13.06.06
14:17
Малко е объркващо заглавието на темата, не търся специален креатин, който да е за жени.
Та реших се да го пия, не искам да ме подстрекавате или опровергавате. Доста изчетох за креатина. Зная за зареждащите дози, които се пият 4-7 дни и после около 5-6 седмици поддържащи дози, но навсякъде където намерих (най малко на 10 места) пише:
зареждаща доза - 20гр.; после по 5 гр.
Интересно за едно биче от 130 кг и за една жена 50 кг еднакви ли са дозите?
Съветвайте. Аз съм 49-50 кг.
13.06.06
16:19
[quote author=“Djindjer”]Малко е объркващо заглавието на темата, не търся специален креатин, който да е за жени.
Та реших се да го пия, не искам да ме подстрекавате или опровергавате. Доста изчетох за креатина. Зная за зареждащите дози, които се пият 4-7 дни и после около 5-6 седмици поддържащи дози, но навсякъде където намерих (най малко на 10 места) пише:
зареждаща доза - 20гр.; после по 5 гр.
Интересно за едно биче от 130 кг и за една жена 50 кг еднакви ли са дозите?
Съветвайте. Аз съм 49-50 кг.
ХА!
въведе ме в дълбоки размисли... верно никога не съм се замислил ,че не го препоръчват на килограм телесна маса... предполагам, сигурен съм че има зависимост между лично тегло и прием. мисля ,че това е изчислено за 80 кг човек. ама като се замисля в аптеката голяма част от лекарствата са изчислени средно...
:)
13.06.06
16:34
На повечето опаковки креатин има за 60кг 6гр, 70кг 7гр и тн. различно е при марките. За 50кг жена 3-5гр. след трен е идеално.
Да, но в аптеката са на таблетки и лекар ти е предписал една, две или пет! Като е имал предвид там болестта и килограмите ти. (изключвам аспирина и болкоуспокояващите, които сами си предписваме, но пак пием различно - напр. мъжа ми при главоболие пие по 2 аналгина, а аз 1 )
Зная че няма да се “трупясам” ако започна с вече споменатите дози, но въпроса е принципен :)
Ако ще правя нещо да го правя както трябва щом се надявам и на резултати.
Еdit - Благодаря Sportex
с теб май съм се засичала в data-та, поне с аватара ти, щото ника май беше друг :wink:
има разлика в дозите, но в повечето случаи “бичетата” си знаят колко да пият и не се ограничават до 5-те грама!това е доза за около 60 - мах 70кг човек.както ти каза Sportex - 3-5 гр са ти достатъчни
Разбира се че дозата е пропорционална на килограмите ти... като си жена пии 60-70% от дозата за мъж и си готова ;)
Благодаря на всички за съветите!!!
Вече се запасих с креатина :)
Измислих и програмата. Започвам от утре: първите 5 дни зареждане по 15-17 гр. на ден в 4 приема (примерно по 4гр.) Сутрин, вечер в почивните дни (от тренировка имам предвид, не weekend-a :wink: ) равномерно разпределени през останалото време, а в дните с тренировки едната доза ще я разделя на две. Половин час преди и след тренировка.
След това ще пия по 4-5гр. разделени преди и след тренировка. А в почивните дни кога падне.
Трябва ли да е приблизително в точен час всеки ден?
А защо се реших ли?
Едно-две килца отгоре няма да са ми излишни. Аз мога да си ги докарам и за два дни ако си спра диетата и се отдам на удоволствия (шоколадчета е други сладки изкушения имам предвид), но не е там идеята. Нека да са в чиста маса. А и много странни цели съм си поставила. 10 набирания и оснавните движения (лежанка, клек и тяга) със собствените килограми. :shock: За лежанката то е ясно, че няма да стане, тягата вече я правя с 55, но нека затвърдим позиции!
Пожелайте ми успех! :)
25.06.06
16:55
хаха.. гаджето ми прави лежанка с 10 килограмов лост и я мъчи :)
[quote author=“Djindjer”]Благодаря на всички за съветите!!!
Вече се запасих с креатина :)
Измислих и програмата. Започвам от утре: първите 5 дни зареждане по 15-17 гр. на ден в 4 приема (примерно по 4гр.) Сутрин, вечер в почивните дни (от тренировка имам предвид, не weekend-a :wink: ) равномерно разпределени през останалото време, а в дните с тренировки едната доза ще я разделя на две. Половин час преди и след тренировка.
След това ще пия по 4-5гр. разделени преди и след тренировка. А в почивните дни кога падне.
Трябва ли да е приблизително в точен час всеки ден?
А защо се реших ли?
