хранене точно преди фитнесс

LU

29.07.06
17:33

Значи по принцип ми стана навик маам 2-3 лажици мед преди фитнесс, и след фитнесс още 3-4!Въпроса ми е за въглехидратите преди фитнесс,като че ли не е много редно,макар че 2-3 лъжици мед едва ли ще навредят!Кво е наи добре да се яде съвсем малко точно преди фитнесс:?!

SP

29.07.06
17:58

Ами точно преди нищо не се се яде. А иначе 1-2 часа преди се хапва протеин + бавни карбс.

29.07.06
22:08

през годините съм пробвал абсолютно всички варианти за хранене преди трен. - много сложни въгл., много прости въгл., средно количество прости + сложни, като храни плодове, декстроза, мед, овес., ориз и тнт. но установих, че при мен най-добре действа 3 часа преди трен хранене с пиле и ориз(100 гр) , 30 мин преди трен BCAAs - 2-3гр. и точно преди трен 20-30 гр суроватъчен изолат. Така имам най-много енергия, не се чувствам подут, не ми е тежко и се напомпвам най-добре. Така че пробвайте всичко и ще разберете какво действа най-добре при вас!

29.07.06
22:53

[quote author=“kiriltanev”]през годините съм пробвал абсолютно всички варианти за хранене преди трен. - много сложни въгл., много прости въгл., средно количество прости + сложни, като храни плодове, декстроза, мед, овес., ориз и тнт. но установих, че при мен най-добре действа 3 часа преди трен хранене с пиле и ориз(100 гр) , 30 мин преди трен BCAAs - 2-3гр. и точно преди трен 20-30 гр суроватъчен изолат. Така имам най-много енергия, не се чувствам подут, не ми е тежко и се напомпвам най-добре. Така че пробвайте всичко и ще разберете какво действа най-добре при вас!

така е. въглехидрати не е хубаво да се консумират преди тренировка, защото дърпат енергия от тялото за обработка и тренировката ще е леко вяла. прости въглехидрати пък абсурд...инсулина така ще падне после че...ВЪПРЕКИ ЧЕ бях чел че Христомир зарежда с вафли преди трен., както и Джей Кътлер. За всеки е индивидуално. трябва да се експериментира много.

SP

29.07.06
23:10

[quote author=“johnrambo”]въглехидрати не е хубаво да се консумират преди тренировка, защото дърпат енергия от тялото за обработка и тренировката ще е леко вяла.

Бахти въглехидратите дърпали енергията??!?! :lol:

29.07.06
23:49

[quote author=“Sportex”][quote author=“johnrambo”]въглехидрати не е хубаво да се консумират преди тренировка, защото дърпат енергия от тялото за обработка и тренировката ще е леко вяла.Бахти въглехидратите дърпали енергията??!?! :lol:

НЕ СЪМ казал че дърпат енергията а че ПРОЦЕСИТЕ НА ОБРАБОТКА В СТОМАХА ИЗРАЗХОДВАТ МНОГО ЕНЕРГИЯ. изисква се до 3 пъте повече енергия за обработката на въглехидратите в стомаха в сравнение с протеин!! това става въпрос до 30 мин преди трен! само ако консумираш карбс с инсулинов индекс ПОД 40* може да избегнеш този спад в енергията. пробвай да консумираш няколко вафли преди трен и ше видиш как  след първото упражнение ще грохнеш...инсулинов спад

SP

30.07.06
00:05

[quote author=“johnrambo”][quote author=“Sportex”][quote author=“johnrambo”]въглехидрати не е хубаво да се консумират преди тренировка, защото дърпат енергия от тялото за обработка и тренировката ще е леко вяла.Бахти въглехидратите дърпали енергията??!?! :lol:

НЕ СЪМ казал че дърпат енергията а че ПРОЦЕСИТЕ НА ОБРАБОТКА В СТОМАХА ИЗРАЗХОДВАТ МНОГО ЕНЕРГИЯ. изисква се до 3 пъте повече енергия за обработката на въглехидратите в стомаха в сравнение с протеин!! това става въпрос до 30 мин преди трен! само ако консумираш карбс с инсулинов индекс ПОД 40* може да избегнеш този спад в енергията. пробвай да консумираш няколко вафли преди трен и ше видиш как  след първото упражнение ще грохнеш...инсулинов спад

Едно е е инсулиновия пик породен от бързите въглехидрати и последващия рязък спад. Но ти говориш първо за енергия за обработка после за инсулинов спад. Прочети ми първото мнение в темата(не си ли съгласен?!). Прав си ама малко интерпретацията ти не е правилна.

30.07.06
00:29

[quote author=“Sportex”]Ами точно преди нищо не се се яде. А иначе 1-2 часа преди се хапва протеин + бавни карбс.

съгласен съм. просто говорех за две неща едновременно и не се разбрахме.

LU

04.08.06
11:08

Значи без мед преди трен така ли!Ми кажете нещо друго примерно 1 праскова или 1 вафла или де да знам!Просто някога ми са яде преди трен,въпреки че съм обядвал пиле с ориз да кажем!

SP

04.08.06
11:15

[quote author=“LuckyTeam”]Значи без мед преди трен така ли!Ми кажете нещо друго примерно 1 праскова или 1 вафла или де да знам!Просто някога ми са яде преди трен,въпреки че съм обядвал пиле с ориз да кажем!

Прасковата определено е по-добре. Иначе може да хапнеш и едно кисело мляко ама да не е точно преди, а поне 30мин да има.

04.08.06
15:31

[quote author=“JohnRambo”]изисква се до 3 пъте повече енергия за обработката на въглехидратите в стомаха в сравнение с протеин!!

Това не е вярно. За смилането на въглехидратите е нужна най-малко енергия.

TW

04.08.06
16:31

[quote author=“AbSs”][quote author=“JohnRambo”]изисква се до 3 пъте повече енергия за обработката на въглехидратите в стомаха в сравнение с протеин!!

Точно.Изяжте например 500 грама чисти спагети и до 40 минути ще усещате глад

LU

06.08.06
16:37

[quote author=“twista”][quote author=“AbSs”][quote author=“JohnRambo”]изисква се до 3 пъте повече енергия за обработката на въглехидратите в стомаха в сравнение с протеин!!

Точно.Изяжте например 500 грама чисти спагети и до 40 минути ще усещате глад

Ми те спагетите са въглехидрати онли :П

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1