НЕ на стероидите! част 1 - "Млади и заблудени"

Прескочи до:

01.08.06
12:23

Идеята ми е да публикувам серия от статии в които изказвам НЕГАТИВНОТО си мнение относно употребата на анаболни стероиди! Тези статии изразяват мое лично мнение и се извинявам ако съм обидил някой. Твърдо съм протев нелегалните допинг средства и се надявам че модераторите на този форум ще ме подкрепят в инициативата ми и ще направят тази тема важна :!: . Не търся популярност а искам да изразя мнението на хиляди натурално трениращи.

Дошло ми е догуша да чувам мнения и неадекватни коментари окуражаващи използването на анаболни стероиди и тем подоби субстанции. Живеем в бедна държава и много хора намират качествената храна и добрите добавки за недостъпни и се оправдават че нямат пари, а в същото време кафетата и заведенията са пълни и преливат с млади хора!? Явно мързела сред младите и подпастващите е толкова голям че предпочитат да дадат 50-100 лева за химия, да се боцнат няколко пъти и да правят неуморни серии на лежанката. Вместо да се хранят правилно и да тренират разумно те буквално блъскат стероиди и тежести и си създават самочувствие без покритие. След първия цикъл вече решават че е време да влезват в форума и да дават “умни” съвети. За съжаление такъв е случаят с повечето младежи в БГ. Аз лично съм един от младите хора на 19 год съм и имам доста силни наблюдения относно този проблем. Имам десетки познати, които са попадали в порочния кръг на химията. В началото винаги ми казваха: “абе ще направя един цикъл да заякно и толко”, да де ама не е така. Като направят един веднага бързат и втори, опасявайки се от внезапната загуба на форма и бързайки да стигнат заветната единица на лег. Един приятер така почна с бионабол....сега вече е на омнадрен и редовно инсулин. Това ли е целта на този спорт- Зобенето!? Аз лично изпитвам удоволствие да коментирам с хората как се храня и тренирам а не колко мг бионабол взимат и т.н. Същите тези “зобари” непрекъснато окуражават да се говори открито за стероидите защото така “хората поне нямало де дупчат на сляпо”. Абсолютна пропаганда, откритото говорене и рекламирането на стероидите единствено привлича повече кандидат “зобари”. Наскоро дори се погнусих като прочетох списанието на Янислав Тачев и видях как открито се предлага химия. Той е просто поредния дистрибутор/дилър, който търси начин да продава и да печели. Срамота! На мнение съм че липсата на открита информация и ресен достъп до стероиди ще обезкуражи много млади хора. Така трябва и да бъде! Нечестно е спрямо натурално трениращите! Докато някои полагат неимоверни усилия да качат Сантим на ръката , други директно се боцкат и качват два. Не е ли нечестно. Убеден съм че някои от вас ще каже- “тоя го е яд понеже му е малка ръката”...напротив  ръката ми е по голяма от павечето зобари на моята възраст и с тази статия се опитвам да ги убедя че трябва да се откажат от стероидите. Няма нищо по-хубаво от това да постигнеш резултатите сам, благодарение изцяло на свойте си усилия. Убеден съм че “химиците” ще възкликнат: “тоя тъпак кво ри разбира”..Момечета заблуждавате се! Това че някои от вас са моного големи и яки не означава че разбирате много. Освен от стероидни цикли повечето от вас имат знания на новак в сферата на културизма. За да постигнеш натурално дадени резултати е нужно до експериминтираш и четеш страшно много. Така че помислете до къде ще ви докарат стероидите, не говоря само от здравосровен аспект, а най-вече психически. Спрете химията и тренираите натурално. Това се нарича Културизъм!!!

Успех, надявам се повече мледи хора да се вслушат в мене. Този форум е за НАТУРАЛНО трениращи и ще си остане такъв.

следват статиите

НЕ на стероидите! част 2 - “Стероидите и професионалния спорт”
НЕ на стероидите! част 3 - “Разказа на един натурален културист”

RE

01.08.06
12:38

Статията е добра, ама повече са общи приказки.ако имаш за цел да помогнеш за намаляване на “химиците” вземи постни страничните действия и всички “гадости” които стават след прием на стероиди и последствията, които са непоправими.Тогава доста от младите желаещи да се боцкат ще се замислят поне.
Успех !