Едно-две килца отгоре няма да са ми излишни. Аз мога да си ги докарам и за два дни ако си спра диетата и се отдам на удоволствия (шоколадчета е други сладки изкушения имам предвид), но не е там идеята. Нека да са в чиста маса. А и много странни цели съм си поставила. 10 набирания и оснавните движения (лежанка, клек и тяга) със собствените килограми. :shock: За лежанката то е ясно, че няма да стане, тягата вече я правя с 55, но нека затвърдим позиции!
Пожелайте ми успех! :)
Успех. Важното е да ти харесва това което правиш независимо че като чета какво мислиш да правиш с тялото си ме съмнява че ще мязаш на ония куклички но за всеки влак си има пътници така че спокойно и СМЕЛО НАПРЕД - с теб сме :wink:
[quote author=“Kyokushin-Baka”] независимо че като чета какво мислиш да правиш с тялото си ме съмнява че ще мязаш на ония куклички но за всеки влак си има пътници така че спокойно и СМЕЛО НАПРЕД - с теб сме :wink:
Защо си мислиш, че силните мускули са огромни и грозни :roll:
И защо силна жена непременно трябва да се оприличава на някоя от изданията “Мис Олимпия”?
Ако слушах съветите на “всякакви доброжелатили” (това не е насочено пряко към теб, не искам да те обидя) все още щях да мъча 10 кг лост, да въртя до припадък вело-то и далеч да не изглеждам по начина по който изглеждам сега
Сигурна съм, че го казах малко по-горе, но да повторя днешни данни - аз съм 49 кг на 165 см височина. Смяташ, че 100 гр. креатин ще ме направят 90 кг кифла или, че момичетата (добре - жените щото по-скоро съм жена) нямат място в “мъжките тренировки”
btw снимката е от около месец. В момента корема ми е много по-изчистен, а днешното ново постижение, личен рекорд, с който много се гордея е мъртва тяга - 57kg*3 (2 серии) Това в тренировката за гръб, не описвам другите упражнения и серии. И това 10 дни след началото с креатина. (надявам се това да се дължи не само на него, а и на мен)
[quote author=“kao”]Според мен и набиранията ще те поозорят :)
Може би си прав, но се надявам да не си.... От доста време съм закотвила на 6 набирания, но... поставените цели не трябва да са от най-лесните!
Уау, великолепно тяло имаш, представям си колко по-добро е сега :). И аз бих искал гаджето ми да мисли като теб и да си поставя такива цели :P.
[quote author=“Djindjer”]
btw снимката е от около месец. В момента корема ми е много по-изчистен, а днешното ново постижение, личен рекорд, с който много се гордея е мъртва тяга - 57kg*3 (2 серии) Това в тренировката за гръб, не описвам другите упражнения и серии. И това 10 дни след началото с креатина. (надявам се това да се дължи не само на него, а и на мен)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ такова...... ае..... не пускай... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ такива...... такова..... снимки.... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ във форума... разбираш ли... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... ае аз...... такова.... :oops:
Иначе според мен трябва да правиш това, което те кара да се чувстваш добре... пък ти сама ще си прецениш дали и с какво прекаляваш.... щом вече си поела в една посока едва ли трябва да слушаш много мнения на много хора... още повече, че вие жените като си наумите нещо... ;) ;) ;)
Хихик....
ъъъ - тъкмо се чудих за някаква нова фото-сесия :P
Междудругото тази седмица накрая приключвам с креатина. В някои движения резултатите са зашеметяваши. Напр. мъртва тяга - 70 кг. :)
Но ще анализирам в края на периода. Засега съм само с килограмче отгоре, което си го огчитам за постижение щото така или иначе не ща да заприличам на бъчва.
Тегло - 50.5 kg
Айде - скоро ще пиша пак. Пък може и снимки да пусна, за да се сетят мацките, че тренировките с тежести не могат да ги направят културстки, а само да ваят тела.
Поздрави
[quote author=“Djindjer”]Хихик....
ъъъ - тъкмо се чудих за някаква нова фото-сесия :P
Междудругото тази седмица накрая приключвам с креатина. В някои движения резултатите са зашеметяваши. Напр. мъртва тяга - 70 кг. :)
Но ще анализирам в края на периода. Засега съм само с килограмче отгоре, което си го огчитам за постижение щото така или иначе не ща да заприличам на бъчва.
Тегло - 50.5 kg
Айде - скоро ще пиша пак. Пък може и снимки да пусна, за да се сетят мацките, че тренировките с тежести не могат да ги направят културстки, а само да ваят тела.
