07.07.06
16:10
Здравейте от скоро съм във форума попрочетох това онова и сътворих тука едно НВД эа мен.На 15г. сам 167см. и 60кг.Тренирам професионално и имам доста мускулна маса,но вече искам да си направя тялото релефно,без гадни излишни мазнини.Приемам всякакви критики :lol:
ставане-7.30
8.00-кисел плод
8.30-200гр.кис.мляко с 50гр.мед или 200гр.кис.мляко с мюсли или 2 яйца
9.00 до 11.00-тренировка с кардио
11.30-плод или нещо сладко може ли?
13.00-пил.месо+сирене или 1 филия хляб+2 яйца или риба+салата
14.30 до 15.30-тренировка за сила
16.00-50гр.ядки или плодове или 100 гр.ориз
19.00-20.00-пил.месо+салата или риба+салата
Това е иэвинявам се эа тия или-или,но все пак не мога да ям 1месец едно и също нали?!
Кажете и къде да вмъкна някой варен картоф?и да энаете че попринцип не ям по много и эа това не сам писала грамажа на всичко.някой ще се эачуди като тренирам професионално и попринцип не ям по много от къде са мазнините-е барем да ви отговора-от вафли,шоколади и банички ама вече край!!! 8) :D :wink: много ще се радвам ако дадете съвети за моята НВД :!:
Според данните ти ще са ти необходими около 1700-1800 калории на ден. Въглехидрати трябва да са ти по 0.8-1 гр. на кг. от теглото ти за деня с превес до обяд, 60кг-60 гр. за момента. Белтъчините по 2.3-2.5 гр на кг тегло равномерно разпределени за целия ден. Мазнините са ти необходими за енергия. Използвай ядки до обяд и зехтин за салатите.
Коригирах НВД-то ти така:
ставане-7.30
8.00 до 8.30 кардио
9.00-пил.месо+салата или риба+салата
11:30 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед,а не с 50 гр мед !!!
13:30 -14.30 фитнес
плод или нещо сладко може ли? - Не може. Нищо сладко. И плод не е добра идея.Може например аминокиселини след кардиото и след фитнеса.
15:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин 1-2 филии хляб- ама хляб без брашно-БОНУС !
18:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин или нещо подобно но само белтъчини
21:00 белтъчно хранене - например 150-200 гр. извара или суроватъчен протеин 100%-30 гр
[quote author=“Niki72”]Според данните ти ще са ти необходими около 1700-1800 калории на ден. Въглехидрати трябва да са ти по 0.8-1 гр. на кг. от теглото ти за деня с превес до обяд, 60кг-60 гр. за момента. Белтъчините по 2.3-2.5 гр на кг тегло равномерно разпределени за целия ден. Мазнините са ти необходими за енергия. Използвай ядки до обяд и зехтин за салатите.
ставане-7.30
8.00 до 8.30 кардио
11:30 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед,а не с 50 гр мед !!!
плод или нещо сладко може ли? - Не може. Нищо сладко. И плод не е добра идея.Може например аминокиселини след кардиото и след фитнеса.
15:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин 1-2 филии хляб- ама хляб без брашно-БОНУС !
18:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин или нещо подобно но само белтъчини
21:00 белтъчно хранене - например 150-200 гр. извара или суроватъчен протеин 100%-30 гр
Не заблуждавай човека писал е да яде плод в 11:30(т.е. сутрин) значи може...
Плодове сутрин си е перфектно.
Става въпрос за плод 30 минути след кардио тренировката. Зависи и какъв плод.Някои плодове имат висок гликемичен индекс,а и всички плодове съдържат въглехидрати.Не ми се струва добра идея. Нали целта е да се продължи топенто на мазнините след кардиото и да се държи ниско нивото на инсулина.След кардио освен аминокиселини и вода за друго по-подходящо не се сещам. Иначе сутринта преди кардиото може кислел плод-например половин грейпфрут. Да не забравяме, че и в него има въглехидрати,макар и с нисък гликемичен индекс. Ако бъркам някъде, поправете ме.
