зехтин

07.08.06
14:02

Здравеите почнах нвд и мисля да си взема зехтин,защото да готвиш с олио когато си на нвд както знаете не става.Проблема е че вчера ходих в магазина и там имаше сигурно 50 вида зехтин.имаше от 5 и от 15 или 20 лева.мове ли да ми каве нчкои каква е разликата и ваобще трябва ли зехтина да е скъп за да е подходящ за нвд?тия от 5лв.бяха със съдържание на зехтин към 25% и 75% някакво масло там>може ли да си взема такъв ше свърши ли работа като съм на нвд?е знам че сигурно и наи евтиния зехтин е по добре от олио но все пак даите някаква препоръка кажете вие какъв ползвате-няма да е реклама плс кажете.знам че въпросите ми може да ви се струват тъпи но всичко е важно за една добра диета.

CR

07.08.06
14:26

КОлкото по-скъп - толквао по-зелен на цвят и съответно толкова по-ка4ествен
цитирам компетентни хора
според мен тва с 25 % зехтин не е мн зехтин

07.08.06
14:43

Екстра Върджин търси

CR

07.08.06
15:23

Costa D’Oro става ли?

07.08.06
15:42

става. но по-добър е Minerva

GU

07.08.06
22:24

Borges - Extra virgin боровинке. Пия когато се сетя по една супена лъжица сутрин на гладно. Много полезна смаСка

08.08.06
03:11

Зна4и търси virgen extra с киселинност 0.4 / с 1.0 е много по тежък /. Ако го използваш само за готвене може и да е зелен, ако и за друго светло кафеникъв и да не е в пластмасова бутилка.

08.08.06
21:22

на Monini и Carapelli е най-добър няма две мнения италианците разбират от зехтин. Друг въпрос е че са малко дебели цените им, но вчера видях в Метро има на Monini на примоция - 1л за 13лв. Аз само такъв ползвам особенно лятото със салатите.

11.08.06
16:22

зехтина се дели на 3 вида

помаче, чист  и екстра върджин

екстр та е най качествения
получен от студено пресоване на маслини
при него е важна кисилиноста наистина

другите са по зле


работа е като при производството на алкохол

от качествено грозде
се правят но няколко продукта с един и същи материал

изполвайки спец технологии

се получават една добра ракия, после средна ръка вино и накрая евтино вино за стотинки

зависи колко и как умиват казаните
:)

не ми е ясно защо казват че зехтина има аромат

според мен на нищо не мирише
и затова е готин
щото олиото много често смърди на тежко и скапва салатите
въпреки че  не е старо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1