Поздрави
пусни снимки, пусни :twisted:
25.07.06
15:25
[quote author=“Honzik”][quote author=“Djindjer”]
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ такова...... ае..... не пускай... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ такива...... такова..... снимки.... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ във форума... разбираш ли... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... ае аз...... такова.... :oops:
Иначе според мен трябва да правиш това, което те кара да се чувстваш добре... пък ти сама ще си прецениш дали и с какво прекаляваш.... щом вече си поела в една посока едва ли трябва да слушаш много мнения на много хора... още повече, че вие жените като си наумите нещо... ;) ;) ;)
Чи какво и има на снимката бе пич, дамско коремче не си ли виждал, тя да не се е изтипосала по монокини, че се шашна толкоз :)
28.07.06
09:31
Ей,Djindjer,честно,и аз се изкефих...(жена съм).Доста рядко срещани цели...супер ти се кефя :wink:
Аз се справям със собственото си тегло на трите упражнения,но пък май нито едно набиране не мога да направя :oops:
Предполагам,всички чакат снимки :wink: Наистина е време да се покаже на мацките правилният път,ама те си “знаят” де....
Успех,стискам палци и само напред!!!
(извинявам се за офтопика)
28.07.06
09:45
[quote author=“Sharp”]Наистина е време да се покаже на мацките правилният път,ама те си “знаят” де....
Успех,стискам палци и само напред!!!
(извинявам се за офтопика)
Абсолютно нищо не знаят 99 % от мацките. Такива момичета като вас са няколко във форума и евала им правя.
Отидете в някое училище да видите какво правят ученичките още от малки /маат по 2 , 3 дюнера, банички, пици , вафли, и тн и тн./ за закуска и чакай такова момиче на 20 да не се е разплуло и да е изкарало корема отпред, като бременнаТака, че да се стягат , че вече тук там да видя някоя с нормално, хубаво, женствено, стегнато тяло, а преди години не беше така.Е, прав ли съм?
Нищо не е така, както изглежда (не говоря за нейната снимка) ;)
Иначе Джинджър, нямам нищо против една нова фотосесия, ако може с качествен фотоапарат и на висока резолюция.... моля :D :P
Съвсем набързо, че много бързам...
Благодаря за коментатите :)
И нещо новичко, с което да се похваля. Снощи направих 10 набирания :lol: (с подхват, че са ми по-лесни :oops: ), но продължавам да се стремя към 10 чисти, както си му е реда. Досега са само 8
И вече си имам ново постижение на клека - 57 kg :)
Айде и продължавайте да ме стимулирате :P
ПП А за снимките - надали ще мога да предложа нещо по-добро от мобилен апарат и то “собствено” производство т.е. сама да се снимам :twisted:
Аз имам 4MP фотоапарат, ама ако ти е малко ще намеря и 8-10MP професионален :-P :-P :-P
Но и все пак не прекалявай с тежестите.... едва ли целта ти е да ставаш културистка.... по-полечка ;)
30.07.06 г. неделя 10,30ч - последна доза креатин
Данни от края на експеримента:
Тегло - сега... тук нещата малко се объркаха. Качвах по-малко, свалях - общо взето нещата се въртяха около поддържане на 50-то килограма, но тази сутрин кантара позказа 48.4 кг Не съм си променяла хранителния режим, не съм се старала да свалям, но ... ще наваксам :)
Максимуми на съответните движения: (в килограми)
Лежанка - 40*1 (+5кг от преди креатина)
Клек - 57*1 (+12кг)
Тяга - 70*1 (+15кг) Не съм се надявала на такива резултати и в най-смелите си мечти
В допълнение -
набирания - 10
кофички - 8 (мисля, че мога и 10 - просто не се напънах, а ги правих в серии)
Днес коремът ми изглежда така, а гърбът - така По мое мнение твърде далеч от културистка...
Ами добре е.... въпреки, че тоя гръб много здрав ми изглежда :) Ама и ти как го пишеш само, “експеримента”... все едно сега ако те ядосаме и ще позеленееш и ще станеш като аватара ми :-P ;)
Че защо да се ядосвам. :? Аз не държа всички да ме харесват и да желаят да приличат на мен... Съвсем не! Дори и стотици да кажат, че не струвам пукната пара, аз ще продължа да се харесвам, да желая да постигна още по-добра визия и здраве и да правя нещата такива, каквито ги разбирам аз.
Но споделям опит и резултати, та ако някой иска да постигне нещо подобно да знае пътя
Всеки решава сам за себе си, за живота си, за тялото си....
30.07.06
20:37
Djindjer,само така.Не слушай никой и следвай желанията си! Има и такива като мен,които ти се кефят и те подкрепят изцяло!
Поздравления,изглеждаш чудесно!
[quote author=“Djindjer”]
Всеки решава сам за себе си, за живота си, за тялото си....
Аз го казах малко на майтап, ти как реагира... :) :) Но определено е много по-добре така, отколкото да висят разни мазни чудеса от ръцете, по гърба и т.н. :)