[quote author=“Niki72”]Става въпрос за плод 30 минути след кардио тренировката. Зависи и какъв плод.Някои плодове имат висок гликемичен индекс,а и всички плодове съдържат въглехидрати.Не ми се струва добра идея. Нали целта е да се продължи топенто на мазнините след кардиото и да се държи ниско нивото на инсулина.След кардио освен аминокиселини и вода за друго по-подходящо не се сещам. Иначе сутринта преди кардиото може кислел плод-например половин грейпфрут. Да не забравяме, че и в него има въглехидрати,макар и с нисък гликемичен индекс. Ако бъркам някъде, поправете ме.
Няма нещо,което да не съдържа въглехидрати 8)
[quote author=“Niki72”]Според данните ти ще са ти необходими около 1700-1800 калории на ден. Въглехидрати трябва да са ти по 0.8-1 гр. на кг. от теглото ти за деня с превес до обяд, 60кг-60 гр. за момента. Белтъчините по 2.3-2.5 гр на кг тегло равномерно разпределени за целия ден. Мазнините са ти необходими за енергия. Използвай ядки до обяд и зехтин за салатите.
ставане-7.30
8.00 до 8.30 кардио
Леле чесно ти казвам аз ако ям по толкожа и тези храни по този начин аз сигурно ще сваля сума ти мазнини и то сигурно сравнително бързичко а?как мислиш колко време ще отнеме за направата на приличен релеф ако спазвам всичко точно и тренирам яко?аз не че барзам де :) обаче все пак да имам някаква представа.и колко време ще ми трябва за адаптация кам диетата преди да почне да дава резултати?а и да попитам когато съм на състезание трябва ли да увелича въглехидратите или да ги оставя така и да приемам повече мазнини и от тях да си набавям енергия,как е по-добре?
абе сори ама ще дадеш ли друг пример за белтъчно хранене освен с извара щото нещо ми става лошо от нея,а протеини за сега не пия.
мерси за поправките на диетата сега ако ми кажете нещо и по тия другите вапроси дето ги написах по-горе ще е супер :D
[quote author=“monika”][quote author=“Niki72”]Според данните ти ще са ти необходими около 1700-1800 калории на ден. Въглехидрати трябва да са ти по 0.8-1 гр. на кг. от теглото ти за деня с превес до обяд, 60кг-60 гр. за момента. Белтъчините по 2.3-2.5 гр на кг тегло равномерно разпределени за целия ден. Мазнините са ти необходими за енергия. Използвай ядки до обяд и зехтин за салатите.
ставане-7.30
8.00 до 8.30 кардио
Леле чесно ти казвам аз ако ям по толкожа и тези храни по този начин аз сигурно ще сваля сума ти мазнини и то сигурно сравнително бързичко а?как мислиш колко време ще отнеме за направата на приличен релеф ако спазвам всичко точно и тренирам яко?аз не че барзам де :) обаче все пак да имам някаква представа.и колко време ще ми трябва за адаптация кам диетата преди да почне да дава резултати?а и да попитам когато съм на състезание трябва ли да увелича въглехидратите или да ги оставя така и да приемам повече мазнини и от тях да си набавям енергия,как е по-добре?
абе сори ама ще дадеш ли друг пример за белтъчно хранене освен с извара щото нещо ми става лошо от нея,а протеини за сега не пия.
мерси за поправките на диетата сега ако ми кажете нещо и по тия другите вапроси дето ги написах по-горе ще е супер :D
офффф кажете какво е подходящо да хапна преди тренировка сутрин.тренирам от 9 до 11.може да се каже че е кардио +др.упражнения.ставам в 7.30 и трябва да ям нещо.знам че е добре кардиото да е на гладно обаче моя случаи е по-различен и нали се сещате че не мога да тренирам пълноценно като ми става лошо от глад.какво е подходящо да хапна преди това.трябва да е нещо малко да не ми е тежко и да ми засити до 11:30 когато ще хапна от препоръките горе 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед,а не с 50 гр мед !!!по натам нещата са добре само че тва ядене в 21.00 часа при положение че лягам кам 21.30-22.00 часа не е ли малко късно??? :D аиде плс отговаряйте на въпросите ми знам че много форуми има за нвд и може да ви е омръзнало от тъпи въпроси ама наистина ми трябва тая информация благодаря предварително на всички :wink:
[quote author=“monika”]
Ами адаптацията към диетата става постепенно, като постепенно намаляваш въглехидратите докато достигнеш 1гр. въглехидрати на кг от теглото ти. Около месец максимум е адаптацията на организма към НВД.Резултатите не закъсняват и почват с адаптацията Така е по-добре отколкото рязко да минеш на максимум диета и максимум кардио. За приличен релеф си е индивидуално, но за около 2-3 месеца ще имаш много добри резултати. Освен това има и зареждащи дни при НВД при които въглехидратите са твоите кг умножени по 3. И тук е добре да почнеш с зареждащи дни първо на 3 дни , след това на 5 и после на 7 дни. Зареждането се прави в нетренировъчен ден за да може да се възстанови гликогена в мускулите.