01.08.06
12:49

********Научно потвърдени странични ефекти вследствие употребата на Анаболни Стероиди***********

-Оплешивяване
-Акне*
-Цироза на черния дроб
-Бъбречна кома и бъбречна недостатъчност
-Натрупване на плака по артериите*
-Сълцебиене
-Гадене
-Импонентност
-Стерилитет
-Спиране производството на собствен тестостерон*
-Гинекомастия*
-Загуба на зрение
-Рак
-Кожне обриви
-Абцеси
-Заразяване следствие на мръсни игли
-Подуване на вътрешни органи
-Депресия след спиране на цикъла*
-Сериозна загуба на мускулна маса след спиране на цикъла
-Отслабена имунна система*
-Загуба на доверие в събствените възможности!!!*

силно изявени *

Положителните ефекти се изразяват в:

-бързо покачване на мускулна маса
-увеличен синтез на протеин
-повишаване силата
-топене на мазнини ускорено

ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ ТРОВИТЕ!?

01.08.06
13:38

[quote author=“johnrambo”]ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ ТРОВИТЕ!? кото същите тези резултати ще постигнете натурално ако имате повече търпение!  :!:

Не си компетентен на тази тема :lol: . И 3 живота няма да ти стигнат да постигнеш това, което можеш да постигнеш с ААС! А и ако искаш да разубеждаваш някой, не е тук мястото, защото в друг(и) форум(и) се обсъжда ползата/вредата от използването на забранени медикаменти!

01.08.06
13:44

Колкото и статии да се пускат, има хора които се занимават професионално с този спорт и едва ли подобни теми биха ги трогнали много... Аз лично си тренирам за кеф, така, че не бих употребил “химия”... Не съм вещ в темата със забранените медикаменти поради простата причина, че не ме касаят, но съм на мнение, че ако приемането на “химия” е в рамките на нормалното невярвам да е толкова опасно.  Говорим за правилен цикъл с необходимите протектори и т.н... Във всяко нещо си има рискове, всеки сам си решава според целите които си е поставил :wink:

01.08.06
13:47

[quote author=“AbSs”][quote author=“johnrambo”]ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ ТРОВИТЕ!? кото същите тези резултати ще постигнете натурално ако имате повече търпение!  :!:

Не си компетентен на тази тема :lol: . И 3 живота няма да ти стигнат да постигнеш това, което можеш да постигнеш с ААС! А и ако искаш да разубеждаваш някой, не е тук мястото, защото в друг(и) форум(и) се обсъжда ползата/вредата от използването на забранени медикаменти!

аххх хора проблема е че никой не е тренирал години наред натурално и за това не знае какво може да се постигне.

аз тренирам като куче от две години. ръката ми е 45, бедро 72, тяга 220 3 ка, клек 140 20 повторения, на 19 години съм и исъм 10% БФ......ЧЕСТНО КАЗАНО приятелю 80% от хората на моята възраст не могат да постигнат този напредък дори и СТЕРОИДИ ДА ВЗЕМАТ!

Не искам да звуча надуто. Скромен съм. И не искам да се заяждам. Просто си изказвам мнението.
Не твърдя че съм компетентен. Ако ни ви харесва мнението ми, не ми четете статиите.

здраве желая

[quote author=“AbSs”][quote author=“johnrambo”]ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ ТРОВИТЕ!? кото същите тези резултати ще постигнете натурално ако имате повече търпение!  :!:

В другия форум ще го изядат жив! Там на 16 месят три препарата, а други вземат по 40грама креатин дневно ...

johnrambo, поздравления! Имаш страхотни резултати.
В един ред какво мисля(вече го написах в другия форум, но ще повторя): преди мислех, че като стана на 18 мога да си зобна и ще стана яко копеле .. четох много книги, много статии, следях форуми, превеждах теми и т.н. и в момента съм с някакви що-годе знания, които са си стабилни за база. След 2 месеца правя 18, но вече знам че мога да постигна много неща и без тази химия. Това, за което мечтая, ще го имам рано или късно и тогава ще съм дяволски щастлив, че сам съм го постигнал! Никога, ама никога не може да се постигнат нещата натурално, които могат да се постигнат с химия. AbSs разбира много повече от мен и го каза в съвсем прав текст. Не трябва да се заблуждаваме.

