01.08.06
21:12
Уточнявам, че целта ми е да направя профилактика.
1/ Глюкозамин на коя фирма мога и си струва да купя? Трябва ми най-ефтиното и същевременно добре работещо/каква изненада :lol: /
-Артростопа има и още някои екстри вътре. Те нужни ли са ми или посто нядуват безсмислено? До колкото знам една опаковка е към 30лв... и вътре не са повече от...50-тина капсули по.. трябва да проверя и грамажа...
-Един човек във форума е споменал Адифарм (60 капс.Х500 мг - 12 лв.) . Той дали ще се усвоява по същия начин както и на по-известните препарати. Това е аминокиселина, нали тека? Тоест може и чистада се приема. Не е като витамините и микроминералите които трябва да се комбинират за да са ефективни....? Нещо бъркам ли?
Мисля да търся директно в аптеките, тъй като в магазините за хран. добавки имам усещането, че ще ми надуят цените. /Примерно Мусаши/
Мерси предварително.
Много добър препарат е “Флексодон-А”,който се продава в аптеките и доколкото си спомням е комбинация от глюкозамин и хондроитин-една много добра комбинация за ставите.Използвал съм го доста време и останах доволен.Истината е,обаче че трябва да се пие през доста дълъг период от време ,за да се усети ползата от него.Като цена не мисля,че е много евтин,но не е и много скъп,но опрелено си струва парите.Не помня колко точно струваше,провери в аптеката за подробности.
[quote author=“Caca”]Много добър препарат е “Флексодон-А”,който се продава в аптеките и доколкото си спомням е комбинация от глюкозамин и хондроитин-една много добра комбинация за ставите.Използвал съм го доста време и останах доволен.Истината е,обаче че трябва да се пие през доста дълъг период от време ,за да се усети ползата от него.Като цена не мисля,че е много евтин,но не е и много скъп,но опрелено си струва парите.Не помня колко точно струваше,провери в аптеката за подробности.
Мерси.
Това ми изглежда добре...
Ето сравнини артростоп и флексодон, скъпички идва, особенно за 2-3 месеца прием...
http://www.walmark.bg/product_detail.asp?nl_product_id=577
http://www.csc-bg.com/fleksodon.php
Ще се пробвам да ги потърся из аптеките /да видя кое е по изгодното/ и да ги почва...
[quote author=“tpd”]Уточнявам, че целта ми е да направя профилактика.
1/ Глюкозамин на коя фирма мога и си струва да купя? Трябва ми най-ефтиното и същевременно добре работещо/каква изненада :lol: /
-Артростопа има и още някои екстри вътре. Те нужни ли са ми или посто нядуват безсмислено? До колкото знам една опаковка е към 30лв... и вътре не са повече от...50-тина капсули по.. трябва да проверя и грамажа...
-Един човек във форума е споменал Адифарм (60 капс.Х500 мг - 12 лв.) . Той дали ще се усвоява по същия начин както и на по-известните препарати. Това е аминокиселина, нали тека? Тоест може и чистада се приема. Не е като витамините и микроминералите които трябва да се комбинират за да са ефективни....? Нещо бъркам ли?
Мисля да търся директно в аптеките, тъй като в магазините за хран. добавки имам усещането, че ще ми надуят цените. /Примерно Мусаши/
Мерси предварително.
Също много добър е и Артивит. Ефектът настъпва бързо и може да се пие доста дълго време. Пила съм го три пъти до момента и ми действаше добре. Аз лично си го купувам от аптеката, но може и от максефект. Съдържа хидролизиран колаген, витамини, магнезий и ликопен.
Ами да направя някакво обобщение на продуктите, които можеш да имаш впредвид (инфо от Интернет).
1. Артростоп Плюс - най-скъпият продукт. Съдържа:
- глюкозамин хидрохлорид 500 мг
- метилсулфонилметан 100 мг
- босвелиева киселина и манган
Струва около 26 лева за 60 таблетки. Имам добри впечатления от него, почувствах подобрение след около 2 седмици.
2. Картилазин - продуктът, който ползвам и сега, за мен е най-доброто. Съдържа:
Струва около 20 лева за 60 таблетки. С него смених артростопа, защото брат ми ми го препоръча и съм доволен. Може би е placebo ефекта :?
3. Флексодон А - Съдържа:
- глюкозамин сулфат 400 мг
- хондроитин сулфат 200 мг
Струва около 13 лева за 36 таблетки.
4. Глюкозамин на Адифарм - Съдържа:
- глюкозамин сулфат – калиева сол 664 мг, еквивалентно на 500 мг глюкозамин сулфат
За съжаление не знам цена и нямам лични впечатления.
5. Топартроз - този продукт, за разлика от по-горните, не е на таблетки, а в сашета като фервекса. Съдържа:
- глюкозамин сулфат 1500 мг
Няма представа каква е цената му, може да се окаже добър.
Май че всички продукти се нуждаят от поне няколко седмици за оказване на реален ефект върху ставите ти. Доколкото разбрах разликата между двете форми, които се срещат в добавките е, че глюкозамин хидрохлоридът е най-чистата форма на глюкозамин, а пък глюкозамин сулфатът е най-лесно усвоимата.
Може още да погледнеш разтворимия Артростоп и Картилазин Плюс.
[quote author=“Mitk0”]Ами да направя някакво обобщение на продуктите, които можеш да имаш впредвид (инфо от Интернет).
1. Артростоп Плюс - най-скъпият продукт. Съдържа:
- метилсулфонилметан 100 мг
- босвелиева киселина и манган
Струва около 26 лева за 60 таблетки. Имам добри впечатления от него, почувствах подобрение след около 2 седмици.
2. Картилазин - продуктът, който ползвам и сега, за мен е най-доброто. Съдържа:
Струва около 20 лева за 60 таблетки. С него смених артростопа, защото брат ми ми го препоръча и съм доволен. Може би е placebo ефекта :?
3. Флексодон А - Съдържа:
- глюкозамин сулфат 400 мг
- хондроитин сулфат 200 мг
Струва около 13 лева за 36 таблетки.
4. Глюкозамин на Адифарм - Съдържа:
- глюкозамин сулфат – калиева сол 664 мг, еквивалентно на 500 мг глюкозамин сулфат
За съжаление не знам цена и нямам лични впечатления.
5. Топартроз - този продукт, за разлика от по-горните, не е на таблетки, а в сашета като фервекса. Съдържа:
- глюкозамин сулфат 1500 мг
Няма представа каква е цената му, може да се окаже добър.
Май че всички продукти се нуждаят от поне няколко седмици за оказване на реален ефект върху ставите ти. Доколкото разбрах разликата между двете форми, които се срещат в добавките е, че глюкозамин хидрохлоридът е най-чистата форма на глюкозамин, а пък глюкозамин сулфатът е най-лесно усвоимата.
Може още да погледнеш разтворимия Артростоп и Картилазин Плюс.
Темата е стара, но ще споделя това което научих по повод препарати за възстановяване на ставите. Говорих с някой професионалисти медици и фармацевти.
- Доза от над 800мг на ден е КРАЙНО нежелателна при хора без конкретни заболявания...
-Трябват си поне 3 месеца за да има подобрение в състояние на стави и хрущяли
- Хрущялът от акула може да помогне дори повече. Може и да се комбинират с глюкозамина. Ама финансово е доста хард...
- От приема на такива добавки, яко се тормози отделителната система. Трябва да се има в предвид и да се пие повече вода и поемат повече вещества които да благоприятстват ... СРАНЕТО/моркови, ленено семе.../ :lol:
Още нещо, този АРТИВИТ, наистина би могъл дап редставлява сериозен интерес: [quote author=“Salma_”]
Също много добър е и Артивит. Ефектът настъпва бързо и може да се пие доста дълго време. Пила съм го три пъти до момента и ми действаше добре. Аз лично си го купувам от аптеката, но може и от максефект. Съдържа хидролизиран колаген, витамини, магнезий и ликопен.
http://www.vitar.cz/rus/artivit.html
П.П. Това ‘топартроз’, което си го споменал е супер тежко като концентрация, не трябва да се експериментира в никакъв случай.
Никъде не видях да има хондротин сулфат ,а ортопеда ми каза тези два съставки са в трофиката на хрущяла и сухожилията :
хондроитин сулфат и глукозамин сулфат (+ вит . и мин. ) :roll:
[quote author=“hakama”]Никъде не видях да има хондротин сулфат ,а ортопеда ми каза тези два съставки са в трофиката на хрущяла и сухожилията :
хондроитин сулфат и глукозамин сулфат (+ вит . и мин. ) :roll:
Е гледай по-добре:
http://www.activemed.medicinebg.com/
http://www.csc-bg.com/fleksodon.php
И двата продукта са доста добри. /На първо четене и малко опит/
Вземи прочети повече инфо да се ориентираш кое какво е, чее голяма джунгла с тия добавки...