За замяната на изварата Voland написа “Освен това замених изварата - с какво ли не пробвах да е ям, но вкусът си остана все така ужасен, с 6-7 яйца (белтък).”
какъв спорт тренираш?
офффф кажете какво е подходящо да хапна преди тренировка сутрин.тренирам от 9 до 11.може да се каже че е кардио +др.упражнения.ставам в 7.30 и трябва да ям нещо.знам че е добре кардиото да е на гладно обаче моя случаи е по-различен и нали се сещате че не мога да тренирам пълноценно като ми става лошо от глад.какво е подходящо да хапна преди това.трябва да е нещо малко да не ми е тежко и да ми засити до 11:30 когато ще хапна от препоръките горе 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед,а не с 50 гр мед !!!по натам нещата са добре само че тва ядене в 21.00 часа при положение че лягам кам 21.30-22.00 часа не е ли малко късно??? :D аиде плс отговаряйте на въпросите ми знам че много форуми има за нвд и може да ви е омръзнало от тъпи въпроси ама наистина ми трябва тая информация благодаря предварително на всички :wink:
Другия вариант е да тренираш в 13:00 и след края на тренировката да почнеш кардиото.
Тогава става така:
ставане-7.30
8.00 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед
11:00-пил.месо+салата или риба+салата
13:00-14:30 фитнес + кардио
15:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин 1-2 филии хляб БОНУС
18:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин или нещо подобно ,но само белтъчини
21:00 6-7 белтъка вместо извара. Няма да ти натежат и може да си спиш от 21:30.
[quote author=“Niki72”]офффф кажете какво е подходящо да хапна преди тренировка сутрин.тренирам от 9 до 11.може да се каже че е кардио +др.упражнения.ставам в 7.30 и трябва да ям нещо.знам че е добре кардиото да е на гладно обаче моя случаи е по-различен и нали се сещате че не мога да тренирам пълноценно като ми става лошо от глад.какво е подходящо да хапна преди това.трябва да е нещо малко да не ми е тежко и да ми засити до 11:30 когато ще хапна от препоръките горе 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед,а не с 50 гр мед !!!по натам нещата са добре само че тва ядене в 21.00 часа при положение че лягам кам 21.30-22.00 часа не е ли малко късно??? :D аиде плс отговаряйте на въпросите ми знам че много форуми има за нвд и може да ви е омръзнало от тъпи въпроси ама наистина ми трябва тая информация благодаря предварително на всички :wink:
Другия вариант е да тренираш в 13:00 и след края на тренировката да почнеш кардиото.
