27.04.06
22:19
Здравейте :) Много се радвам че има такъв форум с добри хора като вас. Аз съм поредното отчаяно момиче, което иска да има хубаво тяло. Тренирала съм плуване и тенис на корт обаче така се случи че ученето (7 клас) ме накара да спра. Сега съм 11-ти клас и три месеца тренирах аеробика, беше хубаво и ефективно но ми се наложи да спра заради времето отново. Вече около месец ходя на фитнес, обаче лошото е че незнам какво всъщност трябва да правя когато съм във фитнеса. Връткам си на колелото и понякога ми се събира около 1 час и правя разни други избирателни неща, но май нищо не постигам. Иска ми се да тренирам целенасочено. Сега да ви обясня какво искам да направя. На 17 години съм, 163см около 63кг. Искам да отслабна видимо (тъй като докато бях на аеробика не свалях килограми защото ги превръщах в мускули). Искам да стегна бедрата и ръцете, не искам да развивам гърба (защото е ок) и пръсците (ако е възможно) а да също и коремната обладт, но това става с коремни преси. Това е с две думи казано. Иска ми се някой да ми даде съвет какво да правя или къде да си намеря подобна програма. Аз гледах тук в сайта разни програми за жени, но не искам щанги и разни такива. Надявам се някой да има добри идеи :) Благодаря предварително.
27.04.06
22:55
http://www.bb-team.org/women/000293.php ето тази програма е екстра само махни по две упражнения на всяка мускулна група с изключение на корема(най-добре такива които не са ти ясни как се прават) защото доста множко серии ти се събират съмнявам се да издържиш, кардиото накрая от 30 мин тичане може да го замениш със 30мин велоергометър. Другото което е пишеш: че не искаш да развиваш гърба защото е “ок” , това не ознaчава че не трябва да го тренираш. Освен това корема не се оправя с коремни преси само, кардиото е истината. Набелгни и на диетата доста има изписано в сайта за хрантелните режими.
Ако си добре с английския в този сайт ще намериш доста позлезни неща особено в тези статии като тази примерно
http://bodybuilding.com/fun/trans66.htm
Ето тук целия списък “trans of the week” - http://bodybuilding.com/fun/trans.htm
28.04.06
10:18
да го замени в случай че неможе да направи 30мин тичане. А и не е задължително само тичане може да ги сменя за да има някво разнообразие.
:) Ами... не е много умно така. Сега и заради ученето в 12 пак ли ще спредш спорта? Човек без спорт неможе според мен.
Ако искаш да напредваш отдели време да се научиш как стоят нещата във фитнеса, като прочетеш достатъчно от инфото в сайта. Като отделят особенно внимание на храненето, защото то можеделира, а не самата тренировка.
Успех
Нямам намерение да спирам със спорта тъй като той стана неразделна част от ежедневието ми. А и вече съм достатъчно голяма да си разпределям времето, то това ми беше проблема. Както и да е това са други неща. Ще пробвам с тази програма пък да видим до какво ще доведе. С хранителните режими няма проблем. Единствното което ми пречи са сладките неща. Но сега съм се взела в ръце да ги спра! Тогава няма да имам никакви проблеми. Сега намерих една добавка (хапчета) както искате го наречете, което предотвратява глада за сладко, и днес пих първата таблетка и да ви кажа ли обнадеждена съм не ми се дояде сладко цял ден (това не се случва иначе). Много ви благодаря:) от понеделник се захващам с тази програма пък дано ме докара до някъде. Този сайт на английски ще го разглеждам но утре. Нямам никакви проблеми с английския така че ако някой има някво инфо на английски няма проблем. Ако някой се сети нещо друго или вие имате въпроси аз съм наоколо :) Много ви благодаря пак!
Peppy, ще те помоля да ни информираш как върви.
Най-важното е да си поставиш цел. Да знаеш какво искаш да постигнеш. Аз в момента съм на диета и то на много много трудна поне за мен. Пия хранителни заместители 3 пъти на ден, казва се Reduction. Ефекта е поразителен. Първите два дни свалих 2.5 КГ (като се има в предвид че минали месец свалих 8кг с друга диета) а сега си свалям по половин килограм на ден вече 4-5 дни. Сутрин рано и вечер късно имам чувството че умирам, но няма начин. Няколко съвета от мен:
Колкото и да си гладна, опитвай се да се наслаждаваш на храната и да я консумираш бавно. Аз лично си нарязвам пилешките пържоли на малки парченца, за да ям по-бавно. Както се знае, на организма му трябва около 20 мин за да стигне до мозъка “сигнала” за ситост.
