21.07.06
14:55
какви са оптималните интервали при каране на велоергометър/ кростренажор?
какво ще кажете за 30 сек спринт и 2 мин умерено около 40 мин?
или 30 сек спринт и 30 сек умерено около 20 мин? (защото едва ли ще издържа повече?
21.07.06
15:43
[quote author=“cranberrry”]какви са оптималните интервали при каране на велоергометър/ кростренажор?
какво ще кажете за 30 сек спринт и 2 мин умерено около 40 мин?
или 30 сек спринт и 30 сек умерено около 20 мин? (защото едва ли ще издържа повече?
Това е много хубав метод. В леката атлетика се ползва постоянно. Но мисля че 30 сек спринт ще ти идват много (зависи какво имаш предвид под спринт) а 2 мин умерено не знам дали ще са достатъчни за теб да се пусниш на следващия спринт.
На писта ли тичаш? Мога да ти кажа в разтояния. Една много добра тренировка 200 м леко 200 максимално сързо (това са около 30сек.). една добра тренировка е около 2-3км. Не се губи мускулна маса, макар че натоварването е доста тежко. И не се мъчи от първия ден да го правиш цялото. Ако пък ти дотежи много ,може “лекото” да премине във ходене.
21.07.06
16:08
преди 2 месеца си купих кростренажор и тренирам на него, ама си карах монотонно кардио - 40-60 мин на ден в зависимост от това колко време имам със средна скорост около 15-17 км/ч на не мн висока степен (той този уред няма степени,ами се върти там едно копче да си го настройваш колко да ти трудно)
та, една инструкторка ми каза това 30 сек - 2 мин - от 3 седмици го правя - почнах от 20 мин, сега съм стигнала до 40мин, спринта ми е с макс 29-30 км/ч
така ок ли е?
или да правя по-дълги умерени интервали?
22.07.06
16:27
мисля че така си е добре
06.08.08
20:04
според мен ако за първи път правиш високо интензивна интервална тренировка започни с 5мин разгряване на ставите и малко стречинг,после от 3 до 5мин леко бягане с 65% от максималният ти пулс, и след това правиш от 4 до 6 спринтови интервала по 15 сек с интензивност от 90 до 95% от максималният ти пулс с 1мин активна почивка между тях ,например бавно бягане или ходене с интензивност от 65 до 70% от максималният ти пулс.След последния спринтов интервал направи 3 мин бавно бягане до ходене с постепенно намаляваща интензивност докато пулсът ти се възвърне до нормалният в покой,пак разтягаш и си готов
Мнението беше редактирано от Ивайло Стайков на 07.08.08 15:38.