Тогава става така:
ставане-7.30
8.00 2 яйца 200гр.кис.мляко и 50 гр овесени ядки с 5-10 гр.мед
11:00-пил.месо+салата или риба+салата
13:00-14:30 фитнес + кардио
15:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин 1-2 филии хляб БОНУС
18:00 пил.месо+салата или риба+салата с зехтин или нещо подобно ,но само белтъчини
21:00 6-7 белтъка вместо извара. Няма да ти натежат и може да си спиш от 21:30
ок начи ясно разбрах горе долу.аз да ти кажа съм много доволна защото днес за пръв ден съм на нвд и сигурно е рано да приказвам ама поне за сега се чувствам супер.не се тъпча,леко ми е,имам си енергия и точно като огладнея е време за следващото хранене,много ми допада ще видим какво ще стане.само да питам сега по-ефективно ще е ако взимам и л-карнитин към диетата нали?знам че е така обаче да не е вредно тва се пак де да знам на 15 съм предполага се че ще раста още и на височина и въобще.не видях днеска на опаковката с карнитина да пише че не се препоръчжа под някаква възраст ама все пак ти как мислиш?и ако си го купя ще трябва ли да си взема и амино киселини?не че нещо ама до сега не сам пила такива работи и за тва питам 8)
Да, ако взимаш Л-карнитин ще се ускори процеса на изгаряне на мазнините и използването им като енергия. Аминокиселините не са задължителни. В форума има специални раздели за Л-карнитина, фетбърнарите и аминокислените и други хран. добавки.Там ще намериш това което те интересува за тях. Успех
20.07.06
08:33
Не знам дали само моето мнение е такова,но на 15г. мисля,че не трябва да вземаш каквото и да е.Спазвай си диетата и всичко ще е наред.На моя фет-бърнър изрично пише да не се ползва под 18г.Предполагам важи за всички.
П.П. Зависи и какво тренираш професионално.Ако там ти дават нещо,задължително виж какво е точно.
[quote author=“Sharp”]Не знам дали само моето мнение е такова,но на 15г. мисля,че не трябва да вземаш каквото и да е.Спазвай си диетата и всичко ще е наред.На моя фет-бърнър изрично пише да не се ползва под 18г.Предполагам важи за всички.
споко не си зех карнитин и въпреки това диетата даде много добри резултати поне за мен е добре защото не бях гладна и се чувствах добре докато я спазвах също и тренирах пълноценно.сега от 60 кг. вече съм 58 въпреки че спазвах диетата само две седмици защото после отидох на състезания и нямаше как.сега се върнах и мисля пак да я почна. 58кг. съм си не съм качила но искам да стане още по добре.от утре почвам пак сеа тука права подобрения на предишната ми диета и се надявам да е още по ефективна.
пп.и нема проблеми спокоино не зимам никакви работи.не се зоба ако тва питаш :D и не мисла никога да го праа
[quote author=“monika”][quote author=“Sharp”]Не знам дали само моето мнение е такова,но на 15г. мисля,че не трябва да вземаш каквото и да е.Спазвай си диетата и всичко ще е наред.На моя фет-бърнър изрично пише да не се ползва под 18г.Предполагам важи за всички.
споко не си зех карнитин и въпреки това диетата даде много добри резултати поне за мен е добре защото не бях гладна и се чувствах добре докато я спазвах също и тренирах пълноценно.сега от 60 кг. вече съм 58 въпреки че спазвах диетата само две седмици защото после отидох на състезания и нямаше как.сега се върнах и мисля пак да я почна. 58кг. съм си не съм качила но искам да стане още по добре.от утре почвам пак сеа тука права подобрения на предишната ми диета и се надявам да е още по ефективна.
пп.и нема проблеми спокоино не зимам никакви работи.не се зоба ако тва питаш :D и не
мисла никога да го праа
такаа а сега ето я и диетата която мисля да спазвам от утре искам ако може да дадете някое и друго мнение щото гледам че повече от 450 човека са видяли темата така че явно привлича интереса аиде плс казвайте мнения не смятам че диетата ми е перфектна затова помогнете 8)
08.30-кисел плод
09.00-овесени ядки 30 гр.+кисело мляко-200гр.+мед-5гр.-общо всичко ми е към 30гр.въглехидрати
09.30-11.30-тренировка
12.00-1филиика хляб Бонус-това са ми 10гр.въгл.+шунка от пуешки гърди-в таблицата пише че шунката ми е 0 въгл.и ако е така може да хапна и към 100гр.нали?
14.00-15.00-тренировка във фитнес заедно с кардио
16.00-краставици,домати,моркови-техните въглехидрати не ги броя защото прочетох от някъде из форума че били неусвоими или нещо от сорта вярно ли е?
17.30-фъстъци-50гр.-10 гр.въгл.
19.30-извара-50гр.+1 варено яйце+зеле,домат или някакъв друг зеленчук
сега да повторя 15 год.167см.58кг.
всички стоиности на въглехидратите ги гледах от една таблица която си изтеглих от нета така че трябва да са верни но все пак ако виждате някакви грешки в грама на въгл.моля да ме поправите.то нали въглехидратите трябва да са 1гр. на 1кг.тегло значи моите трябва да са към 58 :? опитах се да ги докарам горе долу-изчислих ги до 50гр.и все си мисля че ще си набавя все от някъде още към 8гр.както написах и по горе много ще се радвам освен да четете какво е писано тук и вие да пишете.наистина много ми е важно,сериозно се отнасям към диетата и ще я спазвам стриктно (чак и кантарче си взех)и за тва искам барем да е добре направена-да не губя мускули и да махам мазнинки.доста се постарах ,но все пак за втори път си правя нвд и мисля че има още какво да се желае така че помагаите.аз и да не е наи добрата нвд на света от утре я почвам де пък вие даваите препоръки :D
пп.само не ми предлагаите да си местя първата тренировка защото и да искам не мога с тренера така сме се разбрали и тои командва.тя е от09.30 до 11.30.за втората можете и по добро време да ми предложите ако от 14.00 до15.00 не е добре. нея мога да я преместя тя е ОФП.АИДЕЕЕЕ че мноо време седях тука вече много поздрави на всички и пишете аиде никои да не се срамува :D 8) :wink:
Ами при НДВ май отхвърлят не само хляба, овесените ядки, но и меда. Плодовете също ги отхвърлят да не ти казвам, че и млеката. Обаче лично аз взимам мед с вода сутрин веднага след като се събудя. Изяждам 3 белтъка + парче краставица.
Тренировките и аз ги събрах заедно чисто и просто защото не мога да си мия косата 2 пъти на ден и пътя ми до фитнеса е един час, ако не попадна в задръстванията.
Това за морковите е интересно. Може ли да ми посочиш къде го пише. Благодаря и успех.
Вижте сега, по принцип се изключват някои продукти.
Зависи и от това колко кг имате да сваляте.Аз съм свалял 15кг без да спазвам НВД, ама си ги имах много излишни.Колкото по-малко остават толкова по трудни са и се налага да се прави като по учебник.
п.с. овеса НЕ се изключва по време на НВД ;)
[quote author=“emzo”]Вижте сега, по принцип се изключват някои продукти.
Зависи и от това колко кг имате да сваляте.Аз съм свалял 15кг без да спазвам НВД, ама си ги имах много излишни.Колкото по-малко остават толкова по трудни са и се налага да се прави като по учебник.
п.с. овеса НЕ се изключва по време на НВД ;)
да и аз съм съгласна че овесените ядки са подходяща храна при нвд,същото смятам и за млякото когато е 0.1% мисля че не е голям проблем,а за меда горе съм писала 5гр.защото все трябва да си набавя някакви въгл. от някъде нали така,а пък и го ям сутрин штото нали уж тогава било наи подходящото време за приемане на по голямото количество въгл. за деня а не вечер. :D много знам мани вече направо се специализирах 8) :lol: само дето искам да питам ако някои знае със сигурност да ми каже-да броя ли въглехидратите от зеленчуците които ям,защото по принцип ям много и краставици и домати и моркови и ваобще сякакви?прочетох за плодовете че не трява да ям ,обаче за зеленчуците пише че са много полезни и може даже трябва да ги ям при нвд ама дали да им смятам въгл. или не никои не казва.ще се опитам да намеря тва дето прочетох че не трява да се броят да ви го покажа ама може и нещо аз да сам в грешка.аре пишетеее :D :wink: :!:
Хаха, остави го меда пък и щом като е сутрин :) Аз съ си играл да меря една чаена лъжичка като загреба с нея от меда е 20гр (ако е кристализиран).
Въглехидратите си ги набавяш именно от овеса.
Млякото го изключи, тва 0.1% ще е пълно с кви ли не боклуци.Аз ако пия мляко под 1.5% не взимам ( то и то е пълно с консерванти).
Въглехидратите от зеленчуците не ги смятай.
