17.07.06
20:59
Хрущял от акула(Shark cartilage)
За какво помага :?:
Вреди ли :?:
Има ли го на отделна добавка,цена,марка :?:
Някой взимал ли е ?
Имаше го в мега масс 3000 и се чудех
Да кажете интересен вапрос!!! Аммм нз обаче тая риба не ви ли мирише на гадно аз след като ям мога да повращам цял ден макар че е е с супер протеин ама :wink: .... пилешкото си е друга работа :lol: !!!
18.07.06
10:30
Полезна е за ставите и сухожилията, и за усилване на имунната система като цяло. Universal я имат като отделна добавка, а имат и комбинирана добавка с Глюкозамин, Хондроитин и др. - нарича се Jointment Sport. Много често Universal я слагат в своите гейнъри също така, макар и в по-малки количества - например MEGA MASS 3000, Gain Fast 3100.
В момента аз пия Хрущял от акула (Sharkol). Боляха ме колената и от 2-3 дена почнах да го пия и сега вече не усещам болка ама незнам дали това е ефекта от хрущяла или просто си е отминало. Иначе една капсула съдържа - 300мг Хрущял от акула/прах/ и 50мг Лиофилизиран колаген. Преди мисля че струваше 6,50лв 60 капсули (пият се по 4 на ден 30 мин преди хранене). Иначе според мен няма какво да ти навреди.
18.07.06
11:23
На universal или на друга фирма са
Глюкозамин, Хондроитин какво им е действието
На universal или на друга фирма са
Глюкозамин, Хондроитин какво им е действието
Не са на Универсал няква друга фирма.
[quote author=“3230”]Хрущял от акула(Shark cartilage)
Някой взимал ли е ?
1/ За окрепване на ставната структура
2/ Всяко нещо вреди ако прекаляваш. Принципно е безвреден, но ако прекаляваш с количествата, може стомага да ти направи проблем или нещо друго...
3/ Има го в аптеките казва се шаркол и беше към... 4-5-6 лв
4/ Аз съм го взимал. Ефект чувствителен нямаше, но и беше нормално да няма. Доволен съм от него. Ако имах повече пари пак бих си взел. Добре е да се правят цикли не да се буха непрестанно в течение на месеци.
[quote author=“3230”]Хрущял от акула(Shark cartilage)
Някой взимал ли е ?
Мукополизахаридите (800 мг за пликче), които се съдържат в хрущяла от акула принадлежат към комплексните карбохидрати. Помагат в процесите на възстановяване и укрепване на ставите, което при спортисти намалява честотата и тежестта на травмите на ставите и ставните сухожилия. Помощно средство в борбата с възпалителните процеси на ставите, особено при артрит, остеоартрит и ревматични поражения. Допринасят за повишаване на вискозността на синовиалната течност и по този начин се подобрява подвижността и гъвкавостта на ставите. Хрущялът от акула сам по себе си е богат на калций и фосфор и благодарение на това има мощно противовъзпалително действие.
Добавката е Миаксиал.