23.07.06
17:27
Абе висок съм 184 см. и тежа 75 килограма и нагоре даже , но всеки като ме види ми казва че това е невъзможно пък и аз няма за какво да лъжа и верно и аз се забелязвам че за 75 килограма съм сла сякаш , виждал съм хора с толкова кила и са доста по обемисти от мене , та искам да попитам има ли някакви варианти кокалите ми да тежат повече или нещо такова ? Аз мисля че тежа толкова защото си тренирам краката както трябва у не пропускам тренировка за крака и те можеби дават толкова тежина на тялото пък и ми вървят доста добре.
Чаkам мнения :)
23.07.06
18:10
Дай снимка да преценим.
Зависи как тренираш. Ако тренираш повече рамене, и останеш с тънки крака, ще изглеждаш по масивен от някой който тренира крака, но ще изглеждаш и по- смешен:wink: (като балон). Продължавай да тренираш цялото тяло и резултатите няма да закъснеят.
23.07.06
19:30
Първо е хубаво да отбележим, че една кубична единица мускул тежи 4 пъти повече от същото от мазнини. Да, плътността на костите също е различна и това изменя теглото.
23.07.06
20:10
Ясно мерси , снимка немога да дам защото нямам на качена на пс-то.
23.07.06
20:24
Мускулите на краката са меродавни за личното тегло. Никоя друга мускулна група няма да се усети толкова силно от кантара както развитите крака.
[quote author=“zwei0”]Мускулите на краката са меродавни за личното тегло. Никоя друга мускулна група няма да се усети толкова силно от кантара както развитите крака.
Много правилно!!! Добре развитите крака оказват голямо влияние в теглото...
23.07.06
22:27
[quote author=“kao”][quote author=“zwei0”]Мускулите на краката са меродавни за личното тегло. Никоя друга мускулна група няма да се усети толкова силно от кантара както развитите крака.
Все пак те са половината тяло ,най-честата грешка е че те се пренабрегват ,но има и други проблеми (моя е ,че краката ми са по-развити от горната част на тялото ,която все изостава спрямо тях)
Е при тях съм забелязал ,че генетиката играе много голяма роля ,виждал съм наживо човек с 49-50см. ръка ,но глезенът му е не повече от 23 и бедрото му е 58см!!!
Един приятел казва:
“Тялото е като гранитен къс -можеш да го издялаш както ти пожелаеш,но по-голям не можеш да го направиш.”
23.07.06
22:43
[quote author=“morphey”][quote author=“kao”][quote author=“zwei0”]Мускулите на краката са меродавни за личното тегло. Никоя друга мускулна група няма да се усети толкова силно от кантара както развитите крака.
Все пак те са половината тяло ,най-честата грешка е че те се пренабрегват ,но има и други проблеми (моя е ,че краката ми са по-развити от горната част на тялото ,която все изостава спрямо тях)
Е при тях съм забелязал ,че генетиката играе много голяма роля ,виждал съм наживо човек с 49-50см. ръка ,но глезенът му е не повече от 23 и бедрото му е 58см!!!
Един приятел казва:
“Тялото е като гранитен къс -можеш да го издялаш както ти пожелаеш,но по-голям не можеш да го направиш.”
Кажи на твоя приятел че е в голяма заблуда
23.07.06
23:20
[quote author=“morphey”]но глезенът му е не повече от 23
От тренировки едва ли глезенът расте. :shock: :lol:
23.07.06
23:30
Краката са 55 % от общото тегло на тялото. Ако костите ти бяха дебели, щеше да си дебел и да изглеждаш по-дебел, повече кг от тези които си. Китката и глезенът не растат. Със супер много зоб за доста години може да нараснат малко но нищо особено, тъй като зоба калцира костите.
24.07.06
11:02
[quote author=“_ZOB_DOG_”]Краката са 55 % от общото тегло на тялото. Ако костите ти бяха дебели, щеше да си дебел и да изглеждаш по-дебел, повече кг от тези които си. Китката и глезенът не растат. Със супер много зоб за доста години може да нараснат малко но нищо особено, тъй като зоба калцира костите.
Ще ми обясниш ли процеса на клациране (по мое мнение колкото и необразован да съм това е НАТРУПВАНЕ на калций което води до о грехота е но ще го кажа шепнешком ...нарастване...)
twista я ми кажи защо горкият ми заблуден приятел греши?Ако ми обясниш с повече от 10 думи ще му кажа да спре да тренира.
24.07.06
13:12
[quote author=“morphey”][quote author=“_ZOB_DOG_”]Краката са 55 % от общото тегло на тялото. Ако костите ти бяха дебели, щеше да си дебел и да изглеждаш по-дебел, повече кг от тези които си. Китката и глезенът не растат. Със супер много зоб за доста години може да нараснат малко но нищо особено, тъй като зоба калцира костите.