Ще завърша с един цитат, че нивото много взе да запада:

”Бях нещастен, защото нямах обувки, докато не срещнах човек без крака.”
Терънс Дейвид Джон Пратчет - Тери Пратчет “Глинени крака”

01.08.06
14:04

Напълно подкрепям мнението на Джонрамбо и сега ще ви кажа защо. Във всеки град или ако живеете в по-голям град-във всеки квартал нещата се разбират бързо. И ако да речем хората виждат, че ти си постигнал добри резултати, ти се възхищават и приятели и други, но когато се разбере, че си използвал забранени медикаменти, а то винаги се разбира, мнението на хората се променя. И те вече не гледат с възхищение и когато някой каже: “вижте какви резултати е постигнал този”, идва друг и казва: “Абе оставете го тоя бе, той е зимал химия”.

:!: Лошото мнение на хората-още един отрицателен ефект от използването на стероиди :!:

B_

01.08.06
16:06

гоше .. в голяма грешка си .... когато имаш резултати дори и да не си зобал казват че си зобал и какво ли още не ... просто това е в  природата на българина!!! :evil:

SP

01.08.06
16:09

[quote author=“B_Ball_P”]гоше .. в голяма грешка си .... когато имаш резултати дори и да не си зобал казват че си зобал и какво ли още не ... просто това е в  природата на българина!!! :evil:

Ами друг проблем е, че какво те интересува какво говорят. Ти си постигнал резултатите, не си си вредил на тялото - това е важното. Нeка говорят.

01.08.06
16:10

[quote author=“Go6kU”]Напълно подкрепям мнението на Джонрамбо и сега ще ви кажа защо. Във всеки град или ако живеете в по-голям град-във всеки квартал нещата се разбират бързо. И ако да речем хората виждат, че ти си постигнал добри резултати, ти се възхищават и приятели и други, но когато се разбере, че си използвал забранени медикаменти, а то винаги се разбира, мнението на хората се променя. И те вече не гледат с възхищение и когато някой каже: “вижте какви резултати е постигнал този”, идва друг и казва: “Абе оставете го тоя бе, той е зимал химия”.

:!: Лошото мнение на хората-още един отрицателен ефект от използването на стероиди :!:

Има много невежи хора, които не правят разлика м/у “химия” и хранителни добавки, за това негативно мнение от страна на хората винаги ще има. И това много ме дразни ама хора , които са глупави, ограничени и предубедени колкото искаш, за жалост.

01.08.06
16:48

Ами нормално, като знаеш, че някой дришльо, само и само за да си избие комплексите си е пръснал здравенцето на вятъра(а те го правят,щото 1 цикъл никога не стига  :lol: ), как няма да ти е кофти мнението за него?
Или пък започнал да вдига ония ден, а днес вече се чуди с какво да се назоби?
За мен това е поведение на ....

Когато е за профи спорт - разбирам, там няма начин, всичко е с комерсиална цел и т.н., но когато е просто за да ИЗГЛЕЖДАШ ми се струва доста тъпичко, другото което е..прочетох един готин пост, в който пишеше “вместо с химия да вдигат повече, те вдигат по-малко” т.е. със зоб е за по-мързеливите.

Аз лично и добавки не взимам, наумил съм си да си купя някакви по-стабилни витамини, ама вече от месец ги отлагам  :lol:

01.08.06
18:35

ако нямаше стероиди нямаше да има толкова интерес към професионалния спорт, не само културизма. В него интереса е към все по-високи постижения и т.н. а тялото си има някакъв “натурален” предел, след който не може. Ако не взимаха бегачите на 100 м едва ли щяха да свалят под 10 сек световния рекорд. Ако нямаше стероиди едва ли и съвременните олимпииски игри биха били толкова интересни, в смисъл сваляне на рекорди и прочие. Не че съм за тях, още не съм зобил (но ще го направя), но просто профи спорта е нищо без тях. Ако тренираш по-упорито би достигнал постиженията на професионалистите ако не зобеха (примерно говоря, по тематата може много да се спекулира). В леката атлетика са си направо свръххора, затова ги харесват, защото са направили много и не са много хората, които могат да достигнат такова ниво (медал от 100 м гладко бягане примерно и си направо национален герой). За олимпииски медал бих си развалил здравето (ако това е цената)! Това поне е моето мнение, което естествено е субективно, защото съм влюбен в спорта  :wink:

01.08.06
18:36

Днес ще пусна и втората част НЕ на стероидите! част 2 - “Стероидите и професионалния спорт”
очаквайте...гарантирам че ще бъде интересна.

VL

01.08.06
19:24

[quote author=“YODA”]ако нямаше стероиди нямаше да има толкова интерес към професионалния спорт, не само културизма. В него интереса е към все по-високи постижения и т.н. а тялото си има някакъв “натурален” предел, след който не може ... Ако нямаше стероиди едва ли и съвременните олимпииски игри биха били толкова интересни...

Абсолютна истина! За пример давам баща си, който от 15 докъм 20 е тренирал много сериозно лека атлетика. Някакъв многобой беше, даже не си спомням точно. Та той поради липса на средства е нямало как да си позволи кой знае какво /качествена храна, екипировка и пр./ не е имал кой знае какви класирания, гледал е да докарва всичко от техниката си. Но като го поразпитах потвърди, че без зоб професионален спорт няма. Имам предвид че в един момент наистина стигаш максимума си, физически, генетичен а и психологически. Всички професионалисти зобат, и баща ми не е печелил без зоб и точно за това се е отказал от спорта още преди казармата. За мене обаче някак не е интересно да гледам как някой подскача на стадиона и маха и крещи “да се нахъси”, а всичко това всъщност е щот от зоб не го свърта на едно място. Всички знаем защо преди няколко десетилетия постиженията са били много по-ниски, обаче за мене лично е по-интересно да видя човешкия максимум, а не колко “химия” може да погълне даден атлет/културист. Все пак химията е начина да прехвърлиш предела на възможностите си и който познава риска и е готов да го поеме - негов си е избора. Обаче тия дето зобат щото са нетърпеливи или незапознати /не че аз претендирам да съм особено компетентен/ мисля че само си вредят.

01.08.06
20:17

[quote author=“B_Ball_P”]гоше .. в голяма грешка си .... когато имаш резултати дори и да не си зобал казват че си зобал и какво ли още не ... просто това е в  природата на българина!!! :evil:

А ти защо изобщо се ядосваш?!? Мен като ми каже някои че съм зобил си умирам от кеф  :D Иде ми да го разцелувам.

johnrambo преди време имаше тема нещо от сорта  “Вземали ли сте АС” резултатите бяха:
не-95
да-15
репрезентативната извадка показа,че тук не се зоби много, тъи че ако искаш пусни си темата в gohard интересно какво ли ще ти пишат  :lol:

01.08.06
20:36

[quote author=“Vladi4a”]За мене обаче някак не е интересно да гледам как някой подскача на стадиона и маха и крещи “да се нахъси”, а всичко това всъщност е щот от зоб не го свърта на едно място.

Аз това го правя и без да съм зобал, и мисля че не е странно! Агресията ми дава стимул, въпреки че не е хубаво да си агресивен (само в залата)!!!

[quote author=“x_3_mar”]
репрезентативната извадка показа,че тук не се зоби много, тъи че ако искаш пусни си темата в gohard интересно какво ли ще ти пишат  :lol:

ми това ще стане:

[quote author=“manson”]В другия форум ще го изядат жив! Там на 16 месят три препарата, а други вземат по 40грама креатин дневно ...

БТВ: Аз съм за химията, ако се използва както казаха в едно предаване от щатите: “Ако се използва от професионални узрели физически и психически атлети”, всякакви други неща са безмислени!!! Тук не включвам тези на пенсионна възраст (каквито наистина има) които взимат, но повечето поради други причини вземат!

B_

01.08.06
20:56

хахаха тва за нахъсването .... начи на един стрийтбол в Пловдив(стрийтбол .. така му викат ... баскетбол е ама да е по модерно ... 3 в 3 се играе най често) така бях се надъхал но станахме 2-ри  :cry:  и през цялото състезание си подскачах и откачах от кеф и след тва слушам кво са говорили ... тоя се е назобал ала бала ... абе смех голем!!!! :lol:  :lol:  :lol:

ама иначе нали знаете какво казват ... анабола прави вола!!!!! :wink:

LU

01.08.06
21:33

Баба ми не стана 1ва на световното по мъртва тяга щото не зимаше стероиди кво да ви кажа,за тва са отказа от спорта!

01.08.06
21:53

[quote author=“johnrambo”]аххх хора проблема е че никой не е тренирал години наред натурално и за това не знае какво може да се постигне.

аз тренирам като куче от две години. ръката ми е 45, бедро 72, тяга 220 3 ка, клек 140 20 повторения, на 19 години съм и исъм 10% БФ......ЧЕСТНО КАЗАНО приятелю 80% от хората на моята възраст не могат да постигнат този напредък дори и СТЕРОИДИ ДА ВЗЕМАТ!

Не искам да звуча надуто. Скромен съм. И не искам да се заяждам. Просто си изказвам мнението.
Не твърдя че съм компетентен. Ако ни ви харесва мнението ми, не ми четете статиите.

здраве желая

Браво за постиженията ти! Аз тренирам от 15 годишен, сега съм почти на 24, преди година и половина направих 1 цикъл с ААС за 8 седмици, не бих го повторил, защото го направих по-скоро от любопитство. И аз съм против използването на ААС! От непълнолетни. :wink:  Другите сами да решават дали ще пият, пушат или ще вземат стероиди :D . Но за ААС трябва да се говори истината, а тя е съвсем различна от:

ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СЕ ТРОВИТЕ!? кото същите тези резултати ще постигнете натурално ако имате повече търпение!

Да не говорим, че при нормални дози и малко мозък в главата може да се отървеш и без или сведени до минимум странични ефекти - това не го приемай като реклама на ААС, а като истина.

[quote author=“B_Ball_P”]гоше .. в голяма грешка си .... когато имаш резултати дори и да не си зобал казват че си зобал и какво ли още не ... просто това е в природата на българина!!! :evil:

Природата на българина е такава, че се смеем на дебелите, защото са дебели, на слабите защото са слаби, а като няма на яките :lol:  за какво да им се присмеем, ги оплюваме - малки им били пишките, тъпи били, изпили цялата Менделеева таблица и т.н. - думи от завист :wink: .

01.08.06
23:31

Живеем в 21 век и не можем да отречем, че професионалния спорт, а и отчасти любителският вървят ръка за ръка с анаболните стероиди и синтетичните допинг средства. Годините на “натурални” Олимпиади и състезания по културизъм отдавна отминаха. От дълги години в основите на професионалния спорт стои “чичко анабол”. В предстоящата статия ще разгледаме еволюцията на анаболните стероиди в спорта както и позитивните и негативни аспекти от цялата тази история. Нека за начало си зададем следния въпрос: Каква е основната идея на спорта? Според мене спорта, независимо какъв е, се оповава на три основни правила: съревнование(постижения), здраве и развлечение. В модерният спорт било то културизъм, лека атлетика или баскетбол...отсъства второто...здравето. Пренебрегнат е един от основните аспекти на Спорта, а точно здравосовния, за сметка на постиженията. Модерният спорт е толкова пряко обвързан с пари, че състезателите са готови на абсолютно всичка за да припечелят и станат известни. Тази мания обаче отиде твърде надалеч. Спортове като културизма, леката атлетика, колоезденето, вдигането на тежести, гребането, бокса и още ридица други станаха изцяло зависими от допинг средствата. Надпреварата за първото място в повечето случай е съревнование между докторите на спортистите. Хормон на разтежа, инсулин, дека, тестостерон, анавар и най-вече винстрол станаха основен компонент от подготовката на състезателите. Да не говорим за още по опасните диуретици, преливания на кръв, силни енергетици, амфетаминни съставки и еrythrorpoietin (EПO). Всички тези субстанции значително повишават работоспособността на организма и в комбинация с тренировки се създават отлични резултати. Не може да не сте забелязали тенденцията да се създават нови и нови рекорди нон-стоп.  :shock:  50 тона тренировка, 100 метра за под 10 секунди, 4000 километра колоездене- всичко това е непосилно за натуралния спортист. Така ли е наистина? Съмнявам се че някой ше дръзне да пробва. Всеки иска да се застрахова с допинг. Рекордите непкекъснато се обновяват и все повече и повече пари се наливат в спорта. Непрекъснато изгряват нови звезди, които изглеждат все по мускулести и напомпани. Да вземем за пример спринта на 100 метра. Като се замисли човек повечето състезатели тежат по 90-100 килограма! Сто килограмов човек да бяга 100 метра за 9.77 сек ? Тези атлети заслужават прозвището “Най-бърз човек на 100 метра...на стероиди”. Иначе като не е подготвен едва ле може да направи време и под 11 сек. Естествено че без химия това е най-малкото невъзможно. Като гледам спринтьори като Джон Капел и Морис Грийн и все едно гледам републиканското ни по културизъм. Не сте ли забелязали че американците доминират в леката атлетика? Много е просто - американците имат средствата да използват най-модерните стимуланти и са много напред в допинг манипулациите в срамнение с МОК  И все пак в  спринта хванатите с допинг бяха доста. Рекордьорката и Олимпииската шампионка Марион Джоунс - ХР, Бен Джонсън - Винстрол, Кели Уаит - ГХТ. Лоринс Грифит Джойнър пък почина млада от сърдечен пристъп. В колоезденето тази година бяха отстранени повече от 40 топ състезателя за злоупотреба с допинг. Най-добрите в този спорт са АУТ! И там смъртните случаи не са малко. В футбола все повече и повече футболисти гинат по терените вследствие “сърдечен проблем” или с други думи - кръвен допинг или силни енергетици. В вдигането на тежести постоянно ги хващат. Преди няколко години най-добрите ни щангисти бяхя отстранени заради подмяна на урината. През изминалата годино пък заловиха Сесил Каратанчева, нашата най-преуспяваща тенесистка с нандролон, а тя е толкова млада! В културизма обаче е истински ад. Професионалните състезатели имат зад гърба си изпити и взети “няколко аптеки с лекарства”. Телата но културистите стават все по масивни и изродски. Съревнованието в културизма е толкова ожесточено, че състезатерите са буквално готови да съкратят живота си с 20 години само и само да спечелят статуетката. Хора като Маркус Рул, Рони Колман и редица други не приличат на хора! Въпреки това аз чакам с нетърпение да си дръпна новата Олимпия :). Да не говорим за жените културистки- по гадно нещо ог това жена да взима стероиди няма! Отдавна са забравени хора като Рег Парк, Стив Рийс и Джон Гримек. В сравнение със сегашните чудовища тези идоли са меко казано слаби. И все пак те са изградили това тяло единствено с собствени усилия. И не е ли целта на всеки спорт да постигнем нещо със собствени усилия. Какъв е смисъла от спорта- кой ще зоби най-много!? Това ли е спорта?! Наистина жалка работа. Такива като мене много хора смятат за наивници и “мечтатели”. Еми защо не, аз искам като някой спечели например спринта на 100 метра да знам , че този човек е постигнал всичко благодарение на силната си воля и тренировки...а не благодарение на 20 препарата и още толко доктори. Всички си казват: без зоб шампион не се става! Е що за шампион си като рекорда ти и постиженията ти са резултат от непрестанната употреба на химия. Това ли е замисъла на спорта!?

Идеята на тази статия е да накарам читателите да не мислят предубедено и да не намират решение единствено в зоба. Химията опорочава спорта!!! Ако трябва да бъда честен и аз предпочитам да гледам големи културисти с масивни тела, но да знам че са в добро здраве. А не да припадат зад курисите или да умират, какъвто беше случаят с Андреас Мюнцер и Пол Ди Майо. Да не говорим за редицата състезатери които са изпадали в кома заради обезводняване на органите.

Удоволствие е да гледам яки културисти и бързи спринтьори, но като знам че зад тези успехи стой “чичко химичко” се разочаровам. Такива хора не могат да служат за пример.

SE

02.08.06
01:15

[quote author=“johnrambo”]......

давай ти ще ни спасиш

manson

02.08.06
08:03

ше ви помоля да не “quote” цели статии!!

HE

02.08.06
11:56

Каквото и да си говорим все пак става въпрос за свободен личен избор. И 1000 статии и теми да напишеш по въпроса ако някой е решил да се назоби няма да го спреш. Това което правиш е хубаво идеята е добра, но ако заместиш общите приказки и нещата които всички знаят с по-малко известни факти за ползите и вредите от забранените медикаменти наистина ще бъдеш полезен. И защо ли ми се струва, че само за негативите се говори :?:  Да ползвал съм забранени медикаменти, да ползвам забранени медикаменти и ще продължавам да ползвам забранени медикаменти. Преценил съм ползата и вредата от тях - преди стероиден цикъл съм правил пълни изследвания, по време на стероиден цикъл съм под почти постоянен лекарски надзор, правя си пълни изследвания всяка седмица докато зобя, правя изследвания след стероидния цикъл. Е увреждания никъкви - жив съм и доста по-здрав от преди и в пряк и преносен смисъл, но нека това не кара всички вкупом да посягат към забранените медикаменти  :arrow: първо да се образоват достатъчно в тази насока, неща като консултация с доктори в различни сфери на дейност са задължителни. Има още хиляди важни неща от рода на какъв вид стероиди са избрали за цикъл, от къде си ги набавят и куп други неща. В заключение мога да кажа, че това не е никък безопасно - познавам момчета получили сериозни увреждания от ААС, но както казах вече въпрос на личен избор. Успех с начинанието!

02.08.06
13:48

Така и смятам да направя

очаквайте- “Не на стероидите!” Специално Издание: Лични истории

RE

02.08.06
13:53

[quote author=“johnrambo”]    Отдавна са забравени хора като Рег Парк, Стив Рийс и Джон Гримек. В сравнение със сегашните чудовища тези идоли са меко казано слаби.

За мен а и за доста други хора не са забравени.Според мен хората харесват много повече Арнолд, Стиив, Франк Зейн, Лари Скот и др, отколкото Рони Колман, Джей Кътлър и другите полу-хора , полу-изроди.

02.08.06
14:14

[quote author=“realityman”][quote author=“johnrambo”]    Отдавна са забравени хора като Рег Парк, Стив Рийс и Джон Гримек. В сравнение със сегашните чудовища тези идоли са меко казано слаби.

За мен а и за доста други хора не са забравени.Според мен хората харесват много повече Арнолд, Стиив, Франк Зейн, Лари Скот и др, отколкото Рони Колман, Джей Кътлър и другите полу-хора , полу-изроди.

мене като тип физика най-много ми допада Арнолд, той за разлика от повечето сегашни културисти е постигнал МНОГО, с малко средства и още по-малко стероиди. Също така всички знаят че Арнолд е бил страшен “бачкатор” в залата, по 12 гренировки на седмица. Франк Зейн има страхотно тяло също. Той за цялата си кариера е взимал толко стероиди колкото сегашните професионалисти за един месец подготовка. Приемливо е да вземеш стероиди когато си на крачка от победата или от съвършенството. Но да си изградиш цялата физика и спортна кариера благодарение на химия е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! за съжаление повечето модерни спортисти директно започват с зоба.

ВН

02.08.06
14:52

Джон рамбо :) ти си на 19, започнал си в пубертета, т.е. ти си БИЛ на стероиди. :) Произвеждал си си ги сам. Казвал си на тялото си тестостеронът е есенциален за мен, ще ми трябва цял живот и то ти го е дало. Основата на натуралния бодибилдинг е пубертета. Започеш ли след него - това е фитнес.

02.08.06
15:08

Анаболните стероиди са известни още от 50-те години на 20 век и повечето от културистите, които мислите, че са натурални всъщност съм сигурен, че не са. :wink:  А за бате Арни.. той ама ХИЧ не е зобил :lol: . Разликата между него и сегашните билдери, е че Рони и компания знаят какви са рисковете и как да се предпазят от негативните страни на ААС, докато Арнолд е забил насляпо. Сигурен съм, че никой от големите в съвременния ББ няма да се “разпаднат” като идола Арнолд. :wink:

ВН

02.08.06
15:14

[quote author=“AbSs”]Сигурен съм, че никой от големите в съвременния ББ няма да се “разпаднат” като идола Арнолд. :wink:

На бас?
Някои вече се разпаднаха...

02.08.06
15:18

[quote author=“Vladimir.Nedkov”][quote author=“AbSs”]Сигурен съм, че никой от големите в съвременния ББ няма да се “разпаднат” като идола Арнолд. :wink:

На бас?
Някои вече се разпаднаха...

Може да споделиш кои са “печелившите” :roll: .

ВН

02.08.06
15:25

Пол Дилет, ако не ме лъже паметта.

