип ги пасирам с пасатора ( финни ядки ) след като са стояли цяла нощ накиснати във вода , но скоро открих, че ако се прибави соево брашно ( не обезмаслено щот него само кат го помириша и ми се повръща ) стават много приятни на вкус.