http://www.fitbul.com/article5.htm - вижте статията и да я..

Темата е заключена.

03.07.06
22:04

обсъдим !

Ето какво писмо написах на г-н Христов !

Каква е тази статия за брутална мускулна маса? Защо търсиш такъв евтин популизъм? Накрая на сайта се застраховаш като казваш,че
всичко са твои разсъждения и няма реални факти! А в самите статии звучиш сякаш всичко са точни факти!!!
Не мога да разбера какво печелиш с това?
Ако се замисля логично ... защо културистите не тренират цялото тяло всеки ден? Защо не правят твоята програма? Нима те не знаят ,че преди 100 години най-здравите мъже са тренирали така!?! Според мен преди 100 години най -здравите мъже са имали най-много 45-6 ръка! Говоря за изчистени мъже, без мазнини! Тогава за какво говорим! Ти говориш за преди 100 години! Как е възможно въобще тогава тези мъже да са имали машините и уредите,които сега съществуват!!? Докъде са можели да стигнат? Или всичко ,което си написал са ТВОИ РАЗСЪЖДЕНИЯ за годините около 1906 !!!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 20:39.

MO

03.07.06
22:47

Много интересна статия ,в която много от твърденията са вярни но има и много учудващи неща.
1 Някои идеи противоречат с правилото за оптимална МХ (6-10повторения в серия)става въпрос за 5иците
2 За 3 седмици трен. и 1 почивка съм напълно съгласен -това дава почивка на ендокринната система и на тялото като цяло.
3 Преди 50 години най-огромните ръце са били по 46-7см.
правете си изводите преди 100 как е било...
4 Ще ми е интересно да чуя и други коментари.

HA

03.07.06
22:58

спор няма.... нищо общо с досегашните теорий и методи  :roll:  :roll:  :roll:

03.07.06
22:59

[quote author=“morphey”]
4 Ще ми е интересно да чуя и други коментари.

И на мен ми се ще да чуя ,че тази тренировка е супер ефективна и ще качваме с нея не по 0.1 кг на седмица , а по половин кило , ама просто не е така!
Просто откъм медицинска гледна точка , е много необоснована! Има някой истини, но като цяло да правиш едни и същи упражнения-(6-7 на брой) си е чиста програма за начинаещи!

SH

04.07.06
00:13

нямали някоя жертва да я пробва  за еедин мецес и да каже дали има резултат

04.07.06
12:20

Аз ще се жертвам  :lol:
Почнах я вчера, ще пиша след 1 месец :)
И без тва нямам кво да губя, след като съм станал доста безформен.

SH

04.07.06
14:09

ок пи4 пиши след един мецес кво стана с тая програма

04.07.06
16:38

Статията ми се струва добра, мисля че доста от нещата са верни, ще чакам повече коментари.

04.07.06
19:21

Аз тренирам така, не всеки ден но поне 4 пъти седмично,често 5. 7 мускулни групи по 2 упражнения по две серии. Горе-долу, понякога малко повече понякога по-малко, седмата група , корем само 1упражнение, 2 серии.  Тренирам така от около 2-3 месеца, стажа ми е година и малко. Въстановявам се много по-лесно от различните сплит системи които съм ползвал. Много по тонизиран съм. Не се чувствам обвързан със стриктно следене на тренировъчни дни-мускулни групи. За разстеж не мога да кажа нищо, не ми е основен приоритет и не го следя много стриктно. Силата категорично расте по-бързо от при сплит система. Смятащите , че няма да прогресират обемно с подобна система , могат да я вкарат в цикъл за сила, това е сигурно и доказуемо:-) А да, общо взето съм мезоморф , макар че не смятам да има значение.

EX

05.07.06
09:45

[quote author=“happy666”]спор няма.... нищо общо с досегашните теорий и методи  :roll:  :roll:  :roll:

:?  :?
моята програма е подобничка.. мога да ти кажа,че има ефект..аз съм доволен
:D :D :D

20.07.06
16:04

Е мина първия цикъл от 3 седмици...сила съм качил определено и маса също, утре ми е последния ден от 3тата седмица, но мисля да пропусна тренировка, щото имам чувството, че рамото ми ще се разглоби....иначе съм доволен - гърдите ми, които изоставаха, натрупаха малко маса и се оформят.
Извод : Поне за мен програмата е доста добра, качва се маса, но по-скоро е за сила, но е и доста уморителна.

