03.08.06
23:50
Та разглеждах форумите насам натам....тъй като тренирам вече 3 месеца сериозни тренировки....реших че няма да е зле да опитам покачване на мускулна маса с някои хранителни добавки.Та ако можете да ми препоръчате някои протеини/аминокиселини.....
това съм аз - 185/75 !
04.08.06
00:58
Американски добавки най-добре или просто по-скъпи търси. Там е качеството.
[quote author=“Sportex”]Американски добавки най-добре или просто по-скъпи търси. Там е качеството.
Човек, който тренира от 3 месеца и сега започва да се интерисува от добавки този отговор нищо не му говори.
Сега моя съвет: Вземи си някакъв гейнър пий по 80-100 гр слуд трен. и аминокиселини преди, след трен, а можеш и сутрин и вечер. Има много марки на пазара така че зависи с какви средства разполагаш. На прилични цени може да си вземеш амино 1900 на genesis, гейнър muscle juice на ultimate
Мисля че това би било доста полезна информация за начинаещите...
Съвсем съм наясно че по скъпото е винаги по качествено...но все пак като за начинаещ...
забравих да допълня че по принцип залагам много на фитнеса със самото тяло и го практикувам от 1 година(лицеви/кофички/коремни/набирания....)И тъй като теглото ми остава на същотот равнище а и мускулната ми маса се развива повече на релеф...
Затова и се допитвам до вас нещо за качване и каква програма трябва да се спазва.за прилични цени но добро действие.Надявам се да има компетенти отговори в областа
04.08.06
17:38
тежки тренировки с базови упражнения, тежестта ти да е такава че да не можеш да правиш повече от 8 повторение за малко група, 10-12 за голяма.Наблягай на тяга, клек, лежанка.
относно добавките, основното е протеин /след трен. може с 2 лъжици декстроза/, ак, креатин, глутамин.
Последните 2 са по желание, но ако ще вземаш едно от двете, по добре събери малко пари и ги вземи на веднъж да направиш един цикъл 30-40 дни.
ако често правиш трен с тежестта на тялото и отделно ходиш на зала, 100 % претренирваш.повече трен не значи повече мускули
успех ти желая
благодарности...ще имам в предвид вашите решения,но ако е възможно някой да ми даде някой от тези добавки във “марки” и цени ако е възможно за да си направя сметка.незнам мисля да се огранича с нещо до около 30-40-50 лева за флакон а ако мога да се вместя в тези пари за някоя програма от типа - Протеини+Амино ще бъде още по добре.Чакам отговор
05.08.06
00:29
Повечето свестни протеини са от 40лв нагоре за кило. Марки ON, CN, Universal, Ultimate, Biotech и още други. По цената се ориентирай за качеството. Евтини аминки са на Genesis 1900, Universal 2700.
добре долу горе ме задоволяват цени от 40 лв.
и все пак можете ли да ме светнете за добра комбинация между добавки за по голям ефект .
А Universal-a + протеините как се приемат и например 110 таблетки от Universal amino 2700 за какво време ще стигнат и какъв резултат се постига.
http://www.fitnessbg.com/more.php?product=universal%20amino%202700
И още един въпрос ....кои протеини са по добри - Млечно яйчен или Суроватъчен (простете за невежеството ако това са две различни добавки)
05.08.06
15:24
Сутрин на гладно суроватъчен 30 гр- 2 супени лъжици.
преди тренировка около час може млечно яйчен, 15 мин преди трен 2 ак, веднага след трен 2 ак, след 30-40 мин 30 гр суроватъчен
преди лягане млечно яйчен
Моята идея за добавки:
сутрин витамини (рибено масло 2гр)
преди трен 2бр амино 1900
след трен 2бр амино 1900 + гейнър 80-100 гр/ сурватъчен прот. 30гр + декстроза 50-60гр
преди лягане 2бр амино 1900 рибено масло 2 гр)
сума за месец около за амин. - 1 кутия 23лв
гейнър /суроватка + дкстроза - 30-40 лв
витамини от 5 до15 лв
но да не забравяме храната!!!!!!!!
Храната разбира се е доста важна и аз от няколко месеца съм наблегнал главни на повечко телешко/свинско и пилешко месо+зеленчуци и плодове.
Дали можеш да ми кажеш например какъв ще да е ефекта в мускулна маса(кг) при редовно трениране и добра комбинация от хеанителни добавки за 2-3 месеца (за 1 месец).
Благодарим предварително
Ха, тава е строго индивидуално!!!!! Когато започвах да тренирам растях супер много без да приемам никакви добавки, след като видях, че вече нямам прогрес започнах да използвам добавки и отново дръпнах с много кг като мускулна маса и сила. Така че ако всичко ти е ок - тренировка, храна, почивка от допълнително прибавенита суплементи ще осетищ разликата. Но в кг никой не може да ти каже точно колко ще дръпнеш.
дам...прав си!всеки организъм реагира по различен начин на стимулантите и напрежението.
мерсим за съветите .
Все още приемам съвети от вас ..Тъй като съм нов в областа на допълнителните стимуланти ще ми е от полза ако имате с нещо друго да ме посъветвате.Програми..
Тази тема според мен няма да е полезна само на мен тъй като фитнеса у нас става все по популярен и много начинаещи се интересуват от това.