07.08.06
22:03
брой, брой
everything counts, както е казал 1 от любимите ми поето :)
07.08.06
23:05
Искам да споделя една почти невероятна диета. Сигурно сте чули за Майкъл Търманд от Пълна Промяна - фитнес-инструктура. От личен опит споделям - ще свалите 1 номер на дънките - 100% гаранция. Аз лично свалих 4 килограма, като дори понякога си позволявах да пия 1 кола или нещо, което не е препоръчително в диетата. Ако някой се интересува мога да я споделя тук.
07.08.06
23:07
аз я правих
свалих 4 кила и качих 3
пълна глупост и гадост е
ти как ги задържа свалените кг?
диетата само разширява стомаха и се тъпчеш през 2 часа, а все си гладен. то как няма да свалиш след като ядеш всичко без сол. та понеже е нова диетата за това винаги питам преди колко време я приключи и колко кг. запази от тогава.
ама да не разводняваме темата. това за зеленчуците ме интересува и ми се иска някой да се обоснове когато го пише. като цяло зелените зеленчуци са с най ниски въглехидрати, ама да не ги броиш съвсем.
08.08.06
07:28
не като да не сме се опитвали, ама тая диета е само като си помислиш кво ти предстои да ядеш и ти минава всякакъв апетит
ехеи вие съвсем се отнесохте я някои да види по нагоре и да ми провери нвд кажете нещо за нея де аре плс.спазвам я от вчера и се чувствам мноо добре ама малко ме е страх да не сваля мноо мускул че малко мъничко ми се вижда храната за моите способности :lol: аиде пишете и кажете за тия зеленчуци де аиде на сички ни е мноо интересно защо да не броя и техните въгл? :D :arrow: :wink:
08.08.06
09:22
отоговориха ти за зеленчуците
аз искам да попитам в такъв случай защо да не им се броят въглехидратите? нали само въгл от фибри не се броят? тва значи ли, че всички въгл в зеленчуците са от фибри?
мен лично ме интересува, защото ям доста домати и кажи речи от тях събирам доста въглехидратки
08.08.06
09:33
колко кг си?
нали знаеш 1 гр въгл на 1 кг тегло и процента им да е под 20 от всичката ти храна.
www.fitday.com
смятай си там, обаче имай предвид, че там млечните са им доста извратени като хранителни стойности и тряя да нагаждаш. и мисля, че тр и въгл в зеленчуците да смяташ
за тва ако ядеш филия, не яж мед, не яж и плод
[quote author=“TedyK”]Ами при НДВ май отхвърлят не само хляба, овесените ядки, но и меда. Плодовете също ги отхвърлят да не ти казвам, че и млеката. .
Кои е тоя дето отхвърля дето отхвърля овесените ядки, плодовете и млеката? Ти маи за кетонна диета приказваш а?
[quote author=“emzo”]Уффф, Вие сте уникални !
Емзич кво се впрягаш TedyK маи е момиче. Сега става ли ти ясно що диалога ти толкова прилича на монолог :lol:
да, да момиче съм. то тук ми е доста трудно да разбера кой ник е мъжки и кой женски....
за това момичета доста ни тежи да ядем само месо....
ще ти намеря линковете където се обсъжда НВД и ще ги сложа.
[quote author=“TedyK”]да, да момиче съм. то тук ми е доста трудно да разбера кой ник е мъжки и кой женски....
Ами аз съм ги чел. Ако приказваш за тиа на саита. Ако са други няма лошо, ще ги прочета. Това че ограничаваме въглехидратите не означава че съвсем ги изключваме. Тогава се получава кетонна диета.
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“TedyK”]да, да момиче съм. то тук ми е доста трудно да разбера кой ник е мъжки и кой женски....
Ами аз съм ги чел. Ако приказваш за тиа на саита. Ако са други няма лошо, ще ги прочета. Това че ограничаваме въглехидратите не означава че съвсем ги изключваме. Тогава се получава кетонна диета.
е то съвсем няма как да изключиш въглехидратите. освен да ядем само белтъци на яйца и месо. ама тези анаболи с които дупчат пиленцата не знам колко е за предпочитане.
[quote author=“TedyK”][quote author=“x_3_mar”][quote author=“TedyK”]да, да момиче съм. то тук ми е доста трудно да разбера кой ник е мъжки и кой женски....
