Кои са добрите добавки ?

22.07.06
01:30

Здравейте, аз сум начинаещ в този спорт и искам да експериментирам с тялото си. от 2 месеца тренирам почти всеки ден, а от няколко години на моменти и накрая реших да си взема хранителна добавка. Тъй като съм на 22г, 186 и 76кг от магазина ми препоръчаха на Nutrim 1000г Junior, пише че в него има 53% суроватъчен протейн. Купих си го този протеин, но след това се прочетох някои неща в този форум и останах разочарован. Нищо хубаво за техният протеин. Опитах се да комплектовам информацията от този форъм за другите фирми, но не ми е много ясно, така че ако някой има желание да ми напише добрите марки за хранителни добавки, колко време трябва да ги пия, и през какъв период трябва да се сменят, в смисъл добавки за качване на маса и чистене за релеф. Другият ми въпрос е дали при вас се покачва кръвното налягане така че да ви заболи глава в някои случаи при клекове с щанга например и може ли тези добавки които за мен са чисти химиии да доведат до някакви проблеми ако не са качествени. Питам защото преди няколко година имах проблем със сърцето и белите дробове, и въобще бях зле здравословно и ме е страх от разни такива неша. Благодаря предварително.

01.08.06
19:35

еее никой не иска да пише, айде някой който има време да напише нещо, поне да ми напише някой колко време трябва да се пият добавки за маса и релеф през какъв период, не е сложно нали. Благодаря предварително

01.08.06
20:21

Няма определен период през който да редуваш добавки за маса и релеф. Когато решиш , че си се омазнил доста , минаваш на подходящата диета и започваш да взимаш добавки за орелефяване. За продължителността на прием не мога да говоря.

01.08.06
21:28

1/ Експериментиране с тялото е доста вредно нещо. Трябва да знаеш поне донякъде какво правиш/и да си сигурен/. Вземи чети статии то не се разказва на 2 на 3.//
2/ Тренировки всеки ден са супер безсмислени
3/ Прочети повече за аминокиселините и си прецени..

01.08.06
22:32

не се ебавай с тялото си, поне докато не разбереш кое как ти се отразява.по въпроса с добавките - сигурно има 1000000 мнения по въпроса.всеки определя сам за себе си кое му върши работа и кое - не.тук нещата опират и до финанси, но в твоя случай (2 месеца стаж) наблегни на качествени храни + добър хранителен режим засега.циклите за маса и релеф се различават не по добавките, а по начините на тренировка (и добавките са различни, но далеч не са най-важното).всеки сам си решава кога да качва и кога да изчиства - няма определени срокове.при сериозни натоварвания може да те заболи глава, може и свят да ти се завие.за това кое е “чиста химия” .... явно не ти е много ясно - основните хранителни добавки(протеин, аминокиселини) са “химия” колкото и пилешката пържола е такава.ако по някакви причини имаш притеснения да приемаш хранителни добавки - не са задължителни.това, което те ти осигуряват, можеш да си го набавяш спокойно с храната.

01.08.06
22:58

[quote author=“FRANKO1”]основните хранителни добавки(протеин, аминокиселини) са “химия” колкото и пилешката пържола е такава.ако по някакви причини имаш притеснения да приемаш хранителни добавки - не са задължителни.това, което те ти осигуряват, можеш да си го набавяш спокойно с храната.

С разликата че това набавено от добавката например протеин за да го приемеш под формата на храна трябва да приемеш с него и доста др вещества а като го вземаш като добавка тои е възможно най чист(естествено зависи от качеството :) )

02.08.06
11:24

защо са безсмислени всекидневните тренировки, всъщност в седмицата почивам един два пъти най-много. Това мога да си го позволя защото дъмбелите и щангата са на една крачка от леглото ми, не давам пари за фитнес, а може би трябва да ходя в зала, защото има различни уреди. Това което правя вкъщи е от време на време лицеви опори, коремни и всеки ден си вдигам щангата по най-различни начини. Нямам кой знае какъв режим на редуване на мускулни групи, знам че това също е от полза. Също искам да питам, тежестите които се вдигат трябва ли да са подбрани така че да не мога повече от 8-10 повторения на серия да прая, защото гледам че тренировките за мускулна маса имат 8 повторения по 3 серии. За релеф предполагам трябва да са по леки тежести с повече повторения, за да се изгорят мазнините.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1