09.08.06
21:14
В понеделник не сварих хубаво яйцата. Обаче вместо да ги хвърля аз се мъчих да ги ям и сега (сряда) нямам апетит, гади ми се и имам растройство. Да не съм се натровил? Какво да правя?
Вчера (вторник) пък си купих една кора яйца (70гр. яйцето). Май са развалени, защото днес (сряда) като ги сварих белтъка мирише на лошо. И тоя път няма да се мъча да ги ям. Писна ми от тия яйца. Сега като нямам апетит немога да си спазвам режима, стане време за ядене апък на мен не ми се яде. Дори и от пражолата зе да ми се кади и се чуда какво да правя.
Обмислям варянт в който да махна яйцата и изварата и да ги заменя с подходящ протин. Ако може ми предложете нещо.
Също от както съм на диета (близо 10 дни) винаги имам 1 или 2 пъпки по лицето, а обикновено те ми се появяват когато ям сладко (например вафли фокус). От яйцата ли са?
Ето ми диетата:
7:00-7:30 ’ Велоергометър
8:30 ’ Белтък(150-180гр) + Извара( 100гр)
9:30 ’ Овесени ядки(100гр) с мед(15-20гр)
11:20-12:00 ’ Тренировка
12:30 ’ Пилешка паржола(150-200гр) + Домати(200-300гр) + Сирене(30гр) + Черни маслини(50гр с костилка) + зехтин (5-10гр)
15:30 ’ Пилешка паржола(150гр) + Домати(200-300гр) + Сирене(30гр) + Черни маслини(50гр с костилка) + зехтин (5-10гр)
18:30 ’ Пилешка паржола(150гр) + Домати(200-300гр) + Сирене(30гр) + Черни маслини(50гр с костилка) + зехтин (5-10гр)
21:30 ’ Белтък(150-180гр) + Извара( 100гр)
23:00-7:00 ’ Спане
Темата беше редактирана от emzo на 02.08.10 18:04.
09.08.06
21:24
тия 10 дни диета по колко яйца ядеш на ден? и преди диетата колко често ядеше яйца?
освен, е може да са развалени щом миришат, може да имаш или да си развил някаква алергия, ако си почнал да ядеш мн яйца
иди на лекар
Ям белтъка от 8 яйца. А преди да започна диетата вобще не ядях яйца дори и на великден.
1/ Дали яйцата са твърдо или рохко сварени няма никакво значение. Може сурови да ги изядеш, ако яйцата са пресни, няма да има проблеми.
2/ ... абе нещо не ти схванах ситуацията, малко объркано обясни :)
3/ Ако си се натровил до сега да си в несвяст и/или в болница. Внимавай да не се психраш сам.
Ако наистина имаш съмнения, бягай при лекаря си.
09.08.06
23:48
Приятел не се плаши това 100% не е от яйцата ако им имаше нещо на тях до сега щеше да си в много по сериозна ситуация по време на НВД аз съм ям в продължение на месец и повече по 18 белтъка на ден и нищо ми е нямало. По скоро те е треснал някой вирус до няколко дни ще премине може и още утре да си екстра. Относно това че не ти се яде колкото и да не ти се яде трябда да ядеш и на мен от пилешко ми се е гадило но съм го ял, освен това в момента е лято и е нормално апетита да не ти е толко изострен.
Иди за една кръвна проба / те в лабораториите знаят какво да изледват /, може да е от много неща-лято е. А за яйцата внимавайте тези два месеца, може да ги намалите малко.
10.08.06
01:21
ако не премине до 3-4 дни наистина може да отидеш да си направип една кръвна проба и да се консултираш с лекар но с поред мен до 1-2 дни трябва да премине и на мен по някой път ми се е случвало подобно нещо.
вирус е
много е модерен
върви и в бургас и в софия
тия дни
сигурно и на други места
минава за 2-3 дни като само един ти е така зле?
щом имаш разстройство
трябва да внимаваш да не се обезводниш
вземи си имодум
на всеки дрисък по едно изпиваш като май не надхвърляш 6 пъти
ама питай аптекарката за повече
XAxaxa… само филма за птичия грип не сте му вкарали :) Като ти е зле и имаш разтройство и такива неща несе чете из форумите ами се ходи на чичо доктор. Те хората са го измислили :) Айде марш ;)
10.08.06
07:40
Може просто да е направил алергична реакция щом преди тва не е ядял яйца
Ей сега изядох 4 белтъка (160гр) и изпих 100гр извара. Обаче ходих да си купя яйца от магазина, защото тези които взех вторника мисля че са развалени. Просто само като си спомня миризмата им ми се повдига и не ми се яде. Можеби растройството е от недобре сварените яйцам, а загубата на апетит е от развалените яйца от които изядох 2 белтъка т.е. 100гр.
