22.09.04
00:34
За какви методи се сещате, как най-ефективно можете да събудите желанието на някой да тренира, да се занимава активно с бодибилдинг ? Възможно ли е това или човек сам трябва да реши ? Вие сами ли решихте, или някой ви запали ?
Всяка система (разбирай в случая човек) се стреми да запази текущото си състояние и се противопоставя на всякакви външни промени. Това е перефразиран закона за запазването на енергията. Захващането с нещо ново винаги изисква енергия, така е и с бодибилдинга, който изразходва не само физическа, но и психическа енергия. Но след като потренираш известно време, след като свикнеш, след като по прочетеш малко инфо от тук от там и в един момент ББ се превъща в начин на живот: по-добра физика, по-здравословно хранене, по-добро възтановяване и изобщо живот, нещо от което не можеш да се откажеш (поне докто си жив) :wink:
Не знам дали има такъв начин ако човекът, който искаш да накараш да влезе в залата сам не го поиска и решида го направи. :( И аз се опитвам да мотивирам две момчета да започнат да ходят на фитнес но засега бозуспешно за съжаление. Ако някой все пак има идея нека я сподели. 8)
22.09.04
10:42
Може. Аз вече дадох идея. Трябва преди всичко другарите му да тръгнат на фитнес. Най - вероятно ще го дръпнат и него, особено ако някой от тях се ползва с голямо уважение от въпросния човек. Също така трябва да не е абсолютен мързел. Може и допълнителни стимули - списания, филми и т.н.
22.09.04
11:19
Аз лично сам проявих желание да тренирам.Пробвал съм да водя доста момчета и едно момиче в залата ,но всеки се отказа в последствие по една или друга причина.Просто няма смисъм да насилваш някой които не иска да тренира.В противен случй ще ти казват “Мързи ме”,”Много ми е тежко и трудно”,”Нямам време”,”Омръзна ми едно и също” и много други.Заведи този който искаш да тренира с теб поне веднъж-накарай го да дойте с тебе просто от любопитство,а оттам нататък остави го той да решава дали да тренира.В мен лично от първия път когато стъпих в залата и видях “момчетата” се запали искрицата.Като допълнителен стимул можеш да използваш списание “Мускули и Фитнес” и на http://raytitusjames.data.bg/ си изтегли Ronnie Coleman - The Unbelievable.avi.Ако това не помогне незнам :roll:
Аз кат си барна мазния корем и бегам към залата :lol:
Наистина снимки на хубави тела могат да те вкарат в залата.
Не е задължително да е някакво животно от калибъра на Рони :)
Все пак... сме хора :Р
22.09.04
11:49
[quote author=“gotcha”]Аз кат си барна мазния корем и бегам към залата :lol:
Наистина снимки на хубави тела могат да те вкарат в залата.
Не е задължително да е някакво животно от калибъра на Рони :)
Все пак... сме хора :Р
Аз не искам да стана като Рони,а и да искам немога!Просто филмчето ме надъхва и провокира мигновено желание за тренировка !!! 8)
За мен такова филмче е “Pumping Iron” с Арни.
Просто го гледам и тичам в залата :)
24.09.04
18:54
Като се замисля, сред моите приятели и познати май няма такъв, който никога да не е започвал тренировки, било то в зала или в домашни условия. Значи явно мотивацията да се започне е налице. Обаче за да продължи сериозно трудно ще може да го навива някой друг, ако той самият не намира смисъл за себе си. Според мен масово хората се отказват заради измамните очаквания, с които са започнали да тренират - че стават бързо и лесно нещата. Ако се поставят реални за конкретния човек с оглед нивото му, възможностите му, времето, с което разполага и т.н. цели, които да се превземат стъпка по стъпка, той ще вижда резултат и ще му е по-лесно да се мотивира.