е то съвсем няма как да изключиш въглехидратите. освен да ядем само белтъци на яйца и месо. ама тези анаболи с които дупчат пиленцата не знам колко е за предпочитане.
ето линк http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=373
Пилетата ги “дупчат” с антибиотици по принуда,просто защото иначе пилетата се разболяват и има опастност от инфекции на месото им.
Дори баба ми дава антибиотици на кокошките си...
[quote author=“djpetko”][quote author=“TedyK”]е то съвсем няма как да изключиш въглехидратите. освен да ядем само белтъци на яйца и месо. ама тези анаболи с които дупчат пиленцата не знам колко е за предпочитане.
Пилетата ги “дупчат” с антибиотици по принуда,просто защото иначе пилетата се разболяват и има опастност от инфекции на месото им.
Дори баба ми дава антибиотици на кокошките си...
ами аз като гледам едно пилешко бутче да е над килограм не знам вече какво да си мисля. нали знам селските пиленца в БГ какви бутчета имат. а за пуйките да не говорим.
[quote author=“TedyK”]е то съвсем няма как да изключиш въглехидратите. освен да ядем само белтъци на яйца и месо. ама тези анаболи с които дупчат пиленцата не знам колко е за предпочитане.
Мерси за линка ама нямам нерви да изчета тема от 16 страници, особенно във форума на Галя и на мега масивния Милко. Истината е, че овесени ядки може да се ядът ако са съобразени със НВД-то (по-точно въглехидрати - 1 гр. на кг. телесно тегло) и съответно си на отрицателен калориен баланс. Ако пък си във зареждащ ден тогава спокоино може и да се отпуснеш малко повечко
08.08.06
18:02
я кажете малко повечко за тоя зареждащ ден?
ясно ми е с ква цел се прави, ама на колко дни е добре да се прави?
и пак си смяташ отрицателния калориен баланс, ама слагаш 2-3 грама въгл на кг тегло? така ли?
и само прости въгл ли можеш да ядеш или примерно можеш ли да вкараш 1 филийка черна с 1-2 лъжици мед?
[quote author=“x_3_mar”]ето линк http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=373
Мерси за линка ама нямам нерви да изчета тема от 16 страници, особенно във форума на Галя и на мега масивния Милко. Истината е, че овесени ядки може да се ядът ако са съобразени със НВД-то (по-точно въглехидрати - 1 гр. на кг. телесно тегло) и съответно си на отрицателен калориен баланс. Ако пък си във зареждащ ден тогава спокоино може и да се отпуснеш малко повечко
Далеч съм идеята да четеш цялата тема, може би само в самото начало. А за относно „мегата”, аз имам други разбирания за „мега” мъжете и за това си замълчавам.
А зареждащия ден е вкарването на т.н. инсулинов шок ли? Аз от тези зареждащи дни след това не мога да се спра и за това много не ги приемам, но кажи мнение.
Ами определено има смисъл от такъв ден. Прескача се границата на за поддържане на постоянно тегло с около 200-500 ккал. Целта е точно това - предизвикване на инсулинов шок. Въглехидратите стигат до 2-3гр. на кг. Не че има писано правило, ама по принцип се прави на всеки 6-8 дни отначало на диетата, като постепенно дните се намаляват до 3 , а защо не и до 2
cranberrry- мисля че разбра, че в такъв ден спокоино може да си позволиш меда и филииката...
TedyK - малко воля ако имаш няма да е толкова трудно да спреш. На следващия ден ще се чувстваш заредена и готова за тренировка. Колкото до мъжете, аз не че много разбирам от мъже ама все пак като си треньор по bodybuilding няма да е лошо да имаш нещо build-нато по тва тяло. Сега ще кажеш че има релеф, ми то оставаше и релеф да няма тогава съвсем зле щеше да е... Аз имам някви снимки сложени в темата за снимки сигурно съм със 15-20 кг повече от него и ми се струват адски малко :D въпрос на вкус. Аи стига че оспамихме темата manson ще се кара :lol:
08.08.06
18:47
да, разбрах
мерси!
