22.07.06
01:30
Здравейте, аз сум начинаещ в този спорт и искам да експериментирам с тялото си. от 2 месеца тренирам почти всеки ден, а от няколко години на моменти и накрая реших да си взема хранителна добавка. Тъй като съм на 22г, 186 и 76кг от магазина ми препоръчаха на Nutrim 1000г Junior, пише че в него има 53% суроватъчен протейн. Купих си го този протеин, но след това се прочетох някои неща в този форум и останах разочарован. Нищо хубаво за техният протеин. Опитах се да комплектовам информацията от този форъм за другите фирми, но не ми е много ясно, така че ако някой има желание да ми напише добрите марки за хранителни добавки, колко време трябва да ги пия, и през какъв период трябва да се сменят, в смисъл добавки за качване на маса и чистене за релеф. Другият ми въпрос е дали при вас се покачва кръвното налягане така че да ви заболи глава в някои случаи при клекове с щанга например и може ли тези добавки които за мен са чисти химиии да доведат до някакви проблеми ако не са качествени. Питам защото преди няколко година имах проблем със сърцето и белите дробове, и въобще бях зле здравословно и ме е страх от разни такива неша. Благодаря предварително.
еее никой не иска да пише, айде някой който има време да напише нещо, поне да ми напише някой колко време трябва да се пият добавки за маса и релеф през какъв период, не е сложно нали. Благодаря предварително
Няма определен период през който да редуваш добавки за маса и релеф. Когато решиш , че си се омазнил доста , минаваш на подходящата диета и започваш да взимаш добавки за орелефяване. За продължителността на прием не мога да говоря.
1/ Експериментиране с тялото е доста вредно нещо. Трябва да знаеш поне донякъде какво правиш/и да си сигурен/. Вземи чети статии то не се разказва на 2 на 3.//
2/ Тренировки всеки ден са супер безсмислени
3/ Прочети повече за аминокиселините и си прецени..
не се ебавай с тялото си, поне докато не разбереш кое как ти се отразява.по въпроса с добавките - сигурно има 1000000 мнения по въпроса.всеки определя сам за себе си кое му върши работа и кое - не.тук нещата опират и до финанси, но в твоя случай (2 месеца стаж) наблегни на качествени храни + добър хранителен режим засега.циклите за маса и релеф се различават не по добавките, а по начините на тренировка (и добавките са различни, но далеч не са най-важното).всеки сам си решава кога да качва и кога да изчиства - няма определени срокове.при сериозни натоварвания може да те заболи глава, може и свят да ти се завие.за това кое е “чиста химия” .... явно не ти е много ясно - основните хранителни добавки(протеин, аминокиселини) са “химия” колкото и пилешката пържола е такава.ако по някакви причини имаш притеснения да приемаш хранителни добавки - не са задължителни.това, което те ти осигуряват, можеш да си го набавяш спокойно с храната.
С разликата че това набавено от добавката например протеин за да го приемеш под формата на храна трябва да приемеш с него и доста др вещества а като го вземаш като добавка тои е възможно най чист(естествено зависи от качеството :) )
защо са безсмислени всекидневните тренировки, всъщност в седмицата почивам един два пъти най-много. Това мога да си го позволя защото дъмбелите и щангата са на една крачка от леглото ми, не давам пари за фитнес, а може би трябва да ходя в зала, защото има различни уреди. Това което правя вкъщи е от време на време лицеви опори, коремни и всеки ден си вдигам щангата по най-различни начини. Нямам кой знае какъв режим на редуване на мускулни групи, знам че това също е от полза. Също искам да питам, тежестите които се вдигат трябва ли да са подбрани така че да не мога повече от 8-10 повторения на серия да прая, защото гледам че тренировките за мускулна маса имат 8 повторения по 3 серии. За релеф предполагам трябва да са по леки тежести с повече повторения, за да се изгорят мазнините.