Два въпроса за таурина

25.07.06
07:16

Значи имам 2 въпроса за таурина:

1. Трябва ли да се взима в нетренировъчен ден и ако да по колко?
2. Възможно ли е да причинява безсъние при нормална доза?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 16:41.

AL

31.07.06
17:07

[quote author=“sigmA”]Значи имам 2 въпроса за таурина:

Таурина е антикатаболна аминокиселина и ако пиеш само него в нетренировачен ден май няма много смисъл.Възможно е да причинява безсъние,тъикато таурина ободрява,и не случаино присъства в енергиините напитки.

31.07.06
19:59

1.не
2.не, зависи кво разбираш под “нормална доза”

31.07.06
22:06

ми 2.5 преди и 2.5г след тренировка

AL

01.08.06
16:50

[quote author=“sigmA”]ми 2.5 преди и 2.5г след тренировка

Кога тренираш?

01.08.06
20:44

следобяд към 4 часа

01.08.06
21:19

Аз пък съм пил късно вечер и си заспивам от раз.

22.08.06
13:48

Тауринът  е аминокиселина, която действува върху централната нервна система като невромодулатор, невротрансмитер и мембранен стабилизатор.Подобрява паметта и концентрацията. Има антиоксидантен и адаптогенен ефект и това оказва благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и функцията й. Повишава устойчивостта към големи умствени, физически и емоционални натоварвания и към неблагоприятните фактори на външната среда

Дозата, която не бива да се превишава  е 0,8 г/кг тегло . Сметни си сам колко трябва да взимаш. Като го започнеш, за да постигнеш желания ефект, трябва да направиш период на прием без прекъсване. По принцип не би трябвало да ти влияе върху съня. Той е силен адаптоген, но няма възбудно действие.
Поздрав!

22.08.06
15:44

Отговора е споредзависи, но ако не си на ниво на което ти е нужен такъв допълнителен стимул за оптимален разтеж, не взимай таурин. По мое мнение няма да допренесе сериозно, а може и да ти навреди, все пак влие на нервната система.

П.П. То може и да е антикатаболна аминокиселина, ама има отношение в други по-значителни финкции.

03.09.06
15:25

нещо новичко, което научих за таурина - не бива да се взима изобщо от хора с епилепсия или такива, които имат наследствена обремененост с нея. и да не се прекалява с него от здрави хора.
научих го покрай спортисти с инвалидност, които се готвят за едно международно съзтезание. те много внимават какво пият, за да не си влошат някое заболяване, та по този въпрос зачекнахме и темата за таурина.

06.09.06
14:01

[quote author=“Salma_”]Тауринът  е аминокиселина, която действува върху централната нервна система като невромодулатор, невротрансмитер и мембранен стабилизатор.Подобрява паметта и концентрацията. Има антиоксидантен и адаптогенен ефект и това оказва благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и функцията й. Повишава устойчивостта към големи умствени, физически и емоционални натоварвания и към неблагоприятните фактори на външната среда

Дозата, която не бива да се превишава  е 0,8 г/кг тегло . Сметни си сам колко трябва да взимаш. Като го започнеш, за да постигнеш желания ефект, трябва да направиш период на прием без прекъсване. По принцип не би трябвало да ти влияе върху съня. Той е силен адаптоген, но няма възбудно действие.
Поздрав!

`Препрочетах това тук и... близо 1 ГРАМ?

Според мен трябва да е МИЛИграм, защото иначе си представям как блъскаш по една торба таурин за една седмица...  :lol:  Ще си на черешата не, ами... незнам къде  :lol:

0,08гр/кг е може би ....
За 70 кг човек това прави 5,6 максимум, което е близо до истината.
Дозите са си по 1-2 грама, 1-2 пъти дневно.

06.09.06
16:34

извинявайте, сбъркала съм аз с милиграмите.

18.09.06
15:59

[quote author=“Salma_”]извинявайте, сбъркала съм аз с милиграмите.

Кажете ми някоя търговката марка таурин, цена и от къде мога да си го купя?

http://www.nutritiontarget.com/cart/index.php

Само американски може.

19.09.06
09:55

купувал ли си от този сайт защото нещо много евтини ми изглеждат продуктите?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1