в тоя случай самият факт, че след 3-5-7 или там колко дни мога д ахапна нещо любимо ми държи волята на ниво
а защо с течение на времето се скъсява срока за провеждане на инсулинов шок?
x_3_mar, x_3_mar, ооо аз воля имам. ама на мен знаеш ли какво ми разрешаваха в деня за зараждане - събота т.н. cheating day ? ориз, картоф, сладък плод... никакъв сладолед, донъци, палачинки ( в оригиналния им вид). а аз тестени неща не ям по принцип заради ниското кръвно и те ми го свалят още повече. Обаче мозъка ми реши как тялото ми искало само сладолед и палачинки. За това зареждам с картоф, оризови спагети, плод.
За релеф няма да говорим да не измествам темата.
[quote author=“monika”]Здравейте от скоро съм във форума попрочетох това онова и сътворих тука едно НВД эа мен.На 15г. сам 167см. и 60кг.Тренирам професионално и имам доста мускулна маса,но вече искам да си направя тялото релефно,без гадни излишни мазнини.Приемам всякакви критики :lol:
ставане-7.30
8.00-кисел плод
8.30-200гр.кис.мляко с 50гр.мед или 200гр.кис.мляко с мюсли или 2 яйца
9.00 до 11.00-тренировка с кардио
11.30-плод или нещо сладко може ли?
13.00-пил.месо+сирене или 1 филия хляб+2 яйца или риба+салата
14.30 до 15.30-тренировка за сила
16.00-50гр.ядки или плодове или 100 гр.ориз
19.00-20.00-пил.месо+салата или риба+салата
Това е иэвинявам се эа тия или-или,но все пак не мога да ям 1месец едно и също нали?!
Кажете и къде да вмъкна някой варен картоф?и да энаете че попринцип не ям по много и эа това не сам писала грамажа на всичко.някой ще се эачуди като тренирам професионално и попринцип не ям по много от къде са мазнините-е барем да ви отговора-от вафли,шоколади и банички ама вече край!!! 8) :D :wink: много ще се радвам ако дадете съвети за моята НВД :!:
Това трябва да ти е ключовия момент.
Аз съм свидетел, че жените издържат чудовищни манипулации с храненето си, обаче ... не е нужда да се стига до мазохизъм.
Не видях какво тренираш професионално, обаче ако не е шах или билярд, не виждам нещо по-добро от следното /сигурно харчиш стотици калории от тренировките си, да не кажа хиляди, и ако караш на мизерно хранане, хич не ми се мисли къде ще му излезе края../:
1/ Спираш или свеждаш до минимум бързите въглехидрати, като си поддържаш нормални бавни за твоите енергиини нужди. /Никакви плодове на гладно, ако ти се ядът яж като десерт/. Дума да не става за разни ‘улични сладкишчета, напитки със захар’, баници, бози... и всякакви храни с ниска биологична стойност.
-1 час преди силова трен. вкарвай поне малко бавни въглехидрати, дори и да си яла преди
Яж си определено количество бавни въгл. сутрин-обед и вечер. Зле е ако ядеш риба и салата в 20.00, лягаш и ставаш в 7…
Незнам как изглежда горенаписаното, има и още много да се каже по подобна идея, обаче съм тренирал не малко извън фитнеса и знам, че ако не наливаш достатъчно енергия, няма човек, който да няма проблеми после.
Тренировки и диетично хранене и няма начин да не се подобриш. дори и да ти е кефти гена. Може да не станеш като модел, но все пак ще е нещо. А и си иска постоянство, често години...
П.П. Искам да привлека вниманието ви върхи факта, че момичето тренира на профи начала, по 3 часа на ден и не на 15, а и няма кой знае какво смущаващо тегло! Това не е някоя мома-секретарка на 30 години със заседнал начин на живот, че да се подлага на някакви НВД изчислени до последния грам.
П.П.П Яжте риба, по много, японците се спукват да ядът морска храна. Познайте кой народ е най-дълголетен? :wink:
09.08.06
09:48
[quote author=“TedyK”]Обаче мозъка ми реши как тялото ми искало само сладолед и палачинки. За това зареждам с картоф, оризови спагети, плод.
e, тва не е мн показателно за наличие на воля... даже напротив - кофти ти е заради кръвното, ама хапваш, щото ти е вкусно нали :lol: