Разлика м/у епилация и кола маска?

Прескочи до:
MR

11.07.06
16:32

[quote author=“vanisher”]зелените ленти на Veet. Сега си купих Strep ще ги пробвам тея дни.
Иначе от кремове не съм доволен грам...по зле е и от бръснене...
От спрей на Leocrema съм доволен тоя деот става на пяна. с него си махам на ръцете и от няколко пъти оредяха...

това ме заинтригува по принцип си ги махам навсякъде с кола маска , но искам да вида все пак тоя спреи какво представлява как се казва и къде мога да го намеря ?  :roll:

11.07.06
18:39

Води се спрей депилатоар на Leocreme. Около 9лв е. Някъв за спортисти се води -  т.е. за цяло тяло и за дебели косми. Би трябвало във всеки магазин за козметика да го има.

Епилатор само с упойка !

14.07.06
14:47

Абе аз само като прочетох темата ми прилоша...:lol:

Имам конкретен въпрос: Има ли вариант един път да се ‘оскубеш’ с това което наричате ленти /дето до колкото разбрах е нещо като коло маска, ама ‘по-цивилизовано’/ и после да ти пораснат още по-буйни космите?? До колкото разбрах това е което препоръчвате като кажи-речи най-добро, бъркам ли?

Защото се замислям една лека манипулация и после евентуално да не повтарям. На мнение съм, че е ненужно един мъж да се скубе на поразия, просто не му е в гена...  :lol:

Мерси за отговора.

14.07.06
14:58

[quote author=“vanisher”]Води се спрей депилатоар на Leocreme. Около 9лв е. Някъв за спортисти се води -  т.е. за цяло тяло и за дебели косми. Би трябвало във всеки магазин за козметика да го има.

Епилатор само с упойка !

http://forum.4at.info/Smileys/default/new2_perplesso.gif Май нацелихме полезната информация.
Ще го пробвам тия дни, въпреки че ...ръце,крака и гърди, поне засега ..не бих обезкосмил, че ще ме биЙ гаджетУ, но за други области, може да ме услесни.  :P

SI

14.07.06
15:27

[quote author=“vanisher”]Води се спрей депилатоар на Leocreme. Около 9лв е. Някъв за спортисти се води -  т.е. за цяло тяло и за дебели косми. Би трябвало във всеки магазин за козметика да го има.

Този спрей не е ли нещо като кремовете, тоест не може ли и от него да последва някаква алергична реакция ?

[quote author=“tpd”]Има ли вариант един път да се ‘оскубеш’ с това което наричате ленти /дето до колкото разбрах е нещо като коло маска, ама ‘по-цивилизовано’/ и после да ти пораснат още по-буйни космите?? До колкото разбрах това е което препоръчвате като кажи-речи най-добро, бъркам ли?

Баш като кола е, само че “лепилото” е нанесено на лента и не се мацаш толкова ;). И да ти пораснат “по-буйни” е малко вероятно, да не кажа невъзможно. Дори след множество процедури би трябвало да оредяват.

14.07.06
15:35

Със сигурност, ама явно на него не му причинява такава, а и ..той всеки би опитал първо на малък участък. :)

SI

14.07.06
15:41

То не е само до евентуалната алергичната реакция, доколкото съм чувал тези кремове/спрейове са като бръснене - още на втория ден и космите пак са поникнали - тоест доста краткотраен ефект. Не съм ползвал такива, но така съм чувал.

14.07.06
15:43

Аз съм опитвал и нямаше такива проблеми, ама беше тъпо, че се чака 10-15 минути и т.н. и като ефект, не беше особено впечатляващо, ама то по други причини :)
Този, който пробвах, като да изгаряше косъма - без да загрява, явно химически го скапва и оттам и се получава обезкосмяването, като не виждам причина изведнъж да се появят нови, а и не е като бръсненето да заостря косъма, така че....

ZW

14.07.06
17:18

[quote author=“NRG52”]Аз съм опитвал и нямаше такива проблеми, ама беше тъпо, че се чака 10-15 минути и т.н. и като ефект, не беше особено впечатляващо, ама то по други причини :)
Този, който пробвах, като да изгаряше косъма - без да загрява, явно химически го скапва и оттам и се получава обезкосмяването, като не виждам причина изведнъж да се появят нови, а и не е като бръсненето да заостря косъма, така че....

Подготви се за изненада като имаш такива очаквания :)

14.07.06
18:40

[quote author=“diksi”]Много ясно , че няма да те боли. Ако не се лъжа беше момиче нали ? Все пак космите на мъжете и жените са съвсем различни.

Това за разликата в структурата на косъма изобщо не е вярно. И мъжете, и жените имаме еднакви косми. Разликата е в дебелината и гъстотата. И честотата им на махане. И мен първите пъти ме е боляло, но просто вече съм посвикнала. На някои по-чувствителни места май още не съм  :oops:
А и действително след повече махане космите оредяват :) 

@NRG52-брех, тва гадже много бойно ;) Според мен и с косми, и без ш’ти се радва ;) А и ако се депилираш - само ще те подлага под течаща вода - и си готов  :P

15.07.06
23:59

[quote author=“sideways”][quote author=“tpd”]Има ли вариант един път да се ‘оскубеш’ с това което наричате ленти /дето до колкото разбрах е нещо като коло маска, ама ‘по-цивилизовано’/ и после да ти пораснат още по-буйни космите?? До колкото разбрах това е което препоръчвате като кажи-речи най-добро, бъркам ли?

Баш като кола е, само че “лепилото” е нанесено на лента и не се мацаш толкова ;). И да ти пораснат “по-буйни” е малко вероятно, да не кажа невъзможно. Дори след множество процедури би трябвало да оредяват.

Може ли да ми кажете марка и цена?
Остава ми само да намеря козметичен магазин. Очертава се голям гърч...  :shock:

16.07.06
00:15

Лентите на Strep, които ползвам аз, ги продават в почти всяка аптека.
Цената им е около 10 лв. и са 8 двойни ленти, т.е. една лента се разделя
на 2 отделни парчета. Това означава, че ще имаш 16 ленти, с които да
може да си причиниш малко болка  :D

16.07.06
13:13

[quote author=“Grah4e”][quote author=“diksi”]Много ясно , че няма да те боли. Ако не се лъжа беше момиче нали ? Все пак космите на мъжете и жените са съвсем различни.

Това за разликата в структурата на косъма изобщо не е вярно. И мъжете, и жените имаме еднакви косми. Разликата е в дебелината и гъстотата. И честотата им на махане. И мен първите пъти ме е боляло, но просто вече съм посвикнала. На някои по-чувствителни места май още не съм  :oops:
А и действително след повече махане космите оредяват :) 

@NRG52-брех, тва гадже много бойно ;) Според мен и с косми, и без ш’ти се радва ;) А и ако се депилираш - само ще те подлага под течаща вода - и си готов  :P

Космите при мъжете и жените са различни. При мъжете са по-дебели и по-черни (говоря като цяло, разбира се , че има и мъже при които не е така). При жените са по-руси и по-лесно се отстраняват. Да не говорим , че при мъжете се случва , от един корен да ти растат 2-3 косъма. :wink:

SI

16.07.06
18:20

Ставаше въпрос за структората - тя е еднаква...

17.07.06
12:34

diksi направо ме уби със цвета на косъма... според ме пола няма значение за цвета на косъма... главноото е че при мъжете са по дебели космите и затова боли повече, но се свиква.

17.07.06
13:38

Извинвявай ,дано не е фатално.

Работата е там , че на жените космите са по-тънки (както каза ти) и по-руси. А и след няколко десетки процедури по отстраняването им изстъняват. При мъжете са по-гъсти и по-черни. Има разлика в цвета на косъма. :wink:

За какво спорим изобщо :roll:

17.07.06
15:10

МИ брато при по-тъмните жени да не би да са им руси космите ?!
На мен са ми светли, щото съм светъл, поне по ръцете, по краката са ми по-черни...

17.07.06
17:37

Естествено , че има и такива индовиди. Говоря като цяло.

17.07.06
18:47

[quote author=“diksi”]Естествено , че има и такива индовиди. Говоря като цяло.

Какво като цяло? :)

Оцветяването на космите по краката (примерно) - зависи от оцветяването на окосмяването по цялото тяло. Както са ти казали по-горе една руса (естествено) жена, не може да има черни косми. Както и един чернокос мъж - не може да има руси косми. И повярвай ми - и тук всичко си е индивидуално - какви окосмявания по ръце и крака на жени съм виждалааа....

Както и да е - много задълбахме в тия косми. По-важно е как ще ги махате  :)

17.07.06
23:17

[quote author=“Grah4e”]Както и да е - много задълбахме в тия косми. По-важно е как ще ги махате  :)

Та, пак ще задам въпроса, че да съм сигурен, да не стане някой сакатлък - “я контузия, я контракция, я кръвоизлив.”  :lol:

Най-добрия и практичен вариант са:  Депилиращи ленти на фирмата Strep, които струват към 10 лв на ... пакет и ги има в аптеките. Така ли е??