Ще ми обясниш ли процеса на клациране (по мое мнение колкото и необразован да съм това е НАТРУПВАНЕ на калций което води до о грехота е но ще го кажа шепнешком ...нарастване...)
twista я ми кажи защо горкият ми заблуден приятел греши?Ако ми обясниш с повече от 10 думи ще му кажа да спре да тренира.
Ще ти обясна по подробно защото явно не можеш да стигаш сам да изводи.Човешкото тяло просто е глупаво да се определя като ‘гранитен кьс’ поради простата причина че то е така устроено че да може да се усьвьршенства.Можеш да ‘издялаш тялото’(да го направиш релефно)но
може и да го направиш по голямо(да качиш мускулна маса)
С едни думи твоя приятел казва че не можеш да качваш мускулна маса а само да то направиш тялото релефно
Мисля че ти отговорих с повече от 10 думи но не казвай на приятеля ти да спре да тренира а му кажи че с правилна тренировка и най-слабата мускулна група може да стане най-силната.Не всичко е ген
24.07.06
16:24
twista ти мислиш прекалено тесногръдо.
2метра
| | |
|_____/_____|
Виждаш ли тази фигура?Такаааа това означава ,че ти можеш да стигнеш генетичния си потенциал.
ПРИМЕР :!: сега си 85кг-ма с 12% подкожни мазнини
След 15 години тренировки чисто или след 10(ако си помагаш със стероиди)
ти можеш тежиш 125кг-ма на 12% подкожни мазнини-това е и не повече.
Можеш цял живот да растеж или да ставаш по-релефен,но няма да надминеш гена си.
Друг пример (според мен е по-тъп)
Не забравяй ,че чрез генетичния ти матерял(ДНК-то) тялото отвръща на външните фактори,които му влияят(мускулна хипертрофия,кихане,сълзене)
При някой организмът реагира по-бурно (по-бурзо трупа мускули)при други по-бавно
Всичко е на молекулно ниво.
Моят приятел има предвид,че можеш да ставаш по-релефен или по-тежък (повече мм),но до определен предел,който е генетично заложен.
В случая той е прав,а ти изтълкува думите му погрешно.
“Не е срамно да грешиш,но да грешиш и да не признаваш грешката си е смешно”
24.07.06
21:57
Казаното от приятеля ти едва ли може да се тьлкува по тоя начин по които ти каза и мисля че ако достигнеш определения предел който ти е заложен генетично ще бьдеш мускулно развит почти до сьвьршенство.
Човешкото тяло така е устроено че достигането до какьвто и да е предел е почти невьзможно
Ще публикува някой от вас данните си за :
1.Ръст
2.Тегло
3.Прасец
4.Бедро
Моите са:
1.184 см.
2.90 кг.
3.42 см.
4.59 см.
Знам че имаше подобна тема ама нямаше тези данни.И ми се струва че краката ми са огромни:(
24.07.06
22:23
[quote author=“twista”]Казаното от приятеля ти едва ли може да се тьлкува по тоя начин по които ти каза и мисля че ако достигнеш определения предел който ти е заложен генетично ще бьдеш мускулно развит почти до сьвьршенство.
Сам го каза цитирам те Човешкото тяло така е устроено че достигането до какьвто и да е предел е почти невьзможно и дпълвам ако генетично потенцяла ти е ръст 195 ,но не си набавяш оптималното количество хранителни в-ва ще станеш 185,но ако играеш баскетбол може да станеш и 190 за това говоря.
Разбирай го както искаш ако не съм те убедил,просто с времето ще разбереш какво имам предвид.
25.07.06
00:45
Моите са:
1.184 см.
2.90 кг.
3.42 см.
4.59 см.
Знам че имаше подобна тема ама нямаше тези данни.И ми се струва че краката ми са огромни
а аз как да се чуствам, като мойте крака са 64 бедро/43 прасец и то без да съм ги тренирал с тежести(това на ръст 180 и 87 кг) :lol:
[quote author=“Infernaloverkill”]
Моите са:
1.184 см.
2.90 кг.
3.42 см.
4.59 см.
Знам че имаше подобна тема ама нямаше тези данни.И ми се струва че краката ми са огромни
а аз как да се чуствам, като мойте крака са 64 бедро/43 прасец и то без да съм ги тренирал с тежести(това на ръст 180 и 87 кг) :lol:
1-бедро 72
2-нацепено (даже фибри се виждат)!
3-19 год
4-направено без зоб!