Брат ми остана доволен от артроКард на Биотех освен глукозамиа сулфат и хондроитин има и хрущял от акула и птици , магн, сулфат и МСМ (което нз какво е ) 60 табл, 25 лв по три табл. на ден в една доза от 3 табл . има 975мг Гл.амин с. , 250мг хондроитин ,
А ортопеда спомена че са му донесли от Канада кутия с 1000 или 2000 табл. с глукозамин сулфат ,хондроитин + вит. и минерали за 15 кан . долари :) Тук такова животно няма да има близките десетилетия :twisted:
еми то горе-долу излиза малко по-скъпо от артивит-а. съставът на добавените минерали е почти същия, само дето няма витамин В-комплекс и в артивит е хидролизиран колаген, който общо взето действа по-бързо от глюкозамина.
като комбинация е интересно това, което си написал. не пишеш да има и добавени антиоксиданти, от което излиза, че иначе всичко останало освен глюкозамина и хондроитина трябва да се купува отделно.
P.S! ох, само редактирам, но се присещам от време на време по нещо. преди време си дадох сметка, че когато пия нещата по отделно, още от сутринта се издувам с огромно количество вода. нали уж все да са разтворими, за да се приемат по-лесно и като видиш колко неща изпиваш, все разтворими, се оказва че количеството течности е значително. не че съм против водата, но някак си много става изведнъж. та от тогава си подбирам добавки, които хем да са разтворими и да не ми дразнят стомаха, хем да са в добра комбинация от съставки, за да не се издувам от многото течности, приети в кратко време. за някои от нещата, ако са в добра таблетна или капсулна форма, си ги взимам така, но това е рядко.
казаха ми да ги пия три пъти на ден ,след ядене че се усвоява по -добре ,нали е така
глюкозаминът и колагенът се усвояват като че ли най-добре след протеиново хранене.
кои са източниците на глюкозамин сулфата ,при предозиране и с хондроитин -кофти ли е?
ето още един по малко популярен продукт
който аз почнах да ползвам Артрогард
80 капсули са 25 лв
има 500 млгр глюкозамин и още 15 екстри дето не ги знам за кво са от вида семки от грозде и т.н.
но няма ходроитин
и май трябва да си взема отделно
дали има такава тема и за ходроитинът или квото там беше от сорта ве немога да му запомня името
на артро гарда пише че е най добре да се пие 30 мин преди ядене
затова се учудвам че хорат тук казват да се взема след храна
аз го вземам 3 пъти дневно
28.09.07
05:31
малко сс закъснение пиша ама я ми кажете тренирировките ще пречат ли на възтановяването на ставте и хрущялите, разбира се не говора за тежки тренировки а нормлни без мн мн изхвърляне на килограмите
28.09.07
14:41
Потърси продукти съдържащи :
- Глюкозамин Сулфат - 1500 милиграма
- Хондроитин Сулфат - 1500 милиграма
- Метилсулфонелметан - 2000-3000 милиграма дневно.
Сулфатните съедидинения се усвояват напълно в организма.
Optimum Nutriton, NOW имат качествени формули. Глюкозаминът и Хондроитинът вземи на NOW, а Метилсулфонелметанът на ON.
Курсът трае 2-3 месеца.
Когато се пие колаген, не е нужно да се пият прекурсори на синтезата като глюкозамин и хондроитин. Колагенът в Артивит е животински, тоест има идентичен аминокиселинен състав с човешкия. Когато е хидролизиран, то молекулите на аминокиселините се запазват максимално, усвояват се максимално и много по-бързо от глюкозамина и хондроитина влизат в метаболизма на ставния хрущял и във възстановяването му. Тоест, няма нужда от другите добавки. Хидролизираният колаген, освен това, повишава и количеството и гъстотата на вътреставната течност и така се намалява триенето на ставните повърхности. Също така укрепва и околоставните връзки. В Артивит се съдържат 7 г колаген. Съдържа и антиоксиданти, за да може, ако има натрупани отпадни продукти и токсини от околоставно възпаление или от повишена спортна активност да се изхвърлят. Съдържа витамини от група В и магнезий.
Прествалява желе, което се разтваря в чаша вода. Казват, че в такава форма активните вещества се усвояват в много голям процент за разлика от таблетарните форми. Максимална бионаличност се постигала след 48 часа и тогава колагенът успява реално да влезе в метаболизма на ставата. Това е, което успях д а науча до момента.
Не знам дали е уместно да ви пиша и колко струва.
