Разлика м/у епилация и кола маска?

Прескочи до:
SE

27.07.06
20:45

[quote author=“INZAGHI”][quote author=“DaMp370”]а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!мани ги тия всички съм ги минал не действат като хората, най добре кола маска, ааа са се сетих в ЦУМ на първия етаж продаваха някъв крем за около 20лв и той ги премахваше доста добре.

име? и как действа ?

28.07.06
00:16

[quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]До тук добре. С една лента можеш 3 пъти да минеш. За мене болката е доста , предпочитам епилатор, както и да е. Восъкът, който остава по кожата как да го махна като приключа?

Ми нали има кърпички predepilation и postdepilation. Поне в мойте лентички имаше.

А така. Значи са ме минали. Изобщо не знаех, че трябва да има такива работи. Колко броя имаше при теб ?

SP

28.07.06
00:34

[quote author=“diksi”][quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]До тук добре. С една лента можеш 3 пъти да минеш. За мене болката е доста , предпочитам епилатор, както и да е. Восъкът, който остава по кожата как да го махна като приключа?

Ми нали има кърпички predepilation и postdepilation. Поне в мойте лентички имаше.

А така. Значи са ме минали. Изобщо не знаех, че трябва да има такива работи. Колко броя имаше при теб ?

Ами то в твоята марка да не е имало. Ама при мен бяха 1 при и една пост. Мойте лентички бяха невки Taky.

28.07.06
00:46

Доволен ли остана от лентите ?

28.07.06
19:46

[quote author=“diksi”][quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]До тук добре. С една лента можеш 3 пъти да минеш. За мене болката е доста , предпочитам епилатор, както и да е. Восъкът, който остава по кожата как да го махна като приключа?

Ako не си си взел от лентите на бройка - в кутията би трябвало да има един едно пакетче - с нещо като мокра кърпичка, попита с лосион - и указание за употреба :) Лосионът е за махане на това, което не успяваш да махнеш с лентите.

Ако са ти дълги космите - не е зле преди да ползваш лентите да подстрижеш космите - така ще можеш да ползваш лентите по повече пъти без да се “задръстят” ;) Е, не разбира се да ги подстрижеш до корена - но поне наполовина да ги намалиш.

SP

28.07.06
19:52

[quote author=“diksi”]Доволен ли остана от лентите ?

Ами аз ги пробвах на гърдите и корема. НА гърдите перфектно ама на корема кофти ама там си е трудно място. А и втори път не прoбвам - много боли. :oops:

28.07.06
22:24

Скромният ми опит в махането на космите показва , че епилаторът е най-подходящ за целта. :roll:

Grah4e, мерси за съвета. Друго е жена да каже , как се прави.

28.07.06
22:33

[quote author=“SeLeCt”][quote author=“INZAGHI”][quote author=“DaMp370”]а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!мани ги тия всички съм ги минал не действат като хората, най добре кола маска, ааа са се сетих в ЦУМ на първия етаж продаваха някъв крем за около 20лв и той ги премахваше доста добре.

име? и как действа ?

ами не се сещам , мини през ЦУМ и виж питай на първия етаж, където продават парфюми, аз от там си взех ама преди мн време.

28.07.06
22:35

[quote author=“INZAGHI”][quote author=“SeLeCt”][quote author=“INZAGHI”][quote author=“DaMp370”]а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!мани ги тия всички съм ги минал не действат като хората, най добре кола маска, ааа са се сетих в ЦУМ на първия етаж продаваха някъв крем за около 20лв и той ги премахваше доста добре.

име? и как действа ?

ами не се сещам , мини през ЦУМ и виж питай на първия етаж, където продават парфюми, аз от там си взех ама преди мн време. Действа със сигурност много по добре от другите кремове, не е перфектен ама за 20 кинта действа :lol:  :lol:  :lol: , остана и да не.

28.07.06
23:17

[quote author=“Sportex”][quote author=“diksi”]Доволен ли остана от лентите ?

Ами аз ги пробвах на гърдите и корема. НА гърдите перфектно ама на корема кофти ама там си е трудно място. А и втори път не прoбвам - много боли. :oops:

ДА бе, на корема е изродско. И мен мн ме боля :(

29.07.06
00:10

Да споделя и аз малко опит с лентите на Strep…
Една лента я режа на две по средата, така стават 2 двойни.
Наливам една бутилка (от кола 2 л. примерно) с гореща вода
и слагам лентата за малко в/у нея за да се разтопи восъка (става бързо),
след което използвам лентата 3-4 пъти...На гърдите и на корема става
добре, под пъпа боли гадно, но над него не толкова... :D
  В кутията на Strep има едно пакетче с такава кърпичка за махане на
восъка, който е останал.
  А бе гадна работа са тия косми... :D

SP

29.07.06
00:22

[quote author=“Grah4e”]Ако са ти дълги космите - не е зле преди да ползваш лентите да подстрижеш космите - така ще можеш да ползваш лентите по повече пъти без да се “задръстят” ;) Е, не разбира се да ги подстрижеш до корена - но поне наполовина да ги намалиш.

То на упътването пишеше... между 0.4см и 1 см. 8)

EM

29.07.06
23:09

да ви кажа малко ми е смешно вече, преди 2 седмици не бях и чувал повечето неща дето ги обсъдихъме тука, ама вече натрупах опит. след крема и лентите си вьех и депилатор Ровента, около 45 лв.в началото много си боли но се свиква.Мисля че за мен това ще е окончателното решение.
успех на всички

30.07.06
23:09

Хубав избор. Според мен епилаторът ще върши най-добре работата.

