21.07.06
15:08
:?:
21.07.06
15:31
Не разбира се. Естествено ако имаш болно сърце, неправилната тренировка ще го довърши. Но доколкото знам и болните, правят упражнения (предписани от специялист не от форуми и сайтове) които да подсилят сърцето.
21.07.06
16:17
оле майко, абе момче вземи прочети това онова от сайта ходи малко на училище ала-бала!!!Хората не напразно са казали “Тренирай за здраве” айде сега си разтълкувай това! :wink:
оле майко, абе момче вземи прочети това онова от сайта ходи малко на училище ала-бала!!!Хората не напразно са казали “Тренирай за здраве” айде сега си разтълкувай това! :wink:
Хмммм,чувал ли си за т.н. “спортно” сърце?
Получава се така,че сърцето “свиква”,защото все пак е мускул,на високи обороти и след това нормалната му норма,демек пулсът и съответно кръвното,са много по-високи независимо дали се движиш или не.
Питам,за да знам нормите и границите,за да не се получава това.Съвсем не съм очаквал,че някой ще ме обвинява,че не знам!Естествено е!
От сайта съм изчел почти всичко,но от форума заради такива като тебе е изключително трудно!!!!
Айде без обиди моля
Йода
виж всичко зависи от начина ти на живот, тренировки, хранене, доколкото знам кардиото помага и за изхвърляне на токсините, подобрява работата на сърцето и т.н. Аз съм бивш състезател по бягане на дълги разстояния (дълги, дълги 10 км, не е нещо като 42 примерно)! Въпроса, е че оттам имам много високо кръвно, значи в спокойно състояние имам 160 на 120 при 55-56 удара в минута.
21.07.06
19:48
Щеше да е лошо ако не беше джедай. Аз лично бих го нарекъл претрениране на сърцето. Трябва да се тренира с граници, а не до припадък, само за да сме смъкнат килограми по-бързо.
На нетолерантността с нетолерантност.Дори и да е глупава темата,по дявалите,не може ли просто да изложи мнение без да порицава или одобрява.Аз не държа сметка кой колко може,знае и как да постъпва еди къде си еди как си!
Все пак-ако някой знае повече нека просто каже,ако желае, без да стъпва на главата на невежия.
Оф напоследък кви ли не теми прочетох
“от кардиото се трупат мазнини по корема”
“кардиото вредяло на сърцето”
Абе хора вие от марс ли падате
22.07.06
17:03
Хмммм,чувал ли си за т.н. “спортно” сърце?
Получава се така,че сърцето “свиква”,защото все пак е мускул,на високи обороти и след това нормалната му норма,демек пулсът и съответно кръвното,са много по-високи независимо дали се движиш или не.
Питам,за да знам нормите и границите,за да не се получава това.Съвсем не съм очаквал,че някой ще ме обвинява,че не знам!Естествено е!
От сайта съм изчел почти всичко,но от форума заради такива като тебе е изключително трудно!!!!
Айде без обиди моля
Йода
Така си е, на спортистите име малко по високо кръвнот, но става реч за тежкоатлетите най-вече. 130-90 на повечето атлети им е нормалното. А другия ефект намаляне на пулса, а не увеличаване, поради увеличения обем на сърцето. За това спортистите живечт по дълго- докторите смятат че на всеки човек (и на животните също- сравнете колибри и слон) сърцата се “износват” за определен брой удари. Ако пулса е понижен ,логично бройката да се достигне за по дълго време. Доказано е зависимост между скороста на пулса и дълголетието.
Е тук е време да добавя ,че в сметките не влизат стероиди, алкохол , цигари и др. :)
чакай сега, тук за професионални спортисти ли говорим или за хора, който ходят на фитнес ей така?! За да развиеш такова “спортно сърце” трябва да тренираш професионално над 10 години например по няколко часа на ден. С половин час колело или бягане 3-4 пъти седмично, няма да ти стане чак толкова “спортно” сърцето :wink: Колкото до заглавието на темата, помисли от къде идва думата кардио (подсказвам: СЪРЦЕ на латински:))