Спомням си че понеделник беше студено и валеше дъжд, а аз по фанелка и къси гащи ходих на фитнес. Като свърших тренировката бях потен и като се прибирах валеше дъжд и газих из локвите. Да не би нещо да ме е фанало (например тоя вирус за който говорите). Обикновенно така може да се разболея обаче нямам марсли, кашлица и температура.
Виж какво тука всеки може да ти даде разни съвети, но ако до ден макс. два не отшумят тези “ефекти” отивай на лекар.Мене ме хвана минлата година пневмония за 1 час ма*ицата и гадна (вирусна).
10.08.06
11:08
има вирус аз сам от хасково тука в на6та махла половината ги изкара корем недеи са тревожи 6е мине
10.08.06
11:58
[quote author=“wizard_m”]В понеделник не сварих хубаво яйцата. Обаче вместо да ги хвърля аз се мъчих да ги ям и сега (сряда) нямам апетит, гади ми се и имам растройство. Да не съм се натровил? Какво да правя?
Вчера (вторник) пък си купих една кора яйца (70гр. яйцето). Май са развалени, защото днес (сряда) като ги сварих белтъка мирише на лошо. И тоя път няма да се мъча да ги ям. Писна ми от тия яйца. Сега като нямам апетит немога да си спазвам режима, стане време за ядене апък на мен не ми се яде. Дори и от пражолата зе да ми се кади и се чуда какво да правя.
Обмислям варянт в който да махна яйцата и изварата и да ги заменя с подходящ протин. Ако може ми предложете нещо.
Също от както съм на диета (близо 10 дни) винаги имам 1 или 2 пъпки по лицето, а обикновено те ми се появяват когато ям сладко (например вафли фокус). От яйцата ли са?
Ето ми диетата:
7:00-7:30 ’ Велоергометър
8:30 ’ Белтък(150-180гр) + Извара( 100гр)
9:30 ’ Овесени ядки(100гр) с мед(15-20гр)
11:20-12:00 ’ Тренировка
12:30 ’ Пилешка паржола(150-200гр) + Домати(200-300гр) + Сирене(30гр) + Черни маслини(50гр с костилка) + зехтин (5-10гр)
15:30 ’ Пилешка паржола(150гр) + Домати(200-300гр) + Сирене(30гр) + Черни маслини(50гр с костилка) + зехтин (5-10гр)
18:30 ’ Пилешка паржола(150гр) + Домати(200-300гр) + Сирене(30гр) + Черни маслини(50гр с костилка) + зехтин (5-10гр)
21:30 ’ Белтък(150-180гр) + Извара( 100гр)
23:00-7:00 ’ Спане
Мой човек има голяма вероятност проблемите ти да идват от яйцата , но може и да си барнал някое гадно вирусно :cry: затова по добре отиди на лекар . :!:
10.08.06
12:51
[quote author=“tpd”]1/ Дали яйцата са твърдо или рохко сварени няма никакво значение. Може сурови да ги изядеш, ако яйцата са пресни, няма да има проблеми.
2/ ... абе нещо не ти схванах ситуацията, малко объркано обясни :)
3/ Ако си се натровил до сега да си в несвяст и/или в болница. Внимавай да не се психраш сам.
Ако наистина имаш съмнения, бягай при лекаря си.
То съдържа много протеин (белтък) ,витамини и минерали, но наред със тях и значително количество холестерол (в жълтъка) ,който за щастие не може да се усвои напълно. А дори и абсорбиран голямо количество от него се използва за синтезирането на полови хормони, а овен това той е и основната съставка на клетъчната стена. Премахвайки жълтъка, вие ще отстраните всички мазнини, но губите до 40% от протеина на яйцето, витамините и минералите. А освен това се нарушава баланса на аминокиселините. Затова е необходимо на няколко белтъка да се оставя един жълтък, който ще спомогне за по доброто усвояване на полезните съставки на яйцето. Яйчния белтък е най-качествения и лесноусвояващ се протеин.
Консумирано в сурово състояние яйцето по-трудно се абсорбира. Ензима който пречи на усвояването им се разгражда при високи температури. А и не по маловажна причина е солмонелата . Според последните изследвания на 10 000 яйца едно е заразено със солмонела. Годишно в света от солмонела умират от 200 до 5000 души. Ниските и високите температури я унищожават.
Вие убихте човека. Лято е, върнал се е изпотен от тренировка, газил във водата много ясно веднага стомаха ще се разгневи.
аз се прибрах от слънчев бряг в събота, и ме хвана същото лайно, още ме държи, нямам апетит, корема леко подут, и разтройство.
и на мен ми казаха имодиум, ще видим утре как и ако не съм се оправил ще взема, че вече 3 дена не ям почти...