EM

02.08.06
15:47

и преди и сега бодибилдингът е бил спорт на крайностите и е привличал хора на крайностите. Това изречение запомних от една статия за живота и смъртта на Андреас Мюнцер.
Арнолд е бил преди всичко голям човек, голяма личност, роден победител.Като говорим за него, стероидите е последното нещо за което се сещам. никой /включително и той / не успорва че е вземал но и разказва как е ставало. Отива при спортния си лекар и му казва че иска нещо с което да запази масата си докато чисти мазнините.и лекарят му дава съответното “лекарство”. По това време стероидите съвсем не са били изследвани, както и страничните ефекти от употребата им като стимуланти за спорта, тъй като просто тогава е започнала масовата им употреба. ако мислите че арнолд е бил наясно какво взема.....
аз съм сигурен че по негово време е препоръчвал това което пие и на други, защото за него това са били добавки.а и дори да е знаел, стигнал до такова ниво, всеки би прекрачил границата щом веднъж е стигнал до там.
съгласен съм с автора на статията, че в днешно време професионалния спорт е повече химия и по малко спорт, но грешките с ААС при обикновените хори идват винаги от липса на информация или по скоро от попадане в т.н. омагьосан кръг.
всеки цикъл е за да запазиш постиженията от предния ........това оказва голямо влияние на психиката и за едно момче на 15-16 години може да е фатално.
в крайна сметка всеки сам си решава. с нищо друго не можем да помогнем, освен да мотивираме тези, които все пак решата че им е време за “следващото ниво”, да се консултират с правилните специалисти и да го направят както трябва.

02.08.06
16:57

За професионалистите и техните “рекорди”

СТАТИЯТА Е ОТ ВЕСТНИК КАПИТАЛ :arrow:  http://www.capital.bg/show.php?storyid=273337 (1ва Част)
                                    :arrow:  http://www.capital.bg/show.php?storyid=274531 ( 2-ра)

02.08.06
17:09

[quote author=“AbSs”]Сигурен съм, че никой от големите в съвременния ББ няма да се “разпаднат” като идола Арнолд. :wink:

пффф много грешиш...повечето се разпадат вече, а и + това Арнолд е взимал един.два вида стероиди, докато сегашните мъжаги взимат ХР ИГФ-1, инсулин и т.н., и най-вече диуретици които са с ПЪТИ по опасни!!

JI

02.08.06
17:53

и все пак арнолд е с двоен бай пас и сменен черен дроб ако не се лъжа ....

02.08.06
19:10

Абе напоследък големи морарилсти се навъдиха ! По списанията, телевизията, форумите... Защо толкова сте се развалнували, кой какво взима и т.н. щом сте толкова доволни от постиженията си и сте убедени , че може да постигнете ефекта на стероидите по натурален начин :lol: , добре, радвайте се на живота ! Нека “зобарите” се съсипват.

А специално за Арнолд и компания немога да разбера от къде се е насъдило мнението, че са били едва ли не чисти като сълза . Тези хора са се изкъртвали от зоб !  За Арнолд има слухове, че започнал да зоби някъде на 13 г., на всички е известно за байпасите му и т.н. Франк Зейн е носел прякора “Химикът”, защо според вас ? За него е известно, че злоупотреби с Т3 (Цитомел) са довели до завиасимост към този препарат до края на живота му !

02.08.06
19:39

[quote author=“Bo$$alini”] Франк Зейн е носел прякора “Химикът”, защо според вас ? За него е известно, че злоупотреби с Т3 (Цитомел) са довели до завиасимост към този препарат до края на живота му !

доста интересно, това не го знаех

02.08.06
21:25

е КАКВО го критикувате Арни. Гледали сте Терминатор 3 Правен е макс преди 4 години и там изобщо не ми изгеждаше отпуснат. 2) Той е на 55+ години и тва си е съвсем нормално и всеки случай изгелжда много по-добре от наборите си.

B_

02.08.06
21:51

3230 -  :lol:  :lol:  :lol:  http://skytg24.blogs.com/sky_tg24_pianeta_internet/images/arnierexbig290305_450x450.jpg

02.08.06
22:04

нека не забравяме че Арни изостови бодибилдинга изцяло е се посвети на кариерата си, нормално е на 55-60 години да изглежда така! повечето профита и фитнес маниаци изглеждат напомпани,  но ТЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С АКТИВНИ ТРЕНИРОВКИ И ПРАВЯТ  ЦИКЛИ. Арни е спрял стероидите от близо 25 години!!! интересно ми е да видя как Маркус Рул спира стероидите и тренировките за 25 години  :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1