08.08.06
22:40
здравейте,
искам да попитам дали ще е удачно да започна да закусвам мюсли при положение че искам да свалям килограми. До сега съм закусвала или домати със сирене, или 1 филия пълнозърнест хляб. Тук става въпрос за онова мюсли което се кисне във вода, а не за онова на Nestle, защото аз доколкото знам то е доста калорично?
п.п. : И да го ям с прясно мляко( ама не обезмаслено)
Мерси предварително! :D
Ами сутрин разбира се,че няма проблем...ама гледай млякото да е до 3% масленост...
няма никакъв проблем да закусваш това,защо не пробваш с овесени ядки,те също са много вкусни,ако си ги направиш по начин по който на теб ти харесва.А за млякото,гледай да е кисело и по възможност процента масленост да е 0.1%,на Верея,нищо му няма..
09.08.06
14:24
нищо му няма освен, че е бъкано с нишесте = въглехидрати
Същото можем да кажем и за всички останали млека не мислиш ли? Никога не можем да сме сигурни 100% в храната която консумираме,изключвам вариянта ако сами си приговтвяме всичко..
09.08.06
14:51
А в какво количество горе долу мога да ям. В смисъл колко супени лъжици или нещо такова? Нормално ли е 2 супени лъжици мюсли? Малко ли е това или е много?
Мерси! :?
09.08.06
15:47
честно казано не мисля че масленоста в млякото е голям проблем, все пак мазнините от млечните продукти са най-лесни за усвояване (в смисъл за ползване за енергия). 3.6% не мисля че ще промени много диетата говорим за някви 16-18 гр мазнини. и то при положение че е верен етикета ! изразено в калории не е много , защото въглехидратите са по малко.
:)
честно казано не мисля че масленоста в млякото е голям проблем, все пак мазнините от млечните продукти са най-лесни за усвояване (в смисъл за ползване за енергия). 3.6% не мисля че ще промени много диетата говорим за някви 16-18 гр мазнини. и то при положение че е верен етикета ! изразено в калории не е много , защото въглехидратите са по малко.
:)
Да,точно това и аз си помислих като го написах предния пост,но то си зависи от хранителния режим на човека,все пак ако преди това си изял една чиния подправена сушена сланина+печена кожа от прасе,млякото ще ти дойде тамън - хаха :lol:
[quote author=“sweet_peach”]А в какво количество горе долу мога да ям. В смисъл колко супени лъжици или нещо такова? Нормално ли е 2 супени лъжици мюсли? Малко ли е това или е много?
Мерси! :?
2 супени лъжици са малко според мен гледай някъде към 50-60 грама мюсли максимално...
09.08.06
16:45
което е около 3 пълни лъжици
09.08.06
16:53
благодаря за отговорите. от другиден ще започна с мюслито. исках да попитам каква друга диетична закуска мога да ям освен мюслито и овесените ядки. дайте някакви идеи защото само мюсли... де да знам. то омръзва само едно и също да ядеш.
мерси!
09.08.06
17:00
яйце и домат
кисело мляко и плод, може и малко мюсли вътре :)
09.08.06
19:06
Мерси, ще пробвам! :wink:
Аз пък си хапвам мюсли от това на Нестле http://www.sklepabc.pl/index.php?s=139173&c=176&pr=
с кисело мляко елена и до сега не съм забелязала да съм качила (тегля се много, много, много редовно!!!) А що се отнася до мюслито за, което евентуално говориш - фитнес с един силует на кутията мда..то е ужасно и е пълно със захар. Вкъщи имам една кутия така си и стои ;-)