30.07.06
23:53

[quote author=“Jousi”]Да споделя и аз малко опит с лентите на Strep…
Една лента я режа на две по средата, така стават 2 двойни.
Наливам една бутилка (от кола 2 л. примерно) с гореща вода
и слагам лентата за малко в/у нея за да се разтопи восъка (става бързо),
след което използвам лентата 3-4 пъти...На гърдите и на корема става
добре, под пъпа боли гадно, но над него не толкова... :D
  В кутията на Strep има едно пакетче с такава кърпичка за махане на
восъка, който е останал.
  А бе гадна работа са тия косми... :D

извинявай ама колко пари струват лентите и ако може да ми дадеш снимка на тях ще съм ти много благодарен :)

02.08.06
03:14

Понеже  не разбирам нищо от тези неща и искам да си ги махам на гърдите и корема с Strep, според вас ще оредеят ли / като се има предвид 4е нямам много косми/. Колко ленти според вас ще ми трябват ?

HE

02.08.06
12:03

[quote author=“diksi”]Скромният ми опит в махането на космите показва , че епилаторът е най-подходящ за целта. :roll:

Grah4e, мерси за съвета. Друго е жена да каже , как се прави.

Е няма как да не съм съгласен. Абе пичове какви мъже сте бре - тука от някакъв епилатор се уплашихте.

02.08.06
20:51

[quote author=“head_hunter”]Е няма как да не съм съгласен. Абе пичове какви мъже сте бре - тука от някакъв епилатор се уплашихте.

Е тва е истината,  джъткам с епилатора корема гърдите и подмишниците и всичко е ОК. Краката не ги обезкосмявам, просто защото не виждам смисъл. Преди си правех  кола ама много цапонтене  падаше и  много време ми отнемаше.

03.08.06
04:16

Не 4е нещо, но все пак някой да ми отговори....

04.08.06
11:58

[quote author=“yoyo1”]Понеже  не разбирам нищо от тези неща и искам да си ги махам на гърдите и корема с Strep, според вас ще оредеят ли / като се има предвид 4е нямам много косми/. Колко ленти според вас ще ми трябват ?

Ще оредеят - но след доста ползване ;)

3-4 ленти би трябвало да ти свършат работа. В пакета са 8 ленти +2 кърпички ;) Около 10-11лв. върви в аптеките.

05.08.06
02:05

Благодарско  Grah4e

05.08.06
11:30

[quote author=“ridddick”]
извинявай ама колко пари струват лентите и ако може да ми дадеш снимка на тях ще съм ти много благодарен :)

Ето тук
има снимки на лентите на Strep :D За парите е казано...

15.08.06
01:53

Докато ви четях постовете за тия лентички Стреп почти се бях навил да хжърлям епилатора и да пробвам с тях (защото само с тях май не съм пробвал все още), но след последните някалко мнения се разубедих и май пак ще си карам с епилатора както и свикнах... Болката от епилатора вече не е кой знае какъв проблем, въпреки че съм от доста окосмените животни, обаче има един дразнещ проблем за който все още не съм намерил решение и по някой път използвам бръснещата глава вместо епилиращата. Проблема са многото червени пъпки които ми излизат на следващия ден след като се мина с епилатора... писал съм по какви ли не форуми купувал съм си какви ли не пудри с разни витамини и не знам си кво още, но пъпки си излизат, а лощото при мен е, че трябва да се минавам поне веднъж на седмица защото бързо ми никнат дори и като ги скубя от корена (сигурно си е до ген) и така докато ми изчезнат пъпките от предишното скубане (поне 5-6 дена) идва време пак да се минавам и пак ми излизат нови... и така и така постоянно трябва да си ходя с пъпки! Ако някой е намерил решение на тоя проблем да пише, инъче и аз смятам за най-добро средство за обезкосмяване епилатора и карам с него предимно гърди и корем...

15.08.06
11:14

Мини си коламаска! 3-4 седмици ще си гладък  :)
мани го последните постове. казвам ти много е добре

JO

15.08.06
20:26

аз пак за сега само с пенсета щото епилатора много бързо се върти и ме боли а с пенсетата бавно но славно е се пак аз си ги махам само подмишниците не ми излизат пътки докато почнат да никнат космите тогава космите като пробият кожата и почнат да се виждат се надува и става пъпка от която расте косама  това става щото кожата ми е много чувствителна
Racing попита някой незнае ли някакво решение да не излизат

16.08.06
14:24

Няма начин и при мен е така само, че на друго място. Докато и свикне кожата така ще е.

19.08.06
23:18

[quote author=“diksi”]Няма начин и при мен е така само, че на друго място. Докато и свикне кожата така ще е.

И аз така си мислех ама то станаха някалко месеца вече от как се минавам с епилатора и още излизат пъпки и после доста време минава докато изчезнат...

20.11.06
10:50

[quote author=“racing”][quote author=“diksi”]Няма начин и при мен е така само, че на друго място. Докато и свикне кожата така ще е.

И аз така си мислех ама то станаха някалко месеца вече от как се минавам с епилатора и още излизат пъпки и после доста време минава докато изчезнат...

Сетих се за тази тема :)

Значи може тези пъпки да са от слагането на епилатора прекалено близо до кожата - и той да “закача” кожата.

Може и просто косъмът да е по-дебел :) Отскоро ползвам една копринена ръкавица за пилинг (бее с 2 думи като кесе), с която такива пъпки в общи линии се премахват :) Добре е да се почисти хубаво кожата с подобно нещо и преди самата епилация, като тя се прави след баня. Иначе косъмът се издърпва по-трудно. Защо не пробваш да ‘запариш’ кожата преди скубането? Тогава би трябвало да се издърпва по-лесно..

Давам само идейки, пък дано да са от полза :)

IN

20.11.06
20:23

Грах недей да изкопаваш стари теми че модовете се сърдят :wink:

20.11.06
20:45

Само Кола  8)  :wink:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1