5- 183 см, 96 кг
Провери кантара дали не е повреден.Старите механични дават по-голямо тегло.Може да си 69-70 и той показва
75-76кг. :idea:
28.07.06
22:39
Някой искаше снимка.
Искам да чуя и вашето мнение тук съм 70 килограма на височина 184 .
http://img155.imageshack.us/img155/8648/zdraviqgonqmamr8.jpg
Не слагай картинки в постовете си !! Не всички са с неограничен интернет ! Линка е достатъчен !
Astor
29.07.06
15:35
Пич кантара ти не е верен
29.07.06
16:08
ае вие ташак ли си прайте 59 крака му бил огромен .
175
80 кг
39,5 студена ръка
68 - крак ==> 130 клек:)
И аз имам същия проблем
187 см съм на 75 кила и сички “Не може да тежиш толкова много , я се виж” и за тва искам да кача малко килограми
А гаджето не дава и вика че така съм си бил добре :)
Скоро ще кача снимки и аз да ме изкоментирате :)
Извинявам се на автора предварително, но тая тема ми се струва доста глупава. Та ти тренираш доста отскоро според мен, защо те бъркат обемите и килограмите. Тренирай, пък размерите ще дойдат с времето и чак тогава вече сам ще определиш пропорциите.
30.07.06
18:12
[quote author=“Mr_Muskul”]Извинявам се на автора предварително, но тая тема ми се струва доста глупава. Та ти тренираш доста отскоро според мен, защо те бъркат обемите и килограмите. Тренирай, пък размерите ще дойдат с времето и чак тогава вече сам ще определиш пропорциите.
Извинявам ти се предварително , ама коментара ти ми се струва малко глупав и излишен , та аз тренирам от 10 месеца и съм качил 15 килограма и неможе да ми кажеш че това е малко време , все си има логики ;)
Няма да споря, но 10 месеца си е доста малко време откъдето и да го погледнеш. :) Ни най-малко искам да умаловажавам труда ти, добро постижение си направил, но е рано да се сравняваш с напреднали културисти, които са правили обемите си с години тренировки.
30.07.06
19:31
[quote author=“Mr_Muskul”]Няма да споря, но 10 месеца си е доста малко време откъдето и да го погледнеш. :) Ни най-малко искам да умаловажавам труда ти, добро постижение си направил, но е рано да се сравняваш с напреднали културисти, които са правили обемите си с години тренировки.
Аз изобщо нямам за цел да ставам културист или да си сравнявам тялото с тяхното , искам да постигна идеалното тегло за моя ръст и да съм с възможно най-малко мазнини.
Та за 10 месеца 15 килограма без никакви добавки и химии лично за мене си е добре да кача още 10 и мога да започна да си харесвам тялото.
ПО здрави :) :P
От Варна си.Пред градинката до градския часовник има електронен кантар.Има точност 100 грама.Мери се там щото на снимката не си толкоз пълен.Обаче на по-дългите скелета е по-тежък.Мислиш,че правиш мускули.А килата са от кокалите.
И всъщност не си толкова атлетичен,колкото си мислиш че си. :!: :D :idea:
07.08.06
20:27
За какво са ви тези големи крака?Някой даже каза 72см. то грозна история тва.Поне за мен. Ни дънки ти стават ни нищо и вървиш като моряк- разкрачен. :D
07.08.06
21:34
[quote author=“NRG52”]А на каква възраст си?
18 без 12 дена :)
[quote author=“realityman”]За какво са ви тези големи крака?Някой даже каза 72см. то грозна история тва.Поне за мен. Ни дънки ти стават ни нищо и вървиш като моряк- разкрачен. :D
8) мда, аз един път изпаднах в доста смешна ситуация. Взимам си дънки и тая пита за големина на бедро..аз като и казах 70-72 и оная унемя :lol: гледа ми талията супер малка и се чуди и се мае как мое имам такива бедра. 6 чифта дънки ми умаляха :cry:
сори за оффтопика
[quote author=“realityman”]За какво са ви тези големи крака?Някой даже каза 72см. то грозна история тва.Поне за мен. Ни дънки ти стават ни нищо и вървиш като моряк- разкрачен. :D
Ами защото не всички са малки (тяло), не може да си с 70 крака и да имаш бицепс 56 нали..
09.08.06
22:44
а който ми каже че 70 бедро е грозно просто ... гледам ги по плажа всички извадили плочки, гърди-мърди, но с добри крака малко могат да се похвалят .... както е и тук!на няколко човека правя евала за краката тука .. kao, Питона, Чукундур, DRECS .. извинявайте ако съм забравил някого ама наистина са малко хората с добри крака!!!!