20.07.06
18:57

[quote author=“topDevil”]Е мина първия цикъл от 3 седмици...сила съм качил определено и маса също, утре ми е последния ден от 3тата седмица, но мисля да пропусна тренировка, щото имам чувството, че рамото ми ще се разглоби....иначе съм доволен - гърдите ми, които изоставаха, натрупаха малко маса и се оформят.
Извод : Поне за мен програмата е доста добра, качва се маса, но по-скоро е за сила, но е и доста уморителна.

по колко пати трябва да ходя на фитнес само не разбрах сега ходя по три?

20.07.06
21:15

[quote author=“Don_Korleone”][quote author=“topDevil”]Е мина първия цикъл от 3 седмици...сила съм качил определено и маса също, утре ми е последния ден от 3тата седмица, но мисля да пропусна тренировка, щото имам чувството, че рамото ми ще се разглоби....иначе съм доволен - гърдите ми, които изоставаха, натрупаха малко маса и се оформят.

по колко пати трябва да ходя на фитнес само не разбрах сега ходя по три?

Ходи се 5 пъти седмично. Прочети статията ако не си.

22.07.06
00:56

Как качвате маса че и виждате за период от 3 седмици..

22.07.06
09:28

[quote author=“ASTOR”]Как качвате маса че и виждате за период от 3 седмици..

Чисто 1см на ръката и 5кг за бицепс.
Но може би е и от значение дългата пауза, която бях направил.

22.07.06
10:41

мисля че не сте разбрали правилно човека той пише за чиста мускулна маса следствие на МИКРОФИБРИАЛАНА хипертрофия а не на саркоплазмена  :roll:
а иначе не знам кой колко е напреднал но за мен човек с ръка до 40см си е начинаещ(мойта е толко и се считам за начинаещ) почнал съм да тренирам когато ръката ми беше 32-33 и бех 65кг сега съм 84 и все още се смятам за начинаещ така че моля ви а стига писахте че ви требват програми за напреднали!!!

23.07.06
12:40

[quote author=“ILIA”]мисля че не сте разбрали правилно човека той пише за чиста мускулна маса следствие на МИКРОФИБРИАЛАНА хипертрофия а не на саркоплазмена  :roll:
а иначе не знам кой колко е напреднал но за мен човек с ръка до 40см си е начинаещ(мойта е толко и се считам за начинаещ) почнал съм да тренирам когато ръката ми беше 32-33 и бех 65кг сега съм 84 и все още се смятам за начинаещ така че моля ви а стига писахте че ви требват програми за напреднали!!!

Е как така преценяваш от големината на ръката дали някой е начинаещ или не. Ами, че то може някой напълно начинаещ след 2 месеца тренировки да започне да взема нещо непозволено и ръката му да стане 42,43 но това няма да означава, че е напреднал нали  :wink:

MO

23.07.06
19:38

[quote author=“GrandMasterP”][quote author=“ILIA”]мисля че не сте разбрали правилно човека той пише за чиста мускулна маса следствие на МИКРОФИБРИАЛАНА хипертрофия а не на саркоплазмена  :roll:

Е как така преценяваш от големината на ръката дали някой е начинаещ или не. Ами, че то може някой напълно начинаещ след 2 месеца тренировки да започне да взема нещо непозволено и ръката му да стане 42,43 но това няма да означава, че е напреднал нали  :wink:

За мен напреднал означава да спре да цели единствено “да качва още кг-ми или да сваля още мазнини” ,а да започне да мисли за симетрия и да тренира за да създаде подходящи пропорций ,а не от всичко по много.
Това за ръката не е хич подходящ пример едва ли има смисал да казвам зашо (ген).