18.07.06
00:06

най-добре на козметик.
а в домашни условия - СТРЕПа за 10лв. Най-добре за първи път намери някоя твоя приятелка да ти я направи за да няма фалове :)

18.07.06
10:48

[quote author=“tpd”]Та, пак ще задам въпроса, че да съм сигурен, да не стане някой сакатлък - “я контузия, я контракция, я кръвоизлив.”  :lol:

Ако ти е за сефте  :D , послушай Vanisher, иначе ще напрвиш мазало  :D ...най-вероятно... :D

18.07.06
12:21

Мерси за инфото. Ще трябва да го обмисля... много внимателно... :shock:  :lol:

18.07.06
20:17

[quote author=“tpd”]Мерси за инфото. Ще трябва да го обмисля... много внимателно... :shock:  :lol:

няма какво да го мислиш взимай и не си оставяй и един косъм по тялото освен косата :)

EM

19.07.06
15:36

аз ги махнах за първи път с този депилатоарния крем на Стреп кайсия. Стана много добре, но след 2 дни като почнаха да растат и целите ми бедра си изринаха и станаха в малки червени пъпчици.Дали е защото ги махам за сефте или и следващия път ще стане така?накакви идеи

SI

19.07.06
19:51

Пак ще е същото.

EM

20.07.06
12:09

а дали да не опитам следващият път със ленти?

DU

21.07.06
14:45

Пич това става така защтото кожата не е свикнала.Повярвай ми след няколко пъти ще намалеят пъпките

22.07.06
13:34

Абе...момчета, тия ленти на Strep…ми те са за мазохисти убеден съм ! То с епилатор не е такава болка бе  :lol:

22.07.06
14:05

[quote author=“topDevil”]Абе...момчета, тия ленти на Strep…ми те са за мазохисти убеден съм ! То с епилатор не е такава болка бе  :lol:

луд ли си ?!
с лентите е нарпаво безболезнено в сравнение с епилатора

SE

23.07.06
00:51

каде около центъра има по “евтино” студио за епилация на цялото тяло и колко струва ? намислил съм да се скуба целия :D vanisher ти колко плащаш ?

26.07.06
20:21

[quote author=“vanisher”]най-добре на козметик.
а в домашни условия - СТРЕПа за 10лв. Най-добре за първи път намери някоя твоя приятелка да ти я направи за да няма фалове :)

Стрепа топла кола маска ли е? И как се нагрява?

EM

26.07.06
21:25

оф оф оф
лоша работа.пробвах със лентите на стреп. Не боли ама е кофти работа.
първо че една опаковка не стига за двата крака и второ че трябва да го прави някои друг защото сам не можеш да си ги засечеш и остават небръснати места.
аз мисля да мина на следната схема: сега ще ги оправя с депилатиоарен крем и веднъж на 2 месеца ще ходя на козметик а през останалото време ще ги махам с крем. при крема лошото е че не ги маха с корените и започват да растат още на другия ден.

JO

26.07.06
21:50

ами да ви питам тези  ленти на Strep със каква дължина са защото аз искам да си правя само подмишниците и се питам ако са много дълги може ли да се стрежат примерно или има такива само за подмишниците

26.07.06
23:16

Една лента можеш да я ползваз 3-4 пъти. Не е еднократно. Мене за до колената ми стигат 5 двойно някъде като съм много обрасъл.

Ленти се продават и поединично и можеш да си вземеш 1 двойна за подмишниците

EM

27.07.06
11:10

не знам човек, аз като я залепя втори път и не хваща добре и остават, а за трети да не говорим

27.07.06
13:48

[quote author=“emergency_bg”]не знам човек, аз като я залепя втори път и не хваща добре и остават, а за трети да не говорим

преди употреба хубаво а нагряваш с ръце да омекне восъка нали ?
като я ползваш веднъж после като си я сложиш хубаво минавай с пръсти отгоре няколко пъти да се разстопи пак восъка и да полепне хубаво. Горе долу 3 пъти се използва. Но ако за първи път се обезкосмяваш по-добре първо с машинката з аподстригване ги подкъси, за да не са хипер дълги ?

27.07.06
18:55

До тук добре. С една лента можеш 3 пъти да минеш. За мене болката е доста , предпочитам епилатор, както и да е. Восъкът, който остава по кожата как да го махна като приключа?

SP

27.07.06
18:57

[quote author=“diksi”]До тук добре. С една лента можеш 3 пъти да минеш. За мене болката е доста , предпочитам епилатор, както и да е. Восъкът, който остава по кожата как да го махна като приключа?

Ми нали има кърпички predepilation и postdepilation. Поне в мойте лентички имаше.

27.07.06
19:16

[quote author=“DaMp370”]а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!

мани ги тия всички съм ги минал не действат като хората, най добре кола маска, ааа са се сетих в ЦУМ на първия етаж продаваха някъв крем за около 20лв и той ги премахваше доста добре.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1