Поздрав!
Joint protect - 57 leva/90 tabl.
Глюкозамин 250 mg
Хондроитинсулфат 200 mg
Метил-сулфонил-метан(MSM) 150 mg
Глюкозаминглюкан 150 mg
Хиалуронова киселина 50 mg
Цетил-миристолеат 50 mg
Екстрат от босфелия 50 mg
Ливадник 40 mg
Куркума 10 mg
Цинк 5 mg
Манган 1 mg
Качеството и състава си заслужават цената - 1 месец - 3 бр. дневно, после 1 бр. поддържаща доза
14.06.08
18:12
Има доста по изгодни формули за тази цена...
14.06.08
18:24
Има и по-добри предложения.
казано от NOW Foods България на 14.06.08, 18:12:
Има доста по изгодни формули за тази цена...
<Специално за ставните проблеми не видях по-изгодни формули, но пък си харесах други продукти, които са ми по-изгодни.
15.06.08
13:05
Дора57, какво ще се постигне с толкова малко количество на активно вещество? За ставни проблеми дозите са къде-къде по-големи от гореспоменатите.
1,5 до 3 грама глюкозамин сулфат
1 до 2 грама хондроитин сулфат
1 до 3 грама метилсулфонилметан
Отделно минерали и витамини :
500 mg Витамин C
15-25 mg цинк (оксид, глюконат, пиколинат)
1000-1200 mg калций (карбонат, цитрат и/или комбинирана формула с няколко източника на тази елемент - цитрат, карбонат, малат..)
800-1400 фосфор (хидроксиапатит)
300-500 mg магнезий (оксид за предпочитане)
3-5 mg манган
3-6 mg борон
400-1000 IU витамин Д.
За пълното възстановяване на ставния хрущал са нужни и големи количества омега 3 и 6, които да служат като лубрикант на ставните движения. Течно ленено или рибено масло по 10-15 мл три пъти дневно, като е добре да се редуват.
Аз само искам да дам един съвет, преди да предприемете покупки на подобни препарати, задължително се консултирайте с възможно най-кадърния ортопед, който може да намерите.
По лично мое мнение и личен опит, много често хората не си дават сметка за комплексността на материята и гълтат препарати, от който в най-добрия случай ефекта е никакъв.
15.06.08
14:00
tpd, когато си наясно с действието на дадени препарати, поне аз лично не се притеснявам да ги дозирам и приемам по мой начин, като разбира се не надвишавам доза, която би имала токсичен ефект.
tpd, ти да не си ptd?
Станков, абсолютно си прав, просто само с един препарат не може да постигнеш тези количества, даже витамин С трябва да е повече от 1 гр.
казано от Иван Станков на 15.06.08, 14:00:
tpd, когато си наясно с действието на дадени препарати, поне аз лично не се притеснявам да ги дозирам и приемам по мой начин, като разбира се не надвишавам доза, която би имала токсичен ефект.
tpd, ти да не си ptd?
С действията на препарата, даже и хората които го правят не са наясно, как ти би могъл да бъдеш...? :) Всеки сам си поема риска, аз мисля, че сам да дозираш е рисковано, за по сигурно трябва професионалист.
Примерно за парацетамола наскоро четах от сериозен източник, че тези които го удобряват за синтез, не са абсолютно сигурни във всички негови действия. Един вид само знаят, че е болкоуспокоително и работи.
16.06.08
13:55
Парацетамолът е химически синтезирано вещество, т.е е химия.
Глюкозамин, хондроитин и гореизброените не са :). Има си горна граница за токсичност, която и широкодостъпна за научаване от независими интернет-източници.
21.06.08
13:56
има един препарат мисля че е български,казва се ARTHROSYN,струва 26лв за не си спомням колко таблетки,но ако са 100 и найстина съдържа това което пише,си излиза направо евтино.
в 1 таблетка има
глюкозамин сулфат 500мг
хондротин сулфат 200мг
МСМ 200мг
Сега започнах курс с един нов продукт за 2008г казва се JOINT HEALTH на американската фирма SCITECNUTRITION,струва около 30лв за 60таблетки.Дозата е 3 таблетки на ден,в която има
глюкозамин сулфат 1000мг
хондротин сулфат 200мг
МСМ 750мг
бор 1,5мг
олио от онагра 250мг
натрий 25мг
магнезий 1мг
вит.Е 1мг
вит. С 60мг
Мнението беше редактирано от Ивайло Стайков на 21.06.08 13:56.