23.07.06
19:45

[quote author=“morphey”][quote author=“GrandMasterP”][quote author=“ILIA”]мисля че не сте разбрали правилно човека той пише за чиста мускулна маса следствие на МИКРОФИБРИАЛАНА хипертрофия а не на саркоплазмена  :roll:

За мен напреднал означава да спре да цели единствено “да качва още кг-ми или да сваля още мазнини” ,а да започне да мисли за симетрия и да тренира за да създаде подходящи пропорций ,а не от всичко по много.
Това за ръката не е хич подходящ пример едва ли има смисал да казвам зашо (ген).

просто човек с ръка под 40 не мисла че може да се нарече нещо друго освен начинаещ и стига се оправдате с тоя ген
иначе тоя дето зима непозволено и е с голема ръка не казвам че е напреднал просто тия с малките размери не са напреднали

LC

24.07.06
01:32

топикът може да го наречете “Смях и сълза”  :lol:

първо - казак , ти си пичът дето търси евтин популизъм. Пичът така или иначе си пише , че по принцип прави програми според желанието на клиента -което означава , че индивидуализира програми срещу пари , в което няма нищо лошо. Въпросната статия я е написал ,за да достигнат и до нашите ширини теоремите на compound training-a , нещо което на Запад отдааавна е навлезнало и по мое наблюдение за напред това ще е НАЧИНЪТ. Така че - Христов е малко или много предтеч на “новите” тенденции. Плюс това тоя пич е достоен за уважение , защото е написал една наистина страхотна компютърна програма за хранeне (Fitness Assistance) и на всичкото отгоре я предоставя безплатно на БЪЛГАРИ (иначе е 50$ мисля). За напред ако бях на твое място не бих бил толкова рязък в тона си. Пък и наоколо съм забеляза , че сакън някой да не ви наруши душевния мир и подскачате до небето. Огледайте се малко, интернет имате - светът се движи , земята се върти  8)

5х5 - сериозно ли някои хора чак сега чуват за тази система ?

MO

24.07.06
10:49

ILIA
Ако Зимата ръката ми е 41 ,а Лятото е 38 аз пак ли ставам начинаещ?
Ако някой тежи 115кг-ма и има 43 ръка с Процент подкожни мазнини 35 той напреднал ли е ?
Не ми отговаряй това ,просто няма да пиша повече пък и това изобщо не е по темата.
(а и още нещо защо ръката? :shock: Предлагам така:Който е с под 40см обиколка на врата да е начинаещ? -това е шега за тези които не разбраха.в този спорт всичко е субективно и това с 40 ръка ми е рпосто смешно ама както и да е а с над 50 по твоята логика е професионалист нали?
Много глупаво разсъждаваш или поне изглежда така.

24.07.06
16:21

[quote author=“morphey”]ILIA
Ако Зимата ръката ми е 41 ,а Лятото е 38 аз пак ли ставам начинаещ?
Ако някой тежи 115кг-ма и има 43 ръка с Процент подкожни мазнини 35 той напреднал ли е ?
Не ми отговаряй това ,просто няма да пиша повече пък и това изобщо не е по темата.
(а и още нещо защо ръката? :shock: Предлагам така:Който е с под 40см обиколка на врата да е начинаещ? -това е шега за тези които не разбраха.в този спорт всичко е субективно и това с 40 ръка ми е рпосто смешно ама както и да е а с над 50 по твоята логика е професионалист нали?
Много глупаво разсъждаваш или поне изглежда така.

поста ти показва че не си прочел горното ми мнение т.е. целта ти най-вероятно е не да намерим истината, а да спориш и обиждаш нищо не казвам за хората с големи ръце, но тия с малките размери хич не мисла че са напреднали ако ще да тренират и от 10 години за никакви проценти не говора за никакви килограми хвани и разбери че требва да се пише в тоя форум за да се достигне до истина и напредък а не до кавги и окачествявания като  “Много глупаво разсъждаваш”
п.с.:олаааанколу(както казва проф. Вучков  :shock: ) как може да тренираш “чисто” да качваш само чиста мускулна маса и ръката ти да спадне с 3см??? тва значи че си бил задържал вода или мазнини или там квито са лайна, тия с химиите си знаят!

