Мито за хранителни добавки???

27.07.06
21:36

Облагат ли хранителни добавки с мито или ги конфискуват?Има ли разрешена норма, която може да се вкарва за лично ползване и колко е тя?

SP

27.07.06
23:25

[quote author=“m0nst3r”]Облагат ли хранителни добавки с мито или ги конфискуват?Има ли разрешена норма, която може да се вкарва за лично ползване и колко е тя?

И аз това се чудя. Естествено американските имат мито ама не знам за какво количество вече не се смята за лично ползване. :?

28.07.06
19:32

Мито 25%
ДДС 20%

Общо 50% надценка на митницата + някои други такси...

SP

28.07.06
19:36

[quote author=“kao”]Мито 25%
ДДС 20%

Общо 50% надценка на митницата + някои други такси...

Процентите са ясни... важното е имали граница, при която не се начисляват и ако да, каква е тя. :roll:

31.07.06
19:38

Да и аз това искам да питам?

02.08.06
01:52

Аз поръ4вам от Испания от доста време и до сега не са ме облагали с нищо. Все пак гледам да не прекалявам / максимум 200$/. Моят съвет по-малки пратки / вярно е 4е големите са по-евтини но.../.

02.08.06
14:15

[quote author=“yoyo1”]Аз поръ4вам от Испания от доста време и до сега не са ме облагали с нищо. Все пак гледам да не прекалявам / максимум 200$/. Моят съвет по-малки пратки / вярно е 4е големите са по-евтини но.../.

а как са цените в Испания в сравнение с тукашните?човека, който ти ги взима от магазин за добавки ли ги взима или от фитнес център?

02.08.06
20:18

Преди няколко дни поставих въпроса за митото на http://Info.Mitnica.com Който се интересува - ето го и отговора:”Нормативно няма ограничение за количествата на отделните видове стоки, които се внасят или изнасят. Лимитиет са по отношение на тяхната стойност, като на безмитен внос подлежат стоки, чията собствена стойност не надвишава равностойностт на 100 евро. За хранителните добавки конкретно би се считало за нормално някакво количество, което е реално да бъде консумирано от едно лице за определен период на престой у нас. Това трябва да декларирате пред съответния митнически служител на входен граничен пункт и той да прецени дали количеството може да бъде третирано като за лични нужди и да бъде допуснато свободно у нас.”
Стигнах до извода, че не трябва да се надвишават 100 евро (лично бих се ограничил и на 70 евро за всеки случай ;) )и да се взимат различни добавки, за да не счетат, че ще се извършва търговия с тях.
По-здрави!

02.08.06
22:09

Е какво да не би на летището да ми отварят куфара.

Някой знае ли как стоят нещата с колетите и колко пари би ми струвало да ми пратят 5кг протеин от сащ.

03.08.06
04:13

m0nst3r
Не си ме разбрал. Аз живея в Испания и ги поръ4вам от Bodybuilding, и ви дадох като за пример сума  да нямате проблем за мито и ддс.
П.С. тези 200$ са с шипинг, така 4е наистина е около 100$

SP

03.08.06
11:45

yoyo1 законите и наредбите в България и Испания са други. :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1