Стрии

21.09.04
23:33

Получих доста ситни стрии по вътрешната страна на бицепсите.Има ли някакъв начин да ги махна?

ВН

22.09.04
00:12

Ползвай търсачката във форума!

22.09.04
00:26

[quote author=“Freddie”]Получих доста ситни стрии по вътрешната страна на бицепсите.Има ли някакъв начин да ги махна?

На “какво” си? Бионабол? Или нещо друго задържащо много вода?

perlsite ... не си прав, и аз имам стрии без да съм пил нищо подобно. Проблема е като имаш суха кожа и тренираш здраво....

Дам, и аз имам стрии там и никога не съм пил таквоз животно. Отгоре на това се потя много, та и кожата ми едва ли е суха.
Май освен оперативно махане друг чалъм нямат. Тва е дереджето. Има някакви кремове за тен, други уж против белези и т.н. ама си говорим като че ли за слаб козметичен ефект и нищо друго.

22.09.04
12:55

[quote author=“s1lence”]perlsite ... не си прав, и аз имам стрии без да съм пил нищо подобно. Проблема е като имаш суха кожа и тренираш здраво....

Попитах “...Или нещо друго задържащо много вода?”. Очевидно без да се увеличава/намалява обема е трудно да се получат стриите...

22.09.04
14:16

Както казаха момчетата това си е до кожа. Аз имам стрии и по гърба, про това от адски много време - от 7-и клас, които са в резултат от растежа на височина.
Иначе няма начин ад заличиш стриите напълно - те избеляват с времето, стават от червеникави на сребристи, но пак личат ако се вгледаш.
А като причина за образуване, биват 2 вида - атрофични и тензионни. Атрофичните се получават при дефицит на хранителни вещества за кожата, а тензионните - при преразтягането й.

22.09.04
14:40

[quote author=“Eclipse”]Както казаха момчетата това си е до кожа. Аз имам стрии и по гърба, про това от адски много време - от 7-и клас, които са в резултат от растежа на височина.
Иначе няма начин ад заличиш стриите напълно - те избеляват с времето, стават от червеникави на сребристи, но пак личат ако се вгледаш.
А като причина за образуване, биват 2 вида - атрофични и тензионни. Атрофичните се получават при дефицит на хранителни вещества за кожата, а тензионните - при преразтягането й.

Да, но това определено не е от “нищо”  :wink:

SI

22.09.04
14:42

Аз явно не влизам във статистиката.
получих ги без рязки изменения в обема.
отзад на кръста и отстрани на задника към краката
не се бях вглеждал на скоро
но тия дни заради форума погледнах
еми тези на задника не успях да ги видя
а тези на кръста ми се сториха доста по-незабележими
е може би трябва да ида на очен лекар  :shock:

22.09.04
15:14

Брей, аз мислех, че само аз го имам този проблем. И на мен в горната част на краката сами се получили. Доста се бях поуплашил тогава, но явно е нормално...  :?

22.09.04
16:10

Аз ги получих от скотовото сгъване с щанга.Не го бях правил преди сериозно.После изведнъж ми хареса и почнах да го правя супер здраво.Мускулът се помпаше много яко!!!И докът се осетя- стрии.И то напълно симетрично - от вътрешната страна на бицепсите.И то с еднакви форми!!!

SI

22.09.04
16:20

и на един приятел така му стана
любима група му е бицепса
да е дръпнал 1-2 сантиметра на бицепса за 1-2 години
ама му се цепнаха като на теб
не съм го виждал скоро какво е станало
ама сигурно вече тренира с тениска с по-дълги ръкави :cry:

22.09.04
16:26

Явно че стриите са често срещан проблем.Един приятел в залата ми спомена за някви кремове по 50лв. които ги премахвали :?:

22.09.04
16:37

не съм чувал нещо да маха стриите (освен скалпел хехе) - с времето избеляват и почти не се виждат - наблягай на солариума през зимата, а през лятото - ясно на какво, с повечко тен не си личат, поне моите де.

22.09.04
17:19

Добре, изчеткахме си езиците.. (тази тема май е 3-тата изцяло и само за стриите)!
Дайте сега да напишем как да профилактираме!
Ясно е, че основни вещесттва изграждащи кожата и поддържащи нейната еластичност липсват!
Една от причините се крие във факта, че веществата необходими за подържането и са до голяма степен същите както и тези необходими за възтановяването на хрущялните тъкани, които от своя страна се износват много при тежките тренировки.
Например Глюкозамин е един от елементите които могат да помогнат в борбата със стриите, тъй като е основен изграждащ елемент и помага за увеличаването на кожната тъкан.
Много от хората трениращи в залата просто пренебрегват “спортните” витамини. Най-важните от тях за да профилактирате до голяма степен стриите са: E, D, F, A и C. Много от вас, ще кажат.. да но ние ползваме мултивитамини и минерални комплекси. Но истината е, че в 95% от случите това което пиете е твърде малко като количество/концентрация (а много от вас изобщо не използват).
Например: Spectrum Vite (което е аналог на Центрум) и се счита за един от най-добрите мултивитаминни комплекси съдържа въпросните витами в следните количества:
Е - 30МЕ
D - 400ME
A - 5000ME
C - 60mg

В “спортните” витамини на Universal Daily One:
Е - 100МЕ
D - 400ME
A - 10000ME
C - 250mg

Както виждате разликите са доста големи, а в обикновенните мултивитамини като СупраВит се съдържат няколко пъти по-малко витамини, дори и от тези в Spectrum.

Витамин F (или линолеова киселина) обикновенно изобщо не се и включва, което е още един недостатък.

Като добавка не може да не се спомене, че тези които има такива проблеми трябва да избягват всички медикаменти задържащи вода, като бионабол (и други силно задържащи вода стероиди). Креатина и дори Л-Глутамина задържат вода, което е достатъчно за да предизвикат стрии.

SI

22.09.04
18:22

а разликата в цената
между Universal Daily One и суправит как е
че аз пия от вторите

на суправита пише по 1 на ден ако не се лъжа
за активно спортуващи май 2

22.09.04
18:32

Мисля, че бяха около 30-35лв. 75 таблетки (на ден по 1).
Разликата м/у двете е съвсем ясно, че е огромна, но дори в аптеката ако попитате, ще ви кажат, че СупраВит са слаби витамин и сигурно ще ви препоръчат по-качествени. Но витамините не са единствения проблем...

22.09.04
21:44

аз също пия daily one на universal и съм им голям фен, на практика не съм ги сменял последната половин година. В дни без силова тренировка даже си вземам по половин таблетка, така ми казаха в магазина, така че въобще не излиза скъпо.

22.09.04
23:21

A от къде може да си купя Universal Daily One? има ли в аптеките или трябва да се ходи по магазините.....

22.09.04
23:35

[quote author=“garo_viper”]A от къде може да си купя Universal Daily One? има ли в аптеките или трябва да се ходи по магазините.....

В аптеки не съм го виждал.. Отскочи до Пиротска 12.. предполагам, че и в Power & Beauty ще го откриеш :)

23.09.04
00:10

oк - и аз там мислех да отида

23.09.04
20:15

Днеска ходих до Пиротска 12 и си взех едно шишенце- значи да кажа ако някой се интересува (sinner) - цената е 28.80лв за 75 таблетки, което даже излиза май по-евтино и от Суправит :roll:

23.09.04
20:18

Те Суправит са за “жълти” стотинки.. но не там работата  8)

24.09.04
12:02

http://www.medinfo.bg/farma/reklami/cicatrin.htm

Подобен на “Контрактубекс”.

24.09.04
13:16

Хора, Контрактубексът не е за стрии, а за съвсем друг тип белези - такива останали от рани, образувани от съединителна тъкън! не бъркайте двете неща!

24.09.04
19:46

[quote author=“Eclipse”]Хора, Контрактубексът не е за стрии, а за съвсем друг тип белези - такива останали от рани, образувани от съединителна тъкън! не бъркайте двете неща!

и няма ли поне малко да помогне срещу стриите?

JO

24.09.04
20:46

B12

25.09.04
11:10

[quote author=“garo_viper”][quote author=“Eclipse”]Хора, Контрактубексът не е за стрии, а за съвсем друг тип белези - такива останали от рани, образувани от съединителна тъкън! не бъркайте двете неща!

и няма ли поне малко да помогне срещу стриите?

Не ми се вярва да ти кажа, стриите и белезите от рани нямат много общо. Лично съм ползвал най-различни кремове против образуването и за прамахването на стрии, но особен резултат не съм видял, новите стрии просто избеляваха по-бързо. Иначе пак се цепя - такава ми е кожата  :cry:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1