MO

24.07.06
22:18

ILIA мой човек каде по-горе си споменал за”как може да тренираш “чисто” да качваш само чиста мускулна маса “
ТИ каза 40 ръка ,но както и да е.
Не те познавам и (попринцип са ми казвали че съм конфликтна личност) но не ми е в стила да се правя на мъж и на разбирач в този форум.
Тук пиша само за да обогатя познанията си за мускулната хипертрофия и силовите тренировки.
Относно обидите,добре не мислиш глупаво ,просто мислиш различно от мен :wink:
Разбери че не всичко е ръка...тя е важна,но все пак ако е само ръката да спрем другите мг и само нея да правим?НЕ е добър вариянта нали?
Симетрия+Маса+Приличен Релеф=моят вариянт за добро тяло.

25.07.06
00:08

Kazaka, ти че четеш само лъскави списания лошо няма.
Като не разбираш не коментирай. Прочети малко за Mark Rippetoe, Glen Pendlay, Chad Waterbury, Bill Starr и MadCow (името не му знам) - едни от най-великите треньори.
Тези тренировки са за максимум хипертрофия и сила - 5x5, HST, HFT, периодизации, дано малко ти стане ясно.
Тези тренировки са за хора незимащи химия, но с химия постигат повече от нормалните програми, с които хората се “помпат” и тренират една група 1 път седмично.

25.07.06
00:48

[quote author=“morphey”]ILIA мой човек каде по-горе си споменал за”как може да тренираш “чисто” да качваш само чиста мускулна маса “
ТИ каза 40 ръка ,но както и да е.
Не те познавам и (попринцип са ми казвали че съм конфликтна личност) но не ми е в стила да се правя на мъж и на разбирач в този форум.
Тук пиша само за да обогатя познанията си за мускулната хипертрофия и силовите тренировки.
Относно обидите,добре не мислиш глупаво ,просто мислиш различно от мен :wink:
Разбери че не всичко е ръка...тя е важна,но все пак ако е само ръката да спрем другите мг и само нея да правим?НЕ е добър вариянта нали?
Симетрия+Маса+Приличен Релеф=моят вариянт за добро тяло.

брат точно на мен дето почти не тренирам ръка не ми казвай че не всичко е ръка ясно ми е тва казах “ръка” като пример отнася се също и за др мускулни групи като цяло но нека не превръщаме темата в личен разговор помежду ни(има ЛС ако искаш да си спорим насаме  :wink: )
просто мисля че не е добре да се тренира за саркоплазмена хипертрофия както и не уважавам хора на които размерите им се променят рязко зиме-лете което за мен е сигурен показател че “зобат” защото дайте да се разбереме ние ли вдигаме тежестите или апчетата и вс други синтетични пустиняци; себе си ли гледаме в огледалото или биогейм, фармахим(май се казват актавис, не знам) и т.н. и т.н.......

25.07.06
02:04

[quote author=“lex cazinsky”]... Плюс това тоя пич е достоен за уважение , защото е написал една наистина страхотна компютърна програма за хранeне (Fitness Assistance) и на всичкото отгоре я предоставя безплатно на БЪЛГАРИ (иначе е 50$ мисля).

Има ли я някъде тая програмка, ‘щото я търсих из торентите и не я намерих :?:  :roll:  :wink:

MO

25.07.06
08:59

ILIA тук вече съм почти съгласен )за химията сме на едно мнение )
и си идваме на думата за пропорцийте и симетрията.(Добре развитата ръка е важна за един атлет,но би седяла неестествено на едно не добре развито тяло,затова тренирай цялтото тяло.
Смятам спора за приключен (ако имаш допълнителни въпроси пиши на ЛС)

За програмата:може да има противоречия ,но според мен тя е един добър начин за деадаптация,която все пак ще доведе до така желаната мускулна хипертрофия.

26.07.06
18:30

еми аз я почнах пак след 3 седмици ще видим.Иначе наистина е доста уморителна и се напомпвам добре от нея

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1