Пий повече вода. Когато си гладна, опитай да пиеш вода и да си намериш някаква работа. Гледай да стоиш по-далече от храни и най-вече от сладко. Разбирам те, защото и аз бях доста “пристрастен” към шоколадови и захарни изделия.
Пожелавам ти да имаш воля, да бъдеш силна и да постигнеш това което искаш.
02.05.06
18:19
здр maniacbg!
Може ли малко повече обяснения за диетата която спазваш! Много бързо сякаш сваляш килограми:)
11.05.06
15:13
съвет от жена на 45+ с мерки 165/53, преди 4 години бях 70кг, нямам целулит, нямам подкожна мазнина, бая от годините ми ги няма
тичай всеки ден по 30 мин на пътеката
след което карай колело поне 15 мин
направи малко упражнения за ръце и бюст, гирички, или на уред, към 20,30 пъти
прави поне 100 коремни преси, на намаляващи серии и с наклони встрани
50-сетина клякания, с качена пета поне на 3-4 см от земата/подлагаш нещо твърдо и стабилно под петите/
и така всеки ден без да бързаш и без да се отчайваш, в началото нищо не става, после тръгва
ядеш месо, нискомаслени млечни продукти, зеленчуци и плодове, мед/ако можеш/, пиеш сокове от квото ти падне и Л-карнитин 30 мин преди спорт
забравяш за тестените изделия и захарта, не като диета, а изобщо - “кой ял, ял”
е без крайностти, бонбон като те почерпят си го хапни с кеф, въпроса е да не си купуваш сладории
тва е начина, друг няма, бая сам го търсила
това, което flowerer каза много ми допадна. аз самата съм 68 при 172 и имам сериозна нужда да сваля килограми и най-вече да приема спорта като начин на живот. Едва от 3 седмици ходя на фитнес, но се чувствам много добре и макар и да не съм свалила и един кг не искам и няма да се отчаявам и спирам. Винаги ми е било адски трудно да пия вода, но сега си държа чашата пълна с вода на бюрото пред мен и всеки пък като я погледна и пийвам по малко. От всичко, което чух и прочетох също осъзнах, колко важно е тичането и кардио упраженията за сваляне на килограми.
Затова успех и ще се радвам след няколко месеца да споделим постигнатите резултати:)
Flowerer, чета това което си написала и се възхищавам от постигнатото. Браво.
Само да изкажа лично мнение за соковете. според мен не е много уместно предложение. Соковете са концентрирани със захар + допълните въглехидрати които си притежават плодовете. Разбира се човек трябва да намалява „любимите” храни постепенно в противен случай се отказва преди да започне.
Храни, който спомагат при диетите е грейпфрут, канела, зелен чай и люто. Според мен Peppy на първо място се опитай да намалиш шоколада и постепенно всяка седмица по една любима изненадка (бисквитки, сладолед, газирано, сочните плодове). Наистина лесен начин за топене на мазнини няма. Успех.
09.08.06
12:19
[quote author=“flowerer”]съвет от жена на 45+ с мерки 165/53, преди 4 години бях 70кг, нямам целулит, нямам подкожна мазнина, бая от годините ми ги няма
тичай всеки ден по 30 мин на пътеката
след което карай колело поне 15 мин
направи малко упражнения за ръце и бюст, гирички, или на уред, към 20,30 пъти
прави поне 100 коремни преси, на намаляващи серии и с наклони встрани
50-сетина клякания, с качена пета поне на 3-4 см от земата/подлагаш нещо твърдо и стабилно под петите/
и така всеки ден без да бързаш и без да се отчайваш, в началото нищо не става, после тръгва
ядеш месо, нискомаслени млечни продукти, зеленчуци и плодове, мед/ако можеш/, пиеш сокове от квото ти падне и Л-карнитин 30 мин преди спорт
забравяш за тестените изделия и захарта, не като диета, а изобщо - “кой ял, ял”
е без крайностти, бонбон като те почерпят си го хапни с кеф, въпроса е да не си купуваш сладории
тва е начина, друг няма, бая сам го търсила
Евала , ти си пример , че за тоя спорт няма значение възраста стига желание да има . :P
Погледнах програмата която Reji Millar e препоръчал обаче имам въпрос- по колко упраж да се правят за дадена група и по колко серии.и един път в седмицата за крака не е ли малко, а пък от друга страна кардио и упр. за крака няма ли да дойде много натоварващо.
Благодаря.
Ами аз не разбирам много обаче от опит и от консултиране знам краката и кардио в един ден не се прави. То няма логика.
А при жените обикновено се набляга на идеята с по малко тежести и повече повторения. Аз правя 4х20, но разбира се с течение на времето променяш и тежестите защото тялото ти свиква и след това само се заблуждаваш че правиш нещо.
[quote author=“TedyK”]Ами аз не разбирам много обаче от опит и от консултиране знам краката и кардио в един ден не се прави. То няма логика.
А при жените обикновено се набляга на идеята с по малко тежести и повече повторения. Аз правя 4х20, но разбира се с течение на времето променяш и тежестите защото тялото ти свиква и след това само се заблуждаваш че правиш нещо.
И кой гений ти го каза това?
[quote author=“tigra”][quote author=“TedyK”]Ами аз не разбирам много обаче от опит и от консултиране знам краката и кардио в един ден не се прави. То няма логика.
И кой гений ти го каза това?
кое? да не тренираш краката + кардио в един ден ли?
Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
[quote author=“TedyK”]Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
Не,не блъскам 1.30 за каквото и да било.Както и не тичам 30-45 минути на пътеката.Изпозлвам главата си като тренирам!Затова и постигам това,което си пожелая:)
Тези безконечни тренировки можеш да си ги позволиш само ако взимаш яко стимуланти.
Един пример,елеметарен!Как се съчетава тренировка за крака с кардио.Искаш да чистиш-правиш си силовата тренировка(която не бива да трае повече от 30-40минути) след нея си правиш кардиото(макс 20минути).
[quote author=“tigra”][quote author=“TedyK”]Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
Не,не блъскам 1.30 за каквото и да било.Както и не тичам 30-45 минути на пътеката.Изпозлвам главата си като тренирам!Затова и постигам това,което си пожелая:)
Тези безконечни тренировки можеш да си ги позволиш само ако взимаш яко стимуланти.
Един пример,елеметарен!Как се съчетава тренировка за крака с кардио.Искаш да чистиш-правиш си силовата тренировка(която не бива да трае повече от 30-40минути) след нея си правиш кардиото(макс 20минути).
това звучи като за начинаещи. То не си заслужава да горя бензин до фитнеса, ако ще правя кардио 20 мин.
[quote author=“TedyK”][quote author=“tigra”][quote author=“TedyK”]Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
това звучи като за начинаещи. То не си заслужава да горя бензин до фитнеса, ако ще правя кардио 20 мин.
Ходи пеша;)
И успех в начинанието !:)
[quote author=“tigra”][quote author=“TedyK”][quote author=“tigra”][quote author=“TedyK”]Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
Ходи пеша;)
И успех в начинанието !:)
тук пеша вървят само пр....те и черните. най много ако тръгна пеш да ме приберат в близкото районно.
Ако се тренира в отелни дни отделни мускулни групи по колко упр за муск.група да се прави
10.08.06
17:05
[quote author=“TedyK”]Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
Нямаше да е лошо да преведеш ЩуроТИяТа :D
[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“TedyK”]Замисли се – ако блъскаш 1.30 тренировка за крака не ми казвай че след това ще тичаш 30 - 45 мин. на пътеката.
Ето ти и другата ЩуроТИя
Нямаше да е лошо да преведеш ЩуроТИяТа :D
Ахахахах за преводаческите услуги ми плащат допълнително. Ама ето я идеята
20 сек спринт, 10 сек почивка.
Minutes 1-4:
Warm-up @ 50% of perceived maximum effort followed by:
Minute 5:
Sprinting for 20 seconds
Rest for 10 seconds
Sprinting for 20 seconds
Rest for 10 seconds
Minute 6: